Bautista smetl Kyrgiose, Nadal zdolal de Minaura. Španělé si zajistili finále proti Srbům

11. 1. 2020, 13:06
Aktuality 100
ATP CUP - Na premiérovém ATP Cupu dojde na očekávané finále mezi nejvýše nasazenými zeměmi vedenými nejlepšími tenisty současnosti. Srby s Novakem Djokovičem vyzvou Španělé s Rafaelem Nadalem, který v dnešním semifinále proti Austrálii po obratu zdolal Alexe de Minaura a navázal na předchozí hladkou výhru Roberta Bautisty nad Nickem Kyrgiosem.
Rafael Nadal (© AFP)

Semifinálový zápas začal tradičně duelem týmových dvojek a souboj mezi Robertem Bautistou a Nickem Kyrgiosem měl nečekaně jednoznačný průběh. Španělský tenista nepřišel ani jednou o své podání a zvítězil 6-1 6-3.

"Každý ví, jak těžké je hrát proti Nickovi. Bylo důležité hrát opravdu dobře a soustředit se na každý míč. Jsem rád, že se mi to povedlo," komentoval Bautista, jenž v Austrálii vyhrál i svůj pátý zápas snadno ve dvou setech.

Druhý a zároveň vítězný bod přidal Rafael Nadal, s domácím mladíkem Alexem de Minaurem to ale dlouho neměl vůbec snadné. Španěl, jenž včera prohrál s Davidem Goffinem, hned v úvodu přišel o podání a úvodní dějství už zachránit nedokázal.

A dvacetiletý de Minaur, jenž v předchozích dvou vzájemných duelech s o třináct let starším Nadalem prohrál jednoznačně 0-3 na sety, dlouho trápil světovou jedničku i ve druhé sadě. Za stavu 5-5 byl dvakrát dva míčky od možná rozhodujícího brejku, ale zkušenější sok ho k brejkbolu nepustil a v tu chvíli se zápas zlomil.

Až za stavu 4-6 a 6-5 se Nadal dostal k prvnímu brejkbolu, ten s velkou dávkou štěstí proměnil i za pomoci pásky na síti a vynutil si třetí set. V jeho úvodu získal 14 z 15 výměn a odpor australského mladíka definitivně zlomil. I když ještě jednou přišel o podání, závěr si bez problémů pohlídal a zvítězil 4-6 7-5 6-1.



"Na začátku to bylo velmi těžké. Alex hrál na vysoké úrovni a já měl méně energie, než obvykle. Včera to pro mě byl dlouhý den v náročných podmínkách," připomněl Nadal večerní čtvrtfinále s Belgii, proti které odehrál dvouhru i rozhodující čtyřhru.

"Potřebujete mít otevřenou a jasnou mysl a najít řešení. Dlouho jsem nebyl schopný uhrát po returnu mnoho bodů. Potřeboval jsem něco změnit a to se mi povedlo," komentoval Nadal. "Jen jsem se pokusil změnit dynamiku a energii zápasu. Soupeře jsem donutil cítit se na kurtu jinak, než v předchozím průběhu," dodal zkušený Španěl.

Španělé budou v neděli bojovat o unikátní týmový double, neboť před několika měsíci vyhráli v Madridu první ročník Davis Cupu v novém turnajovém formátu.

Ve finále se Španělsko utká se Srbskem, které si poradilo s Ruskem. Dojde tak na střetnutí prvního hráče světa Nadala se světovou dvojkou Novakem Djokovičem, před nimi se střetnou Bautista a Dušan Lajovič.

"Bude to super těžké finále. Novak tady hraje rád, Srbsko má skvělý tým a hraje tu dobře. Ale Roberto dnes odehrál také skvělý zápas a i my máme dobrý tým, takže jsme na to připraveni," prohlásil Nadal.

• ATP CUP 2020 •
Austrálie / Sydney, tv. povrch, 15.000.000 dolarů
sobotní výsledky (11. 01. 2020)
• Semifinále •
Srbsko - Rusko 3-0
Lajovič - Chačanov 7-5 7-6(1)
Djokovič - Medveděv 6-1 5-7 6-4
Čačič/Troicki - Gabašvili/Kravčuk 6-4 7-6(7)
Španělsko - Austrálie 3-0
Bautista - Kyrgios 6-1 6-4
Nadal - de Minaur 4-6 7-5 6-1
Carreňo/F. López - Guccione/Peers 6-2 6-7(6) 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

100
Přidat komentář
Patik
Bolo by fajn keby to vyhrali španieli..možno by sa prehodnotil ten systém keby každú tímovú súťaž vyhrával jeden národ asi by zistili v čom je problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal a Novak sa v sucasnosti s vyhrami pekne striedajú.

Ak by dnes Nadal prehral, v Australii by bol na rade s vyhrou :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Na řadě s výhrou je Novak v Austrálii vždy, stejně jako poslední roky Rafa ve Francii. :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Btw střídají se jen proto, že se prolíná antuka s hardem/trávou :) kdyby se hrálo desetkrát za sebou na hardu.. :)
Reagovat
Patik
striedajú sa má pravdu..8krát Novak 1 krát Rafa.
Reagovat
RF46
:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dvakrát Nadal vyhrá, v NY..Tak ako to história ukázala.

Pariz je stereotypný.
Reagovat
Herbert_Hoover
No relevantní je finále 2013, možná předtím ještě Montreal pokud se nebudeme zaměřovat jen na slamy :) 2010 působí na papíře hezky, ale víme, že ještě nebyl Novak v plné zbroji..škoda Austrálie 2012, to bylo velmi blízko..ale následně vykoupeno v Paříži o rok později, tam byl zase ještě blíž Nole :)
Reagovat
smazaný uživatel
V com bol rozdiel oproti Nolemu na USO 2010, 2011?..Ved este aj ten Federer v SF je totozný..

Na USO 10 hral Nadal najlepši hardový tenis vobec. Bolo to pár mesiacov pred AO11, a keby ho Djokovic vyhral, povazovalo by sa za jeho nastup prave USO10..Nevyhral ho, takze sa za nastup povazuje az AO11..

Ak nie je NY2010 relevantné, potom strácajú na relevantnosti aj vsetky GS zápasy od 2015, kedy zacala Nadalova stagnácia.
Reagovat
mahycek
Karolínu dávají na STV 2 v 05.00
Reagovat
Mayo
Konečne sa stretnú od chvíle kedy Rafa ponížili Djokiho ostudnym kanarom. Myslím, že Djoki pripraví velkolepu pomstu a Rafovi povolí tak 4 hry.
Reagovat
Ereinion
dle H2H by to tak mělo být...je to neuvěřitelný, ale na tvrdých površích vyhrál Djokovic nad Rafou od USO13 všech 8 zápasů a dokonce všech 17 setů...na druhou stranu Djokovic mi tu taky nepřišel v top formě a poslední dva zápasy vyhrál jen těsně. Navíc třeba Nadala extra nabudí to, že hraje za Španělsko, uvidíme...
Reagovat
Patik
no vidíš a napriek týmto faktom sa stále tvoria ankety ktorý z nich vyhrá zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Rovnako Nadal vyhral od RG15 na antuke vsetky zápasy s Djokovicom..

Obaja hegemóni si drzia svoje, na rozdiel od toho tretieho :)
Reagovat
panzer.dragon
tak zrovna Fedex a Rafa to mají od toho tebou zmíněného roku 2015 úplně stejný :-), rafa uhaluzil jednu antuku, zbytek naložíno od Fedexe (hard a tráva), takže rafa a Fed si mezi sebou taky drží každý to svoje..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa drží s oboma :)

Jj, musel uhaluzit antuku, normálne má na nej Feder jasne navrch :)
Reagovat
panzer.dragon
u djoka a fedexe neni úplně daný čí je jakej povrch
Reagovat
smazaný uživatel
Noleho vsetky finálové :)
Reagovat
panzer.dragon
se z tebe stal najednou fanda djokoviče ne? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa to má za posledních pět let s obouma asi 3:17

Ale drží se, pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
S Federerom to ma 1;1 z posledných dvoch a s Djokovicom 3:3 z posledných 6.

Ale podla Kamily 3:17..:)

Komediant...
Reagovat
Marduch
Tak 2 a 6 rikas hmmm
Reagovat
turista
Zapomněl jsi na velký zápas mezi nimi v Římě v květnu 2016, který byl generálkou na RG. Novak tam Rafu porazil po velkém boji 7:5 7:6.
Reagovat
turista
Hlavně ať Novak vyhraje. Je jedno jak. Bylo by dobré, kdyby Lajovič zastavil Bautistu nebo ať Srbové vyhrají toho debla. Idemo Srbija! Nenechte jim tu smetanu! Mají přece tu salátovou mísu.
Reagovat
Nola
vyhral turnaj, ktory vlani ovladol Autista uplne presvedcivo, Rusi maju skvelu generaciu mladych tenistov
Reagovat
sojka1
uz jsem se lekla, ze Stefan Kozlov vyhral Ann Arbor... :-)) Ale tam ma jeste hodne prace a hlavne mi to bylo divne, jiste pod tvoji uroven, sledovat neco TAKOVEHO... ;-) Jinak Rubleva tu uzasne trefne prirovnal uzivatel Tito k jednomu takovemu zaporakovi, jenze si nemuzu vzpomenout na jmeno toho herce... :-)))
Reagovat
Krisboy
Klaus Kinski?
Reagovat
sojka1
bingo! :-)) Podotykam, ze jsem reagovala na prvni ctyri slova Nolky....
Reagovat
Nola
pre tvoje info nesledovala som turnaj, ... Ivan z Mrazika je hrac hit or miss, za mna je momentalne pred Khacou, suhlasim s tvojim prispevkom, hraci, ktori maju skvelu obranu - napr. Medvedev si s nim vytrie kurt

jedna dama, ktora si odmazala nick ho velmi podporovala, to bola mozno vyzva, aby zacala znovu prispievat, ale za mna je to skvely vstup do sezony od Ivanka
Reagovat
Hypertac
Fanoušci RF tu opet onanuji, jako vzdy, kdyz muze mit Rafa dalsi uspech a priblizit se mu. Pokud vyrovna jeho GS a nebo nedejbože překoná, tak to bude asi hodně srdečních příhod a argumentů, že je stejně Roger nejlepší. Už teď se těším s čím přijdete.
Reagovat
JCFerrero
Uplne presne :D pokym mal naskok, tak goat rogerko najlepsi z najlepsich. A teraz uz big3 a pre nas Rogerko aj tak najlepsi sympatak a elegan :D
Reagovat
Hypertac
Přesně. 80% fans Rogera jsou neobjektivní sebestřední egoisti. Chudák Roger, to si nezaslouží.
Reagovat
stopan
zato Nadal vyhrava grandslamy v najsilnejšej ére tenisu, ked do semifinale alebo finale nestretne hraca top 20 :D :D :D a na zaciatok ma dvoch kvalifikantov :D :D aby nahodou nevypadol uz v prvom :D
Reagovat
Krisboy
Jinak gratuluji JCFerrerovi k vyrovnání Frantze v debi litě. Přísahám, že jsem si myslel, že to překonat nejde :(

Chudák Rafa, chudák Komár :(((
Reagovat
JCFerrero
Kamilka od teba taketo nieco je kompliment.
Reagovat
EllNino
škoda, že to není Kamilka :D
Reagovat
Krisboy
Ještě větší dement, než jsme mysleli :)
Reagovat
smazaný uživatel
Im legend

Už mám i jiné nicky.
Reagovat
Kozoroh
Čekal jsem, že Gyros vyhraje. Gyros se snažil, chtěl vyhrát, jenže herně ztrácel na Bautistu, nedokázal ho přetlačit ve výměnách. Ukázalo se, že ikdyž Gyros jede na plný plyn a zahraje jeden tvrdší úder ve výměně, že to proti protivníkům s vynikající defenzivou nestačí a Nick na to není zvyklý. Je škoda, že Novak s ním hrál jen během své herní krize. V dnešní formě by si Gyrose vychutnal.
Reagovat
svetova.dvojka
Zase Djokovič-Nadal po kolikáté už..., kdo se na to má pořád dívat, vymyslete nějakou novou rivalitu už...
Reagovat
svetova.dvojka
Nadal-Djokovič díl 55. to už je pomalu jak Ordinace v růžové zahradě... :-)))
Reagovat
Patik
akurát že v tomto tenisovom seriáli posledné roky opakujú tú istú časť dokola :/
Reagovat
smazaný uživatel
Naposledy na US Open 2013 byl jiný příběh. Jsem zvědavý na zítra, zda dá Nadal alespoň setik. Ale vzhledem k tomu, ze má problem s De Minaurem a Goffinem, asi nedá
Reagovat
JCFerrero
A rogerko ako hral posledne zapasy? Kolimbia Mexiko tazky los?
Reagovat
smazaný uživatel
:D

Člověk hodi menší hejt na hajzlu a po dvou hodinách je z toho kino. Tohle mám nejradši :)
Reagovat
Patik
nedá ani set...ale všetko bude závisieť od toho ako Nole nastúpi na zápas..ako bude natom fyzicky a psychicky po dnešku..ak bude Nole mimo..tak set môže stratiť..ale zápas nehrozí..som zvedavý na kurzy.
Reagovat
JCFerrero
Da za 2 eura Djokovica?
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, Nadal odohral o zápas viac a ma o poznanie vacsie hodiny na kurte.

Ale bude zavisiet od toho ako bude na tom Djokovic fyzicky :)

Zajtrajsi zápas nemoze Nadalovi nijako uskodit, je to cenný warm up.
Reagovat
Patik
Myslím že sa zhodneme natom že nech to skončí akokoľvek je to cenný warm up každopádne..alebo z časti vyšťavenie psychických síl pred dôležitým turnaj.
Reagovat
JCFerrero
Vzhledem ktomu ze Rafa 2x vyhral s tsipasom a Djokovic 2x prehral, to asi Djokovic neda
Reagovat
Patik
myslím si že 55 zápasov Nadal Djokovič je svoja vlastná kapitola svoj vlastný príbeh..tam vôbec nezáleží natom kto kde s kým prehral mimo ich rivalitu.
Reagovat
Kozoroh
Matchup je pro tebe cizí pojem, evidentně.
Reagovat
Krisboy
Tomuhle člověku je cizí daleko víc věcí, než matchup.
Reagovat
Patik
Medvedev je strašná stena..ak je toto budúcnosť bieleho športu dvojmetrový 50 kilový chalan bez myšlienky čo lieta 5 metrov za čiarou a všetko len vracia fakt sa teším..

zajtra čo ..ako to vidíme Nole Rafa..? tri gemy pre Rafu a antidepresíva po zápase..teda oproti dnešnému zápasu s betonovým Rusom zajtra proti Rafovi to bude chuťovka..Rafa môže trošku vyťažiť že Nole stretol hráča top 10.
Reagovat
JCFerrero
Ty trulo smiesny, Medvedev ma 83-85 kg a taky backhand ako ma on nema asi nikto.
Reagovat
svetova.dvojka
I J.C. Ferrero měl hodně dobrý beckhend.
Reagovat
RF46
Prestoze Roger nehraje na tomhle turnaji, tak stejne se to tu plni komenty o nem:)

Az uz nebude aktivni hrac, tak ho sem Forehand a jemo podobni budou nadale cpat. To je znamka vyjimecnosti Fedexe a bohuzel i priznak o komplexu RafaFans:)
Reagovat
JCFerrero
Prave naopak clanok o Rafovi a jeho vitazstve, chlpac lezi doma na gauci a x fanusikov chlapca. Ale je to frustrujuce no pre fanatikov chlpaca ze je schopny odohrat 4 turnaje za rok kde aj tak na zaciatku vypadne.
Reagovat
RF46
:) stejnej poctar jako Forehand
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak. To je oslava Nadalovej národnej vernosti, nevidis to tam?... Na prikladoch sa ukazuju veci najjednoduchsie..
Reagovat
Patik
Tomu ver Roger ešte nezačal ani sezónu a už je tu o ňom viac ako o Nadalovi čo tu má každý deň svoju tému :D
Reagovat
JCFerrero
Tak preco tu stale chodis smrdiet ty troska? Tam si pis do clankov u chlpaca exbicia kolumbia mexiko
Reagovat
RF46
Si takto vulgarni i v realnem svete?
Reagovat
JCFerrero
Iba tu, lebo nechapem demenciu ludi ked ma nieco nezaujima tak o tom nepisem a nestaram sa do toho, skus najst nejaky moj komentar k clanku o chlpacovi.
Reagovat
Patik
Bautista smetl Kyrgiose, Nadal zdolal de Minaura. Španělé si na zajistili finále proti Srbům.

Ešte som ťa tu nevidel napísať ani jeden príspevok k téme..zatiaľ čo o Rogerovi tu píšeš básne a mne povieš že mám ísť do témy o exibíciach v Kolumbii.. ?

mimochodom..tie osobné útoky v každom tvojom príspevku ti odpúšťam..nemôžeš zato že si taký..všetci Nadalfans majú taký prístup k človeku. :)
Reagovat
JCFerrero
Napisal som Rafa najlepsi tenista historie, za poslednych 4-5 mesiacov prehral 2 zapasy
Reagovat
Patik
áno to je jeden z 20tich príspevkov..ostatných 19násť je o Rogerovi..sleduj sa trošku..a nesnaž sa urážať ľudí len si tým ubližuješ :)
Reagovat
JCFerrero
Vsak uz aj v SUI pochopili co je Rogerko za slizaka, sportovec roka nejay wrestler :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafael Nadal odohrá v ATP Cupe minimálne 8 zápasov. Dalsich 8 odohral v Davis Cupe. Wow. Tomu hovorím srdce, obetavost, národná hrdosť. Novak Djokovic to bude mat podobné.

Ked to porovnám so Svajčiarom, myká mi kútikmi do širokého úsmevu.

16 zápasov, na ktoré sa Nadal mohol vykaslat a radsej oddychovat, alebo zarábat milióny na hlupych exhbibíciách na druhom konci sveta. Nadal sa vsak rozhodol reprezentovat krajinu, ktora ho naucila hrat tenis. Myslim, ze si to zasluzi obdiv a respekt..

Myslim, ze po tejto porcii zápasov, moze Nadal hrdo prevziat národnu vlajku a byt respektovaným vlajkonosičom svojej výpravy. Rovnako ako Djokovic..

Myslim, ze ked ma Federer trochu sebaucty, zaradi sa niekde hlboko do krovín svojej výpravy. Vlajkonosičom švajčiarskej výpravy by mal byt jednoznačne Simon Ammann.
Reagovat
RF46
Naivni sasulka :)
Reagovat
JCFerrero
Co napisal akoze zle? Vsak napisal uplnu pravdu, Federer si doma oddychuje a Rafa Nole dru ako kone v umornych teplach. Zasluzi si odobrat miestenku na OH.
Reagovat
RF46
Neni to pro nej ve 38letech podstatne. Rafa to samozrejme nehraje z ciste lasky ke sportu a spanelsku, proberte se vy dva.
Reagovat
JCFerrero
Aha tak vysvetli mi kvoli comu to hra Rafa
Reagovat
RF46
Fidorky. Hraje to pro fidorky.
Reagovat
smazaný uživatel
V Kauflande je na ne akcia, 22 centov.

Kupil som si modru, nedavno.
Reagovat
RF46
Ti dovolili si odskocit od vykupu lahvi?
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi silený vtip. Ale toto je pre teba nová sféra, učíš sa.
Reagovat
smazaný uživatel
Ou, zabolelo.

Pofúkam?..:)
Reagovat
Nola
Ou, aj ked nie som fanda Fedexa, poznas skutocny dovod preco nehral? Stanimal tento turnaj odignoroval..... Spanieli maju siroky vyber hracov na rozdiel do Svajciarov....
Reagovat
smazaný uživatel
Poznám, aj ho deklaroval.

Obložil to nejaký bullshitom o rodine a relaxe. Preco sa nevenoval rodine, ked hral exhibície v juznej Amerike..:)

Nádledne boli Svajciari z ATP cup stiahnutí, Wawrinku sa ani nepýtali.
Reagovat
Nola
trebars ja ma k turnaju vyhrady, kvalifikovali sa tam hraci - najvyssie postaveny v rankingu + druhy hrac v rankingu, verim, ze trebars Rublev v time Ruska, by bol lepsou volbou, Opelka v time USA, Vasek Pospisil za Kanadu a mozem pokracovat.... na druhu stranu sa tam kvalifikovali timy, ktore boli iba ceresnickou na torte pre vysoko postavenych hracov, take treningove suboje na rozohranie...... prekvapil ma tim Velkej Britanie, bez Andyho mohli kludne preliezt do semi, prekvapil ma Gyros, porazi d Artagnana a .....
Reagovat
Hypertac
RG zajímají peníze a tak to je. Jinak by nehrál exhibice se Sašou a nepodepisoval uniqlo nebo jak se ti drbani jmenují.
Reagovat
Ereinion
tak přeci jenom má Fedex už 38, takže je třeba pochopit, že těch 12 milionů $$ z exhibicí je přednejší :D
Reagovat
dappe
Simon Ammann, vlajkonoš na LOH. Klobouk dolu.
Reagovat
Vlk-v-trave
podle mne si dela totalni srandu a provokuje, tenhle prispevek opravdu nemohl myslet vazne...:D)
Reagovat
ipko
skoky na lyžiach do trávy :D
Reagovat
Vlk-v-trave
No pockej, ale oni i skacou v lete, a dokonce do travy:)))
Reagovat
Vlk-v-trave
krom toho s travou Simon Ammann ma velmi dobre zkusenosti.:)
Reagovat
JCFerrero
Kedy zase vylezies Halle?
Reagovat
Vlk-v-trave
Federera naucila hrat tenis Mirka, takze zustal verny Mirce:)
Jel do Tater jezdit na sankach a na lyzich s detmi...
...tak je prirozene, ze zeme, kde tenis je nekde na periferii zajmu a na prvnim miste je hlavne lyzovani a pak asi dlouho nic...ze bude vic verny sankam a lyzim. Takze me to prijde vporadku.

Nevim, ale to je,jako bys chtel aby najednou Spanele vyhravali ve skocich na lyzich a ve sjezdu, nebo slalomu:) Ve Spanelsku v porovnani se Svycarskem ma tenis opravdu poradnou tradici...zato lyzovani je totalne v lese.

Take od Slovenska neocekavam, ze bude rozvijet silne vojenske namornictvo a ovladat pacificky ocean:)
Reagovat
mahycek
Ach jo- rozhodol sa reprezentovat krajinu, ktora ho naučila
hrat tenis ! To je tak povrchní . Tak za prvé-Fedexovi je
38 a má 4 děti a má plné právo si rozhodnout kde bude
a co bude dělat prvních 14 dní nového roku 2020 !!!!
A za druhé a za třetí škoda mluvit. To už tady bylo
tisíckrát napsáno, co si může a zaslouženě dovolit.
A s tou reprezentací své země ? Znám lidi kteří odsuzoval
Lendla a říkali mu lempl , za to, že nachce reprezentovat
Ceskoslovensko a radši si jede na turnaj do JAR a jiné.
A ti samí lidé bojovali o vstupenky, když tady měl pak
exibici v pražské sportovní hale i když přenos byl v TV.
S nějakou reprezentací své země běž prosím do prd.le !!!!
Jinak si Nadala vážím a na rozdíl od mnoha nynějších
hvězdiček mu celkem fandím, samozřejmě s vyjímkou Fadexe.
Reagovat
Krisboy
Povrchní je parazitovat na cizím hudebním talentu a píli a ještě s tím anonymně machrovat na netu.
Reagovat
RF46
Projev taky narodni hrdost a nelez sem :)
Reagovat
smazaný uživatel
21 storočie. Ty navstevujes v dobe internetu len české weby, opička?..Pardon, ovečka?..

Ty budeš jeden z tych krčmových národniarov oblečený v teplákovej súprave cítiaci sa ako najvacsi Cech :)
Reagovat
RF46
I v 21. stoleji projet trosku narodni hrdosti a nechod sem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zlatý..

Utekaj na seznam.cz, kde si nájdeš jizdenku do Krkonoš, zapi si vepřo knedlo plzničkou a buď spokojný na hranici svojej republiky. Neboj, nič ti neujde :)
Reagovat
mahycek
Samá voda, úplně vedle.
Reagovat
mahycek
Kdo si ?????? Výskyt tady ? Země, původ světadíl ???
Reagovat
RF46
Ja? CR, Brno..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist