Bautista v Dauhá zničil i Davidoviche, Shapovalov překvapivě skončil

18. 2. 2022, 10:13
Aktuality 6
ATP DAUHÁ - Roberto Bautista ve dvou zápasech na podniku ATP 250 v Dauhá ztratil jen tři gamy. Po deklasování Andyho Murrayho smetl 6-1 6-1 krajana Alejandra Davidoviche a postoupil do semifinále. Nečekanou porážku utrpěl nejvýše nasazený Denis Shapovalov, který nestačil na Francouze Arthura Rinderknecha.
Roberto Bautista

Roberto Bautista v Dauhá startuje potřetí během posledních čtyř let a opět se mu v Kataru daří. Šampion z roku 2019 a loňský finalista, který na předchozích ročnících porazil Novaka Djokoviče, Stana Wawrinku, Tomáše Berdycha, Dominica Thiema či Andreje Rubljova, letos ve dvou zápasech ztratil jen tři gamy. 

Ve středu 33letý Španěl smetl 6-0 6-1 dvojnásobného šampiona Brita Andyho Murrayho a ve čtvrtek nedal šanci ani krajanu Alejandru Davidovichovi, kterého přehrál 6-1 6-1.

O první finále právě od loňského Dauhá si Bautista zahraje s Karen Chačanovem, s nímž vede ve vzájemné bilanci 6-2 a mimo antuku vyhrál všech pět vzájemných soubojů. Šestý nasazený Rus Chačanov ve čtvrtfinále zdolal 3-6 6-3 6-4 Chorvata Marina Čiliče.

V sobotním finále teoreticky může dojít na reprízu loňského souboje o titul. V soutěži totiž pokračuje také obhájce triumfu Nikoloz Basilašvili, jenž si poradil 1-6 6-3 7-5 s Maďarem Mártonem Fucsovicsem, navázal na první výhru v sezoně a poprvé od loňského října vyhrál dva duely po sobě.

V semifinále Gruzínec Basilašvili narazí na Arthura Rinderknecha (h2h 1-0). 26letý Francouz, který si v lednu v Adelaide zahrál poprvé ve finále turnaje ATP, po obratech s Jiřím Veselým a Alexandrem Bublikem překvapil výhrou nad světovou dvanáctkou Denisem Shapovalovem. Nejvýše nasazeného Kanaďana porazil 6-4 6-4 a připsal si svůj nejcennější skalp.

• ATP 250 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 1.176.595 dolarů
čtvrteční výsledky (17. 02. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Rinderknech (Fr.) - Shapovalov (1-Kan.) 6-4 6-4
Chačanov (6-Rus.) - Čilič (4-Chorv.) 3-6 6-3 6-4
Bautista (2-Šp.) - Davidovich (Šp.) 6-1 6-1
Basilašvili (3-Gruz.) - Fucsovics (Maď.) 1-6 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Smutný příběh Seba o tom, jak se nakazil od Kvítí a nedopodával zápas, kde byl v závěru na konismile

Seb hrál jinak moc hezky, tedy co jsem viděl část 3.setu (druhý vyhrál 6:1 tak asi taky), ale totálně to zpackat DF + nemastnými neslanými servisy, to je práce pro mentálního koučesmile
Ještě svitla naděje v tiebreaku, ale opět při vedení 2:0 selhal na servisu. Pak už to dopackal do konce. Cameron přišel k vítězství ani nevěděl jaksmile

Za poslední dva tři dny komu jsem fandil, tak úplně blbě projel zápas nebo do něj ani nenastoupil:/

Áno vlastně bych málem zapomněl na Luca, ale připomněl se mi - taky si dokázal vodit Rubla, dostal ho do třetího setu a tam se rozložil.
Škoda, po nějaké době po zraněních se zvednul, pěkná hra (vždycky se mi líbila), ale holt ve 3.setu už úroveň nedokázal udržet. Snad příště, doufám, že mu to vyjde a zdraví bude držet.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Princezna x Kača - viděl jsem jen poslední set, ale hodně vysoká úroveň, minimum UE, mnoho W, zakončení na síti, drama v koncovce, hra nadoraz. Prostě klobouk dolů před oběmasmilesmile
Jeden z nej zápasů v poslední době.
smile
Reagovat
vojta91
Vždyť ten sovět s kanadskou vlajkou umí akorát tak brecet nebo napálit rozhodčího. Jaképak překvapeni smilesmile
Reagovat
Teo
Pome to dát celý, Roberto, říkám to znovu smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Teď už by mohl. Nevidím tam překážek. Leda snad Chačanov, kdyby se zas jednou zbláznil...
Reagovat
Teo
Já až na to faux pas s jednoručákem ho mám právě celkem rád a vždycky jsem mu fandil, když hrál. Ani nevím proč...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist