Becker kritizoval mladé tenisty, že neohrožují "velkou trojku"

11. 6. 2019, 09:35
Aktuality 150
Bývalý německý tenista Boris Becker kritizoval generaci mladých hráčů za to, že nedokážou narušit dominanci "velké trojky" třicátníků Rogera Federera, Rafaela Nadala a Novaka Djokoviče. Podle šestinásobného grandslamového šampiona je problém v hlavě, mladí podle něj nemají správný přístup.
Boris Becker

Federer (37 let), Nadal (33) a Djokovič (32) ovládli posledních deset grandslamů, naposledy v neděli španělský antukový specialista Nadal porazil ve finále Roland Garros pětadvacetiletého Rakušana Dominica Thiema.

"Právě jsem četl statistiku, že žádný z aktivních hráčů mladších 28 let mimo velkou trojku, s výjimkou Thiema a Milose Raonice, nebyl v grandslamovém finále," řekl jednapadesátiletý Becker, jenž mimo jiné pracuje jako expert pro televizní stanici Eurosport.

Dalšími grandslamovými finalisty v posledních třech letech byli Juan Martín del Potro, Kevin Anderson, Marin Čilič a Stan Wawrinka - všichni třicátníci.

"To není moc dobrá vizitka pro hráče pod 28 let. A neberu ty řeči, že ti ostatní jsou příliš dobří. Měli bychom se spíš zabývat kvalitou a přístupem hráčů mladších 28 let, protože tohle přece nedává smysl," poukázal na neschopnost mladé generace sesadit z trůnu dlouholeté dominátory bývalý hvězdný teenager, který vyhrál Wimbledon už v 17 letech.

"Mám velký respekt k Rogerovi, Rafovi a Novakovi, ale mladí hráči by se měli ukázat. Samozřejmě, jednou už budou (velká trojka) příliš staří, ale člověk chce vidět předání pochodně v době, kdy jsou na vrcholu. Chceme vidět, jak je Stefanos (Tsitsipas) a Dominic porážejí, když jsou stále ještě velmi dobří," jmenoval Becker dva zástupce mladé generace.

"Je to určitá mentalita, kterou ti mladí nemají a ty tři hvězdy ano. Není to o forhendech, o kondici. Je to o přístupu, o nastavení mysli, které rozhodují o vítězstvích a porážkách," dodal Becker.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

150
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zápas 1. kola Rybárikovej na trávnatom turnaji v Nottinghame presunuli kvoli zlému počasiu do haly na hard :)

A že ma v tenise už nič nedokáže prekvapit.
Reagovat
Kojinho
:D
Reagovat
spaniel
Jak kdyby te Wawrinka neprekvapil...
Reagovat
Padme
Jo to je pecka, netušila jsem, že to lze :))
Reagovat
annah
Zelená přebírá žezlo od oranžové:
https://pbs.twimg.com/media/D8yN_27XoAUmvU9.jpg
Reagovat
steve79
https://www.idnes.cz/sport/ostatni/lionel-messi-forbes-nejlepe-placeni-sportovci.A190611_182620_sporty_rou

Roger nejak zvysil zisk :D
Reagovat
annah
Samí fotbalisti a jeden boxer před ním :-)
1. Messi $127M
2. Ronaldo $109M
3. Neymar $105M
4. Canelo $94M
5. Federer $93M
Reagovat
spaniel
To bude prechod od Nike k Uniqlo...rozdil by odpovidal.
Ve sponzorskych prijmech je suverenne prvni pred Tigerem.

Me zaujalo, ze Novak je pred Nadalem, byt pry je Srb a proto ho lidi nemaji radi. Zajimave, ze si jej mezinarodni firmy vybrali.
Reagovat
turista
To je letos snad poprvé co má Djoki vyšší příjmy z reklamy než Rafa.
Reagovat
Nola
to bude tym, ze Rafa ma s Nike jednu zmluvu na tenisove oblecenie a obuv, Novak ma dve, ale z mojho pohladu tam musia mat chybu, Novak momentalne nie je v spojeni so ziadnou automobilkou...

sranda, ze Nishi ich oboch schova do vacku a nic velkeho zatial nevyhral :DDD

https://www.essentiallysports.com/forbes-highest-paid-tennis-players-of-2019/
Reagovat
smazaný uživatel
Lol. Forehandovi prináša šport posledné dni radost na kazdom fronte :)

https://www.tipsport.sk/tiket?idu=-70223812759&idb=1134185&hash=e450f316&t=dGlrZXQgMTcyIHphIDUmZXVybzsgT0s%3D%0A&affid=WtpLTDkWWABJs3GUyMlJrQ%3D%3D&popup=1
Reagovat
tito
Dobré, gratuluji :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vdaka tito :)
Reagovat
Kojinho
Pěkně zahrané s tím předčasným vyplacením. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vdaka.

Kurz na Grékov stúpol az na 1.55 pred zápasom, zlakol som sa toho.
Reagovat
Fransoas
Od té doby co spolupracuje Becker s Eurosportem - možná mu to stouplo do hlavy.Jeho vyjádření je trochu zvláštní.Pokud by se někdo chtěl dostal z nové vlny na úroveň Big 3 nebo je překonat - znamenalo by to - hrát nad své možnosti,mít k tomu jěště patřičné štěstí.Potom by se dalo hovořit o ohrožení velké trojky - oni jsou na vysoké úrovni.Dostat se na jejich level se zatím zdá nepřekonatelné.Za ty roky jsou více vyhranější než všichni ostatní.

Je jasné,že mají všichni tenisté svůj tým ( někde to neplatí v takovém rozsahu ) ,ale záleží na tom jak se k tomu samotní hráči postaví.Na kurtu si to stejně musí uhrát sami a pokud by jakoby překonali sami sebe - potom se dá o tom diskutovat.

Nikdy jsem nezaznamenal od Matse - i on je expert Eurosportu - že by někoho kritizoval.

Vyjádření od Beckera považuji pouze za jeho osobní názor.Nic jiného se k tomu nedá říci.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ničí názor nemůžeš brát úplně vážně. Musis dbát na vlastní úsudek. Mats hodně tezi se slávy a jména a lidi mu to žerou. Ten hejtuje Federera asi 10 let a pak se vždy opravuje, nebo to zamota do úplně nesmyslné debaty. Onehdá říkal, ze má Thiem lepší druhy servis než Federer. Co k tomu chceš říct....
Reagovat
spaniel
Hlavne je blbost hledat hrace, ktery vystrnadi big 3. Max se muze zaradit mezi ne a delit si tituly spolecne.
Reagovat
Torresek
Reagovat
Marduch
V tom pripade uz chapu, proc Nole huknul v SF, vzhledem k jeho pred-SF (nebo CF?) vyjadreni o gs titulech..
Reagovat
Kozoroh
Dnešní mladí hráči jsou vlastně v těžší situaci, než byli jejich předchůdci. Big 3 má k dispozici vynikající kondiční přípravu a sportovní medicínu, která jim velmi pomáhá s regenerací. Díky tomu jsou v relativně zachovalém tělesném stavu a to jim spolu s jejich bohatými zkušenosti z vyhraných zápasů a turnajů umožňuje setrvat na vrcholu. Velikáni minulosti byli odkázáni na medicínu své doby a byli tak zranitelnější vůči nátlaku mladých vlčáků, kteří si vítězstvími nad starými pardály budovali své herní sebevědomí. Dnešní mladí si však nemají na kom budovat svou sebedůvěru, když je tady Big 3 posilována současnou medicínou. Proto se Next Gen hráčům nedaří prolomit monopol Big 3 na GS turnajích.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedno s druhým..Ja som tenis zacal sledovat za éry Samprasa s Agassim. A tí teda mali omnoho vacsi potenciál vypadnut v prvom tyzdni, nez dnesna trojicka. Nejde o mladé pušky. ktoré ich porazili a teda podla Becker boli lepsi; nez dnesna generácia...

Agassi vypadol parkrát šokujúco, Sampras bol taktiez na harde relativne zranitelný. Navyse, boli oba dvaja, takze uz teraz len 66% sila a tá je dalej oslabená, kedze obaja boli slabsi ako dnesní hegemóni. Takze je podla mna logické, ze v 90 rokoch sa druha vlna presadzovala viac.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz len dodám, ze druhá vlna sa viac presadzovala na prahu milénia, neznáme mená vo finále GS, potom este po nastupe Federera, no akonahle bola na vrchole uz dvojica, trojica, stvorica s Murraym, tak to mali naozaj ale naozaj tazké prerazit.
Reagovat
turista
Souhlasím až na to, že Nadal dokáže hrát špičkový tenis i s vysoce opotřebovanou tělesnou schránkou. V jeho případě bych o zachovalosti nemluvil.
Reagovat
Kozoroh
Kdyby byl Nadal odkázáný na medicínu 70. nebo 80. let, už by tenis nehrál.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Becker chce byt zas dolezitý. Asi trofeje z drazby nejdú za tolko, akoby chcel..

Ak chce nejaký hrac postavený v rebricku od 13 miesta a nizsie, znamená to, ze uz v 4. kole GS ,vyfasuje niekoho z BIG3-4, v SF druhého a vo finále tretieho. Takze dovod preco nevyhrávajú gS je velmi jednoduchý.

A ze nie sú takí dobrí?...No proste sú..20+18+15, to je 53 GS a bohvie kolko za posledných 10 rokov hovori za vsetko. Najlepsou ukazkou je Murray, ktory je siroko daleko najlepsi hrac nového milénia mimo big 3 a skoncil a chudobnými 3GS..

USO14 bola prilezitost pre druhý sled, Rafa nestartoval a favoriti vybuchli s "outsidermi", ktorým stacil na triumf majoru skalp len jedného z Legiend. Velkou vacsinou musia zdolat
Reagovat
smazaný uživatel
*zdolat dvaja
Reagovat
Torresek
Jak nečekané že někdo napíše něco na způsob :" Becker ťápe kraviny, protože nemá prachy" asi mu za to někdo zaplatil že to řekl co? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nezaplatil, len sa z neho stal populista, ktory nasilu púta pozornost.
Reagovat
Patik
https://sportingislifedotcom.files.wordpress.com/2019/06/untitled-e1560265586862.png
Reagovat
sojka1
ja bych jela na ferovku a kazdemu odstranila jeho nejuspesnejsi turnaj! Stary pan pak zustane v obrovske pohode, Djokovic je take nad polovinou sveho poctu ziskanych GS, Pete ma presnou polovinu a Rafa se svoji tretinkou tre bidu s nouzi.. ;-) Teda na rovinu, pro me prosel branou tenisove nesmrtelnosti samozrejme i Rafa... protoze ma Wimblas, dokonce dva! A tech 12 Rolandu z neho navic dela nesmrtelnou hlinenou legendu, ale komplexnost vypada jinak.. :-))
Reagovat
tito
Ahoj :) Když jsme u toho tak drobná poznámka. Zlatým etalonem komplexnosti byla vždy brána kombinace dvou zcela rozdílných povrchů, navíc v krátkém sledu po sobě- FO + W. Ve stejném roce ji získal BjB 3x RN 2x RF 1x.
Jiný úhel může být finálová účast. RF 30 RN 25 ND 23 PS 18.
Ale za tím prvním si stojím. Logicky kombinace nejrychlejšího a nejpomalejšího v jednom měsíci je podle mne nejvíce vypovídající. Takže můj vítěz pomyslné ankety je Bjorn Borg s příjemným druhým místem RN.
Reagovat
spaniel
Akorat ze po roce 2000 uz to nema ten samy lesk jako kdysi. Ten rozdil je mnohem mensi. A jelikoz nezrychlili RG ale Wimbledon, logicky to nahrava Nadalovi.
Reagovat
spaniel
*ale zpomalili Wimbledon
Taky ti do toho nezapada TM.
Reagovat
tito
Hele, kromě zpomalení W hraje pochopitelně roli i proti komu kdo, jestli se opakovaly zranění či nikoliv, v jakém věku se kdo potkával atd. A asi bychom se nikam nedostali. Já RF uznávám a nemám s tím problém. Jen jsem trochu rozporoval nejúspěšnější a nejkomplexnější. TM bych do debaty netahal ze dvou důvodů. Z podstaty názvu není možné jej hrát jen v jedněch podmínkách a dále z hlediska postupového klíče. Bylo by možná vhodnější, kdyby místo TM byl pátý GS s turnajovým pavoukem. Pak by Roger byl nepřekonatelný pánes :) Ale přes to všechno co jsme zmínili, lepší standart komplexnosti než antuka a tráva v rychlém sledu po sobě není. Jak by to vypadalo, kdyby se Big3 nepotkali, je už rovina spekulací. Bohužel RF měl RN, Rafa Rogera a oba měli Novaka. A všichni ostatní měli Big3, což je tedy setsakramentská smůla.
Reagovat
spaniel
Proc by mely byt opomijeny vysledky v hale, kdyz se navime o komplexnosti? To zavani tendencnosti.
Reagovat
Roger_Federer
Nejde o Rogera ale Borga, on a Nadal, Feferer nemeli rozhodně stejné podminky..
Podle me byl rozdil v rychlosti a hre na RG a Wimblu tak rozdílný že to nejde porovnat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ked to je teraz také simple, preco to bajne RG/W vyhral Federer len raz a Nole nikdy?
Reagovat
spaniel
Protoze Nadal, antukove monstrum.
Reagovat
sojka1
ahoj! :-) .......... a BjB se s tim hlavne neparal do 40! :-)))
Reagovat
tito
Asi tak :-)))
Reagovat
tito
Jinak zajímavý odkaz
https://www.sportskeeda.com/tennis/4-men-who-won-wimbledon-and-french-open-in-the-same-year-ss
Reagovat
sojka1
hezke okenko... je to samosebou i tim jeho vekem, ale Roda velmi ctim a vnimam se skutecnou pokorou... ja snad pujdu mackat tenisak.. :-))
Reagovat
tito
Častokrát mě rozesměješ. Když vidím, jak mám slabý úchop, tak bych to také potřeboval...:-)
Reagovat
sojka1
jen jestli uz neni pozde... ;-) :-)
Reagovat
tito
Nepochybně, i na vrub důslednosti, bude...
Reagovat
tito
....jsem si vědom gramatických chyb, ale podmínil jsem to frázování- veršování :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, co má spoločné s férovkou, ked odstranis z 3 povrchov jeden a zostanu ti len dva..Ludia akosi zabudaju ze komplexnost na 3 roznych povrchoch suvisi s povrchmi a nie turnajmi..

Z tvojho vypoctu ti akurat zostanú najlepši na dvoch povrchoch, s komplexnostou však výňatok toho jedného nemá nič spoločné.

Réálne čísla sú 11+1+8, 4+12+2, 10+1+4. Z toho vychádza, ze vsetci maju karierny GS, hoc tie osamotené jednotky na stranách RF a ND su celkom symbolické.

To je asi fak, akoby som komplexnost hodnotil skrz toho, ze ku RG si este pripočitam MC
Reagovat
smazaný uživatel
posledna veta pod prvy odsek, sorry
Reagovat
spaniel
Sikovne si sloucil AO a US :D
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
Kojinho
Klasika
Reagovat
Kojinho
Jak to udělat, aby Rafovi u jednoho GS nesvítila jednička? Hmmmmm... Mám to! Sloučím GS z podobného povrchu a oni si toho jistě nevšimnou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie z podobného.

Rovnakého, menom HARD.
Reagovat
smazaný uživatel
Šikovne ste vylúčili najlepší GS :)
Reagovat
sojka1
:-))) Forehande, nemam tvuj letity trenink v zonglovani s cisly a hlavne nemam rada (az nesnasim) cirkus, takze jen poznamka - muj nevinny vtipek vychazi z prosteho napadu vzit kazdemu jeho nejvetsi vyhodu, tedy jedno cislo+povrch a podivat se, jak si vede dal. Nic vic, nic min bych v tom nehledala. Pohadky mame vsichni radi a ta "O dvanacti Rolandech" je opravdu krasna a zvlast povedena, to nesporne, ale pohadky brat vazne nemuzu... a at delam, co delam, stejne se i v TVE realite opravdu leknu 10+4, zatimco 4+2 mi prijde jako stenatko na hrani... :-))

MC se ti take povedlo.. :-)
Reagovat
dappe
Odečtení nejlepšího turnaje má právě s komplexností společného téměř vše. Někdo, kdo má 67% titulů z jednoho turnaje a v 75% GS turnajů výrazně zaostává, nemůže být z logiky věci považován za komplexnějšího hráče.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je reč o turnajoch, alebo povrchoch?..

Komplexnost zrejme prioritne značí vyhrávat GS na kazdom povrchu, nie vyhrávat ten istý v dvoch mestách.

Odčítať antuku, ktorá tvorí dvojnásobok kalendáru oproti tráve je super tendenčné.
Reagovat
dappe
Jenže my neodecitame antuku, trávu nebo hard, ale výsledky z nejúspěšnějšího turnaje, po kterém se ukáže komplexnost nejvíce. V tomhle měřítku jsou všechny 4 turnaje na stejné úrovni, takže je jedno, o jaký jde povrch. Když už bereš AO a USO jako jeden, tak v takovém případě má Federer na svém až druhém oblíbeném povrchu 11 GS titulů, takže o čem se tady bavíme, že? :)

A také je třeba rozlišovat mezi pojmy vyhrát/vyhrávat, není to zdaleka to samé.
Reagovat
smazaný uživatel
Chcem tym povedat, ze odčítanie je somarina...

Ked odcitame najlepsi, logicky, mozeme potom odcitat aj najslabsí..Stále nam zostanu dva z nich. A vysledky dvojtretinové.

Antuka tvorí dost velký podiel v celkovom koláči ATP, aby mal niekto jeden GS. Ale kto vie, stále nemále celkové čísla, zajace sa budú rátať až po hone.
Reagovat
dappe
Špičkový hráč odehraje ročně cca 3-4 turnaje na antuce, takže to tak horké není. Ale stejně o tohle nejde, odečítat turnaj/povrch, který jde danému hráči nejlépe není žádná somarina, ale při určení komplexnosti je to klíčové. Nejkomplexnější by byl ten, kdo by měl 4x5 GS, nikdo takový zdaleka není.

Můžeš zpochybňovat dobu, ale komplexnost výsledků Federera je téměř ukázková. Z jeho výsledků je patrné naprosto jasně, že v určité období dominoval na AO, W a USO. K tomu na svém nejhorším turnaji k jednomu titulu přidal 4 finále, což značí, že po dlouhou dobu byl i na tomto turnaji druhý nejlepší. Celé to poté má jako bonus podloženo 6 tituly z TM, kde jsou zase podmínky trochu jiné.:)
Reagovat
smazaný uživatel
3x 1000, niekolko 500, GS..Ak toto neni horké, neviem..Ved to je viac, nez trava s halou dokopy.
Reagovat
Patik
bavíme sa tu o komplexnosti čo premňa osobne znamená úspechy na každom type povrchu..a s vami sa tu nedá ľudia tu neriešia komplexnosť riešia či je Nadal lepší na tráve ako Roger na antuke..riešia rivalitu na dvoch povrchoch..a zabúdajú na ďalšie tri povrchy a podmienky v ktorých Federer jasne prevláda..strata času.
Reagovat
smazaný uživatel
Co ja viem ludia. Mne to celé príde pritiahnuté za vlasy..

Vsetci traja maju karierny GS. Kolko tenistov ho má, historicky??..Tým je povedané vsetko. Bodka, vybavené..

A tu sa stále riesia komplexnost. Dokolečka, dokola..To akoby sa riesilo, kto má viac milionov, Gates, ci Zuckerberg..Malichernost..Riešia sa detaily, to podstatné je zamlčané..
Reagovat
spaniel
Tak se debaty k komplexnosti neucastni, kdyz ti vadi jak to vychazi. Resp nedokazes prejit, ze je treba Federer nejkomplexnejsi? To u tebe to prave zavani tim, ze proste nezkousnes, ze by nemel byt Nadal v necem nejlepsi. Nikdo neni nejlepsi ve vsem.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobne povazujem Djokovica za najkomplexnejsieho hraca.

Niekto raz povedal, ze kazdý je tak silný, ako silný je na svojom najslabšom povrchu...

Niečo na tom bude.
Reagovat
spaniel
Roger nema v nicem vetsi diru nez Novak...ani nevim na ktery povrch narazis. Roger ma lepsi distribuci a nikde za Nolem nezaostava. At uz je to mezi nimi jakkolov, Nadal je za nima.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta náchylnost Nadala k antuce je proste znatelna, to nezapře nikdo. Má z ni 80% kariérnich úspěchu. Nadal ale není antukar, umí hrát všude, porazil Federera ve finále Wimbledonu, který nakonec vyhrál 2x. Nicméně i tak z hlíny má úspěchu jednoduše nejvíce, protože je na ni historicky nejlepší. Tím, ze je absolutní antukovy top class hráč se ty úspěchy mimo antuku za ni tak trosku schovavaji.
Reagovat
turista
Ale svým způsobem zásadně ovlivnil antukovou kariéru Federera a Djokoviče, které připravil o mnoho antukových titulů. I tak se procentuální úspěšností Djoki řadí do první antukové pětky celé open éry. Před ním je pouze Nadal, Borg, Vilas a Lendl. Na Roland Garros je na procenta úspěšnosti dokonce před Lendlem na 4.místě.
Reagovat
steve79
Na jednu stranu zase Thiem porazil letos vsechny tri hrace!
Reagovat
Padme
Však Thiem je světlá výjimka, pro něj tyhle Beckerovy řeči neplatí :D
Reagovat
turista
Ano. Ono to je taky o psychice. Thiem má tenisově na to vyhrávat nad Nadalem na antuce. Bohužel s ním nedává ta finále. Až zlomí tenhle blok tak Nadalova dominance skončí i v Paříži. Letos měl Nadal totální klku v Římě i v Paříži, že jeho fináloví soupeři byli vyčerpaní po těžkých SF a ČF bitvách. Kdyby měli stejné podmínky tak mohl být slavný Rafa v háji.
Reagovat
Torresek
Beckerova slova chápu, jenže Rafa s jeho přístupem, Fedex to ma dane od boha a taky famózní přístup a Djoker je jak stroj. Ale co nebo spíše kdo stoji za jejich úspěchy?? Rafa by nikdy nebyl takový nebýt strýčka, Djoker taky potřebuje Vajdu. I Fedex mel kolem sebe lidi co mu dopomohli.
Murray a Lendl že jo.
Ti hraci prostě potřebují správné lidi kolem sebe.
Reagovat
Patik
Potrebujú menšie peniaze..lebo prejdu pár kôl zarobia si a idú dovolenkovať..predsa len taká pláž v Karibiku je lákavejšia než rozpálený practice kurt..samozrejme je to aj dobou iný prístup ku všetkému iná mentalita mladých inak vychovávané deti iný prístup rodičov vnímanie športu..jedno s druhým..samozrejme často človek obetuje všetko drie na kurte ale nenarodí sa s raketou ako Federer..ešte sú tu nejaké mladé talenty ktoré to na nejaký čas podržia ale fakt neviem čo príde po tom..vymizne tradičný tenis..bude sa hrať na 4 gemy skrátené dva sety žiadny rozhodca len samá technika a hráči budú stáť za nič.
Reagovat
smazaný uživatel
Peníze v tom podle mě nehrají až takovou roli. Chybí jim zápal pro hru, touha vyhrávat, lámat rekordy. Každý z big3 se na to může z fleku vysrat už několik let. Ale chtějí hrát, protože je tenis baví, baví je dění, turnaje, zápasy, souboje.

Dnešní mladí si řeknou - Big3 je big3, na ně stejně nemám, tak se tím alespoň zkusím slušně živit, udělat nějaké semifinále a pak se uvidí. Jinde se to sem tam trošku děje, ale na těch GS je to pořád dokola.
Reagovat
Franky
Suhlasim s vami vsetkymi: nespravny pristup sposobenym jednak slabou motivaciou (mozno aj zo strany trenera ktori ich uz neucia vyhravat nad najlepsimi ale 'urobit' nejaky vysledok na turnaji), jednak velkymi prize money pretoze hraci kt.urobia 1/4finale maju dnes peniaze ako pred 10r vitaz turnaja a jednak doba ktora tu je - doba internetu, samy rozptyl..staci ze si v Top 30 a mas status hviezdy lepi sa na teba kdejaka c*ndra same party dovolenky news feedy na soc.sietach atd...ano radsej pri mori s exotickou kraskou a paparazzi ako spoteny na kurte vymyslat taktiku na Nadala/Djoka/Feda
Reagovat
Patik
celkovo doba a zmýšlanie ľudí ide do sračiek..metrosexuálni chlapci ktorí chodia k holičovi na obočie..vegánske mamičky ktoré idú s každým trendom na sociálnych sieťach.. čo myslíš aký športový talent môžu takí ľudia vychovať..maximálne metrosexuálneho priemerného futbalistu.
Reagovat
smazaný uživatel
Abys porazil BIG3 na GS tak musíš předvést něco navíc a to něco tě stojí tréninky navíc, přípravu navíc, vše musíš přidat k tomu, co už teďka děláš. To co děláš teď si stačí na TOP50, ale pokud chceš být vyjímečný, tak musíš dělat výjimečné věci a na to ti osmihodinová pracovní doba stačit nikdy nebude.

Hráč si nemůže říct, jsem v TOP20, jsem světový hráč, trénuju denně, jednou porazím Nadala na RG. Musíš jet do krve, každý den si přidat více a pak to může vyjít. Jinak ne.
Reagovat
Patik
S tým sa musíš aj narodiť mať vysoké ciele a ako sa povedalo musíš mať pri sebe aj správnych ľudí..niektorí hráči trénujú až do krvi a celý život sú na úrovni challengru.
Reagovat
Padme
až depresivní, ale vidím to podobně... Když vidím svoje vrstevníky, tak se doopravdy bojím, co vyroste z jejich dětí... :(
Reagovat
Patik
už teraz keď vidím tých mladých..a mladé......a niektorých tých rodičov...
Reagovat
Franky
ako sa vravi..obdobie vojny vytvara silnych ludi naopak obdobie mieru sr acky...neviem si pomoct ale dnesny chlapi be nezvladli vojnu ako nasi pradedovia...a mnoho dalsich veci
Reagovat
Patik
jasné že by nezvládli..ale o najnovších topánkach alebo mobiloch by ti vedeli rozprávať :/
Reagovat
smazaný uživatel
A tvoj tatko si čo myslí o súčasnej mladej generácii?
Reagovat
Franky
v prvom rade si mysli to co ja: ze si k r e t e n. :) okrem toho s tym suhlasi...Becker vyhral W ako 17r Rafa RG ako 19r dnes tu okrem big4 a Delpa pod 25r GS vitaza nenajdeme
Reagovat
smazaný uživatel
Pozdrav tatka.

A ze sa pýtam, ci nelutuje, ze mal deti..
Reagovat
Franky
a co tvoja zena na to ze koho ma doma? mudrlanta zpoza klavesnice - nazivo si plati aj za sex
Reagovat
tito
Franky dobrá rada- nechoď sem. Nechci být útočný, v rámci svého intelektu si to přeber.
Reagovat
Franky
tiez dobra rada...zacni robit neaky sport aby sa ti nestalo ze si ho uz v sprche neuvidis...
Reagovat
Mayo
Vyber si disciplínu.
Reagovat
Fandina
Nepřeháněla bych to. Nevím, kolik ti je, ale nevím, proč by měla být tvoje generace horší než ta předešlá. Podle mě je to pořád podobné. Rozdíl je, že lidi žijí vždycky v trochu jiných podmínkách, historických, politických, ale není důvod si myslet, že mladší jsou horší než ti mladší předtím.
Reagovat
Fandina
Historických, politických a také vlivem technického rozvoje, to má také vliv na to jak se jaká generace chová. Ti dřívější víc chodili třeba do kina, internet neznali. To všechno má vliv na to, jak se která generace chová.
Reagovat
Torresek
Je zde hodně zajímavých komentářů:
Patik-tenis je business a ty peníze jsou dá se říct odpovídající tomuto století, jenže uvedu příklad. Letos tragický Gojowczyk se v Únoru účastnil turnaje Dubaj. První kolo jaksi porazil Gaia 2:0 a pak schytl 0:6,2:6 s Millmanem! A jeho odměna? 24,470 $- to je víc jak půl milionu!!! Jasně musí mít na trénink a vše kolem, na lidi v týmu apod ale ....je to odpovídající? No každý at si odpoví sám
Také mě dost zajímá jak to bude vypadat až TOP 3 skončí, nastoupí někdo podobný?

Kamilos88-Jo ten přístup je šílený.Fognini/Monfils/Basilashvili/Paire/Čečináto/ a mohl bych pokračovat, oni si spočítají penízky, promrhají talent a vydělávají si tak aby jim to stačilo.
Big3 to je neuvěřitelné! Rafa přes zdravotní problémy se na antuku vždy nachystá jak pán. Fedex to nemá potřebu komentáře, to je prostě superhrdina a Djoker ikdyž ho nemám rád tak jakmile se rozjede tak to je válec i půl roku v kuse.

Franky- je to hodně o trenérech! Uvedu příklad. Thierry Champion bývalý francouzský tenista . Vedl Monfilse v době kdy to měl Gael u zádele. Vedl Paireho a jeho potenciál také zazdil. Vedl P.H.Mathieua a taky s ním nic moc nedokázal.
Motivace sama hráče je jedna věc ale je to sport jednotlivců a potřebují i to okolo.

Za mě se tenis posuvá dopředu, staří pardi končí ale kdo vlastně nastupuje? To teď jak kdyby není jisté , to se uvidí.
Upřímně raději nevědět jak si spousta tenistů vydělává na živobytí.

Já nejsem zastánce toho že je všude korupce apod. Jenže sázkovky taky zrovna nepomáhají. Dneska si můžete pomalu vsadit na futures hraný někde v arménii v hale pro 20 lidí a nikoho to nezajímá. Těm amatérům se to přímo nabízí.
Buďme fér, řekne kamarádovi že první set prohraje a pak začne hrát tenis a uvidí se.

Za mě třeba Zverev má všechny předpoklady ale něco se bloklo v hlavě. Tsitsi na to má také ale musí posbírat zkušenosti. Thiem je famozní ale má famozní výpadky. Jinak moc nevím kdo teoreticky bude vládnout.
Reagovat
Patik
jasné že to neni adekvátne..prídeš na turnaj prehráš prvé kolo v podstate ani nemusíš uhrať set alebo gem a zarobíš si na dva domy..a človek čo robí niekde v závode celý život do 60tky premýšla ako s výplaty kúpi niečo do úst..strašné peniaze takmer za nič.
Reagovat
spaniel
Vy jste se nasli... pekne hlouposti tady blijete.
Reagovat
smazaný uživatel
To je také československé závidiet si prize money...

Rovnako v TV, ziadny iny komentátor, len ceský alebo slovenský nezabudne dodat, kolko hrác zarobil, prípadne to spomenie viackrát.
Reagovat
Torresek
Zkuste si nevymýšlet :D nikdo nenapsal že jim zavidime. Toto je debata o tom kam se ubírá tenis jako takový, nikdo nenapsal jaky jsou to nenazranci apod.
Jen prostě vy si myslíte ze Becker a my všichni kecame blbosti ale pritom by tady píšete "klasiku" jak jsme vsichni závistivý a ze teniste mají vlastne pravo se chovat jak chtějí.
Co tak napsat nějaký konstruktivní koment? Co vy si myslíte o mladých, jejich dřině, motivaci a proč x tenistů na některých turnajích ze sebe dělá sašky? Viděl jsem už spoustu zápasů a některé výkony jsou do očí bijící.
Reagovat
smazaný uživatel
To ani nebolo konkrétne voči tebe..Skor vo vseobecnosti, ze vychodoeurópsn vníma tie prize money citlivejsie..

Ja si myslim, ze aj v 90r boli hráci, ktori tenis milovali viac ako len zamestnanie a hraci, ktori ho brali skor ako job. Nemyslim si, z Thiem alebo Tsitsipas robis tenis pre prachy. Rovnako Ferrer, Tsonga ci kopa dalsich hracov, ktora bola blizko k velkym titulom, ale stále daleko.
Reagovat
spaniel
Mne slo spis o ty kecy o prize money za prvni kolo. Spousta hracu preziva, lidi zapominaji na dane, letenky, hotely a nakldy na tym. Hraci zbyde tak 20% a nikdy nema jistotu, kdy vydela.
Reagovat
smazaný uživatel
Clovek v 60 premysla ako zarobit, ale zas do 20ky sa flákal s kamosmi a chodil na pivečká, zatial co Gojowczyk prvych 20 rokov drel s nejasnou vidinou zisku s tým, ze na 99.9% sa tenisom aj tak nikdy zivit nebude.
Reagovat
Hypertac
Přesně tak!
Reagovat
dadaft
popravdě už se těším, až ti tři - při vší úctě - potáhnou do seniorů...

úroveň sice půjde dolů, ale aspoň to bude otevřené a ne taková nuda...
Reagovat
steve79
Ja jsem hlavne zvedavej na Novaka na trave jak na tom bude. Uz v semifinale se choval hrozne.
Reagovat
smazaný uživatel
Dělá to vždycky když prohrává, nic nového.
Reagovat
safi1313
Taková je jeho reálná povaha... když vyhrává a rozdává úsměvy a posila srdíčka = strašná falešná pretvarka .. nechapu ze to ještě někomu nedošlo a ma furt příznivce ..
Reagovat
smazaný uživatel
Není tak moc oblíbený právě kvůli té přetvářky. Kdyby se choval tak, jaký doopravdy je, tak bude mít možná více fanoušků, než když se to snaží hrát na všechny strany.
Reagovat
hippos
Furt moralizujete jak cocoti, zajima vas vubec tenis?
Reagovat
JCFerrero
Presny popis aj Rogerka, ked vyhrava vsetko v poriadku a akonahle prehrava tak arogantny na vsetky strany.
Reagovat
turista
Ano. A ani Nadal neumí prohrávat.
Reagovat
JCFerrero
Presne tak , ani nadal nevie, ale ked prehrava je smutny a nie arogantny ako Federer Djokovic
Reagovat
turista
Někdy zuří jako s Kyrgiosem v Acapulcu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hochu, čekni si full zápas AO finále Nadal-Federer, tam se dozvíš více.

Třeba Rafovo cílené protahování servisu, warning, trestný fifteen, zdržování na příjmu, nebo dva voleje, které zahrál tak, že míček byl ještě na polovině soupeře a on to přímo pod umpirem zahrál úplně v klídku. Federer to moc dobře věděl a neudělal nic. Kdyby to bylo naopak, tak je oheň na střeše. Ty tady řešíš jeden odpálený míč do publika. Jak komické.
Reagovat
Frantz
https://www.google.com/amp/s/makeagif.com/amp/Kt1QeM

SHUT UP!!! prostě elegán + gentleman :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo kdy ty trotle? 10 years ago a ty z toho žiješ dodnes.
Reagovat
Franky
To je este v poho...mentalne sa zastavil uz pred 20rokmi
Reagovat
JCFerrero
Tvoj mozog tak v 2 mesiacoch
Reagovat
Franky
teba plati miestny saso z petrzalky aby si mi reagoval na kazdy koment jak zebrak? vravim vyber si sportovu disciplinu v ktorej ma chces porazit a ked vyhras ospravedlnim sa ti tu pred vsetkymi a poviem ze sa rozumies sportu...inak si premna len zebrak zpoza klavesnicke jak tvoji sukmenovci z nadal fans ktorym sa zaspotaju nohy len ked idu do chladnicky po pivo
Reagovat
smazaný uživatel
A čo tak disciplína, diktát?
Reagovat
raduz
Klidně.
Reagovat
Franky
uz si s tym trapny...kazdy okrem teba tu pochopil ze diakritiku nepouzivam
Reagovat
raduz
Nadal je pro mě z lidského hlediska nula,navic ostuda chlapstvi.Pro výhru je schopen udělat sviňarnu i toho nejhrubšiho zrna,navic nemá smysl pro humor.Ten moc nemá ani Federer,podpásovky však nedělá. Djokovič je mně naopak povahově nejbližši.Je to emotivni chlapek,který i občas honí baby.Smysl pro humor má bezesporu.Jen to pinkáni před servisem by mohl zkrátit.
Reagovat
smazaný uživatel
Co je ta sviňárna napriklad?...:)

Aha nic...
Reagovat
smazaný uživatel
To bych zase neřekl. Na Rafu má velký dopad výchova a tenisová průprava. Jeho tým ho od mládí připravoval jako nějaký projekt, který zničí všechno a všude, za každou cenu, přes bolest, přes všechno. Udělali z něj tenisového buldoka, který nevidí, neslyší, chce vyhrát každý míč, za jakéhokoliv stavu, nic nevypustí.

A tohle se projevilo v jeho chování na kurtu, nebo mimo kurt. Ale poslední dejme tomu rok si to začíná uvědomovat sám, zasnoubil se, i on chce žít normálně, mít rodinu. Ví, že to není vše jenom o tenisu a závodem za rekordy. Rodina změnila Noleho, Rogera a změní i Nadala. Je to normální. Ona ta Xisca chce taky děti, je to normální ženská a nedivil bych se, kdyby to Rafovi řekla. Nebude na něj čekat do čtyřiceti.
Reagovat
Patik
Asi tak..aj práve kvôli tomu tá OCD..Stryko Pony dosiahol čo chcel..a na zdravie svojho junáka nemyslel.
Reagovat
Hypertac
Co to meleš? Rafa je naopak v pohodě. To ten tvůj srb, když nemůže, tak se tváří, jak kdyby měl umřít a pak hraje jak pánbůh. Už chápu, proč je Ti nejbližší.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si naozaj myslis, ze volaj zahraný na druhej polovici tesne pod umpirom by presiel?..:))

Predpokladam, ze video nemas, len taka domnenočka..
Reagovat
raduz
Vidim,že ti ta ostuda chlapstvi nevoni co?
Reagovat
smazaný uživatel
Vidim, ze tebe nevonia rácio :)
Reagovat
raduz
Ba naopak,voni.S k tomu dobré oko,,,To je potom těžke respektovat Nadala.
Reagovat
Hypertac
I kdyby to byla pravda, tak se to stát v zápalu boje může každému. To v tom případě jsou téměř všichni fotbalisti to samé. Ti taky tvrdí, že se míče nedotkl a je to evidentní. Nejsi Ty náhodou Mirek Dušín alias Raduz?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, já si to pamatuji moc dobře. Najdeš to i v HL, Fed se jenom škaredě podíval na umpirového a neřešil.

Bylo to za stavu 5:3 15:30 v pátém setu, klidně se na to podívej. Stačí ti na youtube HL s názvem - Federer - Nadal Australian open 2017 - last five games with commentary.

Čas cca 18:07 - jestli mi někdo řekne, že neměl Rafa raketu v kurtu, tak je slepý
Reagovat
spaniel
Blbost. To by nikdy neproslo. On to nekdy klame, takove to blizke dotuknuti.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si to pustil předtím asi 50x ve slow motion. Ta raketa tam je jak vyšitá skoro celým objemem.

Je to jedno, ale když už je o tom řeč, tak Rafa dělá přesně toto, na big pointech. :) Jinak je to dobrý kluk, nevadí mi.
Reagovat
Marduch
btw, kdo je ta žabka, co seděla za Mirkou? Jak se za toho stavu 15:30 se zavřenýma očima modlí za Rožéra:)
Reagovat
spaniel
Ta je s nim uz od AO 2017 vsude...
Reagovat
Denis92
Isabella Godsick. Dcera Rogerovho agenta Toniho Godsicka.
Reagovat
Marduch
Tak Isabella rikas..dobre, dobre..
Reagovat
Mr.Pink
ano a take dcera mary joe fernandez :)
Reagovat
annah
Isabela sedávala v Rogiho hráčské lóži už jako malá desetileta holka, spolu se svym mladším bráchou. Gotsick v jednom rozhovoru rikal, ze jeho deti berou Rogera a Mirku jako cleny rodiny.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamil ty si fakt komik..

Schválne som si to pozrel, zastavil zazoomoval a Rafa s prehladom pred.

Este bolo vidiet, ako si dával pozor, aby nepresiahol.
Reagovat
smazaný uživatel
Max na ruku si daval pozor. Ta raketa byla na druhé straně úplně na pohodu. Tak nelži.
Reagovat
spaniel
To absolutne nelze posoudit z tohoto uhlu, hodne to zkresluje. Ale x lidi tam by to neprehlidlo, takze zapomen.
Reagovat
smazaný uživatel
Zastav si obraz..

Fakt si ho zastav a skus to trochu priestoro vnimat..
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole to je jedno, já to vidím nějak, vy nějak. Respektuju vás názor, ale nesouhlasím s nim. Tečka.
Reagovat
Mr.Pink
Jsem rogeruv fanda, ale rafa urcite zahral mic na sve polovine, po odehrani uz muze mit raketu i na polovine soupere.
Reagovat
raduz
To je nesmysl.Djokovič je emotivni chlápek se smyslem pro humor.Mě on bavi.Má snad konstantně tupě čučet jako Nadal?
Reagovat
turista
Novak to má těžký. Stále musí ty dva jenom dotahovat. To je někdy na palici.
Reagovat
turista
Musí stále jen dotahovat i když tenisově za nimi nezaostává ani o milimetr.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist