Becker: Novak bude usilovat o návrat na tenisový trůn

5. 12. 2016, 10:54
Aktuality 10
Tenisová legenda Boris Becker učinil před nadcházející sezonou odvážné prohlášení. Podle šestinásobného grandslamového šampiona bude Novak Djokovič příští rok více soustředěný a pokusí se o návrat na tenisový trůn, ze kterého ho sesadil v závěru letošní sezony Andy Murray.
Profily hráčů
Boris Becker

Devětadvacetiletý Novak Djokovič byl v první polovině letošní sezony ve vynikající formě. Dvanáctinásobný grandslamový vítěz vyhrál takřka všechny turnaje, jež odehrál.

Po triumfu na French Open, jediném grandslamovém turnaji, který Djokovičovi chyběl do sbírky, se však Srbovi přestalo dařit. Někteří to přisuzují ztrátě motivace.

Průměrné výkony bývalé světové jedničky otevřely cestu k tenisovému trůnu Andymu Murraymu. A Britovi se to nakonec povedlo. Před Turnajem mistrů sesadil z prvního místa žebříčku ATP po dlouhých 122 týdnech Djokoviče a svou pozici upevnil ziskem premiérového titulu z Turnaje mistrů, kde porazil ve finále právě Srba.

Trenér srbského tenisty Boris Becker přesto věří, že Novak Djokovič má šanci se na tenisový trůn vrátit a příští rok bude mnohem hladovější po úspěších.

"První polovina sezony byla až neuvěřitelně úspěšná. Novakovi se navíc splnil sen vyhrát French Open. Myslím, že je pochopitelné, že únava musela jednou přijít. Novak vyhrával všechno, a proto se mu po zisku vysněného titulu přestalo dařit," řekl Becker.

"Novak se dostal do fáze, kdy se chtěl věnovat více rodině, koníčkům a trošku si oddechnout. Neříkám, že se příští rok dostane na stejnou vítěznou vlnu, ale jsem přesvědčený, že bude chtít zase vyhrávat a vrátit se na pozici světové jedničky," doplnil.

Mezitím se v médiích objevila informace, že by Becker mohl jako trenér Novaka Djokoviče skončit. Tenisová legenda však odmítla situaci komentovat. "Je to v jednání. Nemůžu vám zatím říct ano ani ne."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
George_Renel
U Novaka skončil.
Reagovat
Nola
Novak to zverejnil na FB, takze ta sprava je oficialna....
Reagovat
Mayo
Ja Nojemu verím, ze sa dostane spat na jednotku.
Reagovat
turista
Taky si to myslím.
Reagovat
smazaný uživatel
tohodle chlapa sem nikde hrad nevyděl nevíte co dělá za sport abyh byl taky ve vobraze víte
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
vubéc sem ho tam nidke nevyděl je to tam samej černoh víte
Reagovat
a.magerova
Je tam, musíš se lépe podívat !!!
Reagovat
smazaný uživatel
dvakrat som to pozeral a nic,samy afroamerican,sem tam beloch
Reagovat
turista
To je tvoje smůla žes ho neviděl hrát. Já ano. Boris Becker byl vynikající německý tenista v letech 1985-2000. Upřednostňoval útočný styl hry, ale když musel tak dokázal hrát výborně i od základní čáry.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist