Becker zbankrotoval. S prosbou o poslední šanci neuspěl

22. 6. 2017, 10:55
Aktuality 12
Bývalá světová jednička a šestinásobný grandslamový vítěz má finanční problémy. Becker dle informací agentury AP nedodržel termín splátky dlouholetého dluhu a britský soud jej poslal do insolvence.
Boris Becker

Boris Becker dosáhl během své kariéry profesionálního tenisty téměř na všechny cíle, které si může profesionální tenista stanovit. Byl světovou jedničkou, vyhrál šest grandslamů (všechny kromě French Open), třikrát ovládl Turnaj mistrů a na odměnách vydělal přes 25 milionů dolarů (přes 600 milionů korun).

K tomu inkasoval další miliony z reklam a trenérského a komentátorského působení v tenisovém světě. Přesto má obrovské finanční problémy. Za vše může nevyřešený dluh z roku 2015. Devětačtyřicetiletý Němec dlužil blíže nespecifikovanou částku soukromým bankéřům Arbuthnot Latham & Co., ale dluh nesplatil včas.

Až na poslední chvíli se snažil prostřednictvím svého právníka vyjednat prodloužení lhůty na splacení o 28 dní, jelikož do měsíce měl údajně obdržet zhruba 6 milionů eur za prodej svého majetku na Mallorce.

Registrátorka soudu Christine Derrettová však rozhodla o bankrotu s tím, že neexistují spolehlivé záruky o splacení dluhu. "Působí to, jako kdyby před problémy strkal hlavu do písku. Tohle si měl promyslet už dávno. Je to dlouhodobější dluh," řekla.

Tenistův advokrát John Briggs uznal, že Becker "není zrovna sofistikovaný, co se financí týče." Vzápětí žádal ještě o opravdu poslední šanci. Neuspěl. Derrettová na svém verdiktu trvala.

Briggs poté ještě upozornil, že vyhlášení bankrotu negativně poškodí image jeho klienta. "Na to měl myslet dávno," reagovala Derrettová.

Samotný Becker je soudním řízením i jeho výsledkem pohoršen. "Byl jsem překvapen a zklamán, že proti mně Arbuthnot Latham & Co. vedou soudní řízení. Jedná se o jednu půjčku, kterou jsem měl do měsíce splatit," napsal na sociální sítě bývalý superkouč Novaka Djokoviče.

"Veškeré mé příjmy jsou zcela veřejné. Proto je jasné, že bych dluh zaplatil. Hodnota prodávaného majetku na Mallorce je mnohem vyšší než výše dluhu," dodal.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

12
Přidat komentář
svetova.dvojka
Bum Bum Becker...
Reagovat
spaniel
Tak U Beckera je známé, že vyváděl psí kusy...stačí si vybavit jak přišel k alimentům...to je jak z filmu bratří Coenů :D K tomu poker a kdovi jaké investice. Každopádně nemusí být na mizině, vypadá to na dluh, na který má, jen se mu nechtělo jej platit a tentokrát už soudkyni neobměkčil a ta na něj uvalila bankrot aby ho donutila zaplatit. Dluh by měl pokrýt z prodeje baráku.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, ale stejně je trochu divný, že kvůli tomu musí něco prodávat, žádat o odklady a tak. Nebo že si musel vůbec půjčovat... Cash flow asi nebude mít úplně v cajku.
Reagovat
Carloss
cywe s takovým majetkem to dovést ke krachu. vypadá to že boris není zrovna dobrej finanční spekulant.
Reagovat
Stan_Borowitz
To víš, když máš prachy, najednou se zjeví spousta kamarádů, kteří ti chtějí nezištně pomoci je rozmnožit...
Reagovat
Krisboy
"Tenistův advokrát John Briggs uznal, že Becker "není zrovna sofistikovaný, co se financí týče.""
Reagovat
janek_da
N0v4kova pomsta
Reagovat
Pe3k
Novak s tím nemá nic společného, to jen BB má v hlavě na srano...
Reagovat
a.magerova
Ale tak, ze srandy můžem rozvinout konspirační teorii... :-)))

Jedná se o prodej majetku na španělském území.... známe JEDNOHO Španěla v blízkosti Noleho, který by i mohl mít zájem o jakous takous pomstu za veřejné blbé Borisovy kecy na jeho adresu v souvislosti s působením na Novaka... a taky nové meditační prostory se jistě hoděj, prostě zabavit majetek na Mallorce a basta... a pak za dlužní částku odprodat, Nole jistě rád přispěje.... taková pěkná oslava ročního výročí spolupráce.... :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
seslal na Borise nějakou temnou kletbu. On asi nebude takový dobrák, za jakého se vydává. Proto ho Novak nemůže vyhodit, on ho drží pod krkem (nebo za koule)...
Reagovat
VlS
Akorát ji poslal v předstihu cca 30 let, protože Boris je těžkej samorost celej dospělej život. Ale tak k okultním machinacím patří i schopnosti věštit, takže proč ne?
Reagovat
Stan_Borowitz
Hlavně při meditaci je správný guru schopen zcela vystoupit mimo prostor a čas, tudíž může ovlivňovat cokoli/kohokoli, kdykoli a kdekoli.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist