Bejlek je k nezastavení. V Brazílii porazila Erraniovou i Jeanjeanovou a je ve čtvrtfinále

23. 11. 2023, 19:32
Aktuality 3
WTA 125k FLORIANÓPOLIS - Sára Bejlek (17) úspěšně zakončuje sezonu na antukových turnajích WTA 125k v Jižní Americe, kde po sedmi zápasech stále nenašla přemožitelku. Po životním triumfu v chilské Colině pokračuje na vítězné vlně i v brazilském Florianópolisu, kde vyřadila ve dvou setech bývalou světovou pětku Saru Erraniovou (36) z Itálie i Francouzku Léolii Jeanjeanovou (28), svou neporazitelnost protáhla na 12 utkání a postoupila do čtvrtfinále.
Sára Bejlek (© Profimedia)

Bejlek – Jeanjeanová 6:2, 7:6

Sára Bejlek se už během loňského roku vyšplhala do TOP 200 a zajistila si místo v kvalifikacích grandslamů. Letos svou pozici ve druhé světové stovce nejenže obhájila, ale ještě více ji upevnila a v závěru roku dokonce výrazně vylepšuje.

Sedmnáctiletá Češka vyhrála dva turnaje ITF, sbírku trofejí rozšířila na šest a nyní píše úspěšnou tečku za sezonou na dvou antukových turnajích WTA 125k v Jižní Americe.

Až dosud na akcích této kategorie vyhrála jen dvě utkání, na druhé straně zeměkoule ale už porazila sedm soupeřek během devíti dnů. Šest z nich přitom bylo žebříčkově lépe postavených.

Po zisku nejcennější trofeje v chilské Colině pokračuje ve skvělých výkonech i v brazilském Florianópolisu. V úterý si v prvním kole připsala skalp bývalé světové pětky a finalistky Roland Garros 2012 Sary Erraniové, o 19 let starší čtvrtou nasazenou Italku porazila 6:1, 7:6.

Po jednodenním odpočinku nastoupila pouhých 157 centimetrů vysoká rodačka z Hrušovan nad Jevišovkou proti 129. hráčce světa Léolii Jeanjeanové a také Francouzku přehrála ve dvou setech. Přestože celkem pětkrát přišla o podání a ve druhé sadě prohrávala 2:5 s mankem dvou brejků, zvítězila 6:2, 7:6.

V pátečním čtvrtfinále se již 12 zápasů neporažená Bejlek, která před měsícem vyhrála akci ITF W25 na Sicílii. střetne s Mexičankou Renatou Zarazúaovou.

Česká teenagerka hraje svůj první turnaj v roli hráčky TOP 150. Nyní už má jistý posun na 130. místo a další vylepšení maxima. Pokud by triumfovala i ve Florianópolisu, zakončila by sezonu jen pár pozic od elitní stovky.

Výsledky turnaje WTA 125k ve Florianópolis


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Kandinsky1
Ta to tam kosí jak Pizarro
Reagovat
tommr
Sára zatím jede ale jako nezastavitelná mi nepříjde. Myslím že se na ní už začíná projevovat únava z náročnýho programu. Oba dosavadní zápasy v Brazílii sice vyhrála ve dvou setech ale její výkon ve druhým setu šel vždycky výrazně dolů ...
Reagovat
makro99
No ten věkovej limit ji bohužel určitě zastaví...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist