Bejlek je v Olomouci opět ve finále a krok od obhájení senzačního triumfu

23. 7. 2022, 11:22
Aktuality 2
ITF OLOMOUC - Sara Bejlek na domácím antukovém turnaji ITF W60 v Olomouci, kde loni senzačně slavila premiérový triumf, přehrála 6-3 6-2 Sadu Nahimanaovou z Burundi a postoupila do svého 4. finále. O udržení finálové neporazitelnost si 16letá Češka zahraje s Linou Gjorcheskou.
Sara Bejlek (© machalakeopen.cz)

Sara Bejlek loni v červenci na podniku ITF W60 v Olomouci šokovala nečekaným triumfem, když ve finále nepovolila ani jeden game zkušené Paule Ormaecheaové a v pouhých 15 letech si došla pro premiérový titul.

A nyní 16letá Češka na Hané potvrzuje skvělou aktuální formu. Z posledních 18 zápasů na akcích ITF má bilanci 17-1, přičemž jedinou porážku utrpěla po neudržení vedení 6-4 a 5-1. 

Během jara na podnicích ITF W25 v italském městě Santa Margherita di Pula a ITF W60 v České Lípě přidala další dva tituly a v Olomouci útočí na celkově čtvrtý. 

Po úvodním prohraném setu v prvním kole s bývalou 60. hráčkou světa Turkyní Çağlou Büyükakçayovou své soupeřky demoluje. V dalších osmi setech ztratila dohromady už jen 15 gamů, když vyřadila i bývalou 32. hráčku světa Kurumi Naraovou z Japonska. 

V dnešním semifinále si Bejlek poradila s Burunďankou Sadou Nahimanaovou. Přemožitelku Terezy Smitkové či nejvýše nasazené Francouzky Kristiny Mladenovicové přehrála za hodinu a čtvrt 6-3 6-2.

Bejlek, která si nedávno na Roland Garros juniorek zahrála semifinále dvouhry a s krajankou Lucií Havlíčkovou vyhrála čtyřhru a také si ve Wimbledonu odbyla neúspěšnou premiéru na trávě a zároveň v kvalifikaci grandslamu, ale stále nemá zajištěné udržení pozice v Top 200. Aby v ní zůstala, musí v Olomouci obhájit titul.

O ten si ve finále stále neporažená česká naděje zahraje v neděli proti Lině Gjorčeské ze Severní Makedonie.

• ITF W60 OLOMOUC •
Česko, antuka, 60.000 dolarů
sobotní výsledky (23. 07. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Bejlek (3-ČR) - Nahimanaová (Burundi) 6-3 6-2
Gjorčeská (11-Sev. Mak.) - Astachovová (12-) 6-2 3-6 6-3
• Čtyřhra - finále •
Gattová-Monticoneová/Nahimanaová (It./Burundi) - Ghioroaieová/Simionová (Rum.) 6-1 1-6 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
zfloyd
po zápase s Kačenkou jsem tu americkou Chorvatku
tipoval na vítězství a trefil jsem se, má ho zaslouženě , výborná hra ,já snad začnu sázet
Reagovat
tommr
Sára zvládla těžkej zápas proti nebezpečný soupeřce, která předtím vyřadila Terezu Smitkovou nebo turnajovou jedničku Mladenovicovou ... smile
Za postup do finále je ovšem letos jen 48 bodů takže Sára je zatím v těžkým mínusu a pokud by se jí nepodařilo vyhrát ve finále tak by zase vypadla z top-200. Potenciální finálové soupeřky se ale naštěstí zdají být hratelné ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist