Bellucci si v Ženevě zahraje po dvou a půl letech ve finále

23. 5. 2015, 10:41
Aktuality 2
ATP ŽENEVA - O titul z premiérového ročníku antukového turnaje v Ženevě si zahrají trochu nečekaně Thomaz Bellucci, který se do finále dostal poprvé po dvou a půl letech, a Portugalec Joao Sousa, jenž v průběhu turnaje utekl ze čtyř mečbolů. Finalisté se utkají poprvé v kariéře.
Thomaz Bellucci

Bývalý 21. hráč světa Thomaz Bellucci se letos především na antukových turnajích dostává do formy a ve světovém žebříčku se vrací z druhé stovky zpět vzhůru. V únoru ve Viňa del Mar si zahrál semifinále, na Masters v Madridu i v Římě prošel kvalifikacemi a z devíti zápasů zaznamenal pouze dvě porážky, z toho jednu ve třech setech s Djokovičem.

A tento týden svou formu přetavil dokonce ve finále na turnaji v Ženevě. Sedmadvacetiletý Brazilec postupně vyřadil porazil Baghdatise, Istomina, Ramose a v semifinále přehrál 6-3 6-4 i Kolumbijce Santiaga Giralda.

"Tohle je moje oblíbené místo na hru. Kurty vyhovují mé hře, mému servisu. Cítím se tu velmi uvolněně," řekl Bellucci, řekl postoupil do svého šestého finále, z toho pátého na antuce. Naposledy si v něm zahrál na podzim roku 2012 v hale v Moskvě.

 

Bellucci má na kontě tři tituly a všechny vybojoval na antuce - v roce 2010 v chilském Santiagu a v sezonách 2009 a 2012 ve Gstaadu. Už potřetí tak může triumfovat na půdě Švýcarska.

 

Zabránit se mu v tom pokusí Joao Sousa, se kterým dosud nehrál. Šestý nasazený Portugalec, který ve čtvrtfinále odvrátil čtyři mečboly proti Andůjarovi, v semifinále zdolal 6-3 2-6 6-4 Argentince Federika Delbonise. Ten nedokázal navázat na čtvrtfinálový skalp turnajové jedničky Stana Wawrinky.

Šestadvacetiletý Sousa si zahraje ve finále turnaje ATP počtvrté v kariéře. Jediný titul získal předloni v malajsijském Kuala Lumpur.

• ATP 250 ŽENEVA •
Švýcarsko, antuka, 494.310 eur
páteční výsledky (22. 05. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Sousa (6-Portug.) - Delbonis (Arg.) 6-3 2-6 6-4
Bellucci (Braz.) - Giraldo (Kol.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
janek_da
Bellucci 5:4 40:0 s podáním a je to 5:5. Pěkný tenis.
Reagovat
janek_da
ovšem Bellucci ted vypl režim Nadal a je to hodně dole.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist