Bellucci v Ženevě získal čtvrtý titul. Už potřetí se raduje na švýcarské antuce

23. 5. 2015, 17:13
Aktuality 12
ATP ŽENEVA - Vítězem prvního ročníku turnaje v Ženevě se stal nenasazený Thomaz Bellucci. Sedmadvacetiletý Brazilec v dnešním finále zdolal Portugalce Joao Sousu a ukončil své tříleté čekání na čtvrtý titul na okruhu ATP. Na antuce ve Švýcarsku se raduje už potřetí, neboť doma má také dvě trofeje ze Gstaadu.
Profily hráčů
Thomaz Bellucci

Bývalý 21. hráč světa Thomaz Bellucci se letos především na antukových turnajích dostává do formy a ve světovém žebříčku se vrací z druhé stovky zpět vzhůru. Během posledních tří týdnů na ní vyhrál 12 ze 14 zápasů, přičemž porážky utrpěl pouze po třísetových duelech s Johnem Isnerem a s Novakem Djokovičem. 

Žádného přemožitele nenašel tento týden v Ženevě. Sedmadvacetiletý Brazilec postupně vyřadil Baghdatise, Istomina, Ramose, Giralda a v dnešním finále si poradil v prvním vzájemném souboji s šestým nasazeným Portugalcem Joaem Sousou, kterého zdolal 7-6 6-4. 

Bellucci zahájil finálový zápas výborně. O rok mladšímu soupeři sebral podání a ujal se vedení 2-0, náskok ale neudržel. Po dalším brejku měl na dosah zisk setu už v desáté hře, ale dopodávat ho nedokázal a rozhodoval až tie-break. V něm se mu povedlo obrátit skóre z 0-3 na 7-4, psychologickou výhodu si ale do další sady nepřenesl. Sousa se ujal vedení, Bellucci ale znovu dokázal manko smazat. V osmé hře vyrovnal a při dalším podání portugalského soupeře proměnil druhý mečbol.



"Dnes to nebylo vůbec jednoduché. Hodně foukal vítr, ale od základní čáry jsem hrál solidně. Celý týden jsem tu byl psychicky silný, takže to byl dnes asi klíč k úspěchu," komentoval Bellucci, který ve svém šestém finále, z toho pátém na antuce, získal čtvrtý titul. Už potřetí triumfoval na půdě Švýcarska, když v letech 2009 a 2012 zvítězil ve Gstaadu. Čtvrtou trofej má ze sezony 2010, kdy zvítězil v chilském Santiagu.

Thomaz Bellucci"Podmínky tady v Ženevě mi vyhovují. Míčky skáčou vysoko a zdejší antukové kurty mám rád. Jsou podobné, jako když jsem trénoval v Sao Paulu. Cítím se teď velmi uvolněný a šťastný, že jsem ve Švýcarsku získal už třetí titul. Doufám, že se příští rok vrátím." řekl šťastný šampion.

"Na oslavu teď nemám moc času, protože už zítra musím trénovat na Roland Garros. Tento týden mi dodal docela dost sebevědomí, tak doufám, že v těchto výkonech budu pokračovat a doufám, že se dokážu připravit na další týden," dodal Bellucci. Ve světovém žebříčku vyletí o 21 příček a do French Open, kde bude v prvním kole favoritem proti Australanu Matosevicovi, vstoupí jako 39. tenista světa. Ve druhém kole by v Paříži mohl narazit na Nišikoriho.

Šestadvacetiletý Sousa, který ve čtvrtfinále přežil čtyři mečboly proti Andújarovi, hrál ve finále počtvrté. Jediný titul získal předloni v malajsijském Kuala Lumpur.

"Dnes šťastný být nemůžu, ale byl to pro mě dobrý týden. Do Paříže odjíždím dobře rozehraný a s nabytým sebevědomím. To je pro mě před startem Roland Garros velmi důležité. Vyhrál jsem tu čtyři zápasy a cítím se dobře. Je skvělé, že jsem se tady dostal až do finále, prožil jsem skvělý týden na příjemném turnaji," řekl Sousa, kterého v Paříži čeká souboj s Kanaďanem Vaskem Pospisilem. V případě výhry by mohl vyzvat Brita Murrayho.

• ATP 250 ŽENEVA •
Švýcarsko, antuka, 494.310 eur
sobotní výsledky (23. 05. 2015)
• Dvouhra - finále •
Bellucci (Braz.) - Sousa (6-Portug.) 7-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
janek_da
Lorenzi ještě teď hraje finále na hardu v Turecku. 1.set Mula za 1.76
Reagovat
Roger_Federer
:) vcerejsi kurzy...

G.Elias 2,95
Bemelmans 2,3
Marchenko 3,5
Sijsling 2,88
Berrer 3,7
Dzumhur 2,2
Golubev 2,93
E.Ymer 3,2
Coppelejeans+ Gasparyan 3,25
Duckwort +Edmunt 2,89
Reagovat
Roger_Federer
zeny
Glatch+Putinseva 2,4
Kania 2,95
Pfizenmayer 2,5
Arcangioli 5,5
S.Zeng 3,3
Brengle 4,0
Mladenovic 2,72
Reagovat
Roger_Federer
zeny
Glatch+Putinseva 2,4
Kania 2,95
Pfizenmayer 2,5
Arcangioli 5,5
S.Zeng 3,3
Brengle 4,0
Mladenovic 2,72
Reagovat
janek_da
Tak jsme se shodli akorat na
Sijsling
Dzumhur

Estrella 2.71
Coric 2.11
Krajinovič 7.66
Haase 3.29
Mathieu 21.84
F.Mayer 5.27
Haider-Maurer 2.6
+
Kavcic za 1.68 ,ale už je 1.85
Reagovat
Cico93
PHM jako fakt?
Reagovat
janek_da
jj, risk
Reagovat
Cico93
teda poriadny..
Reagovat
janek_da
barák nesázím, jenom mopeda :)
Reagovat
Cico93
:-D
Reagovat
Cico93
Reagovat
janek_da
Arruabarrena 3.69
Townsend 3.58
Chirico 6.2

Brengle a Mladenovič opíšu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist