Bencicová byla zvolena Nováčkem roku 2014

17. 11. 2014, 12:23
Aktuality 15
Švýcarka Belinda Bencicová obdržela cenu pro Nováčka roku na okruhu WTA. Dcera slovenských rodičů si letos zahrála jedno finále, jedno semifinále a na grandslamovém US Open se dostala mezi nejlepších osm. Od zástupců médií obdržela 56 z 58 hlasů a z řad fanoušků pro ni hlasovalo 46 procent lidí. Na druhém místě skončila Kazaška Zarina Dijasová.
Profily hráčů
Belinda Bencicová

"Je to velká čest být zvolená Nováčkem roku. Byl to pro mě náročný rok, který mě obohatil o spoustu zkušeností. Byla to krásná sezona plná výzev a doufám, že na ni v roce 2015 navážu," řekla Bencicová, která zakončila loňský rok na 212. místě světového žebříčku a ten letošní už na dvaatřicátém. V Top 100 je nejmladší hráčkou, druhou je pak Češka Kateřina Siniaková.

"Hraje podobně jako Martina Hingisová. Donutí vás na kurtu vynaložit spoustu sil," řekla po vzájemném souboji na letošním Australian Open pozdější šampionka Na Li. Bencicovou trénuje matka Hingisové a párkrát si s bývalou světovou jedničkou zatrénovala.

Do finále se Bencicová poprvé probojovala v říjnu v čínském Tianjinu, semifinále si zahrála v dubnu v Charlestonu. Pak se dostala do 3. kola Wimbledonu a na US Open, kde se stala nejmladší čtvrtfinalistkou od roku 1997, vyřadila i dvě hráčky z Top 10 Srbku Jelenu Jankovičovou a Němku Angelique Kerberovou.

"Celý svůj život jsem sledovala elitní hráčky a stát proti některým z nich na kurtu je můj splněný sen," uvedla Bencicová.

V úterý WTA vyhlásí Hráčku roku s největším zlepšením a v pětičlenné nominaci je i Karolína Plíšková. V pátek bude známa nejlepší Hráčka roku. O cenu se uchází i wimbledonská šampionka Petra Kvitová, která má pět konkurentek.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Program turnajů Mashy na rok 2015.. :-))

http://www.mariasharapova.com/2015-schedule/

Letos znova bez přípravných turnajů na Wimbledon.. No, třeba v Birminghamu si zahrát mohla.. :D Pak mě teda překvapilo, že neplánuje hrát ve Wuhanu.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
do Krakowa chcem isť :O
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky! :-)) Snad mi to vyjde noo.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
pozeram vlaky ,autobusy všetko :D aj listky na FedCup :D :D aj ked sam pojdem ale chcem tam strašne isť :)
Reagovat
smazaný uživatel
To já už vlaky mám omrknutý! :D Já už jsem dokonce koukal i na ubytování v Krakowě.. :DD A na lístky na FC koukám každý den jestli už nepůjdou do prodeje nebo nějaká informace, ale pořád nic! :-/ Taky možná pojedu sám, ale prostě když seženu lístky, pojedu!! kdy se mi naskytne šance, že moje nejoblíbenější hráčka Masha bude hrát tak blízko ČR? Už jedině, že by hrála FC i v Praze.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
ak najdeš listky na internete tak mi prosim ťa nechaj vzkaz (poštu) :D samozrejme ak na to nezabudneš :)
Reagovat
Titan
Švýcarka, dcera slovenských rodičů - Hingisová, Benčičová...
Reagovat
ptpc
Aj mňa to už napadlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Zaslouženě myslím si , že se přidá k Bouchardové a Halepové a bude v tom 10.
Reagovat
smazaný uživatel
*top
Reagovat
blixa
Je to talent ale do TOP 10 je pro ni ještě sakra daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Belinda je velky talent. Svedči o tom aj tohto ročna sezona.
Ak by som to porovnaval s minuloročnou Genie tak ma Belinda navrch pretože postupila do QF (Genie do QF postupila až tento rok)
je mladšia ako Genie a síce skončila sezonu na 33. mieste (Genie minuly rok na 32.)
ale som si isty , že na další rok uvidime ďalší skvely progres. Možno nie až taky velky ako u Genie (ktora mala aj šťastie na GS) ale určite , ak bude zdrava sa do TOP20 aj vyššie dostane. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně takhle jsem uvažoval i já
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
A.R.R.
Tak z toho mám velkou radost, Bel je moje holka a navíc velký talent :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist