Benešová je zpět. V Acapulku pod novým jménem Melzerová prohrála

26. 2. 2014, 06:48
Aktuality 15
WTA ACAPULCO - Po roce a půl se na kurty vrátila česká tenistka Iveta Benešová-Melzerová. Jednatřicetiletá Češka první zápas od US Open 2012 vyhrát nedokázala, v Acapulku podlehla talentované Američance Victorii Duavalové.
Iveta Benešová-Melzerová

V roce 2012 začaly Iveta Benešovou trápit bolesti ramena. Svou poslední výhru v hlavních soutěžích turnajů WTA zaznamenala v květnu 2012 na antuce v Římě, pak vypadla sedmkrát v prvním kole a po US Open oznámila, že chce dát čas léčbě a konec sezony zabalila.

Ani ona sama ale tehdy ještě nemohla tušit, že se vynucená pauza zraněním ramena protáhne. Na začátku neplánované 'dovolené' se vdala za rakouského tenistu Jürgena Melzera, jejich známost podle všeho započala v období kolem jejich společného triumfu ve smíšené čtyřhře na Wimbledonu 2011, pak dlouhých 18 měsíců nehrála.

O návratu mostecké rodačky na kurty se několikrát spekulovalo, letos už byla přihlášena do Aucklandu a na Australian Open, z obou turnajů se však nakonec odhlásila. Až po dlouhém roce a půl tenisového půstu se pod novým jménem Iveta Melzerová představila na turnaji v Acapulku, kde před deseti lety získala svůj první ze dvou titulů na okruhu WTA.

Zatímco tehdy se v Mexiku hrálo na antuce, letos se turnaj koná poprvé na tvrdém povrchu. Českou tenistku, která začátkem února oslavila 31. narozeniny, při jejím návratu čekala osmnáctiletá Američanka Victoria Duvalová.

Herní výpadek byl na Benešové-Melzerové znát především na returnu. K prvním brejkbolům se dostala až za stavu 2-6 a 2-5, svou třetí příležitost i proměnila a dostala se Duvalové nadostřel, na obrat ale neměla a po 65 minutách prohrála 2-6 4-6.

V Mexiku se ve středu představí ještě ve čtyřhře po boku krajanky Petry Cetkovské. Příští týden je pak přihlášena na velký turnaj v Indian Wells.

První výhru od finále na Australian Open si v Acapulku připsala Dominika Cibulková, která tak po životním turnaji ukončila sérii čtyř porážek. V Acapulku nejvýše nasazená Slovenka porazila 6-3 6-4 Polku Urszulu Radwaňskou a postoupila do 2. kola, ve kterém ji vyzve Belgičanka Wickmayerová.

"Servis mi dnes nefungoval na sto procent, ale jsem celkem spokojená s tím, jak jsem hrála, protože Urszula je těžká soupeřka a vždy je s ní těžké hrát," komentovala Cibulková, jež po porážce s Na Li v Melbourne prohrála dvě fedcupové utkání s Němkami a před dvěma týdny v Dauhá nedohrála zápas 1. kola kvůli žaludečním potížím.

"Jsem šťastná, že jsem po Austrálii konečně vyhrála. Jse moc ráda, že jsem zpátky na okruhu. Top je důvod proč jsem tu, chci odehrát a vyhrát pár zápasů," vysvětlovala čtyřiadvacetiletá Slovenka.

"Tady v Acapulku jsem poprvé a chci se sem vracet častěji. Existuje pouze jeden nebo dva turnaje jako je tento. Fanoušci jsou tu úžasní, hraje se v nádherném prostředí. Tenhle turnaj jsem si zamilovala," postavila se Cibulková do dlouhé řady tenistů a tenistek, kteří si nemohou turnaj ve vyhlášeném mexickém velkoměstě vynáchválit.

Nezaváhala ani druhá nasazená Eugenie Bouchardová, jež si rovněž připsala první výhru na turnaji WTA od úspěšného Australian Open. Semifinalistka prvního grandslamu sezony, která však na rozdíl od Cibulkové začátkem února pomohla Kanadě k postupu do baráže Fed Cupu (Kanada bude hrát o účast mezi elitou proti Slovenkám), porazila hladce dvakrát 6-2 Shahar Peerovou z Izraele.

- WTA INTERNATIONAL ACAPULCO -
(Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů)
úterní výsledky (25. 02. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Duvalová (USA) - Benešová-Melzerová (ČR) 6-2 6-4
Cibulková (1-SR) - U. Radwaňská (Pol.) 6-3 6-4
Bouchardová (2-Kan.) - Peerová (Izr.) 6-2 6-2
Kanepiová (3-Est.) - Čepelová (SR) 6-1 3-6 6-2
Fichmanová (Kan.) - Meusburgerová (5-Rak.) 6-1 6-3
Shuai Zhang (8-China) - Keysová (USA) 4-6 6-1 6-4
Arruabarrenaová (Šp.) - Voskobojevová (Kaz.) 6-2 6-4
Garciaová (Fr.) - Dominguezová (Šp.) 6-4 7-6(6)
Görgesová (Něm.) - Zacariasová (Mex.) 6-0 6-1
Wozniaková (Kan.) - Bartyová (Austr.) 7-6(5) 5-7 6-2
Wickmayerová (Belg.) - Curenková (Ukr.) 7-6(4) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Frick
Na rozehrání si zkusit nějaký menší ITF.
Reagovat
Jan
Třeba kdyby se vrátila ke jménu Benešová, šlo by jí to líp :) (dělám si legraci)
Reagovat
Fandina
nevadí, doufám, že to od ní nebyla jen nějaká zkouška návratu a že bude turnajů víc. A držím palce do dalších zápasů. Ivetko ... pojď pojď pojĎ
Reagovat
tommr
v jejím věku je už na navrát do špičky trochu pozdě ... :(
Něco by ale uhrát mohla aspon ve čtyřhře. Jsem zvědavej jak si v ní povede spolu s Petrou Cetkovskou. Úspěchem ale bude i když spolu jen nastoupí, protože to bude znamenat, že to zranění Petry není tak vážný ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aspoň nebudou pod tvojím tlakem :)))
Reagovat
smazaný uživatel
v jejím věku ? asi si zapomněl že Melzerová nehraje profesionální ATP ale amaterskou WTA .Kolik má Venus a dokázala vyhrát turnaj v Dubaji ta bude hrát minimálně do čtyřiceti ze sestrou jen proto že WTA amaterská hra a většina hráček na ně neumí a to že Corneta vyhrála nad Serenou bylo každému jasné že to Serena pustila Cornetě aby nechla vyhrát Venus ve finále titul a Venus to jenom potvrdila tu šaškárnu od Sereny proti Cornet .
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou kydy, jaká amatérská WTA ?
Reagovat
smazaný uživatel
podívej se na Date stará babka 43letá a drtí hráčky s první padesátky a to si představ Serenu v jejím věku ta bude drtit ještě v 45 letech ty amaterské hráčky co si myslí že umí hrát tenis ale ve skutečnosti ty hráčky WTA co umí hrát tenis se dají spočítat na jedné ruce .
Reagovat
smazaný uživatel
Že ti to za to stojí.... Věnuj se pozorování ATP, to je profesionální dle tvého gusta a WTA nech na pokoji, když ti tak vadí...
Reagovat
smazaný uživatel
WTA je amaterská hra ale palcená profesionálně stačí se podívat na ty turnaje kde vůbec nikdo krom pořadatelů a rozhodčích v hledišti není .Aai televize WTA turnaje nevyhledávají ale spíš dají přednost ATP turnajům .
Reagovat
Roger_Federer
Hodne tvrdy pohled na WTA (zensky tenis ), nicmene pred 10-15 lety, by Date, Venus..a dalsi "babicky" meli konec kariery..uz za sebou..
Reagovat
Fandina
WTA je normální profesionální tura žen stejně tak jako je ATP mužů. Rozdíl je v tom jen ten genderový. Srovnávat to je nesmysl. Jedno je hra žen a druhá mužů.
Reagovat
tommr
nechceš tím doufám říct, že Petře se letos nedaří, protože je pod mým tlakem? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci :)

Kdyby byla Serena češka, tak počítám, že toto jaro by pro tebe byla jenom serie vybuchu a i ten loňský rok mohl být lepší. A jediné štěstí Sereny by byly ještě hůře hrající konkurentky :)
Reagovat
Jan
Petra je pod vším tlakem :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist