Benešová na antuce v Bastadu postupuje

6. 7. 2009, 22:03
Aktuality 1
WTA BASTAD / BUDAPEŠŤ - Ve švédském Bastadu a v maďarské metropoli Budapešti dnes odstartovaly dva antukové turnaje žen. Na severu Evropy se dařilo české jedničce Benešové, které na úvod zdolala Polku Urszulu Radwaňskou.
Iveta Benešová

Česká tenisová jednička Iveta Benešová zvítězila v prvním kole turnaje ve švédském Bastadu nad Polkou Urszulou Radwaňskou po setech 3-6 6-2 6-2.

V dalším utkání nastoupí osmá nasazená rodačka z Mostu proti Rusce Alle Kudrjavcevové, které ve světovém žebříčku uzavírá první stovku. Svou příští soupeřku jednatřicátá hráčka světa v dosud jediném vzájemném souboji na letošním Roland Garros porazila ve dvou setech.

Roli turnajové sedmičky potvrdila Carla Suarezová Navarrová, když porazila dvacetiletou Slovenku Lenku Wienerovou 6-0 7-5. To pátá nasazená Rumunka Sorana Cirsteaová, jež před měsícem hrála na French Open čtvrtfinále, do turnaje vstoupila rozpačitě. Domácí hráčku třetí světové stovky Johannu Larssonovou udolala až po setech 4-6 6-2 7-5. V dalším kole ji čeká Gisela Dulková z Argentiny.

Ve Švédsku se z Češek představí ještě sedmá nasazená Petra Kvitová a Barbora Zahlavová-Strýcová.

Antukový podnik v Bastadu, který pravidelně hostí turnaj mužů, je letos součástí ženského okruhu WTA poprvé v historii. Hlavní favoritkou soutěže s dotací 220.000 dolarů je Dánka Caroline Wozniacká, která v sobotu oslaví 19. narozeniny. Jako dárek si může nadělit šestý turnajový titul.

V Budapešti se představí tři Češky
Současně se hraje také na antuce v Budapešti. V maďarské metropoli jsou českými želízky v ohni Lucie Šafářová, Klára Zakopalová a Petra Cetkovská.

Už v úvodním kole měla namále turnajová šestka Aljona Bondarenková, jež musela otáčet vývoj utkání s Chorvatkou Špremovou.

- WTA BASTAD (Švédsko, antuka, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (8-ČR) - U. Radwaňská (Pol.) 3-6 6-2 6-2
Cirsteaová (5-Rum.) - Larssonová (Švéd.) 4-6 6-2 7-5
Pavljučenkovová (6-Rus.) - Craybasová (USA) 3-6 6-3 6-3
Suarezová (7-Šp.) - Wienerová (SR) 6-0 7-5
Kudrjavcevová (Rus.) - Knappová (It.) 6-1 6-1
Dulková (Arg.) - Domachowská (Pol.) 6-4 6-0

- WTA BUDAPEŠŤ (Maďarsko, antuka, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
A. Bondarenková (6-Ukr.) - Špremová (Chorv.) 4-6 7-5 6-1
Camerinová (It.) - Dominguezová (Šp.) 4-6 6-0 6-1
Gallovitsová (Rum.) - Pironkovová (Bulh.) 7-5 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Šafářová/Voskobojevová (3-ČR/Kaz.) - Szatmariová/Tvarošková (Rum./SR) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
výborně Iví, za týden se těším v Praze!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist