Benešová postoupila do finále, Zakopalová po boji končí

19. 4. 2008, 15:52
Aktuality 4
WTA ESTORIL - Blízko ryze českému finále byly tenistky na antukovém turnaji v portugalském Estorilu. Iveta Benešová nejdříve smetla Estonku Aniovou, ale Kláry Zakopalové se nedočkala. Ta ve třísetové bitvě podlehla druhé nasazené Rusce Marii Kirilenkové.
Iveta Benešová postoupila v Estorilu do finále

První finalistkou turnaje v Estorilu se stala Iveta Benešová. S Estonkou Maret Aniovou si poradila hladce 6-2 6-1, když soupeřka udržela vlastní podání pouze jednou. Benešová tak do finále turnaje WTA postoupila po dlouhých dvou letech. Bude to pro ni šesté finále kariéry, v němž si zahraje o druhý titul. Prní získala v roce 2004 na antuce v Acapulku.

Forma pětadvacetileté rodačky z Mostu je dobrou zprávou pro český fedcupový tým, se kterým bude za týden bojovat v Izraeli o postup do Světové skupiny I. Benešová v minulých týdnech vyhrála challenger v italské Latině, kde prohrála dohromady jen 10 gamů, a ve španělském Tourhutu prohrála až ve finále. I na antuce v Estorilu do finále proplula vcelku bez potíží - nebýt ztraceného setu ve včerejším čtvrtfinále, prohrála ve čtyřech duelech pouze 14 her.

O tom, že finále žen v Estorilu nebude ryze české, rozhodla v druhém semifinále Ruska Maria Kirilenková. Ta si dnes v zápase přerušeném dešťovou přeháňkou po setech 2-6 6-3 7-5 poradila s pětadvacetiletou českou tenistkou Klárou Zakopalovou, jež v rozhodujícím setu ztratila vedení 5-4. Sice odvrátila tři mečboly v řadě, na čtvrtý už však odpověď nenašla.

Kirilenková mezi lednovou osmifinálovou účastí na Australian Open a podnikem v Estorilu prohrála 5 z šesti zápasů. Turnajová dvojka, která v minulé sezoně na antuce vyhrála jediné utkání, si tak v Estorilu trochu překvapivě zahraje o třetí titul.

WTA Estoril - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Benešová (ČR) - Aniová (Est) 6-2 6-1
Kirilenková (2-Rus) - Zakopalová (6-ČR) 2-6 6-3 7-5

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Benešová zítra zvítězí, má výbornou formu a Kirilenko není antukářka, i když teď překvapila!
Reagovat
dabelsobul
Přesně, taky věřím že už to zítra Iveta dotáhne k titulu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
taky verim ze Iveta zvitezi..hodne ji to preju ale Kirilenko bude poradna prekazka...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist