Benešová proti Briantiové neztratila podání a je ve čtvrtfinále

14. 10. 2010, 10:46
Aktuality 1
WTA ÓSAKA - Iveta Benešová je půl roce ve čtvrtfinále. Česká hráčka v japonské Ósace smetla bez ztráty podání Italku Albertu Briantiovou a chystá se na souboj proti favorizované Izraelce Peerové.
Iveta Benešová

Iveta Benešová porazila ve druhém kole turnaje v Ósace 6-1 7-5 Albertu Briantiovou z Itálie a poprvé od dubna postoupila na okruhu WTA do čtvrtfinále.

Bývalá česká jednička, která je aktuálně na 67. místě žebříčku, zdolala o něco hůře postavenou Briantiovou za hodinu a 21 minut. V utkání čelila pouze jednomu brejkbolu, který odvrátila, a připsala si nad třicetiletou Italkou ve druhém vzájemném duelu druhé vítězství.

Mostecká rodačka od US Open vypadla na turnajích v Soulu i Tokiu v prvním kole a minulý týden na klání kategorie ITF prohrála už ve druhém kole se Savčukovou. Radost si v japonské metropoli užila alespoň ve čtyřhře, ve které po boku Záhlavové-Strýcové získala čtvrtý letošní titul. Sedmadvacetiletá Benešová hrála naposledy čtvrtfinále koncem dubna v marockém Fezu, kde získala dosud jako letos jediná Češka titul. Dva zápasy vyhrála od té doby už jen v srpnu v Montrealu, kde se třetí kolo rovnalo osmifinále.

Její příští soupeřkou bude třetí nasazená Izraelka Shahar Peerová, která musela obracet vývoj utkání proti domácí Ryoce Fudaové. Hráčka třetí světové stovky vyhrála první set, pak už ale začala diktovat tempo hry favorizovaná Izraelka a zaslouženě vyhrála 3-6 6-1 6-3.

- WTA INTERNATIONAL ÓSAKA (Japonsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (14. 10. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Benešová (7-ČR) - Briantiová (It.) 6-1 7-5
Peerová (3-Izr.) - Fudaová (Jap.) 3-6 6-1 6-3
Dateová-Krummová (6-Jap.) - Nakamuraová (Jap.) 6-2 6-0
Craybasová (USA) - Savčuková (Ukr.) 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ivet Peerovou zmákneš!Držíme palce.Martas a Bobeš Most
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist