Benešová proti Venus opět neuhrála ani set, dohrála i Karolína Plíšková

3. 4. 2012, 20:06
Aktuality 26
WTA CHARLESTON - Zatímco včera tři české tenistky na turnaji v Charlestonu postoupily bez ztráty setu, dnes na antuce v Jižní Karolíně prohrály obě úspěšné kvalifikanty. Iveta Benešová opět nestačila na Venus Williamsovou, dvacetiletá Karolína Plíšková podlehla Erakovicové.
Iveta Benešová

Iveta Benešová letos na pěti ze šesti turnajů postoupila alespoň do 2. kola, na antuce v Charlestonu ale neuspěla. Sice zvládla dva třísetové zápasy v kvalifikaci, bývalá světová jednička Venus Williamsová však už byla nad její síly. Česká tenistka ani ve čtvrtém vzájemném souboji neuhrála set a prohrála 4-6 3-6.

Devětadvacetiletá rodačka z Mostu do zápasu vstoupila brejkem, potvrdit ho ale nedokázala. V 10. hře o podání přišla znovu a na záchranu setu už čas neměla. Ve druhé sadě měla Benešová za stavu 1-1 a 3-3 po jednom brejkbolu, ale ani jeden neproměnila. Naopak sama v osmém gamu potřetí v zápase ztratila svůj servis a do zápasu se už v poslední hře vrátit nedokázala. Williamsová vyhrála po 79 minutách hry.

"Skvěle jsem podávala," pochvalovala si Venus. "Dobře jsem se přizpůsobila povrchu, každá antuka je totiž jiná. Byl to dobrý začátek."

Vítězka turnaje z roku 2004 Venus se ve 2. kole střetne v duelu bývalých světových jedniček s šampionkou z roku 2007 Jelenou Jankovičovou.

Z kvalifikace se na Family Circle Cup dostala také Karolína Plíšková, jubilejní 10. start v hlavní soutěži turnaje WTA ale v třetí postup do 2. kola neproměnila. Dvacetiletá rodačka z Loun podlehla 2-4 4-6 Marině Erakovicové z Nového Zélandu.

V prvním setu bývalá vítězka juniorky Australian Open Plíšková uhrála na returnu jen 6 fiftýnů a nedostala se k jedinému brejkbolu. Ve druhém setu se dokázala dostat ze stavu 2-4 a vyrovnala, poslední dva gamy však znovu patřily o čtyři roky starší soupeřce.

Mnohem úspěšnější byly české tenistky včera: bez ztráty setu do 2. kola postoupily Lucie Hradecká, Andrea Hlaváčková a Barbora Záhlavová-Strýcová. Volný los měla Lucie Šafářová.

Z 1. kola se zatím dostaly všechny české deblistky. Ve 2. kole jsou Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou, Lucie Šafářová s Ruskou Pavljučenkovovou i Vladimíra Uhlířová s Jihoafričankou Grandinovou. Do soutěže zasáhnou také Iveta Benešová s Barborou Záhlavovou-Strýcovou, které vyzvou nasazené dvojky Květu Peschkeovou se Slovinkou Srebotnikovou.

Bývalým šampionkám se daří
V Charlestonu letos chybí obhájkyně titulu Caroline Wozniacká, přesto je v soutěži hned 6 bývalých šampionek. A zatím se jim daří. Kromě Venus Williamsové nezaváhala ani Naďa Petrovová, a také Serena Williamsová a Samantha Stosurová, které postoupily už do 3. kola.  Jelena Jankovičová a Sabine Lisická na vstup do soutěže po volném losu v 1. kole čekají.

Serena Williamsová, jež se do Charlestonu vrátila poprvé od svého triumfu před čtyřmi lety, si poradila s loňskou finalistkou Jelenou Vesninovou, se kterou odvrátila 6 ze 7 brejkbolů a vyhrála 6-3 6-4. Ve čtvrtek si s vítězkou duelu Erakovicová - Tatišviliová zahraje o postup do čtvrtfinále.

Pro Serenu to byl první zápas na antuce od French Open 2010. "Úplně jsem zapomněla, jak dlouho jsem na antuce nehrála. Ale mám pocit, že mé hře vyhovuje."

Vítězka z roku 2010 Samantha Stosurová zahájila letošní ročník hladkým vítězstvím nad domácí Jamie Hamptonovou. Druhá nasazená Australanka, poslední vítězka US Open, Američanku porazila 6-0 7-5.

Věra Zvonarevová, které se letos vůbec nedaří, odstartovala antukový turnaj nejpřesvědčivější výhrou dne. Čtvrtá nasazená Ruska smetla 6-1 6-1 Ukrajinku Katerynu Bondarenkovou a postoupila do 3. kola. V něm by mohla být soupeřkou Lucie Hradecké, která si ještě musí poradit se Švýcarkou Vögeleovou.

- WTA PREMIER CHARLESTON -
(USA / Jižní Karolína, tv. povrch, 740.000 dolarů)
úterní výsledky (03. 04. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
V. Williamsová (USA) - Benešová (ČR) 6-4 6-3
Erakovicová (N. Zél.) - Kar. Plíšková (ČR) 6-2 6-4
Rodionovová (Austr.) - Medinaová (10-Šp.) 7-5 6-3
Wozniaková (Kan.) - McHaleová (11-USA) 7-5 5-7 6-4
Wickmayerová (12-Belg.) - Kingová (USA) 6-4 6-3
Petrovová (13-Rus.) - Duqueová-Marinová (Kol.) 6-1 6-2
Lepchenková (USA) - Jakimovová (Běl.) 6-2 5-7 6-2
Tatišviliová (Gruz.) - Rusová (Niz.) 1-6 6-4 6-4
Švedovová (Kaz.) - Panovová (Rus.) 6-0 6-4
Craybasová (USA) - Amanmuradovová (Uzb.) 7-6(2) 7-6(6)
Rodionovová (Austr.) - Czinková (Maď.) 6-2 2-6 6-1
Hamptonová (USA) - Stephensová (USA) 7-5 7-6(1)

Dvouhra - 2. kolo:
Stosurová (2-Austr.) - Hamptonová (USA) 6-0 7-5
Zvonarevová (4-Rus.) - K. Bondarenková (Ukr.) 6-1 6-1
S. Williamsová (5-USA) - Vesninová (Rus.) 6-3 6-4
Pavljučenkovová (8-Rus.) - Daniiliduová (Řec.) 3-6 6-4 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (4-ČR) - Kopsová-Jonesová/Spearsová (USA) 6-3 6-1
Pavljučenkovová/Šafářová (Rus./ČR) - Duševinová/Erakovicová (Rus./N. Zél.) 6-3 6-7(10) 11-9
Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) - Klepačová/Rosolská (Slovin./Pol.) 7-5 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
Fandina
a dneska tři holky v singlu ... jsem zvědavá hlavně na Lucii Hradeckou, anatuku umí a ostatním holka také pěsti ..... i do deblů
Reagovat
Madrileno
Muzatky nemuzantky - drzime palce ;-)
Reagovat
tommr
dneska hrajou v singlu dokonce 4 naše hráčky:
Strýcová proti Wozniakový
Hlaváčková proti Lisický
Hradecká proti Voegeleový
Šafářová proti Lucicový
Očekávám jasnej postup u Šafářový a stejně jasný vypadnutí u Hlaváčkový. U Strýcový a u Hradecký bude záležet jak se holky na zápas vyspí - můžou klidně postoupit i vyhrát ...:)
Co se týče deblů tak tam je dneska situace dost zamotaná, protože hraje čistě českej pár Benešová/Strýcová s česko-slovinským párem Peschke/Srebotnik. Znamená to, že jeden určitě postoupí a jeden určitě vypadne. Já osobně přeju spíš Ivetě s Bárou, ale když postoupí Květa tak se taky nebudu zlobit ... :)
Reagovat
VlS
Očekávat od Lucky Šafářové jasný postup je poněkud odvážné. Fandím jí, aby to byl postup a doufám, že bude, ale očekávám cokoliv. Postup Andrejky by byl papírově velkým překvapením, ale Sabina není v dobré pohodě, takže j také možné očekávat cokoliv.

To Madrileno :
Souhlasím s Emou, nikdy jsem Ivetu nepovažoval za nějakou krásku a nepřipadá mi, že by se nějak měnila, je čím dál tím víc stejná :-)
+
Reagovat
smazaný uživatel
Budou dnes někde v tv přenosy? Mám dojem, že by na Eurosportu být měly, ale v programu nic nevidím :-(
Reagovat
gigin
Broz.
Reagovat
Fandina
Kde je Brož nevím, ale asi by měly přenosy začít zítra na Eurosportu avizují od čtvrtka osmifinále ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, já právě měla dojem, že byly upoutávky, ale nebyla jsem si jistá, kdy přesně..:-)
Reagovat
Madrileno
Neprijde vam, ze Beneska se z puvodni luxusni kocky za mlada, meni v hroznou muzatku?
Reagovat
Fandina
nepřijde ...
Reagovat
smazaný uživatel
..luxusní..zajímavý výraz.
Benešová se mi nelíbila ani za "mlada"..
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, vypadá někdy děsivě!
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba já mám luxusní psí oči...že joo? :-))
Reagovat
Fandina
očka posoudit nemohu, ale soudě podle článku vedle bude nos /čumáček/ čich dobře vycvičený ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, že jo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina: prý čumáček :-)

Ema :-): tak to jsem rád :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Caro a Vika v tomto týdnu sice nehrajou, ale stýská se mi po nich, takže sem dám jedno video. :) Myslím, že to natočili letos v Indian Wells...
http://www.youtube.com/watch?v=-iEFZtiGc4M

Co se týká Charlestonu, tak jsem zítra zvědavý hlavně na dva zápasy: Sabine - Andrea, Venus - Jelena
Reagovat
VlS
a nechtěl by jsi jít s Caro a Vikou do někam tenhle tejden? Nevím, jestli si to uvědomuješ, ale děláš jim medvědí službu.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad se toho tolik nestalo... To video jsem objevil dneska a chtěl jsem se o něj podělit. Třeba Adam se na něj určitě rád podívá... Dneska mě opravdu nenaštveš, protože Barca postoupila a Dynamo v KHL taky. :)
Reagovat
dadaft
Nevíte někdo, co je s Pavljučenkovou?
Hraje jako ponocná...
Reagovat
tommr
těžko soudit když z Charlestonu zatím nejsou žádný přenosy. Ona ale hraje hodně špatně už poměrně dlouho ...
Zato Zvonarevová se zdá být už zase fit - aspon soudě podle toho jak dneska smetla nebezpečnou Bondarenkovou ...
Reagovat
VlS
Nasťa na předchozích 6ti turnajích vyhrála jen 2 zápasy, letos je opravdu nějak mimo. Srovnala na 1:1, uvidíme jak ve třetím. Myslím, že by potřebovala zamakat na fyzičce a pár kilo (pěknejch pár kilo) shodit. Sotva se hejbe.
Reagovat
dadaft
vyhrála. ale jo, myslel jsem dlouhodobě. loni hrála dobře, ještě v Pekingu byla v QF. od té doby nic moc...
Reagovat
VlS
A tak jí se loni dařilo i na USO a tuším že i na RG (QF po 500) a v Madridu taky QF. Ale i loni dostkrát vypadla hned v 1. kole a měla takový vlny kdy to celkem šlo a kdy moc ne. Má strašně nevyrovnanou hru, perfetní míče střídá s hroznejma. Jeden gam odpodává na 4 servisy, v dalším mlaskne 3 DF, nevím, asi je taky trochu praštěná. Možná si budou s Luckou rozumět v deblu a pokud si ty slabší chvíle nebudou vybírat naráz, tak by to mohlo docela jít :-)
Reagovat
Fandina
tak koukám, že Ti na včerejšek vyšla ta lepší varianty v deblu .... holky dobře ... úsměv
Reagovat
tommr
a podle očekávání obě vypadly ...
Mrzí mě to hlavně u Karolíny, která by už konečně potřebovala udělat nějakej lepší výsledek i na turnaji WTA - bez toho se do první stovky asi nikdy nedostane ...
Iveta sehrála s Venus poměrně vyrovnanej zápas - aspon se to tak zdá podle skore. Škoda, že se s ní nepotkala o něco později až bude Venus trochu utahaná ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist