Benešová se trápí dál, znovu vypadla v 1. kole

15. 2. 2010, 17:51
Aktuality 4
Jedna výhra, pět porážek. Taková je po dnešku letošní bilance Ivety Benešová, která v Dubaji prohrála třetí zápas za sebou. V úvodním kole podlehla Bělorusce Govorcovové 4-6 a 1-6 a potvrdila tak nepovedený vstup do sezony.
Iveta Benešová

Sedmadvacetiletá mostecká rodačka Iveta Benešová doplatila v úvodním setu souboje s Olgou Govorcovovou na špatné využívání svých šancí. Proti své soupeřce, která měla výrazně horší úspěšnost prvního podání, si vypracovala pět brejkbolů, ale proměnila jediný z nich. Govorcovová byla při proměňování příležitostí stoprocentní a první sadu tak vyhrála 6-4.

Ve druhé pak Běloruska nechala Benešovou při jejím vlastním podání vyhrát pouhých osm výměn a za 70 minut zvítězila hladce 6-4 6-1.

Benešová letos sice postoupila do druhého kola na grandslamovém Australian Open, ovšem vypadla v prvním kole v Brisbane, Hobartu a minulý týden v Paříži, kde si alespoň spravila náladu titulem ve čtyřhře. Kvůli brzkému konci klesla na 47. místo světového žebříčku a přišla o pozici české jedničky.

Momentálně nejlepší česká tenistka Lucie Šafářová se po finálové účasti v Paříži rozhodla turnaje v Dubaji nezúčastnit. Místo toho se bude připravovat doma v Prostějově.

"Vzhledem k tomu, že jí to při Fed Cupu moc nešlo, tak jsme už předem naplánovali tréninky v domácím prostředí místo turnaje v Dubaji. Po návratu z Paříže si dá dva dny přestávku a potom už začneme s přípravou na březnové turnaje v USA," uvedl trenér prostějovského klubu Navrátil.

Stosurová, Wickmayerová a Petrovová už dohrály
Hned úvodní kolo turnaje v Dubaji dnes bylo také posledním pro tři nasazené hráčky.

Turnajová devítka Samantha Stosurová svůj zápas s Italkou Garbinovou rozehrála dobře, když úvodní set vyhrála 6-3. Její soupeřka si sice vynutila třetí sadu, ale i v ní byla Australanka blízko vítězství, když se jí v šestém gamu podařilo ujmout se vedení 4-2. Ani to ale Stosurové nestačilo; Garbinová se díky brejku znovu dostala do zápasu a v tie-breaku se postarala o jedno z překvapení prvního kola.

Podobně jako Stosurové se vedlo turnajové třináctce Yanině Wickmayerové. Také Belgičanka vyhrála první set nad Shahar Peerovou z Izraele, ani ona ale dobře rozehraný zápas nedokázala dotáhnout do vítězného konce, přestože ve třetím setu měla brejk k dobru. Peerová při svém prvním startu v Dubaji, kam před rokem nemohla, protože jí úřady neudělily vízum, zvítězila za téměř dvě hodiny 3-6 6-2 7-5.

Organizátoři turnaje loni tvrdili, že se báli protestů fanoušků v souvislosti s tehdejší třítýdenní izraelskou ofenzivou v Gaze. Za to, že neumožnili Peerové startovat, dostali pořadatelé od ženské organizace WTA pokutu 300.000 dolarů. 

"Bylo to pro mě hodně emotivní. Nejen že jsem porazila Yaninu, ale že jsem konečně mohla všechno odsunout stranou a soustředit se na tenis a ne na politiku. Jsem ráda, že jsem to zvládla," řekla Peerová po výhře nad třináctou nasazenou.

Zápas provázela zvýšená bezpečnostní opatření, na něž z hlediště dohlížel šéf ochranky turnaje. Diváci museli projít detektory kovu a scanerem, než se dostali na kurt. Wickmayerová sice měla většinu publika na své straně, ovšem po úspěšných bodech se dostalo ovací i Peerové.

"Lidé se tady ke mně chovají úžasně, a to včetně ochranky. Dělají pro mě všechno, i když samozřejmě, jsou tu nějaká omezení. Cokoli dělají, dělají pro mou bezpečnost," uvedla Peerová, jež se musela s protiizraelskými demonstranty vyrovnávat i na lednovém turnaji v Aucklandu.

Zkrácené hry se v jejím prvním utkání na turnaji staly osudnými patnácté nasazené Nadie Petrovové. Ruská tenistka sice Stefanii Voegelové ze Švýcarska celkem šestkrát sebrala podání, stejně si ale vedla i její soupeřka, která v obou tie-breacích zvítězila shodně 7:5.

S turnajem se mohla rychle rozloučit i krajanka Petrovová Věra Zvonarevová, která do Dubaje přicestovala krátce po svém triumfu v thajské Pattayi. Jako by na ni dolehla únava z náročného programu minulého týdne, dvanáctá nasazená Zvonarevová po prvním vyhraném setu další ztratila a další Ruska Jelena Vesninová v rozhodujícím dějství vedla 4-1 a podávala. Zvonarevová ale nesložila zbraně, získala další čtyři gamy v řadě a celkově šestý brejk v zápase znamenal, že po 139 minutách zvítězila 6-4 4-6 7-5.

 

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2.000.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Govorcovová (Běl.) - Benešová (ČR) 6:4, 6:1, Garbinová (It.) - Stosurová (9-Austr.) 3:6, 6:2, 7:6 (7:4), Peerová (Izr.) - Wickmayerová (13-Belg.) 3:6, 6:2, 7:5, Cibulková (SR) - Švedovová (Kaz.) 6:4, 6:4, Medinaová (Šp.) - Mirzaová (Ind.) 6:3, 6:4, Rezaiová (Fr.) - Bammerová (Rak.) 6:3, 5:7, 7:5, Dulgheruová (Rum.) - Schnyderová (Švýc.) 6:2, 6:2, Petkovicová (Něm.) - A. Bondarenková (Ukr.) 2:6, 6:4, 6:3, Razzanová (Fr.) - Sfarová (Tun.) 6:2, 6:2, Pennettaová (10-It.) - Czinková (Maď.) 6:4, 6:1, Zvonarevová (12-Rus.) - Vesninová (Rus.) 6:4, 4:6, 7:5, Vögeleová (Švýc.) - Petrovová (15-Rus.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), Martínezová (Šp.) - Briantiová (It.) 6:4, 3:6, 6:3. 

Dvouhra - 2. kolo:

A. Radwaňská (7-Pol.) - Sevastovová (Lot.) 6:3, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová, Srebotniková (ČR/Slovin.) - Borwellová, Kopsová-Jonesová (Brit./USA) 6:1, 7:6 (7:3).

 

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tuhle fotku vidívám až moc často tady na TP...:-))) Ivetooooooooooo, vejkap!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé, že když kliknu na turnaj Dubaj v "Aktuální turnaje" a podívám se dolů na výsledky, je tam Benešová, že vyhrála nad Govortsovou 2:0 ..
Reagovat
petrstary
Chyba v systemu, brzy bude opravena...
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist