Benešová se Zakopalovou se mohou v Estorilu potkat ve finále

18. 4. 2008, 23:10
Aktuality 0
WTA ESTORIL - České hráčky Iveta Benešová i Klára Zakopalová si v Estorilu zahrají v semifinále turnaje WTA. Benešová, jež bude příští víkend reprezentovat ve fedcupovém utkání v Izraeli a má z českých tenistek aktuálně nejlepší formu, se do semifinále turnaje WTA dostala po dvou letech.
Klára Zakopalová

Iveta Benešová se do semifinále probojovala po více než dvou letech. Česká tenistka, která bude příští víkend reprezentovat ve fedcupovém utkání v Izraeli, porazila v dnešním čtvrtfinále na portugalské antuce po setech 3-6 6-2 6-3 osmou nasazenou Camille Pinovou z Francie. O svou šestou účast v boji o titul v kariéře se mostecká rodačka utká s Estonkou Maret Aniovou - ta dnes rovněž ve třech setech udolala Ukrajinku Olgu Savčukovou.

Klára Zakopalová svou italskou soupeřku Karin Knappovou porazila po více než dvou hodinách a několika dešťových přeháňkách 3-6 6-4 6-4. Šestadvacetiletá hráčka sice v rozhodující sadě musela dotahovat ztrátu podání, v závěru ale využila toho, že se turnajové trojce přestal dařit servis a udělala celkem devět dvojchyb. O postup do druhého letošního finále se střetne s druhou nasazenou Ruskou Marií Kirilenkovou, která dnes smetla Italku Tathianu Garbinovou.

V nedělním finále s dotací 145.000 dolarů se tak mohou střetnout dvě české tenistky.

WTA Estoril - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Benešová (ČR) - Pinová (8-Fra) 3-6 6-2 6-3
Kirilenková (2-Rus) - Garbinová (5-Itá) 6-0 6-1
doplněno:
Zakopalová (6-ČR) - Knappová (3-Itá) 3-6 6-4 6-4
Aniová (Est) - Savčuková (Ukr) 7-6(4) 4-6 6-4

Semifinálové dvojice:
Benešová - Aniová, Zakopalová - Kirilenková.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist