Benešová Serenu nezaskočila, v Paříži dohrála

11. 2. 2009, 15:23
Aktuality 3
Vítězstvím světové jedničky skončil na turnaji v Paříži souboj prvního kola mezi Serenou Williamsovou a Ivetou Benešovou. Česká tenistka favoritku na začátku obou setů potrápila, za rovnou hodinu ovšem Williamsové podlehla 1-6 4-6.
Iveta Benešová

Už v prvním gamu zápasu mohla Iveta Benešová využít překvapivého zaváhání Sereny Williamsová, která zahrála dvě dvojchyby a nabídla české fedcupové reprezentace dvě možnosti brejku. Ani jednu ale Benešová nevyužila a tím pro ni úvodní set v podstatě skončil. Proti dobře returnující první hráčce světa si totiž čím dál víc chybující Benešová jen jednou udržela svůj servis a za devatenáct minut prohrávala 1-6.

Na začátku druhé sady Benešová Williamsovou znovu trápila a tentokrát se jí dokonce podařilo Američance konečně prorazit podání, vzápětí o něj ovšem přišla, když ztratila nadějné vedení 40-0. Až do stavu 4-5 pak byla nejvýše nasazené hráčce vyrovnanou soupeřkou, v důležitý moment ji ale znovu zradilo podání a za rovných 60 minut se tak s turnajem rozloučila.

"Po Australian Open jsem byla nemocná a nemohla nic dělat. Trénovat jsem začala až v úterý, ale už se zlepšuju. Benešová zlepšila svou hru a já udělala ve druhém setu několik chyb v důležitých chvílích," řekla Williamsová, kterou příště čeká Chorvatka Karolina Špremová, přemožitelka Petry Kvitové. "Už se těším do postele, pořád se necítím dobře," dodala Serena, která má v Paříži zázemí v podobě vlastního bytu.

S čerstvou šampionkou Australian Open, která v Paříži triumfovala v letech 1999 a 2003, prohrála Češka i třetí vzájemný zápas a zatím proti ní nedokázala uhrát ani set. Dnešní zápas mohl být pro obě hráčky přípravou na dubnové semifinále Fed Cupu, ve kterém se české tenistky utkají s Američankami. Serena a její starší sestra Venus však v prvním kole za USA nenastoupily a jistá není ani jejich účast v příštím duelu týmové soutěže.

Turnaj v Paříži nevyšel žádné z českých tenistkek. Už v úterý vypadly v prvním kole také Nicole Vaidišová a Petra Kvitová.

První zápas od Australian Open má za sebou srbská tenistka Jelena Jankovičová. V Paříži si v úvodním kole postup doslova vybojovala, když Italku Schiavoneovou zdolala až po dvou hodinách a sedmi minutách 7-5 7-6. O čtvrtfinále si zahraje s Číňankou Na Li.

Další z favoritek Jelena Dementěvová měla s postupem o poznání méně práce, když domácí Aravanu Rezaiovou porazila za 68 minut 6-4 6-3. Ruská tenistka se však nevyvarovala šesti dvojchyb, které ji připravily také o lepší výsledek v Melbourne, kde vypadla v semifinále se Serenou Williamsovou a přišla tak o možnost získat první grandslamový titul a stát se poprvé světovou jedničkou.

Už mezi nejlepších osm se dostala přemožitelka Vaidišové z úvodního kola Emilie Loitová. Domácí tenistka si po třísetové výhře nad Estonkou Kanepiovou zahraje ve čtvrtfinále poprvé od roku 2007.

Cibulková v Pattayi odstoupila
V thajské Pattayi se dnes bojovalo o čtvrtfinále. Jako první se do něj dostala pátá nasazená Shuai Peng z Číny, která porazila kvalifikantku Galinu Voskobojevovou. Pětatřicáté hráčce světa dělala soupeřka problémy jen v prvním setu, která musela Peng vybojovat v tie-breaku, druhou sadu pak získala bez ztráty gamu.

"Nikdy jsem s ní nehrála, proto pro mě byl první set trochu těžký," řekla po utkání Číňanka, která v Pattayi došla před dvěma lety do semifinále. "Za stavu 6-6 jsem tvrdě bojovala o vítězství v tie-breaku a ve druhém setu už jsem znala její hru a hrála tvrději."

Svěřenkyně Tarika Benhabilese, bývalého kouče Andyho Roddicka, v boji o semifinále může narazit na nepříjemnou soupeřku: pátou hráčku světa Věru Zvonarevovou, která zítra hraje svůj zápas druhého kola proti Jaroslavě Švedovové. "Už jsem s ní hrála. Byl by to těžký zápas. Musím zůstat agresivní a hrát nejlépe jak umím," dodala Peng.

Svůj teprve první zápas dnes v Pattayi odehrála osmatřicetiletá Kimiko Dateová-Krummová, která se loni po dvanáctileté pauze vrátila na okruh WTA. Úvodní kolo pro ni bylo také konečné, nestačila totiž na Slovenku Magdalenu Rybárikovou, která za dvě hodiny a dvanáct minut podlehla 2-6 6-4 4-6.

Turnaj už přišel také o třetí nasazenou Dominiku Cibulkovou. Slovenská reprezentantka musela odstoupit kvůli vysoké teplotě, s níž dokonce musela do nemocnice. "Doufám, že na Dubaj už bude Dominika fit," řekl agentuře SITA její trenér Vladimír Pláteník.

 

Výsledky - Paříž (dotace 700.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Benešová (ČR) 6:1, 6:4, Jankovičová (2-Srb.) - Schiavoneová (It.) 7:5, 7:6 (7:2), Dementěvová (3-Rus.) - Rezaiová (Fr.) 6:4, 6:3, Schnyderová (6-Švýc.) - A. Bondarenková (Ukr.) 6:4, 7:6 (7:3), Mauresmová (8-Fr.) - Erraniová (It.) 6:2, 6:0.

Dvouhra - 2. kolo:
Loitová (Fr.) - Kanepiová (Est.) 2:6, 6:3, 6:1.

 

Výsledky - Pattaya (dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Tanasugarnová (6-Thaj.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6:2, 7:6 (7:4), Peerová (7-Izr.) - Lertcheewakarnová (Thaj.) 6:1, 6:0, Rybáriková (8-SR) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:2, 4:6, 6:4, Djatčenková (Rus.) - Fudaová (Jap.) 6:3, 1:6, 6:3.

2. kolo:
Duševinová (Rus.) - Bammerová (4-Rak.) 6:4, 7:5, Peng (5-Čína) - Voskobojevová (Kaz.) 7:6 (7:4), 6:0.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
měla si jí dávat větší rány a esa a víc winnerů. no a nedelat nevynuceny chyby. to by určitě vyhrála !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Holky tak na Paříž radši zapomenem.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist