Benešová si zahraje s Ivanovičovou. Šafářová vede nad Venus

27. 5. 2009, 13:57
Aktuality 17
Iveta Benešová je první českou tenistkou, která v Paříži postoupila do 3. kola. Fedcupová reprezentantka dnes dovolila Rusce Kudrjavcevové uhrát pouhé tři gamy a v příštím zápase ji čeká osmá nasazená Ana Ivanovičová. Cestu z 2. kola si dnes připravila také Šafářová, jež ještě před soumrakem vyhrála první set nad Venus Williamsovou. Mimo hru je už Lucie Hradecká.
Iveta Benešová

Dosavadním největším úspěchem 32. nasazené Ivety Benešové, která Allu Kudrjavcevovou porazila za necelou hodinu, byl loňský postup do třetího kola Roland Garros a účast ve stejné fázi Australian Open v roce 2006.

Šestadvacetiletá Benešové se v dalším kole utká s Ivanovičovou, která loni Roland Garros vyhrála a předloni v Paříži hrála finále. S osmou hráčkou světa se Benešová zatím utkala čtyřikrát a pokaždé odešla poražena, ale strach z ní nemá.

"Mám za sebou dva zápasy odehrané a na další se těším, to rozhodně. A nebudu řešit, že hraju proti Ivanovičové. Každý se dá porazit," řekla Benešová. "Nechci koukat na to, kdo stojí proti mě, budu se snažit hrát svoji hru a uvidíme," prohlásila s tím, že když je vůči soupeři moc velký respekt, tak je to na hře znát.

Svou dobrou formu naopak nepotvrdila Lucie Hradecká. Finalistka turnaje ve Štrasburku z minulého týdne dnes podlehla Španělce Suarezové-Navarové ve dvou setech 2-6 4-6.

Hradecká nenašla recept na vysoké liftované míče Suerezové, která jí ze Španělek nejméně vyhovuje. "Balon strašně moc odskočí a člověk si musí buď ustoupit hodně dozadu nebo to hrát rychle po odskoku a já jsem se s její hrou nevyrovnala," řekla pražská tenistka. "Určitě cítím trochu zklamání, na druhou stranu radost, přece jen druhé kolo se nehraje pokaždé," hodnotila svoji grandslamovou premiéru ve dvouhře.

V prvním setu hrála podle svých slov chaoticky. Zkoušela různé styly, ale u žádného dlouho nevydržela. Ve druhé sadě se zlepšila a měla šanci vést 5-3. "Měla jsem dvě výhody a při jedné mi to uletělo asi jen půl centimetru. Škoda, pak by to bylo jiné," řekla Hradecká. Teď ji čeká příprava na trávu a Wimbledon a jednou v budoucnu třeba i reprezentace ve Fed Cupu. "To je teď tak trošku sen, teď jsem tomu jakoby blíž, tak uvidíme."

Na kurt se dostala také Lucie Šafářová, zápas s třetí nasazenou Venus Williamsovou však kvůli tmě nedohrála. Do utkání s favorizovanou Američankou vstoupila výborně, a přestože neudržela náskok 3-1 na gamy, po vítězném tie-breaku se ujala vedení 1-0 na sety. Pak však byl zápas přerušen a bude se dohrávat ve čtvrtek. Na vítězku čeká Maďarka Szavayová.

Safinová ztratila první gamy
Ve velkém stylu kráčí světová jednička Dinara Safinová za obhajobou loňského finále na Roland Garros. Ruská tenistka ani ve svém druhém zápase nepobyla na kurtu víc než hodinu. Krajanku Vitaliji Djatčenkovou porazila dvakrát 6- a na letošním French Open tak zatím ztratila jen dva gamy.

Safinová proti osmnáctileté krajance od začátku potvrzovala roli turnajové jedničky a nedala 153. hráčce světa sebemenší šanci. Především díky bezchybnému servisu a dvojnásobnému počtu vítězných míčů strávila na kurtu pouze 55 minut.

"Docela dobrý začátek turnaje," pochvalovala si po utkání Safinová, která loni až ve finále nestačila na Anu Ivanovičovou. "Prostě jsem odehrála dobrý zápas, stačilo to na vítězství," dodala.

Osmnáctiletá Djačenková sice Safinové ve druhém setu dokázala vzít servis, na víc se ale v souboji s nejlepší hráčkou světa nezmohla. "Mám z toho špatný pocit, protože jsem dneska neodehrála zrovna nejlepší zápas," litovala Djačenková. "Je v dobré formě. Každý míč od ní končil blízko čáry.

Na postup se dnes nadřela devátá nasazená Viktoria Azarenková, která se utkala s Němkou Barroisovou. V úvodní sadě byla Barroisová blízko jejímu zisku, Azarenková ale dokázala vydřít tie-break, ve kterém zvítězila a ve druhém setu už překvapení nepřipustila.

Další vítězství na svém prvním grandslamu po necelém roce oslavila bývalá světová jednička Maria Šarapovová. Ruská tenistka, která se nedávno vrátila k tenisu po devítiměsíční pauze zaviněné zraněním ramena, porazila jedenáctou nasazenou krajanku Naďu Petrovovou 6-2 1-6 8-6. Ve třetím kole se Šarapovová utká s Jaroslavou Švedovovou z Kazachstánu.

Výsledky - French Open (antuka, dotace 16,15 milionu eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Cornetová (21-Fr.) - Aniová (Est.) 6:4, 7:5.

Dvouhra - 2. kolo:
Benešová (32-ČR)
- Kudrjavcevová (Rus.) 6:1, 6:2, Suarezová (22-Šp.) - Hradecká (ČR) 6:2, 6:4, Safinová (1-Rus.) - Djatčenková (Rus.) 6:1, 6:1, Ivanovičová (8-Srb.) - Tanasugarnová (Thaj.) 6:1, 6:2, Azarenková (9-Běl.) - Barroisová (Něm.) 7:6 (7:1), 7:5, Šarapovová (Rus.) - Petrovová (11-Rus.) 6:2, 1:6, 8:6, De Britová (Portug.) - Čeng Ťie (15-Čína) 6:4, 6:3, Cibulková (20-SR) - Flipkensová (Belg.) 6:1, 6:0, Li Na (25-Čína) - Bacsinszká (Švýc.) 6:1, 6:4, Pavljučenkovová (27-Rus.) - Coinová (Fr.) 6:2, 7:6 (7:2), Szavayová (29-Maď.) - Vesninová (Rus.) 6:2, 6:0, Švedovová (Kaz.) - Rusová (Niz.) 6:0, 6:2, Rezaiová (Fr.) - Hercogová (Slovin.) 3:6, 6:4, 6:2, Govorcovová (Běl.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6:3, 6:7 (3:7), 7:5, Dulková (Arg.) - Grönefeldová (Něm.) 7:6 (7:5), 0:6, 6:2.

Dvouhra - 2. kolo (rozehráno):
Šafářová (ČR)
- V. Williamsová (USA) 7-6(5) přerušeno kvůli tmě

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová, Raymondová (2-ČR/USA) - Garbinová, Vinciová (It.) 6:2, 6:4, Džehalevičová, Klepačová (Běl./Slovin.) - Hrdinová, Vaidišová (ČR) 7:5, 3:6, 6:2, Dokičová, Klejbanovová (Austr./Rus.) - Cetkovská, Suarezová (ČR/Šp.) 6:3, 6:2.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lucka Šáfářová je moje nejoblíbenější tenistka, má velký potenciál. Jen škoda zranění,kterými prošla, těžko se vrací, byla už kolem 22.Přijde mi, že mnoho mladinkých tenistů a tenistek nějakým způsobem zanedbává rehabilitace, odpočinek, atd. Mají velkou zátěž a tělo to nezvládá, podceňují to, a pak jsou často zranění. Škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně a do toho ještě dnešní konzum, domácí povinnosti s tomášem a rázem už není prostor na tennis...
Reagovat
smazaný uživatel
Dinara hraje fantasticky, ale u ní je problém, že skoro vždy jí jeden zápas v turnaji nevyjde a bohužel většinou ten finálový. Fandím jí.
Reagovat
smazaný uživatel
Šarapka se lepší, ale Petrovová se po zranění nemůže stále dostat do formy, tak to nebyla tak těžká soupeřka. Antuka není Šarapovky oblíbený povrch, tak si myslím, že nic moc nedokáže. Má velké štěstí, že nehraje Zvonareva! Ale to hekání, to je děs, ale ona i Azarenka,zase nějaká móda od dob Selešové.
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, tak to je hezký, moje dvě holky se střetnou ve třetim kole, tak to mám ted dylena komu fandit... Dobře - budu fandit té lepší. Holky - poďme poďme!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ok, asi nejsem vlastenec, ala Aničko, musíš!!! AJDE!!
Reagovat
smazaný uživatel
"Ve velkém stylu kráčí světová jednička Dinara Safinová za obhajobou loňského finále na Roland Garros" !!!

Takové fráze pánů publicistů nemám rád. Těch jasných výsledků ze začátků turnajů už bylo a jak to nakonec s favority dopadlo. Jak může někdo podle skore proti papírově velmi slabým soupeřům vyvozovat, že favorité snadno vyhrajou i nad mnohem lepšími tenisty v dalších kolech a že dojdou až do finále?
Reagovat
skott
A co si vlastne predstavujes, ze by ti ¨publiciste¨, jak rikas, meli napsat?:o
Kdyz Dinara na jinych turnajich vyhravala v prvnich kolech mene presvedcive a ja k tomu napsal neco pozitivniho, uplne stejne si se obouval i do me.Pry, ze by si s nimi mela poradit dvakrat 6-0 nebo 6-1.Tak co tedy vlastne chces?Aby o ni nepsali vubec nebo jen kriticky a nebo jen jako vzdy prudis?
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle úvod turnaje je dobrý, většinou jsem zvyklý na nepřesvědčivé a těsné výsledky. Případně rovnou na její vypadnutí z turnajů jako v únoru a březnu. V tom optimismu bych se ale krotil. Tohle kráčení za obhajobou je jenom zbytečná fráze na vyplnění textu. Často obhájci nakonec nikam nedokráčí.
Reagovat
smazaný uživatel
good Ivetkoo teď musíš poslat dom Annu
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo by to řekl, že prapor českého ženského tenisu na Roland Garros bude tak dlouho držet naše "modelka":-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Iveto! Ivanovič taky zmákneš!!!
Reagovat
smazaný uživatel
vyborne mario!jeste to neni uplne idealni, ale myslim, ze by s tim losem mohla dojit klidne do ctvrtfinale a kdo vi, mozna i dal
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš Šarapu? Tá sa už lepší, súhlasím bratre :))
Reagovat
smazaný uživatel
Maruška musí!!!
Reagovat
skott
Maria muze dekovat Vere za takhle otevreny los az zhruba do QF.Kdyby se totiz odhlasila o par hodin driv, na jeji misto by se misto ni posunula Azarenka a ne LL Katie O'Brien:)
Dneska ale uz byly v Marusky hre zablesky jeji formy pred zranenim a vypada to, ze by mohla vazne dojit hodne daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
dinara goes for win :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist