Benešová v Maroku postoupila, Zakopalová končí

26. 4. 2010, 16:28
Aktuality 1
Poloviční úspěšnost měly dnes na turnaji v marockém Fesu české tenistky. Iveta Benešová potvrdila rostoucí formu a bez problémů porazila osmnáctiletou Australanku Olivii Rogowskou 6-0 6-4. Klára Zakopalová si vedla hůř - Rumunce Olaruové sice vzdorovala téměř tři hodiny, nakonec jí ale podlehla 4-6 6-2 4-6.
Iveta Benešová

Sedmá nasazená Iveta Benešová vyhrála proti Australance Olivii Rogowské prvních devět her a vedla už 6-0 a 3-0. Pak sice poprvé a naposledy ztratila podání, ale zápas na jediném turnaji okruhu WTA hraném na africkém kontinentu už z moci nepustila a za hodinu a minutu zvítězila 6-0 6-4.

Příští soupeřkou Benešové může být domácí Nadia Lalamiová, která se v prvním kole střetne s postupující z kvalifikace.

V Maroku startuje dohromady pět českých hráček, jedna z nich už je ale mimo hru. Klára Zakopalová nestačila ve svém úvodním utkání na Ralucu Ioanu Olaruovou a s podnikem WTA se rozloučila v prvním kole.

Ve větrném počasí začala lépe Rumunka, která si v úvodním setu vypracovala sedm brejkbolů, z nichž dva proměnila. Zakopalová se nevzdala, výrazně zlepšila podání a vynutila si třetí set. Ten se vyvíjel lépe pro Olaruovou, jež se ujala vedení 4-2. Ani tehdy česká hráčka nesložila zbraně, srovnala na 4-4, ale to od ní bylo vše. Celkově pošesté v utkání přišla o servis a Olaruová už si příležitost ujít nenechala a utkání, které trvalo bez šesti minut tři hodiny, vyhrála 6-4 2-6 6-4.

Výsledky - Fes (antuka, 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (7-ČR)
- Rogowská (Austr.) 6:0, 6:4, Olaruová (Rum.) - Zakopalová (ČR) 6:4, 2:6, 6:4, De Gubernatisová (Fr.) - Garcíaová-Vidaganyová (Šp.) 7:5, 6:3.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
BooOoo
že by se konečně chytla ??!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist