Benešová v New Havenu postoupila do druhého kola

24. 8. 2009, 22:22
Aktuality 1
WTA/ATP NEW HAVEN - Iveta Benešová si v zámoří připsala první vítězství před letošním US Open. V New Havenu otočila zápas s Američanku uzbeckého původu Lepchenkovou a ve druhém kole se může utkat s Pennettaovou.
Iveta Benešová

Iveta Benešová zahájila přípravu na závěrečný grandslam sezony před 14 dny v Cincinnati, ale proti Šafářové ani Sugijamaové v Torontu neuhrála jediný set.

A a dobře nezačala ani dnes. S Varvarou Lepchenkovou, jež neuspěla v kvalifikaci a do hlavní soutěže se dostala až po odhlášení Samanthy Stosurové, prohrála první set 4-6. V dalších sadách však česká favoritka ztratila jen tři gamy a po výsledku 6-2 6-1 postoupila do druhého kola. I díky patnácti odvráceným brejkbolům.

O čtvrtfinále se Benešová utká s vítězkou duelu Flavia Pennettaová - Ioana Raluca Olaruová.

Úvodní kolo zvládla i dvacetiletá Slovenka Magdalena Rybáriková, jež porazila Italku Schiavoneovou dvakrát 6-4. Rybáriková neztratila set ani v kvalifikaci.

Zbytečně si vstup do turnaje zkomplikovala předloňská šampionka a nejvýše nasazená Světlana Kuzněcovová. Ruská vítězka French Open sice vyhrála první set nad Číňankou Jie Zheng hladce 6-1 a ve druhém vedla už 4-2, nakonec ale o postup bojovala ve třech sadách.

"Jsem z toho zklamaná, že jsem to neukončila dřív," řekla Kuzněcovová, jež hraje na divokou kartu, o kterou požádala po týden starém vyřazení z Toronta. "Chtěla jsem ještě odehrát nějaké zápasy a dostat se do formy. Fyzicky se cítím dobře, ale před US Open se potřebuju dostat do zápasového rytmu."

Teď ji čeká belgická kvalifikantka Yanina Wickmayerová, jež otočila zápas se semifinalistkou z Toronta Alisoou Klejbanovovou.

Teprve druhý turnaj od Wimbledonu zahájila Francouzka Amelie Mauresmová. S Japonkou Ai Sugijamaovou sice v prvním setu udělala pět dvojchyb a hned třikrát ztratila své podání, ale nakonec vyhrála po setech 6-4 6-3 a svou soupeřku porazila i v jedenáctém vzájemném střetnutí.

"Ideální zápas to rozhodně nebyl. Potřebuju se hned v úvodu dostat do tempa a pak už se dokážu v dalším průběhu zlepšovat," konstatovala Mauresmová.

Baghdatis vynechá US Open
V soutěži mužů už nepokračuje Marcos Baghdatis, jenž hrál na divokou kartu. Portugalci Gilovi podlehl snadno ve dvou setech a prý vynechá US Open.

"Vrátím se teď domů na Kypr a na dva dny vypnu. Pak zase začnu tvrdě pracovat a zkusím se dát dohromady,"plánoval někdejší finalista Australian Open. Na letním americkém turné sice vyhrál challenger ve Vancouveru, na okruhu ATP se ale 109. hráči světa nedařilo.

SVé soupeře pro úvodní zápasy už znají oba největší favorité. Nikolaj Davyděnko se utká s domácím Kendrickem a Fernando Verdasco se střetne s Yen-Hsun Luem, jenžsmetl Garciu-Lopeze. Španěla, na kterého Verdasco před týdnem nestačil.

- WTA NEW HAVEN (USA - Connecticut, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
pondělní výsledky (24. 08. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Lepchenková (USA) 4-6 6-2 6-1
Kuzněcovová (1-Rus.) - Jie Zheng (Čína) 6-1 6-7(5) 6-4
A. Radwaňská (5-Pol.) - Vinciová (It.) 2-6 6-2 7-6(5)
Mauresmová (8-Fr.) - Sugijamaová (Jap.) 6-4 6-1
Razzanová (Fr.) - Schnyderová (Švýc.) 6-3 3-6 6-3
Vesninová (Rus.) - Dulková (Arg.) 7-6(6) 6-2
Pavljučenkovová (Rus.) - Makarovová (Rus.) 6-3 6-3
Rybáriková (SR) - Schiavoneová (It.) 6-4 6-4
Wickmayerová (Belg.) - Klejbanovová (Rus.) 3-6 6-1 6-4

- ATP NEW HAVEN (USA - Connecticut, tv. povrch, 750.000 dolarů) -
pondělní výsledky (24. 08. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Starace (It.) - Zverev (Něm.) 6-3 2-6 6-3
Bolelli (It.) - Rochus (Belg.) 6-3 6-4
Kim (USA) - Gabašvili (Rus.) 6-4 5-7 6-3
Cuevas (Urug.) - Golubjov (Kaz.) 6-3 6-4
Phau (Něm.) - Becker (Něm.) 2-6 6-2 6-3
Kendrick (USA) - Nielsen (Dán.) 6-3 7-5
Gil (Portug.) - Baghdatis (Kypr) 6-4 6-3
Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) - García-López (Šp.) 6-2 6-2
Acasuso (Arg.) - Gonzalez (Arg.) 6-1 6-7(7) 6-2
Ram (USA) - Lapentti (Ekv.) 7-5 1-6 7-6(3)

Dvouhra - 2. kolo:
Querrey (6-USA) - Gicquel (Fr.) 6-4 6-7(3) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist