Benešová v Torontu nepřešla přes první kolo

17. 8. 2009, 20:29
Aktuality 4
WTA TORONTO - Iveta Benešová vypadla na turnaji v Torontu v prvním kole. Česká jednička nestačila v Kanadě na Japonku Ai Sugijamaovou, které za necelou hodinu a půl podlehla 3-6 4-6.
Iveta Benešová

Šestadvacetiletá Benešová neprošla přes první kolo podruhé za sebou. Minulý týden v Cincinnati prohrála na úvod s krajankou Lucií Šafářovou, dnes 32. hráčka světového žebříčku podlehla o 39 míst horší Sugijamaové. Japonka teď narazí na světovou čtyřku Dementěvovou.

Právě Šafářová je po vyřazení Benešové poslední českou tenistkou v Torontu. Do hlavní soutěže prošla z kvalifikace a v prvním kole narazí na Kaiu Kanepiovou z Estonska.

Desátou nasazenou krajanku vyřadila Ruska Maria Šarapovová. Naďu Petrovovou porazila 6-3 6-4 a vyhrála tak už osmý z devíti vzájemných duelů.

Šarapovová je nyní na 49. místě světového žebříčku, když se v květnu vrátila po devítiměsíční pauze zaviněné zraněním ramena. Svůj poslední titul získala loni na jaře. "Obvykle jsem na turnaje jezdila s tím, že je chci vyhrát. Teď se ale musím plně soustředit na jednotlivé zápasy víc, než kdykoliv předtím,"podotkla dvaadvacetiletá Ruska. "V mé situaci se musím lepšit každým zápasem, to je teď můj cíl."

Trojnásobnou grandslamovou vítězku nyní čeká Rakušanka Sybille Bammerová, jež ve třech setech udolala Čakvetadzeovou.

První hrací den vypadly dvě nasazené hráčky. Obě Francouzky. Marion Bartoliová, jež se před týdnem jako první neúspěšně postavila do cesty vracející se Clijstersové, v Kanadě podlehla Aljoně Bondarenkové. Amelie Mauresmová hrála na prvním turnaji od Wimbledonu, s Italkou Schiavoneovou ale podlehla ve třech sadách.

Loňská vítězka a obhájkyně titulu Dinara Safinová do turnaje vstoupí proti Francouzce Rezaiové, jež si poradila s krajankou Cornetovou. Třetí nasazená Venuse utká s Belgičankou Wickmayerovou,

Šestka Kuzněcovová narazí na Stosurovou, jež zdolala domácí El Tabakhovou až ve dvou zkrácených hrách. Dvaadvacetiletá Kanaďanka jew přitom až 195. hráčkou světa a poprvé startovala v hlavní soutěži turnaje WTA.

Čerstvou vítězku ze Cincinnati Jelenu Jankovičovou čeká Švýcarka Schnyderová, která hladce zvládla souboj se Španělkou Medinaovou.

- WTA TORONTO (Kanada, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
pondělní výsledky (17. 08. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Sugijamaová (Jap.) - Benešová (ČR) 6-3 6-4
Šarapovová (Rus.) - Petrovová (10-Rus.) 6-3 6-4
A. Bondarenková (Ukr.) - Bartoliová (13-Fr.) 6-4 6-3
A. Radwaňská (14-Pol.) - Suárezová (Šp.) 6-3 6-3
Schiavoneová (It.) - Mauresmová (15-Fr.) 6-2 3-6 6-1
Vinciová (It.) - Duboisová (Kan.) 6-1 6-2
Rezaiová (Fr.) - Cornetová (Fr.) 6-4 7-5
K. Bondarenková (Ukr.) - Wickmayerová (Belg.) 7-6(4) 6-2
Stosurová (Austr.) - El Tabakhová (Kan.) 7-6(2) 7-6(4)
Bammerová (Rak.) - Čakvetadzeová (Rus.) 3-6 6-4 6-2
Szavayová (Maď.) - Tetreaultová (Kan.) 6-2 6-4
Medinaová (Šp.) - Schnyderová (Švýc.)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
ta škeble ad si písky protřepe možná ji to pomůže
Reagovat
smazaný uživatel
to je zase prekvapeni heheh
Reagovat
smazaný uživatel
hezký to bylo Iveto.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist