Benneteau obvinil Federera, že mu organizátoři nadržují. Švýcara se zastali ředitel Australian Open, Djokovič a Isner

14. 11. 2018, 12:30
Aktuality 101
Ředitel úvodního grandslamu sezony Australian Open Craig Tiley se zastal Rogera Federera. Hrající švýcarská legenda totiž byla obviněna bývalým francouzským tenistou Julienem Benneteauem z toho, že mu organizátoři některých tenisových turnajů nadržují při plánování pořadí zápasů. S Tileym souhlasili také Novak Djokovič a John Isner.
Roger Federer

Benneteau vidí jako příčinu Laver Cup, který Federer vymyslel. V čele projektu na počest Roda Lavera působí i ředitel Australian Open Tiley. "Tiley dostává peníze od Federerova agenta a najednou Roger hraje na Australian Open skoro pořád večerní zápasy. Dvanáct z posledních 14 zápasů hrál večer. Roger je bezpochyby legendou a ikonou našeho sportu. Ale podle mě jde o střet zájmů."

Údajné nadržování viděl i na letošním US Open. "Na US Open letos otevřeli nový stadion Louise Armstronga. Roger hrál všechny zápasy na centrálním dvorci Arthura Ashe. Přijde mi, jako kdyby Federerův agent Tony Godsick nařídil, aby tam Federera nenasazovali a pokaždé hrál na centrálním kurtu."

K celému incidentu se vyjádřil právě Tiley. "Roger Federer je výjimečný tenista a jeden z nejuznávanějších sportovců na světě. V Austrálii byl několikrát zvolen nejoblíbenějším hráčem. Fanoušci i televize chtějí, aby hrál na velkých stadionech a v nejlepších časech. Podle mého na světě neexistuje jediný ředitel turnaje, který by tyto faktory nebral v potaz," uvedl Tiley v prohlášení.

Sedmatřicetiletý Federer je s 20 grandslamovými tituly nejúspěšnějším tenistou historie. Na nedělní Benneteauovy výroky nechtěl příliš reagovat, jen prohlásil, že řada věcí není pravda. "Někdy mi organizátoři vyjdou vstříc, jindy ne," řekl.

Federera se zastali také například Novak Djokovič a John Isner. "Roger je bezpochyby nejlepším hráčem tenisové historie a zaslouží si, aby se s ním taky tak zacházelo. Šestkrát vyhrál Australian Open, vůbec mě tedy přístup pořadatelů nepřekvapuje," uvedl Djokovič, který rovněž úvodní grandslam vyhrál šestkrát.

"Lidé chtějí Rogera vidět hrát na centru a v nejlepší časy, což na Australian Open obvykle znamená v Rod Laver Areně od 19:30. Chápu, na co chtěl Julien poukázat, ale na některých turnajích jsou prostě někteří hráči upřednostňováni. Na druhou stranu, Roger prosadil náš sport neskutečným způsobem a Julien i my ostatní profitujeme z toho, co pro náš sport udělal," dodal.

Isner zašel ještě dále a prohlásil, že Federer, Djokovič i Nadal by měli být ještě více zvýhodňováni. "Protože právě oni zajistili pro hráče jako jsem já vyšší odměny na turnajích. Roger je v tenise jako Tiger Woods v golfu. Myslím, že právě Roger představuje mužský tenis. Tyhle výsady si plně zaslouží a možná je jich ještě málo."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

101
Přidat komentář
spaniel
Brutvan má samozřejmě pravdu, vzniká střet zájmů. A byl by to velký problém v případě, že by byl protěžován jen Roger a jen poslední dva roky. Ale jelikož je stejným způsobem protěžováno více hráčů (minimálně top 4 + domácí hráči) a to po celou dobu, dít se nic nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš jde o to, že Roger v podstatě končí a nejspíš to nikdo nebude chtít rozmazávat. Nedokážu si ale představit, že by takovýhle obchodní vztah s pořadateli GS prošel nějakému -náctiletému mamlasovi.
Reagovat
ttopi
Rozdíl je v tom, že kdyby náctiletej mamlas hrál většinu svých zápasů v lepším čase a lepších podmínkách, bylo by to evidentní. Roger bude hrát v těchto časech i bez nějaké spolupráce. Furt dokola.
Reagovat
smazaný uživatel
Furt dokola nechápeš, že to je právě jedno. Nikdo nemusí dokazovat, že nebýt toho, že Federer platí pořadatele USO a AO, hrál by v těch časech stejně. Problém je v tom, že Federer platí pořadatele USO a AO (střet zájmů).

Navíc ideální podmínky jsou subjektivní. Klidně je možné tvrdit, že kdyby hrál přes den, hraje ještě líp. Kdo dokáže, že ne? O to však nejde. Já už jsem ale pochopil, že to nepochopíš.
Reagovat
ttopi
Střetem zájmu se ale rozumí situace, kdy 2 subjekty, se kterýma je člověk podezřelý ze střetu zájmů, mají své činnosti nějak propojené. Fungování Laver Cupu a Australian Open a US Open na sobě nejsou závislé. Nejedná se o klasický střet zájmu. A už vůbec ne ze strany Federera.

Je to podobné, jako bys řekl, že jsem ve střetu zájmu, když dodávám do nějaké školy svačiny a pak na tenisovém turnaji pořádaném touto školou budu startovat a třeba budu hrát v nějaký určitý čas, což ale nebude v rozporu s běžným fungováním takového turnaje, protože někdy zkrátka hrát musím a nedává mi to objektivní výhodu nad soupeřem. Mám pak přestávat dodávat svačiny, přestože to spolu vůbec nesouvisí?
Reagovat
smazaný uživatel
Potvrdil jsi, že to skutečně nechápeš.

Pominu-li fakt, že do pořádání turnajů taháš svačinářství, zcela ti uniklo, že aby ta analogie jakž takž seděla, musel by onen svačinář zaměstnávat školu; ne ona jeho.

A v takovém případě se o střet zájmů jedná, protože logicky vyvstává otázka, jestli ona škola, kterou zaměstnáváš, vytváří během turnaje rovné podmínky pro všechny účastníky, když ji platíš.
Reagovat
ttopi
No tak ale pak se takový střet zájmů musí prokázat snad ne? Protože jinak bys mi vlastně zakazoval na tenisovém turnaji startovat, což zní dost nesmyslně. Nebo po dobu turnaje smlouvu přerušit, což zní ještě absurdněji. A nebo, podobně jako ty říkáš, aby ti lidé přestali být smluvně vázaní s LC, tak bych raději přestal svačiny dodávat, přestože bych pak třeba nikde nehrál, protože co kdyby náhodou :D
Reagovat
smazaný uživatel
Že ty jsi opravdu svačinář, výtečníku?
Reagovat
ttopi
Kdepak. Ale na takovém jednoduchém případu se to dá lépe pochopit. Ale asi jsem to zkoušel marně.
Reagovat
spaniel
Brutvane, tak nakonec to neni tak jednoduche. Treba Tilley neni v LC jako poradatel AO, ale on je i CEO australskeho tenisoveho svazu, ktery je oficialnim partnerem LC. Dalsim ofic.partnerem je USTA. Navic se ukazalo, ze to nebylo tajne, ale vse bylo zverejneno na webu uz pred prvnim LC.
Bennetau to podal stylem, jakoby to byla nejaka tajna konspirace. Kdyz si toto spojis s tim, ze top hraci byli protezovani uz pred touto generaci, je to nafouknute. Jedine co je novinka, je LC. Mozna by tedy meli udelat nejake regule.
Reagovat
ttopi
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Tajné to není, proto to taky víme. Myslím, že Julien to jako spiknutí nepodal. Prostě jen upozornil na to, že tam dochází k určitým způsobem konfliktní situaci, která není úplně košer.

Otázka zní, jestli by to tak být mělo. Já osobně si myslím, že ne. Přestože jsem sám v jiném vláknu pod jiným článkem napsal, že i kdyby šli díky tomu Rogerovi víc na ruku, ta výhoda je mizivá. Jde prostě o to, aby si nikdo nemohl stěžovat nebo takhle spekulovat o rovnosti podmínek a hlavně o tom, co za případně "nerovnými" podmínkami stojí.
Reagovat
Pe3k
Pravdu má jen částečnou, většina z toho co psal jsou nesmysly.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. V tom případě nebude problém něco z té většiny citovat. Tak prosím.
Reagovat
Pe3k
Napíšu ti co si myslím; si dobrý v tom, říkat někomu, že tomu nerozumí, horší už pak v tom, sám něco vysvětlit.
Reagovat
Marduch
když nemáš argumenty, za kterými si stojíš, raději se neúčastni vlákna.
Reagovat
Pe3k
Wut? Jasně, já zapomněl Marduch, samozvaný expert.
Reagovat
Pavol
Držím palce . Nech ti to dnes padá do kurtu.
Reagovat
spaniel
Cau Pavole, třeba ti to vyjde.
Reagovat
Marduch
když bude hrát Roger nátlakově, půl metru před BL s neo-BH-halfvoleji, každý druhý fifteen útok na sako, tak nevyjde. Jinak tam bude dobrá šance.
Reagovat
hippos
to socanské myšlení je ve Francouzech silně zakořeněno
ta bilanční frustrace z deseti prohraných finále prostě musela ven!
Reagovat
smazaný uživatel
Upozornit na možný střet zájmů znamená myslet socansky?

Zatím tady nikdo nebyl schopný vyargumentovat, proč se o střet zájmů nejedná a proč to má být v pořádku.

Světáckou a přemoudřelou paušalizaci typu "joo, je to hlavně business, takže to tak být musí" ani útoky ad hominem za argument považovat nelze.
Reagovat
ttopi
Vyargumentovat se to podařilo.

Hlavní argument je takovej, že velcí hráči mají ve všech sportech taková privilegia i bez toho, aniž by pořadatelé turnaje byli nějak spojeni s jinými projekty těchto hráčů.

Federer je prostě magnet na slávu a peníze, a tak ho nasazují na ty nejlukrativnější časy.

Já bych to otočil na druhou stranu. ať zkusí někdo dokázat, že bez Laver Cupu by nechali Rogera hrát ve 3 odpoledne v tom největším vedru na kurtu číslo 1 třeba.

A nebo ať někdo dokáže, že si Federer takové výhody sám vynucoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Federerův agent platí pořadatele US Open a AO. V tom spočívá onen střet zájmů. Ne pouze v tom, že oni poslední 2 roky ze 14 zápasů Federera 12x nasadili na večer, ale v tom, že je (byť za Laver Cup) Federer vyplácí a je tak v podstatě jejich obdchodní partner.

Nechť si Rogera nasadí, kamkoli je libo, ale ne ve chvíli, kdy je Roger platí. Protože tím onen střet zájmů logicky vzniká.

A zjevně to tady ne každý chápe.
Reagovat
Pe3k
Řešíš zbytečnosti což asi znamená, že si hejtr Federera...
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo že mám tenis radši než Federera. Dovedeš si něco takového představit?
Reagovat
Pe3k
Jistě, nemusíš mít rád RF a ani tenis, je to tvá volba, ale ty upozornujes na něco co nevytváří žáden problém. Střet zájmů? Od toho je politika. RF zorganizoval LC jenž byla v obou ročnících jedna z nejlepších ne li nejlepší tenisová akce v celé sezóně, jistě termín je diskutabilní, ale kdy chceš něco tak velkého uspořádat v tak nabité sezóně? Že někoho někdo platí za něco neznamená, že když pak RF nastoupí k zápasu, že ho soupeř nechá vyhrát...kde neustále vidíš ten problém to nechápu, sorry.
Reagovat
ttopi
Navíc já to vůbec nechápu u Rogera. Zajímalo by mě, jak by se podle Bennetaua změnil kurz, pokud by Roger hrál odpoledne. U něj to podle mě nějak zásadně nezmění to, jak velkým favoritem v utkání je. Jistě, že vedro nikoho nebaví, ale i ti soupeři, kteří proti Rogerovi nastoupili večer, by se v tom největším pařáku trápili a jejich výkon by tím byl ovlivněn.

Celý je to žumpa. Bennetau tím u mě dost klesl. A to jsem si ho nikdy moc nevšímal.
Reagovat
Pe3k
Chápu Benetku, že je frustrovaný. On nic nevyhrál ať se snažil sebevíc a nějaký Švajcar vyhrává gs i ve 40 a ještě ho organizátoři protezuji...to samé Petržalka, odepisuje ho už 10 let a Roger těch 10 let dál vesele vyhrává, proto ty jeho neustále hloupé a nesmyslné hejty, kterým se tu směje celý TP. Djoko a všichni co chápou jak to chodí se RF zastali, jen neúspěšným hejtrum se stále něco nelíbí...
Reagovat
ttopi
A co navrhuješ? Aby od této chvíle Roger nikdy nehrál večer? Nepřipadá ti to trošku divný?

Tady prostě není jasná spojitost mezi Laver Cupem a nasazováním Rogera na turnajích, protože jak už se psalo asi 100x, na všech sportovních akcích se pořadatelé snaží nasazovat na nejlepší časy to nejlepší, co je k mání. Zkrátka i bez Laver Cupu by Roger těch 10 zápasů večer třeba odehrál.
Reagovat
Pe3k
Přesně.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby pořadatelé US Open a AO ukončili ten obchodní vztah s Rogerem přes LC. Tam je totiž ten problém. Ať ho klidně dál nasazují jen večer, o to nejde.

A hlavně navrhuju, abys to konečně pochopil :)

Psal jsem už včera nebo předevčírem, že pro mě mají na hlavě máslo ti pořadatelé, ne Federer. A pak taky novináři, kteří to rozmázli. Zajímavé je, že sám Federer asi pochopil, jak to Julien myslel a že to novináři převařili dle potřeby, a proto se k tomu nevyjádřil.
Reagovat
Pe3k
Takže závidíš pořadatelům dvojité peníze a k tomu neskrytě hejtuješ Federera. Ok, už jsem ten tvůj "problém" pochopil.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doufám, že už jsem pro tebe ztratil auru tajemna a budeš se zas věnovat někomu jinému :)
Reagovat
Pe3k
No...neboj nebudu na tebe hrát "osobku" jen sem chtěl pochopit s čím máš pořád ten problém... měj se ;)
Reagovat
ttopi
Máš teda pocit, že kdyby Roger nehrál večerní zápasy, že by se ti dotčení lidé nestali obchodně svázáni s Laver cupem? Neříkám, že ne, ale rozhodně nemám důvod si myslet, že jo.

Myslím, že to vyšumí do ztracena a žádná změna nenastane. Takovej Bennetauův štěk.
Reagovat
smazaný uživatel
O to tady právě vůbec nejde.

Jde o to, aby tyhle spekulace vůbec nevznikaly. Protože tady nejde o Rogera, ale o tenis jako takový.
Reagovat
ttopi
Já myslím, že zrovna touhle pseudokauzou tenis vůbec nic neutrpí.

Pokud by se jednalo o něco ve smyslu, že Roger dostává lepší vodu, než ostatní, doplněnou o nějaký "povzbuzovač", nebo že by na okno pokoje jeho budoucího soupeře někdo celou noc klepal na okno, nebo o cokoliv jinýho, co by objektivne Federera zvýhodňovalo, by lo by to na pováženou. Ale jestli hraje večer on, nebo někdo jiný, to mi nepřijde tak zásadní a už vůbec ne proti něčemu, co by se vymykalo běžnému postupu na obdobných akcích.
Reagovat
smazaný uživatel
Protežujú, neprotežujú. Stači jeden Nadal s Djokovicom a Federer je taký bezmocný, ze mu nepomože ani svätená voda z Lúrd. Ámen.
Reagovat
Pe3k
Ten Nadal co ho už 5 sezón neporazil? :D
Reagovat
ttopi
Dáme si nějaké ty podmnožinky:

Nadal porazil Federera v letech 2013-2014 Federera 5x v řadě
Poslední jejich 4 zápasy na antuce vyhrál Nadal
Federer Nadala nikdy neporazil na RG

Našlo by se toho určitě víc.
Reagovat
Roger_Federer
Nadal porazil Federera na jeho povrchu(Wimbledon), Federer Nadala nikdy(RG)
Reagovat
ttopi
A Federer nikdy neporazil Nadala v Emirátech v soutěžním zápase. Jejich jediný zápas v Dubaji vyhrál v roce 2006 Nadal!
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme je to o strete zaujmov,ako spomenul Benneteau,Federera poznaju aj ti,ktorych tenis nezaujima,ak si ma kupit vstupenku napr.na 1kolo AO tenisovy ignorant,alebo len vlazny fanusik,tak na toho najslavnejsieho z uz rôznych dôvodov+jeho velmi pocetna fanuskovska zakladna,aj ked v ponuke budu zaujimavejsie a lacnejsie zapasy
Reagovat
Nola
bez mucenia priznam, ze by som ho chcela na kurte vidiet, Novaka som videla, Rafu iba na treningu, ale videla, aj Gyrosa som videla hrat live :D Fedexa nie a myslim, ze uz to ani nemam sancu zrealizovat
Reagovat
Pe3k
Gyros k těm ostatním jménům vyloženě sedí :D
Reagovat
annah
Já jsem si ten sen splnila loni na Laver Cupu a byl to naprosto úžasný zážitek. Přímo životní... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, ze to bola len exhibícia.
Reagovat
PetaM
Jen škoda, že nebyla.
Reagovat
smazaný uživatel
Isteze..

A Ponozky pod stromcek ti donesie Ježíšek :)
Reagovat
Roger_Federer
Ale tobe TM nedonese ze:)
Reagovat
steve79
Je to závist. Roger je pro prostě tahák a magnet na lidi. Když vypadl letos na US Open, tak se podívejte o kolik klesly ceny vstupenek.
Reagovat
zube
Kdo je to Julien Benneteau?
Reagovat
Nola
vecny finalista....
Reagovat
Pe3k
Hráč s nejúspěšnější finálovou bilancí ever, asi proto ta závist k RF...
Reagovat
peggy
Pana Federera jsem jiz odepsala.
Reagovat
Pe3k
Rogerovi to vyloženě trhá žíly...
Reagovat
a.magerova
Spíš bys měla přestat dělat tady svými tlachy ostudu Rafovi...
Reagovat
Pe3k
To už je zdejší klišé. Který současný fanda Rafy (co sem chodí denně, jako my) nedělá ostudu?
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem chápu novinářskou licenci, ale ten nadpis je docela škvár.

Jak může Benneteau obvinit Federera, že mu organizátoři nadržují? Z tohoto může obvinit leda organizátory. A přesně to se stalo.
Reagovat
Pe3k
Mě se zas nelíbí, že Rogera přirovnávají k Woodsovi.
Reagovat
Mayo
Roger = MJ #23
Reagovat
Pe3k
S tím bych už souhasil.
Reagovat
Pe3k
Článek jako dělaný pro místní žumpy Frantika, předkožku a Peggy. Sice to tu bylo už 5x postnute, ale i tak ;)

Btw. Doufám, že příští sezónu toho Federera organizátoři všech gs turnaju protěží ještě více než letos :p slyšel jsem že ho budou nasazovat rovnou do finále a vše se bude hrát pod střechou ;)
Reagovat
Andrew89
Aga Radwanska ukončila karieru :/
Reagovat
Mayo
Tak to je smutne, škoda, že nikdy nenaplnila (moje) ocakavania
Reagovat
spaniel
Kdyz Madrid zrusil modrou antuku, protoze se to Nadalovi a Novakovi nelibilo a pohrozili, ze na rok neprijdou. Bylo to stejne vyuziti vlivu a Tiriac si spocetl 1 a 1. Bennetau by se mohl stezovat kolik by chtel. Roger ma vliv jeste vetsi, proto je to u nej jeste vyraznejsi, ale bezni hraci si muzou stejne stezovat i na RN a ND.
Reagovat
Frantz
Klobouk dolu před Julienem, jen otevřeně řekl to, co všichni dobře vědí. Egoista je všude protěžovanej sráč, kterej by na AO přes den v těch vedrech dostal infarkt a tak se mu musí pomáhat, že...
A co třeba takovej Čilič, ten se taky toho švýcarského vychcánka zastal???
Reagovat
peek
Poptávka-nabídka, Federera chtějí v hlavních vysílacích časech na centrkurtech, tak tam bude, co je na tom k nepochopení?
Reagovat
Roger_Federer
Nepochcal sis gate, kdyz si to psal??
Na tebe nezvykle dlouhy text.:)
Reagovat
Kojinho
Jo a navíc mu pomohli k zisku GS ne jednou, ale rovnou 20x!
Reagovat
smazaný uživatel
Nole má proste pravdu. Tak to je a hotovo. Nebo snad Rafa hraje na RG někdy na kurtu číslo 8? Taky hraje na centru, protože ho chce každý vidět - větší kurz, více vstupenek. Je to úplně logické. Když na trénink Rogera přijde v Austrálii plný stadion, tak ho dam logicky na nejlukrativnensi zapas.

Takhle je to v každém sportu. Viděl snad někdo, ze by nějaký trenér za posledních 10 let vystřídal Ronalda během zápasu i když hrál zrovna tužku? Stejný případ
Reagovat
Pe3k
Nole a všichni na jejíž názoru záleží mají pravdu, pak je tu skupinka hejtru Federera a těm se jako obvykle svět jen směje...
Reagovat
Mayo
Janko je veľkým pánom.
Reagovat
Captain_Morgan89
a ty velkým bl.bečkem tohoto portálu
Reagovat
Mayo
Beriem, ďakujem za názor.
Reagovat
spaniel
Kdo je Janko?
Reagovat
Mayo
Ako inak Egoista má výhody ako nikto iný.
Reagovat
Roger_Federer
jako kdyz Nadal rekl, ze Bernades nebude rozhodovat jeho zapasy a stalo se.
Federer si to nikdy nedovolil.
Reagovat
Pe3k
Co bys chtěl po Májce, však on má paštiku místo mozku...
Reagovat
SwissMaestro
Julien ničeho velkého nedosáhl a tak závidí. Nebo si snad myslí, že by AO vyhrál kdyby hrál každý zápas na CC? :D
Reagovat
a.magerova
Asi si to myslí... jenže organizátoři turnajů jsou obchodníci nikoli charita... potřebují hooodně prodaných vstupenek a velký zájem televizí... a TO jim Julien se svým profesním životopisem a hlavně nulou v kolonce titulů, nemohl NIKDY zajistit... vždyť před lety se ani na TM v Londýně diváci příliš nehrnuli na zápas Berdycha s Nishikorim, a to byla i v té době (rok 2015) mnohem zvučnější jména...

19.11.2015 17:56 Od: pockerface
Říkal to komentátor v TV při zápase Roger x Nole, že se báli pořadatelé, aby zaplnili halu a měli Tom a Kei důstojné prostředí, tak se v den zápasu prodával lístek za 1 libru.

https://www.atpworldtour.com/en/players/julien-benneteau/b747/overview

https://www.tenisportal.cz/zpravy/5-den-na-turnaji-mistru-berdych-ma-stale-sanci-na-semifinale-17521/
Reagovat
smazaný uživatel
Hanět Benneteaua je nesmysl. Prostě jen na něco upozornil. Omáčku už k tomu dovařila média.

Můžeme vést debatu o tom, jestli a nakolik to Rogera zvýhodňuje, je-li to za hranicí fair play, jestli dochází ke střetu zájmů, nebo ne. Zkrátka s Benem můžeš polemizovat.

Kydat špínu na jeho osobu je ovšem hloupost.
Reagovat
ttopi
No, on SwissMaestro také vlastně jen konstatuje, že Bennetau nic velkého nevyhrál, což je prostě fakt.

Blbý je to, že Bennetau upozorňuje na něco, co je vlastně sportu běžné. Už to tu bylo psáno X-krát. Každý pořadatel něčeho (v tomto případě GS turnaje) udělá maximum proto, aby byl co největší výdělek a taky divácký zájem. A tomu přizpůsobí i nasazování hráčů na jednotlivé zápasy. Je to vlastně stejné jako to, že někdo hraje často na centr kurtu a někdo jiný zas ani jednou v životě. Může si takový hráč stěžovat? Asi těžko. Prostě o Federera je zájem, ať se to jeho haterům líbí, nebo nelíbí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikolivěk. On usuzuje, že "závidí", což je komplet mimo, protože to prostě nemůže dokázat. A i kdyby Julien nakrásně záviděl, není možné dokázat, že to téma nadhodil právě proto. A i kdyby ho nadhodil právě proto, samo o sobě to ještě neznamená, že je tím pádem v pořádku věcné jádro jeho komentů přehlížet.

Dokonce i ty vlastně odbíháš od tématu, protože poukazuješ na komerční důvody. Jenže gró Julienovy námitky spočívá v tom, že Rogerovi ustupují pořadatelé, kteří jsou zároveň akcionáři "jeho" poháru.

K tomu jsem zatím nečetl nic věcného. Jen nálepkování.
Reagovat
ttopi
Dobře. A ty máś důkaz, že existuje vztah mezi účastí těchto lidí v Laver Cupu a Fedexovo lepším schedulingu? Ještě než vznikl Laver Cup, tak se velcí hráči nějakým způsobem zvýhodňují. Protože je o ně prostě zájem. Nevěřím tomu, že kdyby nebyl Laver Cup, tak nechaj hrát Federera na 1.kurtu ve 3 odpoledne.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby měl někdo důkaz, nehovoříme o střetu zájmů, ale o korupci. Ty to pořád ne a ne pochopit.
Reagovat
Pe3k
Ja taky ne. Spíše to vypadá, že ty si vymyslel nějakou spletitou konspirační teorii a snažíš se nám ji vnutit...
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem můj názor je ten, že ke střetu zájmů rozhodně dochází a v pořádku to není. Jestliže pořadatelé chtějí, aby Roger hrál v nejatraktivnějších časech, mají právo náležitě upravit schedule.

ALE pokud jsou zároveň akcionáři Laver Cupu, logicky vzniká "smrádek", který image tenisu v žádném případě nesvědčí. Z mého pohledu mají máslo na hlavě.
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak, vobec nejde o schedule, to je ta najnepodstatnejsia cast
Reagovat
Pe3k
Lol, v tom případě buď rád že nevíš co všechno se ve sportu děje...pokud tě tohle štve, zavři se doma, nevycházej a hlavně nečti nic na internetu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani tahle hyperbola nic nemění na faktu, že klientelismus do sportu nepatří. A zavírat před tím oči rozhodně není řešení.
Reagovat
Stan_Borowitz
Do sportu možná ne, ale tohle je z 90 % showbusiness.
Reagovat
Pe3k
Sportbyznys.
Reagovat
smazaný uživatel
Který ovšem stojí a padá se sportovní složkou. A jakmile podkopeš věrohodnost podmínek, za kterých se onen spektákl odehrává, zruinuješ celý business. Jinými slovy, je to pořád především sport. To vše kolem je nabaleno právě na něj.
Reagovat
Pe3k
Neřekl bych, třeba cyklistika a atletika tak sype tam velké procento atletů, všichni o tom vědí a stejně je obrovský populární...
Reagovat
smazaný uživatel
Ovšem tím, že v atletice a cyklistice na špičkové úrovni většina startovního pole sype, sportovní složka nikterak netrpí. Až se přijde na to, že sype pouze jeden a tomu to prochází, jelikož uplácí IAAF a přes ně ovlivňuje WADA, rating zákonitě utrpí.

Nikomu to za současných okolností nevadí, protože dopují-li všichni, hraje se vlastně rovina.

Dokonce i Roger si své jméno vysportoval, nikoli vykšeftoval. Nebýt čistě sportovního umu, teď bychom o něm nemluvili.
Reagovat
Pe3k
Nechápu co dál chceš řešit. Ti pořadatelé odvádějí nějakou práci, za to jsou placeni a to ti vadí? Zaden střet zájmů tam nevidím, LC je mimo atp a dění kolem, Federera nasazují na night session a centr kurty a všichni diváci jsou spokojení, kde je problém?
Reagovat
smazaný uživatel
Když nechápeš, tak to neřeš. Budou to řešit ti, kteří chápou.
Reagovat
Pe3k
Ok, dodnes jsem si myslel, že chápání různých věcí i konspirací je má silná stránka, ale tohle jsem opravdu nepochopil (a nejsem sám).
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist