Berdych bude hrát ve Washingtonu, přijal divokou kartu

17. 7. 2014, 12:41
Aktuality 7
Tomáš Berdych odstartuje šňůru turnajů na amerických betonech už ve Washingtonu. Český hráč obdržel od pořadatelů divokou kartu. "Jsme moc rádi, že Tomáš divokou kartu přijal, jelikož se tím hodně posílí startovní pole. Tomáš jako pátý hráč světa bude nejvýše nasazeným, dále tu ze světové desítky budou hrát Kanaďan Milos Raonic a Bulhar Grigor Dimitrov," uvedl ředitel turnaje, který startuje 28. července.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych se na turnaji v americkém Washingtonu představí již počtvrté. Nejlepší výsledek si tu připsal hned při své premiéře, když tu v roce 2005 došel až do semifinále. V letech 2009 a 2010 tu vypadl ve čtvrtfinále.

"Jsem moc rád, že zase uvidím všechny fanoušky ve Washingtonu. Moc se těším," napsal na svůj profil na Twitteru pátý hráč světa, jenž bude na turnaji plnit roli nasazené jedničky. Z Top 10 se ve Washingtonu představí také Kanaďan Milos Raonic a Bulhar Grigor Dimitrov.

V roce 2010 se přitom Berdych s turnajem nerozloučil zrovna nejlépe. Berdych tehdy nastoupil ke čtvrtfinálovému utkání s Malissem deset hodin poté, co se dostal do postele po výhře ve třetím kole nad Golubjovem z Kazachstánu. "Neznám jiný sport, kde by se tohle mohlo stát. V prvním setu jsem měl dojem, že ještě spím. Nebyl jsem stoprocentní. Chtěl jsem hrát lépe," řekl v roce 2010 Berdych.

Český hráč plnil roli nejvýše nasazeného a jeho zápas začínal v poledne washingtonského času, aby byl v televizi. "Tohle je špatná zkušenost, jako jednička jsem měl mít lepší časový program," uvedl Berdych. "Proto sem za rok nepřijedu," dodal.

Po nevyvedeném Wimbledonu, kde Berdych vypadl již ve třetím kole s Chorvatem Marinem Čiličem, si vzal pár dní volna, které strávil se svou přítelkyní Ester Sátorovou na řeckém ostrově Mykonos.

Po turnaji ve Washingtonu čekají českou jedničku tradičně dva turnaje ATP Masters 1000 - v Torontu a poté v Cincinnati. 28. srpna pak v New Yorku startuje US Open.

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zajímavý, pamatuju, jak se v roce 2010 rozešel s Washingtonem ve zlém. A vida, čas vyléčí všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
mě tímto tahem trochu překvapil, protože se před pár lety s pořadateli nerozešel právě v dobrém. Asi museli mít dobré přemlouvací páky. ;-)
Reagovat
EllNino
Americká šňůra po večerech pomalu začíná ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Docela se už těším! Na druhou stranu se ale i netěším! :D Člověk bude zase úplně dead! Ještě, že jsou ty prázdniny! :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně doufám, že bude něco v telce, jinak jsem na streamech ztracená :)
Reagovat
PetaM
Pro mě bohužel až Cincy ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Těším se, ale na druhou stranu bude už skoro půlka prázdnin pryč.. :( To bude zase probdělých nocích hlavně u čísel, protože streamů z Ameriky moc nebývá..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist