Berdych ve Washingtonu zaváhal a soptí. Ale bude světovou sedmičkou

6. 8. 2010, 20:47
Aktuality 31
ATP WASHINGTON - Úvodní tři kola protřídila pavouk turnaje ve Washingtonu o řadu favoritů a ve čtvrtfinále nebyl ušetřen ani nejvýše nasazený Tomáš Berdych. Český tenista ve třech setech prohrál s Belgičanem Malissem, ale zaváhal i Verdasco a díky tomu bude Berdych poprvé světovou sedmičkou.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych vypadl na turnaji ve Washingtonu ve čtvrtfinále. Finalista Wimbledonu dnes prohrál s Xavierem Malissem z Belgie ve třech setech 4-6 6-3 2-6.

Berdych nastoupil k utkání s Malissem deset hodin poté, co se dostal do postele po výhře ve třetím kole nad Golubjovem z Kazachstánu. "Neznám jiný sport, kde by se tohle mohlo stát. V prvním setu jsem měl dojem, že ještě spím. Nebyl jsem stoprocentní. Chtěl jsem hrát lépe," řekl Berdych podle AFP. 

Český hráč plnil roli nejvýše nasazeného a jeho zápas začínal v poledne washingtonského času, aby byl v televizi. "Tohle je špatná zkušenost, jako jednička jsem měl mít lepší časový program," uvedl Berdych. "Proto sem za rok nepřijedu," dodal.

V utkání s Malissem měl nejvýše nasazený Berdych stejně jako v obou předchozích zápasech problém s prvním servisem, jehož úspěšnost jen těsně překročila padesát procent. Po ztracené první sadě se dostal do tempa a jediným využitým brejkbolem posunul utkání do třetího setu. V tom ale dominoval Belgičan, který téměř nechyboval a výborně podával.

I přes porážku se Berdych v pondělí posune v žebříčku na sedmé místo světa. Přeskočí Argentince Juana Martina del Potra, který neobhajuje ve Washingtonu loňský titul. 

Připravit českého hráče o nejlepší životní postavení ve dvouhře mohl Španěl Fernando Verdasco, potřeboval však turnaj vyhrát. Místo toho třetí nasazený hráč vypadl také ve čtvrtfinále, když podlehl 6-7 4-6 Marcosi Baghdatisovi z Kypru.

Baghdatis se ve druhém setu dostal ze stavu 2-4 a zápas ukončil čtyřmi vyhranými gamy v řadě. Podruhé v sezoně tak porazil hráče první světové desítky. Poprvé si poradil v Indian Wells s Federerem. 

Pětadvacetiletý Kypřan uvedl, že pro něj byla výzva, když k zápasu nastoupil pouhých 15 hodin po předchozím souboji s Marčenkem. Času na odpočinek měl zhruba jen o dvě hodiny více, než Berdych. "Podmínky byly náročné, protože hrát v noci není úplně to samé. Jsem rád, že jsem zápas vyhrál a začalo se mi dařit," uvedl Baghdatis.

Nejvýše nasazeným zůstala čtyřka Marin Čilič, který v duelu s Jankem Tipsarevičem ani jednou nepřišel o podání a vyhrál 7-6 6-4. Chorvat neprohrál ani v pátém vzájemném souboji. 

Utkání na americkém betonu rozhodl divoký druhý set.Srb za stavu 3-3 40-0 na svém servisu prohrál pět fiftýnů v řadě, z toho tři po nevynucené chybě, a pustil soupeře do brejku. I za stavu 3-5 e mu na servisu nedařilo, ale při skóre 0-40 ještě tři mečboly odvrátil. Čilič však zápas dopodával.

Na Čiliče, 13. hráče světa, nyní čeká rozjetý David Nalbandian. Osmadvacetiletý Argentinec letos laboroval se sérií zranění a po problémech s kolenní šlachou se vrátil v červenci v Davis Cupu. Davyděnka i Južného porazil 3-0 a set neztratil ani v úvodních třech duelech ve Washingtonu. 

Až ve čtvrtfinále s Roddickovým přemožitelem Gillesem Simonem, jehož letos rovněž přibrzdilo zranění, musel zápas otáčet. Oba hráči nastřádali oproti vítězným úderům dvojnásobek nevynucených chyb, šťastnější byl ale bývalý wimbledonský finalista Nalbandian. Argentinec hraje na prvním turnaji po takřka čtyřech měsících.

- ATP 500 WASHINGTON (USA, tv. povrch, 1.165.500) -
páteční výsledky (06. 08. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Malisse (Belg.) - Berdych (1-ČR) 6-4 3-6 6-2
Baghdatis (8-Kypr) - Verdasco (3-Šp.) 7-6(3) 6-4
Čilič (4-Chorv.) - Tipsarevič (Srb.) 7-6(4) 6-4
Nalbandian (Arg.) - Simon (13-Fr.) 3-6 6-2 6-3

Semifinálové dvojice:
Malisse - Baghdatis, Čilič - Nalbandian.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Berdych/Štěpánek (ČR) - Istomin/Golubjov (Uzb./Kaz.) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
''Pan dokonalí'' :-(

Copak netušíš, že tvrdé přídavné jméno dokonalý se skloňuje podle vzoru mladý?

Pak v té větě, kde jsi napsala, že kdo ví, jestli porazí Almagra, jsi měla dát před spojku podřadící jestli čárku, protože se jedná o větu vedlejší předmětnou. Pak bych chtěl ještě dodat, že podmět kdo( zájmeno vztažné, někdy tázací) a přísudek ví(přís. jednoduchý), jsi napsala víceméně správně. Vlastně jsi jej napsala jako příslovečnou spřežku, a to je také výborná volba.

A teď se přesunme z pravopisného okénka do okénka tenisového.

Nemyslím si, že Rožér se už v životě nesetká se svojí výbornou formou, protože má pořád na to, aby porážel každého, a tudíž si myslím, že má 80tiprocentní šanci vyhrát US Open. Každopádně bych mu to velmi přál, jelikož žádný jiný tenista nedává do tohoto bílého sportu pocházejícího z Anglie tolik usílí jako on.
Reagovat
smazaný uživatel
Čestinu ovládáš skvěle, ale tenisu moc nerozumíš. třeba Rafu nikdy neporážel a porážet nebude.80% zůstaň u češtiny ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No dobře, jenže když porovnáš Nadala s Federerem v počtu grandslamových titulů, tak je jednoznačně lepší Rožér.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to už sem taháš hrušky a jablka. Kdo má (měl) momentálně lepší formu? Kdo je skoro o 5 let mladší? A poslední otázka, kdo teda musí mít logicky méně titulů? Když si na to správně odpovíš je vše jasné.
Reagovat
smazaný uživatel
V té poslední větě jsi měl dát před sponové sloveso být čárku, protože se jedná o větu vedlejší příslovečnou podmínkovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná by bylo lepší kdyby jsi to přepisoval ty věty. Aby všem bylo jasný jak to má vypadat ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal ne napsala. No prave, že Pan dokonal(í) už tak mlad(ý) (není), tak se to, dá se říct, hodí. Jínak Federer by se mohl probrat možná tak příští rok. Netřeba ho nějak odepisovat. Přál bych US open někomu, kdo ještě GS nevyhrál: Tomáš, Robin, Andy, Nikolay..
Reagovat
Matti
ja ho přeji Rafovi. Taky ho ještě nevyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, jak na tom v počtech GS Rafa bude, až mu bude 29 let. Potom můžeš porotvnávat, teď ještě určitě ne.
Reagovat
kohlik
kde lze sledovat zápas Zakopalová- Na Li?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.fromsport.com/v-0/2/80/v-28016.html
Reagovat
smazaný uživatel
Super Tennis (italský nekódovaný program specializovaný na tenis), satelit 13 stupňů východně, frekvence 11179 MHz, symbolrate 27500, polarizace H.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tomáš má cestu do čtvrtfinále skoro jasnou. Pak se zas utká s panem dokonalým. Jetli ho Tomas dá, tak už lze o Berdovi mluvit jako o vrcholně neoblíbeném soupeři pro Federera. Ja mám takovej pocit, že pan dokonalí už se v tomhle roce s formou nepotká. Kdo ví jestli porazí Almagra. Jinak ta čtyřhra Noe a Nedal bude hodně zvláštní podívaná :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomášova hra byla opravdu úplně jiná ,než to co hrál ve Wimbledonu..I přesto se posune na sedmou pozici ,což bude jeho dosavadní životní úspěch...Doufám tedy ,že si Tomáš všechny špatné gemy vybral už tady ve Washingtonu...A v Torontu to bude úplně jiný tenista, tak jak ho známe s jeho dobrým servisem , s jeho úžasným forhendem a s jeho riskantní ač přesnou hrou...:-)Tome jsem s tebou!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim si, ze se Tomas potrebuje dostat do tempa, prece jenom, mesicni pauza udela sve, nicmene ten vcerejsi zapas si prohral sam, Malisse hral sice dobre, ale Berdych mu hodne k vitezstvi dopomohl, ta posledni hra, to bylo jenom o cechovych chybach, byli tam asi dva hratelne voleje, jeden nabihany a hrany z backhandu a druhy, to mel byt prohoz, ale diky chybe si belgican vypracoval dva matchpointy, ktere vyuzil. Tenhle turnaj mel byt pro Berdycha uspesnym navratem, zvlast po vypadnuti Roddicka a Fishe jsem o tom, ze by mohl vyhrat nepochyboval. Navic dnes by hral s Baghdatisem, takze prvni tezky zapas pro nej mel byt az ten finalovy s Nalbandianem. Doufam ale, ze v Torontu nastoupi uplne novy Tomas, ktery bude mit na vic, nez na ctvrtfinale.
Reagovat
smazaný uživatel
Ooo, Rafa bude hrát čtyřhru v Torontu s Novakem, poprvé od roku 1976, co první dva hráči singlu hrajou spolu debla.
Reagovat
smazaný uživatel
Musi to byt zajimavy pocit, kdyz clovek hraje v singlu proti svojemu partakovi z deblu. Zvlast ve finale. Nadal je jednicka a Djokovic dvojka, takze se muze stat, ze se spolu utkaji ve finale ve dvouhre a o hodinu pozdeji budou jako partaci bojovat o titul ve ctyrhre. Hodne se to stava sestram Williamsovym.
Reagovat
smazaný uživatel
Tesila jsem sem, ze po delsi dobe uvidim Toma zase live v televizi a zrovna to nevyslo. Nebyl to dobry zapas, pusobil opravdu nastvanym dojmem,ze si zapas moc neuziva. Vzhledem k tomu, ze uz je v top 10 a nasazena jednicka,tak si asi muze vice vyskakovat a pravem mel pocit, ze na to poradatele moc nehledi. Chapu jeho pocity,ale mala poznamecka, Mallise na tom byl uplne stejne a jak to zvladl.Ale opravdu se toho tolik nedeje. Kazdy den neni posviceni,jsme namlsni a chceme jen vitezstvim,le ono to porad nejde, Jen at sdi odpocine a jede se dal, Jeste toho ma hodne pred sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic se neděje, aspoň pošetří síly na Toronto a Rogers. Mastery mají úplně jiné obsazení i prestiž. Jen ať forma graduje do US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Jde vidět, že si tady jen jeden člověk uvědomuje,co znamená hrát profi tenis s tak šíleným časovám skluzem!! Sotva po dlouhé době prohraje ( a to díky špatné organizaci!!),kdy musel během 15 hodin hrát 2 zápasy, tak se tady opět sejdou jen a jen kritici,kteří si tu neskutečnou zátěž a vyčerpanost nedokáží představit! Ano, nehrál dobře, nebyl to jeho nejlepší tenis, ba velmi špatný, ale taky proč??!! Absolutně se mu nedivím, ba možná ještě spíš tomu, že se na to nevy**al, jako někteří z ATP, kdyby se to přihodilo jim!! Vůbec nevadí, i špatná zkušenost dobrá:)Navíc, 7. místo má :)! A jedem dááál:)
Reagovat
smazaný uživatel
Musím říct, že s Tebou naprosto souhlasím!! :) Když jsem se dívala na program ČF zápasů, tak jsem celkem nechápala, proč hraje 2 zápasy tak brzo po sobě! :(
A to, že se vždycky ozvou jenom Ti "odborníci" kritici, tak tomu se už ani nedivím!!!
Reagovat
smazaný uživatel
I tak se stane světovou 7. a hrát 2 zápasy za 15 hodin by pořádně nezvládl ani stroj:) Důležitý bude, jak zahraje na Masters a na US Open!!
Reagovat
smazaný uživatel
viděl sem to ne netu a myslím že berda dnes hrál hrubě pod své možnosti, hlavně třetí set mu vůbec nevyšel, podání katastrofa, na síti nula, neměl svůj den.tak snad bude toronto lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
hrál to na co má. Naopak Malisse hrál fantasticky. Skoro vůbec nedělal chyby. Hrál jako stroj.
Reagovat
weak
BERDYCH hrál dnes špatně, hlavně na síti udělal několik hrubých chyb, které rozhodly zápas...
Malisse hrál velmi dobře, ale Tomáš mu hodně pomohl... Hlavně se hádal a rozčiloval jak "za mlada". jako kdyby mu úspěchy posledních měsíců lehce stouply do hlavy...
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho rozladění se vůbec nedivím. Neskutečně stupidní program turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
.....souhlas!!!!
Reagovat
weak
on se ale hádal kvůli jestřábímu oku... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že byl celkově rozladěný a nas.raný už před zápasem. Podrážděnost z toho pak pramení při každé příležitosti.
Reagovat
smazaný uživatel
No to víš, Tomáš se už dostal do světové desítky, a teď si může více dovolovat. Všechny hvězdy jsou takové, když se dostanou do té nejužší špičky. Vem si třeba Novaka Djokoviče; ten se také často hádá s rozhodčími. Avšak to je pochopitelné, protože takové hvězdy toho dokázaly za svůj život dost, a můžou si tedy dělat, co jen chtějí. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To není o světové desítce. Tomáš se hádal už za mlada a to měl k TOP 10 daleko, pak se srovnal a to, že se dneska hádal bylo podle mě hlavně celkově náladou, nasazením jeho zápasu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist