Berdych je ve čtvrtfinále, skolil světovou jedničku Federera!

31. 3. 2010, 08:17
Aktuality 47
ATP MIAMI - Turnaj v Miami přišel během čtyř kol o tři nejvýše nasazené hráče. O vyřazení světové jedničky Rogera Federera se postaral Tomáš Berdych, který si v desátém vzájemném střetnutí připsal druhou výhrou a postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká s Verdaskem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych porazil z mečbolu prvního hráče světa Rogera Federera 6-4 6-7 7-6 a skoro po tříhodinovém boji postoupil do čtvrtfinále turnaje série Masters v Miami. Český hráč dokázal Švýcara porazit podruhé v kariéře.

Berdych od senzační výhry nad Federerem na olympiádě v Aténách roku 2004 prohrál se Švýcarem osmkrát za sebou a špatně vstoupil i do osmifinále v Miami. Hned přišel o podání, ale pak hrál aktivněji, dvakrát prorazil servis soupeře a první set získal pro sebe.

Ve druhé sadě Federer stupňoval svůj tlak, ale Berdych bránil jako lev svůj servis a odvrátil všech sedm brejkbolů. Sám si ale žádný nevypracoval, i když za stavu 6-5 vedl 30-15 při podání Federera. Ve zkrácené hře udělal Berdych tři chyby a zápas měl pokračování.

Výborně hrající Berdych získal potřetí v duelu podání Federera ve třetí hře na 2-1 a vedl i 4-2. Švýcar se ale dokázal vrátit do utkání a po dvojchybě Berdycha srovnával na 4-4. O osudu duelu rozhodl tie-break, v kterém za stavu 5-5 skončil Berdychův úder milimetr od lajny, což ukázalo Jestřábí oko.

"V tak důležité chvíli to byl hodně těsný aut, ale to se stává. Mohl jsem se jen pousmát. Rozhodčí měl dobré oko," popsal poslední vyhraný Federerův míč v zápase. Berdych se ale nenechal rozhodit a při mečbolu Federera zahrál přesný vítězný forhend. Povzbuzený Berdych vyhrál i další dvě výměny a mečbol proměnil po autu Federera.

Čech po posledním míči zaklonil hlavu radostí a zvedl ruce. Podal si se soupeřem ruku u sítě a cestou na lavičku se slastně usmíval. Vždyť soupeře z elitní světové desítky porazil poprvé po 11 nezdarech.



"Nebylo takové vedro ani vlhko jako obvykle. Šlo jen o to, komu to bude víc vyhovovat. Určitě to bylo jiné než v předchozích dnech," souhlasil Berdych s Federerovou poznámkou o pomalejším kurtu, který měl za následek menší počet es obou hráčů.

Federer na tiskové konferenci ocenil Berdychův výkon. "Věděl jsem, že je skvělým hráčem a vypadá to, že se vrací silný. A to je dobře, protože on je neuvěřitelný hráč s neuvěřitelnými údery. Už dávno jsem čekal, že bude v první světové desítce," řekl Švýcar.

"Bojoval jsem ze všech sil. Mám ale problémy s načasováním úderů. Nevím, kde se to vzalo. Je čas vrátit se na tréninkové kurty, nemám rád prohry v takových zápasech," zlobil se na sebe šestnáctinásobný grandslamový vítěz, který nečekaně brzy vypadl i před 14 dny v Indian Wells, když ve 3. kole nestačil na Baghdatise. 

Šampion z let 2005 a 2006 vletos v Miami nezopakuje loňské semifinále, v čele žebříčku však paradoxně svůj náskok navýší. Jeho pronásledovatelé Djokovič a Murray - lonští finalisté - vypadli už v úvodním zápase.

Berdych: Tím to pro mě nekončí
Soupeřem čtyřiadvacetiletého Berdycha v boji o postup do semifinále bude v Miami desátý nasazený Verdasco ze Španělska, jehož porazil český hráč hladce ve dvou setech již před dvěma týdny v Indian Wells.

"Je skvělé porazit nejlepšího hráče na světě, ale ještě to nebylo finále. Je přede mnou další těžký soupeř," upozornil český daviscupový reprezentant, že jeho mise na amerických betonech není hotova.

"Tenisový okruh je velmi těžký a mezi hráči jsou jen malé rozdíly. Nyní mohou i tenisté z padesátého místa žebříčku porazit ty nejlepší," připomněl po utkání fakt, že v Miami už vypadli kromě Federera i Novak Djokovič či Andy Murray.

Fernando Verdasco si ve 4. kole poradil si poradil s turnajovou sedmičkou Marinem Čiličem z Chorvatska, kterého udolal 6-4 7-6.

Nadal a Roddick postupují
Nejvýše nasazeným mezi osmičkou čtvrtfinalistů zůstal Rafael Nadal. Španělský tenista v osmifinále porazil krajana Davida Ferrera 7-6 6-4 a na desátém turnaji v řadě od loňského French Open - vyjma Turnaje mistrů - postoupil minimálně do čtvrtfinále.

"Byl to zápas nahoru dolů. Druhý set jsem začal dobře, než jsem prohrál tři gamy v řadě. Ale vyrovnal jsem se s tím rychle a čekal na šance," uvedl Nadal po deváté výhře v 12. vzájemném utkání se svým kamarádem z reprezentace. 

Nyní ho čeká Francouz Jo-Wilfried Tsonga, který zametl dvakrát 6-2 s Juanem Carlosem Ferrerem. "Má fantastický servis a forhend. Bude to těžký zápas, protože teď hraje velmi dobře," uvědomuje si Nadal před šestým  vzájemným zápasem. Dosud vyhrál čtyřikrát, v nejdůležitějším duelu předloni v semifinále Australian Open však vyhrál Tsonga.

Vstupenku do čtvrtfinále si vybojoval i domácí Andy Roddick, byť měl s Němcem Benjaminem Beckerem hlavně v úvodu utkání problémy.

Američan brzy ztratil podání a prohrával 1-4 a 0-40. Pak však seřídil parametry svého servisu a první set nakonec získal ve zkrácené hře. Ve druhé sadě už na podání prohrál jen čtyři výměny a zaslouženě vyhrál 7-6 6-3.

"On začal agresivně a byl připravený hrát od první výměny," vysvětloval svůj pomalý začátek finalista z Indian Wells Roddick, kterého ve čtvrtfinále čeká Španěl Almagro.

Nicolas Almagro hrál v Miami ve 4. kole poprvé a v souboji s Brazilcem Belluccim se musel vyrovnat i s nepřízní publika. Španělský tenista nakonec vyhrál v tie-breaku třetího dějství, v duelu s Roddickem však musí počítat s bouřlivou podporou amerického soupeře.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
úterní výsledky (30. 03. 2010)

Dvouhra - osmifinále:
Berdych (16-ČR) - Federer (1-Švýc.) 6-4 6-7(3) 7-6(6)
Nadal (4-Šp.) - Ferrer (15-Šp.) 7-6(5) 6-4
Söderling (5-Švéd.) - Gonzalez (9-Chile) 6-0 6-7(3) 6-2
Roddick (6-USA) - Becker (Něm.) 7-6(4) 6-3
Verdasco (10-Šp.) - Čilič (7-Chorv.) 6-4 7-6(3)
Tsonga (8-Fr.) - Ferrero (12-Šp.) 6-2 6-2
Južnyj (13-Rus.) - Fish (USA) 6-1 1-0 skreč F.
Almagro (33-Šp.) - Bellucci (27-Braz.) 6-4 3-6 7-6(3)

Čtyřhra - 2. kolo:
Becker/Kohlmann (Něm.) - Damm/Polášek (ČR/SR) 7-6(3) 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

47
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to je rána ;-( škoda Rogere... snad se to zlepší:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tento výsledek je jistě pro Berdycha skvělý úspěch, ale myslím, že klíčovější, pokud chce Berdych uhrát v Miami supervýsledek, bude zápas s Verdaskem. Ono to sice vypadá, že se Verdasko kvalitou hry Federerovi nemůže rovnat. To je pravda, vše je však zakořeněno v Berdychově psychice. Již delší dobu si všímám, že poté, co Berdych jednou za čas uhraje nějaký supervýsledek, se se svou hrou sebeuspokojí a do dalšího zápasu již poté obvykle nejde s potřebným elánem, vervou, což ho pak stojí případný turnajový primát. Dokonalým příkladem je olympijské představení 2004 (tam se s tím však dalo počítat, protože byl mladý) nebo Wimbledon 2007 (turnajem procházel suverénně, v zápase s vyčerpaným Nadalem měl mít navrch, ale opak byl pravdou). Proto sázím v zítřejším zápase spíše na výhru Verdaska.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechapem ako je mozne ze uz druhy Masters po IW a zase top hraci vyhoreli. Kazdopadne Berdych ma slusnu sancu s Verdascoma to vidim 50na 50 a potom Youzhy Soderling to je tiez slusne. I ked vitaz turnaja bude podla mna z druhej casti pavuka a to bud Roddcik alebo Tsonga si myslim
Reagovat
Mercury
ja tipuju Soderlinga
Reagovat
skott
Ja vidim Berdovo sance vyrazne vetsi, neco jako 70/30, protoze kdykoliv jsem Verdasca letos videl hrat, tak to byla bida.Prece jen porazit Federera, odehrat vyrovnany zapas s Nadalem a nakonec i posledni setkani stavi Tomase do role favorita.Zajimavosti je, ze Verdasco navic nikdy cvrtfinale na Masters nepresel, takze dalsi vec pro nej...
Nejvic se ale tesim na Mishu a Soderlinga, posledni duel musel Misha v Rotterdadmu skrecovat, tak ted doufam v odvetu.Navic od lonskeho Kremlin Cupu hraje ohromne a verim, ze co nevidet se protlaci do desitky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak porazit Federera by som momentalne neudaval ako smerodajne pre Berdycha.Berdych hraje dobre sice ale otazne je ako dlho bude hrat dobre. Federer so Serrom sa tiez trapil ktoreho by kazdy hrac top 10 dal hladko. Co sa Verdasca tyka tak minuly rok bol velakrat v QF Mastersov ale vypadol vzdy s lepsim hracom- konkretne prvych 5 masters bol v QF pricom vypadol 2x s Nadalom, a raz s Djokerom, Murraym a Federerom. Cize to ze dalej ako QF nebol nic neznamena. Ja to aj tak vidim 50na50 a ked uz sa mam priklonit mierne tak viac verim Verdascovi-obaja su dost labilni cize moze sa stat ze obaja budu hrat dost slabo lebo budu mat svoj zly den:D
Reagovat
skott
Myslim, ze pro Tomase to znamena dost, porazit svetovou jednicku je vzdycky vyjimecna vec, byl nekolikrat blizko od Aten a tohle urcite potreboval.Pro me Verdasco neni top hrac, jednou rozhodl Davis Cup, chytil slinu ze ktere tezil dalsiho pul roku, ale celkove si myslim, ze je jeste labilnejsi (ac to slovo nerad pouzivam) nez Berda.Bojim se jen te euforie, ktera se casto v minulosti u hracu, co Federera porazili projevila.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme ze je pre kazdeho uspech a super ked porazi 1ku. Ale mal som na mysli to ze porazil Federera- ktory momentalne nehra nic- asi ako Fish dal Murrayho a Djokovica Rochus. No Berdych moze byt v euforii to ma tiez napadlo. Tak Verdasco nie je uplna spicka ale v tej sirsej spicke je uz vyse roka a tusim teraz to 12 miesto je najnizsie ake bol za posledny rok aj daco. Neviem Verdasco dal Cilica a ked nema zly den hraje dobre preto tvrdiim furt fifty - fifty:D Ale kazdopadne pre oboch bude velky uspech semifinale s cim pred turnajom asi neratali. Fed, Djok, Murr. out , Dav., Potro zraneni, jedine Nadal haji aspon prvu 6ku:D Ale toomu da stopku Tsonga si myslim
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy to budou dávat ze záznamu? Nevíte?
Reagovat
smazaný uživatel
Rekl bych, ze nikde. Mel jsi zustat vzhuru... :)
Od 2. setu to stalo za to.
Reagovat
majjkaa
Ja som si zatial pozrela len tuna ten tiebraek a......fakt ze by to stalo zato, Tomas hral vyborne a este ako sa pekne tesil, mile :) Roger vyzeral dost mimo davno som ho takeho nevidela a pritom od vyhry nebol vobec daleko aj ked chyboval stacilo naozaj maaaaalo.....lutujem ze som to nevidela, mala som aj budik nastaveny ale...:))
Reagovat
smazaný uživatel
17:40 Nova sport je záznam.
Reagovat
Mercury
Dneska zhruba od pul šesté (přesně si to nepamatuju) to opakujou na Nova sport, přestože to neni v programu. Běželo to tam jako zprava, že to mimořádně zařazují.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to se omlouvam, ma chyba - studoval jsem jen oficialni program. Sorry
Reagovat
Mercury
Vynikající zápas. Přestože jsem jeho vinou až ted vstaval, vubec toho nelituju :) První set jasně v režii Berdycha, od druheho byla hra dost vyrovnana, ale Roger chyboval na své poměry až moc. Naopak Berdych se vyvaroval častých výpadků a nevyrovnaných výkonů v průběhu zápasu a předváděl chvílemi opravdu skvělý tenis. Takže sečteno podtrženo mě trochu mrzí Rogerova prohra, ale jelikož o nic moc z hlediska bodu nejde a porazil ho Tomáš, tak mu to přeju. Zasloužené vítězství.

Mimochodem jeho forhend (predevsim inside out) fungoval vcera fantasticky! Berdych patří do skupiny hráčů s velice tvrdým a přesným forhendem, kterým pokud to tam padá je velice těžké odolávat. Místy mi připomínal Soderlinga, chvilemi také Cilice a urcite by se do této skupiny dali radit i Tsonga, Del Potro či další. Jde vidět, že i skvělá Rogerova obrana slice bekhendem na tyhle bombardaky často nestačí.
Reagovat
skott
Tak forehand inside-out je zbran predevsim Tsongy nez Cilice nebo Del Potra.Ten si to obiha temer neustale na backhandovej strane a otvira si tim cely kurt, pokud to neni rovnou winner sam o sobe.
Ja sem v noci taky pretrpel zapas Bartoli/Wickamyer a musim rict, ze jsem docela dlouho litoval, protoze zas tak skvely mi to neprislo.Do koncovky druheho setu, nez Roger brejknul se hral otresny tenis, hlavne zasluhou prave Fedexe, ktery nebyl schopny trefit jediny backhand, delal skolacke chyby podobne jako zacatkem roku v Dubaji a po 15 gemech mel na konte uz 35 nevynucenejch chyb.Potom sla sice kvalita nahoru a tie-break byl vyborny, takze jsem jenom cekal, kdy Berda tradicne odevzda, ale prekvapive nic takoveho neprislo.Jinak podle me Roger nenechal utkani ani ne tak pri mecbolu v TB, jako predtim za stavu 5-4 a 6-5, kdy byl 2krat dva micky od vyhry (30/0 a 30/15), ale zbytecne riskoval misto toho, aby Berdu nechal kazit, protoze byl evidentne nervozni.Tim vic me potom prekvapilo, ze ho to jestrabi oko neorazilo.
Reagovat
smazaný uživatel
No to bylo super. Ta jedna noc beze spánku za to stojí. Podstatné momenty již byly připomenuty. Tom hrál opravdu s obrovským nasazením..Žádný míč pro něho nebyl ztracený. Fedex opět chladně profesorsky. První set zakončil dvojchybou. V druhém Tom bojoval o každý svůj servis, Roger vždy byl se svým hned hotový, a Tom nanovo. Celkově trval druhý set 1.16minut.V teibreaku opět oba minibreaky, ale Roger o jeden navíc a ještě začínal ve třetím setu. Přiznám se, že jsem Toma už odepsala, ale snažil se úžasně dál. Druhé podání Rogerovi vzal, Držel do stavu 4:2, pak měl chvilkový výpadek a za chvíli to bylo 5:4 pro Rogera a pak dotahovací nervy. Ve zkrácené hře měl opět první minibreakTom, ale hned ho ztratil a pak už video, to je nejjasnější, jaký byl konec. Odpověd pro reagujícího na můj názor před pár dny, že je utopie, že Tom vyhraje. V tom je tenis tak super, že to možné je. A je to moc moc prima. Teď vydatný odpočinek a jede se dál!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze tak ako napisal aj "nizsie uvedený prispievatel aj Tomas sa zaradi do davu tích tenistov, ktorí ked vyhraju nad Federerom v dalsom kole automaticky vypadavaju
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem si všimnul, že má Tomas den pauzu ... to mu myslim zvedá trochu šance.
Reagovat
D.A.N
Já jsem se bohužel nevydržel dívat celý zápas, nicméně na moji omluvu sekl se mi link a už mi to nešlo pustit :-(. stav byl 3:2 pro Toma, každopádně gratulace Tomášovi tak dobře jsem ho už dlouho neviděl hrát!!! Roger absolutně nezvládl koncovku 1. setu, kdy byl úplně mimo a pak dlouho nemohl trefit backhend, nicméně postupně se rozehrával ale nebylo to ono! Tolik favoritů vypadává to je hodně nezvyklé a co se týče některých pubertálních výlevů radosti od vypadnutí Rogera? jenom se směju na jejich hlouposti a nevraživosti.
Reagovat
smazaný uživatel
"...Tolik favoritů vypadává to je hodně nezvyklé a co se týče některých pubertálních výlevů radosti od vypadnutí Rogera? jenom se směju na jejich hlouposti a nevraživosti..."

Dane, ty si tu dikuzi nečetl,... neni tu totiž ANI JEDNA! taková reakce ;)...
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou, komentáře jsou velice slušné. Takto by to mělo vypadat... No já jsem měl velice smíšené pocity (taky jsem se díval do brzkého rána). Nebudu zastírat, že jsem velký fanda Fedexe, ale jsem zároveň i "sportovní vlastenec":) a už několikrát jsem našim fandil v hale při DC. Proč nejsem (zatím) nadšený z výhry našeho hráče: Berďa má totiž takový nehezký zvyk prohrát kdykoliv kdekoliv s jakoukoliv nulou. I po krásné výhře. Jestli porazí v příštím kole Fernanda, jo, pak mu za dnešní porážku mého favorita zatleskám. A jestli dojde ještě dál, pak veškerá lítost nad dnešním výsledkem zmizí...

Mohl by ten Berďa napodobit Ljubičiče, co říkáte?:)

Jinak reakce Fedexe je super. Obával jsem se, aby si nevzal příklad od svých kolegů a nepovažoval dnešní porážku jako impulz k dovolené... Zpátky na tréninkové kurty, Rogere: V prvním setu byla pasáž, kdy netrefil snad 8 backhandů za sebou. Hrůza
Reagovat
smazaný uživatel
IW i Miami jsou letos vazne paradni. Hlavne tedy diky tem prekvapenim, necekanym vypadnutim. Nechci aby to nekdy doslo k tomu, co se deje v WTA, ale kdyz na kazdym turnaji nepostoupi do ctvrtfinale aspon jeden z prvni ctyrky nasazenych, tak budu jen rad. Pribehy jako je vyhra Ljubicice v IW nebo Soderlinga loni na RG je daleko zabavnejsi a zajimavejsi, nez treti, ctvrty a paty titul jednoho hrace na tom stejnem turnaji.

Jen velka skoda, ze je ze hry Hewitt, Del Potro a momentalne da se rict i Murray. Pral bych jim aby podobnych zavahani favoritu vyuzivali a posouvali se nahoru.
Reagovat
smazaný uživatel
velká gratulace Tomášovi! zápas asi jak má být, jen to ted Tomáš musí potvrdit, ale bojim se toho, že to asi nezvládne... uvidíme, kažodpádně budu držet palce!
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím všechny. Právě jsem se probudil. Šel jsem spát až v půl sedmé ráno po zápase, protože jsem od půlnoci čekal jestli náhodou nezkrátí čas. Ale nezkrátili a hrálo se až ve tři hodiny. Zápas to byl parádní, zatím určitě nejlepší v Miami. Federerův výkon v prvním setu byl hrozný, tolik nevynucených chyb jsem snad v zápase neudělal ani já:-D. Zato Tomáš hrál po celý zápas skvěle, možná na pár momentů kdy mu to ulítlo. Roger se do toho pomalu dostával ve druhém a třetím setu ale pořád to nebylo ono. Berdych se o svoje podání pral i deset minut, a to hned třikrát v třetím setu. Tomáš si zasloužil vyhrát, ale měl i trošku štěstí. Roger by se měl vrátit opravdu na chvíli na tréninkové kurty. Ale zápas to byl opravdu parádní.
Reagovat
smazaný uživatel
A myslíš, že to vydrží fyzicky i dneska s Fernandem? Oni asi s Fedexem nehráli na moc dlouhé výměny, co?
Reagovat
smazaný uživatel
V prvním setu určitě ne. Ale pak se to začlo zlepšovat a výměny se začaly prodlužovat. Zápas to musel být náročný pro Tomáše zejména psychicky, protože třikrát po sobě se při svojem podání prát deset minut ve shodě, je nepříjemné. Třetí set už byl parádní tenis. Unavený asi bude, ale doufejme že i nažhavený. Včera jsem viděl i celý zápas Fernanda,a taky to nebyla žádná sláva. Sice vyhrál, ale velmi ho držel první servis, a ve druhé sadě, dělal dost nevynucených chyb a mluvil si sám pro sebe:-D Takže podle mně není v zápase Berdych - Verdasco favorit.
Reagovat
smazaný uživatel
"Tomáš si zasloužil vyhrát, ale měl i trošku štěstí."

Myslíš ten Berdychův milimetrový aut za stavu 5-5 v tiebreaku? Zrovna monstrózní lucker elegán s tím jeho pověstným kýblem lucku, který ho permanentně doprovází, už mohl vylítnout X-krát, ale to se tady jaksi nepíše! Třeba zrovna na loni s Berdychem na tom AO, nebo pak na RG, respektive ve Wim, kdy Roddickovi místo čáry zahlásili aut, načež pak po dalším míčku prohrál... Zrovna elegánovci tu budou něco vypisovat o štěstí druhých!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doufám, že Federer potrénuje, FO se blíží a s takovou by to tedy nešlo. Ale Berďa se nám nějak vylepšuje, tak doufám, že ho vítězství nad Feďou nezahltí a zachová si chladnou hlavu! Ne aby to s ním dopadlo jako se Štěpcem (tuším v Římě), kdy Rogera porazil a k dalšímu utkání nastoupil bledě zelený po prožitém večeru v zapadlé hospůdce! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas čte tenisportal a nechává se inspirovat našema radama ;))), takže je logický, že jde kluk teď nahoru :DDD!
Ale vážně, kdyby se teď trhnul, tak se do tý desítky může dostat...
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně jsem trošku Tomášovu výhru čekal vzhledem k výsledkům a formě Rogera. Navíc Tomáš si na něj věří, už v Austrálii ho měl porazit. Jen se teď obávám, že prohraje s Verdascem. Myslím, že vyrovnanost a udržení vysoké výkonnosti je to, co mu chybí, aby byl v desítce.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel jsem utkani neviděl,ale gratulovat musim. Vypada to,že to byl slušny battle:)
Jinak nikdy nezapomenu na nadhernou hru Tomaše při lonskem AO kdy prvni dva sety Federera jasně přehral s krasnym zakončenim na siti. Ted tedy vydržet to s Verdascem a pak se uvidi. Nevite nahodou s kim by hral kdyby Verda porazil???!!
Reagovat
smazaný uživatel
Soderling a nebo Youzhny..
Reagovat
majjkaa
No ved vzhladom na to ako hral Roger doteraz v Miami......nic prekvapujuce ze ho Berdych porazil....nechcelo sa nam nejak vsak Roger?? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Super Andy. Rafaeli a Tomáši jen tak dále až do semifinále... :-)
Reagovat
ArcusII
Super Tomáši tohle vyšlo... paráda a vratils Fedexe na tréninkové kurty, je to můj oblíbenec, ale když hraje s některým z čechů má smůlu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, docela rozdíl proti Murraymu a Djokerovi,ty si dávají pauzu, když to nejde. No jo no.
Reagovat
smazaný uživatel
Noo Tom ve finále zakončené výhrou to by byla lahoda... :)
Reagovat
smazaný uživatel
no to by teda byla.. budu mu držet palce.. ae ještě má před sebou dalekou cestu..
Reagovat
smazaný uživatel
opět tu máme krásný den - Rafa postoupil, Verdasco prošel přes Čiliče a Berdych naložil elegánovi! Všichni češi slaví postup, nebo ne? :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
no ja jo ale doufam ze berdych postoupi dal a nezastavi se po federerovi:-)
Reagovat
smazaný uživatel
snad nebude opět po posvícení půst...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem Berdovi nevěřil a šel jsem si lehnout ;(((, teď mě to mrzí. Ale jak říkáš, takto vyvedené tenisové výsledky tu už dlouho nebyly, bohužel se obávám, že Tsonga bude nad naše síly, co myslíš ty?
Reagovat
smazaný uživatel
no mna sa nepytas ale tez patrim do tej skupiny co sa obavaju tsongu, neda rafovi cas na ziadny uder a zial rafa ma nepresvedcil ze by jeho hra forma mohla na tsongu platit Ale urcite to bude super zapas a tsonga je tez sympatak a na jeho tenis je tez radost pozerat ked ma den snad vytaz vyjde z tychto 2 este verdasco by mi nevadil take finale verdasco rafa by bola parada kedze roger je von
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco bude hrát s naším Berdychem... takže případné jeho FI pro nás není až tak lákavé, v tuto chvíli...
Reagovat
tito
Já bych předem takový skeptik nebyl / v případě Tsongy/ - Tsonga je střelec a jeho výhra nad Rafou je možná, na druhou stranu RN málokdy prohrává se stejným hráčem opakovaně, byť předtím dostal "nářez". No a Tomáš Berdych mi udělal velkou radost, i když jsem v něj nevěřil...
Reagovat
smazaný uživatel
pokud si dobře pamatuju, tak Rafa naposledy s Tsongou hrál loni na posledním masters v Paříži a porazil ho dvakrát 7:5, takže nevím nic o tom, že by dostal posledně "nářez".

olfess: čéčé nevím, Tsonga je taky jak se kdy vyspí, někdy se vyhazuje kilometrovýma autama a jindy je zase schopen porazit kohokoliv! I tak si ale myslím, že postoupíme .))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist