Berdych končí ve čtvrtfinále. Djokovič byl nad jeho síly

25. 1. 2011, 12:23
Aktuality 62
Tomáš Berdych svůj první grandslamový titul letos v Melbourne nezíská. V dnešním čtvrtfinále nestačil na světovou trojku Novaka Djokoviče, kterému podlehl 1-6 6-7 1-6. O postup do finále se Djokovič utká s obhájcem titulu Rogerem Federerem.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (© australianopen.com)

Tomáš Berdych se ve svém premiérovém čtvrtfinále v Melbourne dlouho nemohl dostat do tempa a téměř nechybující Novak Djokovič mu už ve čtvrtém gamu vzal podání. O dvě hry později se mu to navíc povedlo znovu a první set tak získal za pouhých 36 minut hladce 6-1.

Berdychovi se dlouho nedařilo číst Djokovičovu hru a úspěch neslavil ani se svými přechody k síti, kde se snažil zakončovat výměny s trpělivým soupeřem. Ve druhé sadě ale český hráč zlepšil úspěšnost prvního servisu, ve výměnách začal mít převahu a znervóznělý Djokovič začal vyrábět nevynucené chyby. Po jedné takové se Berdych konečně dočkal brejku a ujal se vedení 4-1.

Náskok si ale dlouho neudržel; v delších výměnách znovu začal kralovat Djokovič a do Berdychovy hry se vrátily chyby, kvůli kterým srbský tenista vyrovnal skóre ve druhém setu. Ten po hodině a čtvrt dospěl do tie-breaku, v němž rodák z Valašského Meziříčí ještě dokázal srovnat z 2-5 na 5-5. Další nevynucené chyby však rozhodly o tom, že i druhý set získá Djokovič.

"Snažil jsem se Berdycha rozhodit, aby nebyl v pohodě, protože když se cítí pevný v kramflecích, tak je nebezpečný a silný. Proto jsem se snažil hrát hodně variabilně, aby neměl klid na své údery," prozradil Srb svou strategii.

Suverénní Djokovič potom třetí sadu ovládl podobně jako tu první. Berdychovi vzal podání ve čtvrtém a šestém gamu a zápas dovedl po dvou a půl hodinách do vítězného konce.

"V prvním a třetím setu Novak dominoval a hrál celkově opravdu dobře. Škoda druhé sady, v které začal trochu chybovat. Já hrál agresivněji, ale set jsem nakonec prohrál v tie-breaku, v kterém měl více štěstí," litoval po utkání Berdych, který i přes porážku opouštěl Berdych Melbourne Park spokojený. Poprvé v kariéře si zahrál čtvrtfinále úvodního grandslamu sezony.

"Tohle jsem si před turnajem přál, minimálně se dostat do čtvrtfinále. Mám za sebou velice solidní začátek sezony," uvedl český tenista. "V něm jsem hrál s třetím hráčem světa, který se neporáží každý den. Snažil jsem se, ale byl lepší."

O finále si Djokovič zahraje s Rogerem Federerem, který dnes rovněž ve třech setech vyzrál na svého krajana Stanislase Wawrinku.

 

Výsledky - Australian Open - muži:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (3-Srb.) - Berdych (6-ČR) 6:1, 7:6 (7:5, 6:1.

Statistiky:
Úspěšnost prvního podání: 68 % - 53 %
Esa: 10-5
Dvojchyby: 1-5
Vítězné údery: 34-29
Nevynucené chyby: 21-32
Brejkboly: 5/10 - 1/2

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

62
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hmmm,zajímavá debata:-)zde je to ostrý,člověk nesmí udělat sebemenší chybu v textu...a to Já se přiznám,to není zrovna má silná stránka:-))
Reagovat
smazaný uživatel
: ))
Reagovat
smazaný uživatel
: ))))))) tvuj vstup byl senzační !!! :DDDDDDDDD
Reagovat
Pe3k
Všem, kterých se osobně dotýká, že udělám v textu chybu, se omlouvám :D. Nik mám jen jeden. Je jedna věc ve které má 99.9 pravdu - odepisovat vám nemám vůbec zapotřebí :)
Reagovat
smazaný uživatel
panove škoda, ze toho musim na dve hodky nechat...tak krasne by jsme si to vše ujasnili...
Reagovat
smazaný uživatel
"..fanoušci Španěla bez vzdělání.."

".Neumíš napsat větu.."

Pan rádoby alespoň plzeňský vysokoškolák, který má pravopis na úrovni žáka 1. třídy, tady má nejvíc co poučovat :DDDDDD
Reagovat
Vojtiik
Barney kde ty na ty kamarady chodis, s tebou jako uz jsem smireny z tebe uz si ani srandu nedelam, ale ten novy sasek ten 99.9, ten se asi rychle dere nahoru v te vasi fanklubove hierarchii co? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nemas zadne argumenty, tak jen bezduvodne napadas ostatni. Kdybys byl clovek, bylo by mi te lito, ale ty jsi jen hrouda slizu, takze zadny soucit...
Reagovat
smazaný uživatel
haha, tohle je taky slušnej magor :-) Šerloku, prober se! Všem tady seš akorát pro smích. Armstrongu, kašli na něho.
Reagovat
smazaný uživatel
šašek, nebo-li potrefená husička reaguje pod tebou .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi zajímavé, že kdekoho tady vysíráš za pravopis, ale psychouš s tisíce nickama a "údajným" vysokoškolským vzděláním, co napíše "sklamala, Skus jsi.. , nedělá mezery mezi větami atd.., tě nechává naprosto klidným .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Prostudoval jsem histori debat a neodiskutovatelne mas řady Nicku !!! Jsi svym zpusobem genius, protoze takoveto našeptavaní sam sobe by nedokazal ani Leonardo da Vinci ! Musiš bejt tak trochu Schizofrení maniak, ale to je asi jen podkategorie fanatismu
Reagovat
smazaný uživatel
Nemas zadne argumenty, tak jen bezduvodne napadas ostatni.

Jo to říká ten pravej.
Reagovat
smazaný uživatel
Proc se ozyvas zrovna ty, ktery dokazes jen urazet a vsechny presvedcovat o svych "overenych" faktech? A co se teprve deje, kdyz s tebou nekdo nesouhlasi, to je hned ohen na strese!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Chytroline, prestan radeji tlachat hlouposti a historii si projdi opravdu, protoze tohle tve napadani jenom svedci o tom, ze moc pri smyslech nejsi, jelikoz tomuhle "narceni" uz od tebe celim asi podevate.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo armstrongu kašli na nás a povídej si s Brožem. Třeba o pravidlech českého pravopisu. Na toto téma si máte nepochybně co říct.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele ty podlejzaku, vedle v diskusi souhlasis s necim, co je presnej opak tveho puvodnihu charakteru k zapas se Simon.. .Ja si velice cenim toho, ze jsem prave tebe trochu převychoval a usmernil.Tve prispevky uz nejsou tolik fekalni a dokonce i trochu uměle kamaradské k Rafikovi, nebo jak ho i dokonce najednou dokazes pojmenovat ! Mam se sebe radost-jen tak dal...mozna i tu řadu tech nicku zrusis ktere vyuzivas...
Reagovat
Pe3k
Bože, ty jsi tak dementní, že by jsi v tom mohl reprezentovat vlast.Několikrát jsem ti psal, že s tebou už nechci vést žáden dialog, na žádné téma.Najdi si kamarády s kerýma si rozumíš.Bárny a spol. či jiní fanoušci Španěla bez vzdělání a soudnosti.Nebýt to online, tak tě vyliskám a byl by klid.Skus jsi alespoň uvědomit, že tvé absurdní příspěvky pouze spamují zdejší diskuzi.Pokud přesto tvoje retardace vyžaduje rozhovor semnou, používej k tomu schránku a né zdejší diskuzi, která je o tenisu.Neumíš napsat větu a chceš vychovávat člověka, který je o 10 let starší a má vysokoškolské vzdělání?Neber to osobně, ale romové s výučním listem opravdu nejsou mezi sortou mých přátel...
Reagovat
smazaný uživatel
Psals, at te nezatahujem do nasich žabomyšich valek a pritom, tvuj premierovy vstup mezi nas, byla jak sam si napsal-sprosta obrana proti nekulturnim Nadalovcum.Inteligentni clovek ma tohle zapotrebi ??!! jestli ty mas neaky bakalař ? povazoval bych to za uplatek.Tve rasisticke utoky na mou černou osobu, jsou trestuhodne a primitivni !!!! Samozrejmne, ze clovek s vysokoskolskym zvdelanim-nemusi byt jaksi přirozene inteligentni...
Reagovat
smazaný uživatel
..vzdelanim...
Reagovat
smazaný uživatel
...jo a prosim te, ty vysokoskolaku, pravopisnych chyb mas dostatek ! zejmena mas pravidelne problem S Z . ale na to si zde radsi hrat nebudem, ŽE ?
Reagovat
Pe3k
Promiň, ale s retardovaným romem si psát nechci.Najdi si práci a neotravuj ostatní lidi.Nikoho nezajímáš a mě už vůbec ne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád ještě nechápeš, že o cikána nejde? Používá nesmyslné patvary, ovlivněné nějakým cizím jazykem (premierovy vstup mezi nas - jestli ty mas neaky bakalař ? povazoval bych to za uplatek - vytahujes me podstaty plus další níže).
Reagovat
Pe3k
Víš jistě, že není rom?Nebo si to jenom myslíš?Podle mě by napsal, že je cizinec...
Reagovat
smazaný uživatel
Slušným, pracovitým Rómům s výúčním listem by se měl vzdát hold a ne je tu dávat za příklad něco odporného a nízkého.
Reagovat
Pe3k
Slušným a pracovitým ano.Bohužel to se netýká tohoto případu.
Reagovat
tito
bezpochyby, každopádně se 99.9 musí náramně bavit - Brož má pravdu- bohužel ta xenofobie a rasismus z Pe3k jen stříká- mluvit o někom jako retardovaném jenom proto, že udal jakési/byť třeba smyšlené /informace o sobě, je nadmíru hloupé. Jinak zdravím všechny retardované, primitivní, jistě nevzdělané a zdegenerované fanoušky neárijsky zbarveného Rafaela Nadala!!!
Reagovat
smazaný uživatel
99.9: Tenhle klaun má s češtinou značné problémy. Typické pro druhou generaci Čechů žijících v cizině.

Nadal je muj nastroj,proti historii a fanatismu - krev mé krve - Tim jdu, v přímém střetu ve čtvrtek emotivně přímo proti vám - Špatna zprava z břehu Nadal - Kazdopadne z Berdych jde strach - Po neprekonatelnem vykonu nad Rodick - dementni vyčtenilky - s neznalosti rozdilu mezi Nekaledarnim a Kariernim Grand - pomerne mlady turnajek na totalnim konci sezony
Reagovat
smazaný uživatel
Tobe kazdopadne dekuji, ze vytahujes me podstaty.... Neaky ten ucitel a intelektual pouze na tu gramatiku je tady zapotrebi...
Reagovat
smazaný uživatel
"neaky" ???
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Novaka mam rad, preju mu uspech strasne moc, ale stejne budu fandit Rogerovi a doufam ze Nolemu vrati vyrazeni z US Open:)
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby se radsi soustredil na tenis a nechodil do zoo s holkama... tak dneska neprohrál, milovník jeden.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hosi to bych se divil , dneska hral spatne nebyl ve forme... akorat2. set stal zato, vspomente na roland ... wimbledon finale a semifinale a tam porazel hrace pred sebou.. po jednom turnaji nedelejte zavery !! videl exhibici i turnaj v chenai... a tam hral berdych jak svetova 100 jeho hra se stuonuje...
Reagovat
smazaný uživatel
wowo, s tym prorazis mozna tak v nejakem bulvarnim deniku, tady je to nic nerikajici prispevek
Reagovat
smazaný uživatel
Veřejné přiznání:Rafael Nadal je muj nastroj,proti historii a fanatismu FedererElegans( Španela obdivuji, fandim mu a přeji hodne zdravi ) Ale krev mé krve a muj kluk je Srb Novak Djokovič !!! Na vlastní kuži to dnes pocitil ptaecos, kteremu jsem vratil nepřimeřenou pomluvu prave na Novaka.Tim jdu, v přímém střetu ve čtvrtek emotivně přímo proti vám v semi....Moji přizen ma samozrejme pres všechny Berdychy,Štepanky..a proto, mam dnes jakysi tenisovy svatek.
Reagovat
smazaný uživatel
pod to se taky podepisuju!
Reagovat
smazaný uživatel
to je jen dobře že si stojíš za svým:-)i když zrovna máme odlišný pohled na Novaka,tak mu gratuluji:-)a přeju hodně štěstí v dalších zápasech:-)je to sport,sláva vítezům,čest poraženým:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je Berdycha nijak zvlášť nemusím, protože ho... prostě nemusím, ale teda zrovna Djokoviče mám rád jako tu pověstnou osinu v zadku. On bude vždycky až ten třetí za Nadalem a Federerem. O jejich úspěších se mu může maximálně tak zdát. A je to héérečka (a ano, tím myslím to SIMULOVANÉ zranění v DC. Tady nejde o Čechy, tady jde o to, že tohle prostě nemá hráč TOP3 zapotřebí.)
Reagovat
smazaný uživatel
neměla tam být histerie? :-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
sakal, tak jasny, kazdy ma rad nekoho jinyho, ale zase to, ze bude vdzycky "az" treti, tak s tim jednak nesouhlasim a druhak i kdybys nahodou mel pravdu, uz to je preci obrovskej uspech...a s nejakym simulovanim na kurtu, dela to kazdej, jen tohle si asi beres vic osobne, pze to byl DC a zrovna proti nam.
Reagovat
smazaný uživatel
sakal, tak jasny, kazdy ma rad nekoho jinyho, ale zase to, ze bude vdzycky "az" treti, tak s tim jednak nesouhlasim a druhak i kdybys nahodou mel pravdu, uz to je preci obrovskej uspech...a s nejakym simulovanim na kurtu, dela to kazdej, jen tohle si asi beres vic osobne, pze to byl DC a zrovna proti nam.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych po Wimbledon: ...zklamal me Federer-mile překvapil Djokovič...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pozor! Já v žádném případě netvrdím, že je Djoker špatný tenista! To by ostatně nebyl dlouhodobě v TOP5, že. Já ho jen prostě nemám rád, no. A tom DC mě dost zklamal, pač - jak jsem již řekl - tohle nemá hráč jeho kvalit zapotřebí a ještě proti Berdychovi, který v Bělehradě hrál jen tak btw úplnou tužku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si jak Žiška " PROTI VŠEM" ale hlavně proti RF spojil by ses i s Maruškou Hrachovou. Ale hlavně ,že většina ostatních jsou u Tebe fanatici ,vid:-))

líbíš se mi čím dál víc:-))
Reagovat
smazaný uživatel
...ne ne, je to vazne srdce a proto mě po pripadny vyhre Federera muzes trefit ! kdybys prostudoval trochu me minule prispevky...ma naklost je patrna... Zatim jsem bojoval jen proti mistnimu extermismu, ale tetokrate Fandim !
Reagovat
smazaný uživatel
...naklonost...
Reagovat
smazaný uživatel
..extremismu....
Reagovat
smazaný uživatel
..extremismu....
Reagovat
Pe3k
S ním si nemá cenu vůbec o ničem psát, to zjistíš časem sám.Každopádně jsem se tě chtěl zeptat na tu Marušku Hrachovou.Ona má snad něco proti Federerovi?Až budem hrát příště ve Frýdlantu tak se jí osobně zeptám...Každopádně mi příde jako skromná žena, která dovede ocenit tvrdou práci a píli při tréningu.
Reagovat
smazaný uživatel
Co sa tyka zapasu FED-WAW tak nemam slov. Roger hral dobry zapas- urcite lepsi ako s Robredom a snad jeho vykon sa bude stupnovat, na druhu stranu Wawrinka neviem ci psychicky nezvladol QF na A0 alebo co sa stalo ale servis mal tragicky - ten servis ktorym znicil Roddicka- ked mal viac es, lepsiu uspesnost 1. servisu atd.. ten zapas ani netreba hodnotit ked jeden nehra nic a druhy hra skvelo. Djo-Ber - tak Tomas hral taky priemerny zapas- nehral urcite zle ale nehral ani svoje maximum, zatial co Novak naopak hral velmi dobre dost winnerov trafil atd.. , aj servis mal lepsi ako Berdych na esa ho dal tusim 10-5 co by malo byt naopak. Djoker-Roger neviem fakt koho favorizovat- teda favorit bude Roger ale tazko povedat- urcite nemozme cakat ze Djoker sa zosype ako Wawrinka a dostane 3:0 za hodinku a pol - ocakavam tazky zapas 4-5 setov urcite to nebude 3:0 ani pre jedneho. Dalsie SF bude na 99% podla mna Nadal-Murray- cize konecne tu mame velku 4 v SF GS turnaja- Murray je sice 5ka ale ked sa povie big four tak kazdy mysli FED, NAD, DJO, MUR - pricom tento rok je to az extremne vyrovnane a vsetci 4 maju sancu vyhrat moozno 1ku 4. Otazne je ako bude Rafa zdravotne na tom a ako sa bude prezentovat proti Ferrerovi, ale stale je pre mna mierny favorit Andy proti Rafovi v SF. A finale vidiim na Murray-Djokovic ako najpravdepodobnejsiu variantu zatial.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem podobného názoru, tak uvidíme. Z této čtyřky má na celkové vítězství každý.
Reagovat
Pe3k
Bohužel Tom prohrál 3:0.V prvním setu se ani nechytnul, ovšem ten druhý set měl dotáhnou do vítězného konce.Pak by se zápas za stavu 1:1 vyvíjel jinak. Ovšem, že můžem všichni psát, že sklamala jeho psychika, že herně na to má atd.Jenže je třeba podívat se na to z druhé strany.Čtvrtfinále je výsledek, který odpovídá jeho aktuálnímu žebříčkovému postavení a pokud vše dopadne podle předpokladů, budou v semifinále hráči č.1,2,3,5 (Murray zaostává o 25 bodů za Soderlingem) tedy čtyři nejlepší hráči planety.Můžem Tomovi poděkovat za to, že i naše republika má želízko v ohni, které snad půjde vidět i v dalších velkých turnají, této sezony.Gratuluji Tomáši!
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa momentálně nemá na hráče, kteří jsou v žebříčku výše.
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel je to pravda, a přitom by si to tak zasloužil, sakra, co ten nahoře dělá, že mu nepomůže :D
Reagovat
smazaný uživatel
jojo nemá na ně ale pokud bude mít na ty pod sebou tak mi bue stejně dělat radost dál:)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že nemá na Djokoviče a Nadala. S Federerem, Murrayem a Soderlingem vyrovnané partie hrát může.

Ale každopádně základem úspěchu je dobré první podrchání. A o to se dnes opřít prakticky nemohl (kromě těch dvou es v tie-breaku). Je tudíž skoro zázrak, že nechybělo zas tak mnoho a druhý set mohl vyhrát (break navrch, v tie-breaku ten frohendový winner, co se opřel o pásku a odletěl do autu).

Celkově nepodal úplně špatný výkon, ale Nole hrál po většinu času výtečně. Federer s ním asi bude mít plné ruce práce ...
Reagovat
smazaný uživatel
První podání, ne podrchání. Jdu spát, jsem z té probdělé noci úplně mimo. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas...i tak je to skvělý výkon, že se dostal mezi osmičku nejlepších !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že má jen na Söderlinga..jsou to podobní hráči...bumbum...nic víc...ostatní může porazit vážně jen náhodou, když bude mít hodně dobrej den na podání, protože je zkrátka horším hráčem než Nole, Andy, Roger nebo Rafa. Howgh
Reagovat
smazaný uživatel
jjosef.habart@seznam.cz
Reagovat
smazaný uživatel
mě docela zklamal protože měl určitě navíc než jen na tiebreak,ale jinak za čtvrtfinále gratuluji ale opravdu měl navíc
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby byl lepším hráčem, tak je v čele žebříčku. To je snad logické.A být šestým hráčem světa je skvělé umístění.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist