Berdych letos první kolo na US Open zvládl, stejně jako favorité

1. 9. 2009, 22:26
Aktuality 13
US OPEN MUŽI - Tomáš Berdych dnes stvrdil na US Open stoprocentně úspěšnou bilanci českých mužů a po Janu Hernychovi a Radku Štěpánkovi i on postoupil do druhého kola.
Tomáš Berdych

Sedmnáctý nasazený Tomáš Berdych absolvoval své první utkání na druhém největším kurtu Louise Armstronga a domácího Waynea Odesnika porazil po setech 7-5 6-4 6-4. Napravil tak výpadek z loňska, kdy ho v prvním kole vyřadil jiný Američan Sam Querrey.

Třiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí dnes sice hned v úvodu utkání ztratil podání, ale první set ještě stihl otočit a v dalším průběhu střetnutí už o servis nepřišel.

V druhém kole se český daviscupový reprezentant utká s Horaciem Zeballosem z Argentiny, který vyšel vítězně ze souboje kvalifikantů s Němcem Michaelem Berrerem.

Favorité neztratili ani set
Takřka bezchybným výkonem zahájil US Open předloňský finalista a semifinalista z loňské sezony Novak Djokovič. Srbský tenista udělal pouze 6 nevynucených chyb, nepředvedl žádnou dvojchybu a i díky pětadvaceti vítězným úderům deklasoval Chorvata Ljubičiče 6-3 6-1 6-3.

Djokovič před US Open angažoval Todda Martina, který se o současnou světovou čtyřku bude starat společně s Mariánem Vajdou. Podle srbské hvězdy funguje nové partnerství bez problémů. "Trávíme na kurtu denně mnoho hodin. Samozřejmě pracujeme na kondici s mým koučem a snažíme se vylepšit některé věci, abychom se připravili na nejdůležitější turnaj tohoto období," uvedl Djokovič po úspěšném vstupu do US Open.

Ani druhý hráč světa a loňský finalista Andy Murray na úvod US Open neztratil jediný set. Lotyše Ernestse Gulbise porazil 7-5 6-3 7-5 a ve druhém kole se utká s Chilanem Capdevillou.

Murraymu včera vypadli dva nasazení soupeři, které mohl potkat na cestě do čtvrtfinále. Chorvat Ivo Karlovič i navzdory 22 esům prohrál 0-3 na sety s Ivanem Navarrem. Španěla teď čeká domácí Taylor Dent, který zdolal Feliciana Lopeze.

2-0 na sety vedl devatenáctý nasazený Švýcar Stanislas Wawrinka, nakonec však Ekvádorci Lapenttimu po téměř pětihodinové bitvě podlehl. Jihoameričana teď čeká Uzbek Istomin.

Murray tak na cestě do čtvrtfinále může z nasazených soupeřů narazit už jen na Čiliče.

Pouhé tři hry ztratil ve svém úvodním vystoupení sedmý nasazený Jo-Wilfried Tsonga. Francouzský tenista deklasoval domácího Buchanana.

Vyrovnanější průběh mělo utkání turnajové desítky Fernanda Verdaska s Benjaminem Beckerem. Španělský tenista však utkání kontroloval a ve třech setech vyhrál.

Naopak ostudnou porážku utrpěl rovněž nasazený Rus Igor Andrejev. S domácím Jessem Wittenem, až 276. hráčem světa, prohrál drtivým rozdílem 4-6 0-6 2-6. Šestadvacetiletý Witten dosud nevyhrál žádný zápas na okruhu ATP, natož na grandslamovém turnaji. Úspěšného kvalifikanta Wittena teď čeká Argentinec Maximo Gonzalez, který otočil utkání se Slovákem Karolem Beckem.

- US OPEN MUŽI (USA - New York, tv. povrch) -
úterní výsledky (01. 09. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (17-ČR) - Odesnik (USA) 7-5 6-4 6-4
Murray (2-Brit.) - Gulbis (Lot.) 7-5 6-3 7-5
Djokovič (4-Srb.) - Ljubičič (Chorv.) 6-3 6-1 6-3
Tsonga (7-Fr.) - Buchanan (USA) 6-0 6-2 6-1
Verdasco (10-Šp.) - Becker (Něm.) 7-5 6-4 7-5
Gonzalez (11-Chile) - Massu (Chile) 6-3 6-3 6-3
Čilič (16-Chorv.) - Sweeting (USA) 7-6(2) 6-4 7-6(4)
N. Lapentti (Ekv.) - Wawrinka (19-Švýc.) 4-6 3-6 7-6(6) 7-6(3) 6-3
Querrey (22-USA) - Yani (USA) 6-3 7-5 6-4
Navarro (Šp.) - Karlovič (27-Chorv.) 6-4 7-6(8) 7-6(5)
Witten (USA) - Andrejev (29-Rus.) 6-4 6-0 6-2
Troicki (30-Srb.) - Luczak (Austr.) 6-3 6-3 1-6 2-6 6-1
Nieminen (Fin.) - Fognini (It.) 7-5 7-6(6) 6-4
Gonzalez (Arg.) - Beck (SR) 2-6 1-6 6-1 6-4 6-3
Benneteau (Fr.) - Cipolla (It.) 4-6 6-1 6-3 6-3
Istomin (Uzb.) - Evans (USA) 6-4 6-4 7-6(3)
Zeballos (Arg.) - Berrer (Něm.) 6-3 7-6(7) 3-6 6-0
Ouanna (Fr.) - R. Ram (USA) 7-6(4) 6-4 3-6 6-3
Levine (USA) - Gabašvili (Rus.) 7-5 6-1 6-2
Capdeville (Chile) - Crivoi (Rum.) 6-3 6-0 7-6(2)
Serra (Fr.) - Tipsarevič (Srb.) 7-6(8) 7-6(5) 7-6(5)
Kim (USA) - Sela (Izr.) 6-3 0-6 6-2 6-2
Ball (Austr.) - Brzezicki (Arg.) 7-6(5) 6-3 6-4
Dent (USA) - Lopez (Šp.) 4-6 7-6(6) 6-3 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Dlouhý/Paes (4-ČR/Indie) - Hanescu/Trifu (Rum.) 7-6(11) 7-6(4)
Gicquel/Santoro (Fr.) - Škoch/Zelenay (ČR/SR) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Slováci moc dobrý den asi nemají. Roger nehrál a Karol Beck zratí vedení 2:0 na sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak som zvedavy,ci Berdych konecne nieco ukaze na grandslamovom turnaji,na AO mal super formu,vo Wimbledone tiez,mozno pri lepsom zrebe by dosiel dalej,takze uvidime co tentokrat...experti(hlavne ti ceski:-) vzdy hovoria aky ma velky potencial,ze je to hrac na top 10 a ze je ciernym konom turnaja a zatial nic...
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite nie je hracom na top 10 to neviem kto hovori ale Top 10 ved to je na smiech. Prva 6ka je jasna ze o level lepsia ak maju formu tak isto ako Berdych ak ma formu. Dalej su tu Tsonga, Verdasco, Davydenko, Gonzalez, Soderling ktory pokial naozaj ze sa im nedari ale hraju aspon priemer tak su urcite lepsi. Berdych pojde maximalne do osemfinale dalej nema sancu to iste Stepanek a Hernych konci zajtra s Hewittom
Reagovat
smazaný uživatel
Davydenko hra s Hernychom samozrejme.
Reagovat
smazaný uživatel
No je sice pravdou ze vacsinou to zaznieva z ust ceskych trenerov resp. Berdychovych trenerov,ale napr.aj Murrayho mama teraz pocas jeho zapasu hovorila o nevyuzitom velkom potenciale,aj ked je otazka do akej miery su to zdvorilostne reci...inac k tomu Stepankovi,pamatam si ako minuly rok bol v Sporte clanok o tom ako redaktor sedel v jeho lozi pocas zapasu s Federerom (v 3.kole US Open)a ako uz pred zapasom ludia zo Stepankovho okolia tipovali a hovorili reporterovi ze sance su tak 60:40 v prospech Radka,ktory ze je na rychle povrchy specialistom,dokonca porazil Rogera aj na antuke v Rime a tak ze postupi zrejme on...takze potom ten reporter popisoval ake bolo sklamanie ked to Federer vybavil v 3 setoch:-) tomu sa vravi,ze sa pletie z ho..a bič:-)
Reagovat
Matti
On ale už Berdych v té Top 10 jednu dobu byl, mám dojem,takže psát ,že je to na smích je trochu mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon moja chyba som myslel momentalne top 10 to som tam mal pre istotu napisat. Ved ok aj Ljubicic bol jeden cas svetova trojka a hral vyborne a dneska aha vcera ho Novak vyprasil jak handru.
Reagovat
Matti
jo momentálně je te Top 10 kvalitou vzdálený to je fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Podla mojho nazoru Berdych momentalne patri do sirsej svetovej spicky co je cca top 20-25urcite. Na jeho podobnej urovni si myslim ze su hraci ako Stepanek, Cilic, Wawrinka. NA GS nikdy nic nedosiahne a to preto lebo nasadzovanie je svina proste Berdych ci chce ci nechce ale potreboval by byt aspon v top 8 aby na GS mal dobry zreb takto ked nie je dokonca ani v prvej 16 tak o osemfinale musi bojovat s rebrickovo lepsim...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono tazko moze stupat v rebricku,ked predvadza take vykony ake predvadza.Jasne,na GS je to tazke,najvacsie turnaje,vsetci namotivovani,minimalne 3 sety atd. Lahsie to maju hraci druheho sledu napr. na Masters,kde obcas tym najlepsim chyba motivacia,koncentracia a nehraju s takou chutou,tam sa tiez daju nazbierat pekne bodiky...
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se zdá, že vpodstatě vždy, když má Berdych větší formu, mu los přisoudí v osmifinále Federera a když má příznivý los, zrovna náhodou nemá velkou formu, má to opravdu ten Berdych těžké.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hej,tak nejak to bude:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist