Berdych na trávě začal skvěle, ve čtvrtfinále je také Štěpánek (+video)

13. 6. 2012, 16:37
Aktuality 28
ATP HALLE - Tomáš Berdych a Radek Štěpánek se dnes na turnaji v Halle společně 'rozpinkali' a odpoledne pak oba bez hrozby ztráty podání postoupili už do čtvrtfinále prvního letošního turnaje na trávě. Berdych smetl Srba Troického, Štěpánek rovněž ve dvou setech porazil Němce Stebeho.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych po vyřazení z osmifinále French Open nabral nové síly a dnes na trávě v Halle odstartoval přípravu na Wimbledon. Finalista z roku 2006 a šampion ze sezony 2007 v Německu obhajuje loňské semifinále, od kterého ho dělí už jen jediná výhra.

Radek Štěpánek a Tomáš Berdych při dnešní rozehrávce Sedmý hráč světa je totiž na turnaji v roli nasazené trojky, která měla v úvodním kole volný los. V prvním letošním zápase na zeleném pažitu tak Berdycha čekal již z prvního kola rozehraný Viktor Troicki, šestadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí si ale s o půl roku mladším Srbem hladce poradil.

Soupeři, kterého loni na stejném turnaji porazil ve čtvrtfinále a měl s ním pozitivní bilanci 3-1, v utkání sebral celkem čtyřikrát podání, sám nečelil žádnému brejkbolu a za pouhých 63 minut vyhrál snadno 6-3 6-2.

"Dlouho jsem na trávě nehrál, naposledy před rokem. První zápas může být vždy hodně ošidný. Jedinou věcí, kterou můžete dělat je, že se budete soustředit a koncentrovat na svou hru a podání. Když dobře podáváte, vyvinete tlak na soupeře, který pak začne dělat chyby a sami se dostanete k šancím. To se dnes právě stalo," komentovla Berdych.



"Tenhle týden je důležitý, protože sezona na trávě není tak dlouhá. Když tady člověk dobře začne, nabere sebevědomí a může pro Wimbledon získat oproti soupeřům výhodu," řekl Berdych na serveru ATP před turnajem. "Důležitý je na trávě servis a pohyb, který je zcela odlišný od ostatních povrchů. Hráč, který se umí pohybovat na trávě, je před všemi o krok vpředu," dodal.

Ve čtvrtfinále Berdycha čeká vítěz duelu mezi domácím Tommym Haasem a šestým nasazeným Španělem Marcelem Granollersem, kteří se utkají až ve čtvrtek. 

Marcel Granollers a Rafael NadalZítra do turnaje vstoupí také poprvé Rafael Nadal, který do Německa přiletěl jako čerstvý sedminásobný vítěz French Open. Španěla v prvním singlovém zápase na trávě čeká Slovák Lukáš Lacko, v semifinále se teoreticky může střetnout s Berdychem.

Nadal si pouhé dva dny po triumfu v Paříži už první letošní výhru na trávě připsal, byť zatím jen ve čtyřhře. Španělský tenista dnes při své premiéře na turnaji v Halle uspěl po boku krajana Marcela Graollerse, se kterým zdolali 5-7 6-2 10-8 slovensko-srbské duo Mertiňák/Troicki.

"Čtyřhra je pro mě hlavně přípravou na zítřejší singl. Trochu si zvyknout na kurt, zkusit si podání. MYslím, že mi to pomohlo," pochvaloval si rodák z Mallorky.

Radek Štěpánek nastoupil už ke svému druhému letošnímu utkání na trávě, neboť včera udolal Itala Seppiho. A také třiatřicetiletý rodák z Karviné po Berdychovi v Německu dokázal postoupit mezi nejlepší osmičku, aniž by čelil brejkbolu. 26. hráč světa Štěpánek porazil domácího o 12 let mladšího Cedrika-Marcela Stebeho 6-4 6-4.



Štěpánek se ve čtvrtfinále střetne s Michajlem Južným, se kterým se utkal naposledy před čtyřmi lety ve Wimbledonu a padl v pětisetové bitvě o postup do 4. kola. V celkové bilanci vede Rus 3-2. Južnyj dnes vyhrál ve třech setech nad čtvrtým nasazeným Ukrajincem Alexanderem Dolgopolovem.

Pětinásobný vítěz turnaje Roger Federer do soutěže vstoupí ve čtvrtek utkáním s domácím Florianem Mayerem. Na vítěze už ve čtvrtfinále čeká Kanaďan Milos Raonic, který dnes deklasoval dvakrát 6-1 Číňana Ze Zhanga.

"Hrál jsem to, co jsem dnes hrát potřeboval. Hodně jsem se soustředil sám na sebe a na svou hru," řekl jednadvacetiletý Raonic.

- ATP 250 HALLE -
(Německo, tráva, 750.000 euro)
středeční výsledky (13. 06. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (3-ČR) - Troicki (Srb.) 6-3 6-2
Štěpánek (ČR) - Stebe (Něm.) 6-4 6-4
Južnyj (Rus.) - Dolgopolov (4-Ukr.) 6-4 3-6 6-3
Raonic (5-Kan.) - Ze Zhang (Čína) 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
Heather_Fedex
Zítra do turnaje vstoupí také poprvé Rafael Nadal, který do Německa přiletěl jako čerstvá sedminásobná vítěz French Open.
Reagovat
smazaný uživatel
... uz ma dneska v Halle jeden uspesny zapas za sebou:).
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda ze Berdych nehraje v Halle doppel se Stepankem, byl by to dobry trenink na OH. I Nadal ji s Granollersem hraje....
Reagovat
Fandina
Ta fotka z dnešní rozehrávky je super, kluci jen tak dál
a zase proti sobě potrénujte ať v Halle
dojdete co nejdálle
Reagovat
tommr
po Hlaváčkový, Berdychovi a Štěpánkovi postoupil do třetího kola hodně nečekaně i Rosol. Našim se na trávě daří - to je před Wimbledonem docela povzbuzující zjištění ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mahut paráda! Murray si dnes aj tak vyhrať nezaslúžil. To čo Murray predvádzal nie je tenis na tráve, ale vhodný max. tak na antuku. Síce je to len moje prianie, ale prekvapujúco by mohol turnaj vyhrať aj Mahut. Jeho tenis je to čo sa ma na tráve hrať. Nerozumiem, prečo tenisti v dnešnej dobe po každom podaní ostanú na základnej čiare? Veď to je zabíjanie tenisu na tráve.
Reagovat
freeteepek
Tak ten zápas byl vyrovnanej. Teda, z toho, co jsem viděl. Hrály se minimálně 2 tiebreaky a Murray ten rozhodující totálně pohnojil. Do té chvíle to bylo tak, že vyhrát mohl kterýkoliv z ních:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevravím, že to Murray nemohol vyhrať. V tie-breaku to bolo 50:50, veď ten predchádzajúci vyhral. Ale väčšinou získaval body jedine priamym bodom zo servisu alebo po Mahutovej chybe. Mahut hrál parádne servis-volej, alebo na sieť išiel koľkokrát aj počas výmeny, niekedy aj pri Murrayho podaní! A nehovorím o tom, že vedel zatlačiť Murrayho aj zo základnej čiary a ten zďaleka na tráve nedobehol to, čo dobehne na antuke.

Mahut hrá tenis, hráči ako Murray alebo Nadal behanie okolo základnej čiary a vracanie loptičiek. Nevravím, že nevedia zatlačiť, ale väčšinu bodov získavajú práve obranou. Vynikajúce sú teraz dokumenty, ktoré vysiela Nova Sport - Legendy Wimbledonu a Slávne zápasy Wimbledonu, to bol tenis ako sa patrí, dnes mám pocit, že to hráči vôbec nevedia, možno tak práve Mahut, Federer či Lopez.
Reagovat
Stan_Borowitz
Llodra...
Reagovat
smazaný uživatel
Marcosi víc ses ztrapnit nemoh....
Reagovat
Fandina
super super super gratulace Lukášovi ... po Hanescu teď Baghdatis ... cenný skalp tak jen tak dál ... Luky pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Velka gratulace, porazi i Badhdatise:)
Reagovat
smazaný uživatel
porazil
Reagovat
tommr
jj to je slušnej úspěch. Lukáš ho moh porazit už zkraje roku v Záhřebu, ale tenkrát vedení 1:0 na sety ještě nedotáh do vítěznýho konce ...
Jediná škoda je, že Queen´s je tak mizerně bodovanej turnaj. Za postup do třetího kola se tady dává pouze 20 bodů ...
Reagovat
smazaný uživatel
Andy slušnej kolaps v tom TB to už sem dlouho neviděl...
Reagovat
smazaný uživatel
No to bylo teda. Mahut nemusel nic předvést, 4x v řadě Andy chyba. Ale třeba hledat pozitiva. Aspoň ty záda pořádně doléčí před Wimbledonem. A třeba ho Dimirov pomstí zítra.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas hlavne vyborne returnoval na to, ze to byl prvni zapas na trave.Verim a moc bych mu pral aby se ve Wimbledonu dostal nejmin do finale.Letos na to opravdu opet ma. :)
Reagovat
Fandina
gratulace k postupu, hezká hra od obou, Radku a teď Youzhny taky držím palce ... jeď jeď jeď
Reagovat
tommr
na Youzhnýho Radek taky má ... :)
Reagovat
Fandina
super ... jen tak dál ... držím palce a pojď pojď pojď
Reagovat
tommr
jsem rád, že na něm ta nepříjemná prohra s Del Potrem nezanechala žádný viditelný stopy a že si tak hladce poradil s nebezpečným Troickým ... :)
Jako soupeře pro další kolo bych si pro Toma asi přál spíš Granollerse, kterej by na trávě neměl bejt tak nebezpečnej jako na antuce. Haas je dost nevyzpytatelnej soupeř ... :)
Reagovat
misoSK
Haas by cez Granollersa v domacom prostredi prejst mal, ale to je tak vsetko, na Berdycha uz Haas stacit nemoze...Co sa tyka Troickeho tak ten hra v tejto sezone pomerne tragicky, osobne som bol prekvapeny, ze presiel vobec vcera cez Beckera...
Reagovat
tommr
Troicki není žádnej tragéd - jen se vrátil tam kam vždycky výkonnostně patřil tj. okolo toho třicátýho místa - nesmíš ho posuzovat podle tý jedný výjímečný sezony, kterou měl loni ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě byl Tom velkej favorit, ale takovýto masakr jsem nečekal. Zvlášť když Troicki nasázel Beckerovi 21 es.
Reagovat
smazaný uživatel
No som zvedavy na zajtrajsie matche..Lacko bude mat tú cest :)
Reagovat
tommr
myslíš, že bude mít tu čest vyřadit Nadala? No kéž by ... :)
Reagovat
spaniel
Lacko ma na Nadala docela smulu, chytne ho kazdy rok a letos uz podruhe, ted ale spis hrozi kanar z opacne strany pri Nadalove forme.
Reagovat
smazaný uživatel
tu cest ma prave ted uz pred Lackom Mertinak:).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist