Berdych nabral obrátky a chystá se pomstít Štěpánka

18. 2. 2010, 22:34
Aktuality 1
ATP MEMPHIS - Český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Memphisu do čtvrtfinále, když otočil duel s domácím Russellem. V pátek má možnost pomstít svého reprezentačního kolegu Štěpánka, kterého vyřadil Gulbis.
Tomáš Berdych

Čtyřiadvacetiletý Tomáš Berdych porazil v dnešním utkání druhého kola domácího Michaela Russella 3-6 6-3 6-2. Český tenista se v prvním setu marně hledal, pak už ale po svém servisu ztratil jen devět fiftýnů a utkání bez problémů obrátil.

Pátý nasazený hráč nastřílel v dvouhodinovém utkání 13 es a potvrdil, že se mu v probíhající sérii na amerických turnajích na rozdíl od daviscupového kolegy Radka Štěpánka daří. Minulý týden Berdych vypadl v San Jose ve čtvrtfinále po boji s bývalou světovou jedničkou Andym Roddickem.

V boji o semifinále v Memphisu ho čeká Lotyš Ernests Gulbis, jenž v druhém kole vyřadil Štěpánka.

Berdych má narozdíl od Štěpánka, který s Gulbisem ve dvou zápasech ještě neuhrál ani set, aktivní vzájemnou bilanci. Loni na rychlém povrchu ve Washingtonu vyhrál 2-0 na sety.

Byť Yen-Hsun Luovi nenabídl jediný brejkbol, bojoval Američan Andy Roddick o postup do čtvrtfinále turnaje v Memphisu rovných 100 minut. Nejvýše nasazený hráč nakonec vyhrál 7-6 6-4 a čeká ho duel s krajanem Querreym, se kterým se potkal i před týdnem v San Jose a vyhrál až po třísetové bitvě 2-6 7-6 7-6.

"Dnes to bylo dobré," řekl Roddick, který v Memphisu hraje pravidelně od roku 2001 a obhajuje loňský titul. "Ale pokud chci na turnaji pokračovat," musím lépe využívat brejkbolové příležitosti," hodnotil svůj výkon sedmadvacetiletý rodák z Nebrasky. V utkání zahodil hned sedm brejkbolů. 

Už potřetí si v této sezoně zahraje ve čtvrtfinále Lukáš Lacko, kterému kvůli nevolnostem vzdal Francouz Jeremy Chardy. Jednadvacetiletý Slovák letos nepostoupil přes druhé kolo jen na Australian Open, kde narazil na Nadala. V Memphisu bude usilovat o premiérové semifinále proti Němci Petzschnerovi, kterému má možnost oplatit týden starou porážku ze San Jose.

Bitvu servisů svedou osmifinalisté Australian Open John Isner a Ivo Karlovič. Oba vysocí tenisté své podání ještě neztratili, chorvatský tenista navíc ve dvou zápasech nasázel už 50 es. Jediné vzájemné střetnutí vyhrál předloni na hardu v New Havenu ve třech sadách Karlovič, jenž letos postoupil už do třetího čtvrtfinále. V něm ale už pětkrát v řadě neuspěl.

- ATP 500 MEMPHIS (USA, tv. povrch - hala, 1.100.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (18. 02. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (5-ČR) - Russell (USA) 3-6 6-3 6-2
Roddick (1-USA) - Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) 7-6(2) 6-4
Querrey (8-USA) - Mayer (Arg.) 6-4 6-0
Karlovič (Chorv.) - Malisse (Belg.) 6-4 6-4
Lacko (SR) - Chardy (Fr.) 7-6(4) 2-1 skreč Ch.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Fish/Knowles (2-USA/Bah.) - Huss/Levinský (Austr./ČR) 4-6 6-3 10-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dívala jsem se až od konce druhého setu, takže nemohu posoudit celý zápas, ale zase tam bylo mám pocit zbytečné hádaní i s lajnovým o jeden fiftinek.Ted to vyšlo, ale aby ho podobné úlety nevyvedly z rytmu v těžších utkáních.Na to další s Gulbisem jsem zvědavá. Považuji ho za velký talent, ale je stále zbrklý ve výměnách, ale je schopen hrát super tenis. Tak uvidíme?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist