Berdych Nadala potrápil, znovu s ním ale prohrál

18. 5. 2012, 16:14
Aktuality 159
V Římě zatím neztratil ani set, na překážku jménem Rafael Nadal už ale Tomáš Berdych recept nenašel a s turnajem se rozloučil ve čtvrtfinále. Český tenista dnes svedl s třetím hráčem světa vyrovnanou bitvu, kterou Nadal vyhrál po více než dvou hodinách 6-4 a 7-5.
Tomáš Berdych

Dnešní čtvrtfinálový zápas potvrdil, že Rafael Nadal je zřejmě nejneoblíbenějším soupeřem Tomáše Berdycha. S o rok mladším Španělem prohrál šestadvacetiletý Čech už podvanácté v řadě a celkově potřinácté. V úvodu kariéry obou hráčů porazil rodák z Valašského Meziříčí Nadala třikrát za sebou na tvrdém povrchu, od roku 2007 už ale kraloval antukový fenomén z Mallorky, naposledy na Australian Open.

Utkání v Římě nezačal Berdych nejlépe - hned při prvním podání nabídl Nadalovi tři brejkboly, třetí z nich španělský tenista využil a získal náskok, který už v prvním setu nepustil. Mnohem lépe se pro Tomáše Berdycha vyvíjela sada druhá. V ní si český hráč dokázal podržet servis, v šesté hře se dostal k brejkbolům a díky chytře zahranému čopovanému bekhendu se ujal vedení 4-2. Berdych však nedokázal za stavu 40:15 potvrdit brejk, o podání přišel a Španěl se vrátil do zápasu.

Když už se zdálo, že set směřuje do zkrácené hry, prolomil Nadal podání nedělního finalisty z Madridu a dostal se do vedení 6-5. Dva mečboly při soupeřově servisu dokázal ještě Berdych odvrátit, ale když při třetím poslal míč z forhendu do autu, mohl se radovat Nadal, který si v celém dvouhodinovém utkání připsal pouhých 10 nevynucených chyb.

"Myslím, že jsem odehrál jeden z nejlepších zápasů v sezoně. Tomáš hraje hodně dobře a s velkým sebevědomím," uvedl Nadal, jenž už v Římě získal pět titulů. "Podle mě jsem udělal jednu fantastickou věc. Postoupil jsem víc do kurtu, můj forhend a pohyb byly skvělé," zhodnotil svůj výkon Španěl. 

Příštím soupeřem pětinásobného vítěze turnaje v Římě bude jeho krajan David Ferrer, který zdolal Francouze Richarda Gasqueta rovněž ve dvou setech. S Ferrerem se Nadal utkal na konci dubna v Barceloně, kde v dramatickém utkání zvítězil 7-6 a 7-5.

I dnešní třetí semifinálový duel se rozhodl ve dvou setech. Francouz Jo-Wilfried Tsonga se v něm pokusil zastavit loňského vítěze turnaje a světovou jedničku Novaka Djokoviče, ovšem nenavázal na svůj včerejší výkon proti Argentinci Del Potrovi a další překvapení už se tak nekonalo.

Tsonga přišel hned o svůj první servis a musel v úvodním setu dohánět rychlou ztrátu. To se mu ještě povedlo, snížil na 2-3 a po další výměně brejků konečně srovnal na 4-4. Klíčový moment celého zápasu přišel o několik minut později: Francouz nevyužil za stavu 5-5 další brejkbol, poté sice smazal tři Djokovičovy setboly, jenže mu nabídl čtvrtý a při něm zahrál dvojchybu.

Další set už byl zcela v režii nejlepšího hráče žebříčku ATP. Ten svou sérii vyhraných gamů protáhl na sedm a Tsonga až za stavu 0-5 odvrátil hrozbu "kanára". Žádné drama už pak Djokovič nepřipustil a po výhře 7-5 6-1 postoupil mezi nejlepší čtyřku.

Roger Federer vyhrál i devátý vzájemný duel s Andreasem Seppim. V Římě domácího hráče smetl za 54 minut 6-1 6-2 a pošetřil síly na sobotní semifinále, ve kterém světová dvojka vyzve letos poprvé jedničku Djokovičovi. Loni Švýcar prohrál 4 z 5 duelů, v semifinále French Open Srbovi však připrvail první porážku v sezoně. Na antuce Federer vede nad Djokovičem 3-1, jedinou prohru ale utrpěl před třemi lety právě v Římě. Se srbským tenistou se bývalá světová jednička střetne poprvé od semifinále loňského US Open, v němž Švýcar promarnil dva mečboly.

"Věděl jsem, že Seppiho budou tlačit fanoušci a bude to těžký zápas. Ale od začátku jsem hrál dobře, agresivně a všechno mi vycházelo. Můžu být spokojený se vším. Proti Djokovičovi mám šanci," uvedl držitel rekordních 16 grandslamových titulů, který má s Djokovičem stále aktivní bilanci 14-10.

Výsledky - Řím - muži (antuka, dotace 2.950.475 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (2-Šp.) - Berdych (7-ČR) 6:4, 7:5, Djokovič (1-Srb.) - Tsonga (5-Fr.) 7:5, 6:1, Federer (2-Švýc.) - Seppi (It.) 6-1 6-2. Ferrer (6-Šp.) - Gasquet (16-Fr.) 7:6 (7:4), 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

159
Přidat komentář
Sonja
NOLEEEEEEEEEEEEEEEE:-))))))
Reagovat
VlS
Tak že by ještě?
Reagovat
VlS
No tak ne, no
Reagovat
smazaný uživatel
ne, Fedex byl polovicni. :-(
Reagovat
VlS
win:UE 22:42, s tím se vyhrává blbě
Reagovat
smazaný uživatel
hm. Taky si nevzpominam, kdy serviroval pul metru vedle lajny....
Reagovat
VlS
to nevypadá, že by byl Nole nějak z formy
Reagovat
smazaný uživatel
ze to nevidim..... vsechno se mi seka..... :-(
Reagovat
VlS
hraje blbě. Servis cca 40%, když ho Nole chvilku udrží ve hře, tak se ubije sám.Že by nějakej blok?
Reagovat
Heather_Fedex
takovej sympatak...bohuzel ve 2. sade odesel psychicky. rafael v 1. sade odvratil 9 brejkbalu z 10 a sam vyuzil 1 z 1 moznosti... rafa hraje proste jako stroj.
Reagovat
anajka
David sa tak veľmi snaží, toľko mal šancí a nevyužil. Rafa okrem toho, že maká má aj riadne šťastie. Jeden brejkbal a hneď využitý a v tiebrejku tiež.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle komika Petříka tady prý včera bylo nablito. Ovšem zapomněl dodat, že svými provokacemi skoro všechny nesmyslné hádky s fandy Nadala začíná právě on sám.
Reagovat
spaniel
Ja myslim ze zbytecne podcenujete Federera, v semi ma dobre sance, Novak na tom neni jak loni, i kdyz ma jeho forma stoupajici tendenci. To Rafa bude tezsi souper. Ale na 2 vitezne je vsechno mozne.
Reagovat
VlS
Myslím, že je to celkem jednoduchý tip u žen, Li- Serena - Serena, i když to možná nebude úplně snadné a budu fandit Li, Andělka _ Maša - tipuji Mašu, nefandím žádné a je mi to fuk.
U pánů Rafa - David to bude Rafa na 99,9%, to by se snad musel zranit, aby prohrál s Davidem. Ale nejspíš to bude Roger -Nole - je to myslím tak půl na půl, bude záležet na tom, jestli Nole bude hrát a nebude blbnout a klackovat. Tipnu Noleho, nefandím v podstatě žádnému a možná se trochu přidám k Giginovi, protože holky na chudáka Gigina mají děsivou přesilu :-D
Reagovat
VlS
Ježíši, co to píšu ..... Ale největší hádanka, to bude Roger - Nole
Reagovat
smazaný uživatel
ale VISi, tu uz mam davno vyresenou.. :-))
Reagovat
VlS
No. obávám se, že ji mám vyřeěenou taky, ale s lehce jiným výsledkem.
Reagovat
smazaný uživatel
to se zlomi... :-) Mimochodem, jak vubec nesleduju Djokovice, vidim poprve tu otresnost, co ma na sobe... Hraje ale zatim dobre, protiva! :-(
Reagovat
steve79
Dneska zase po dlouhé době Djokovič-Federer. Roger ted má docela formu, takže by mohl Novaka porazit. Bude to hoddně důležitý zápas. Když Fedex vyhraje tak zase stáhne náskok. V případném finále by asi na Rafu, ale neměl. Ten hraje na pomalé antuce tenis, který je o level vyšší.
Reagovat
Pe3k
Jo forma by tu byla, ale už po Madridu byl unavený a o weekendu ho praktický čeká Djokovic/Nadal v řadě na nejpomalejší antuce, takže vzhledem k RG by měl raději spočnout, tam přeci jen obhajuje finále...Pokud vyhraje Djoko nebude mi to trhat žíly, jen mám obavy, že ve finále vyhraje hafík, protože je v daleko lepší formě než Novak.
Reagovat
smazaný uživatel
To uz teraz hladas alibi pripadnej prehry?..Federer je unaveny a mal by si radsej odpocinut :))..To jak sa snazis obhajit neobhájitelné,to je na smiech..A nemal by Roger radsej vynechat Wimbledon,aby sa setril na OH??..Si Federerov najvacsi dajme tomu fanusik a pri vzajomnej konfrontacii si len alibisticky hladas cesty úniku,ved ty sám mu neveríš..Spaniel ho aspon nikdy neodpisuje,ty však ano a to sa za neho srdcervúco biješ..To sú tie životné paradoxy..
Reagovat
Matti
On není až tak fanoušek Federera jako antifanoušek Rafy. On něm tady píše pořád. Hodně mu Rafa leží v žaludku. Včera měl zkažený den a dnes mu ho Rafa snad zase pokazí.
Reagovat
Pe3k
Ne, jako obvykle jsi to zase nepochopil. Já sem naprosto spokojený s tím, že je Roger v semi. Cokoliv navíc by bylo navíc :) Jestli Roger dneska prohraje nebo vyhraje mě nechává naprosto chladným. Chci hlavně úspěchy na zbývajících gs a olympiádě.

Roger hrál za posledního půl roku nejvíce zápasů a vyhrál nejvíce turnajů ze všech hráčů atp a to je jeden z nejstarších (ve špičce).

Nadal a jeho fanoušci jsou největší fňukny co se pořád dookola vymlouvají na vítr, spálený prstíček, bolavá kolínka a mohl bych pokračovat...Federer nemá nic takového za potřebí. On je greatest of all times a Rafík věčná dvojka nyní dokonce trojka.
Reagovat
Pe3k
Rafa mi vadí méně a méně. Už tak moc nezdržuje, nepodvádí a nevyhrává :) A zkažený den mám už ted. Máme oslavu 50 mé matky, která mě vysloveně nudí a nebudu moct sledovat všechny dnešní sportovní utkání :( Fotbal, tenis, hokej ping pong.

Dnes je velký sportovní den a já budu v restauraci bez internetu, mačkat se v obleku :( Snad alespoň Xu Xin, Češi a Čelzí vyhrajou.
Reagovat
Sonja
Kecko, prostě nevěříš, že Federer vyhraje, tak už předem říkáš, že jsi spokojený a dnešní semifinále tě nechává chladným, abys na to pak mohl po případný prohře Federera ukázat, kdyby si do tebe chtěl někdo rejpnout:-D
Reagovat
smazaný uživatel
přesne tak. jak treba v indian wels....šašek
Reagovat
Pe3k
Včera Fedex vyhrával za 5 minut už 3:0. To přece musí být rekord. V duchu sem si říkal, jestli tempo udrží, tak zápas je za 12 minut dohraný :) Btw. Djokovic a Nadal se tomuto stylu hry nikdy ani nepřiblíží...
Reagovat
Pe3k
Za 20 minut.
Reagovat
VlS
ty si nedáš s tím provokováním úpokoj nikdy, co? Forehand je většinou v pohodě, dokud nezačneš vyhrocovat atmosféru. Jdi s tím už do háje, ty se bavíš tím hádáním a ne tenisem.
Reagovat
Pe3k
Teď si trošku mimo VISi. Nechápu jakou provokaci máš na mysli. A to věčné dohadování mě opravdu nebaví a nikdy nebavilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tom podobné utkání jako finále s Rogerem, Hrál úžasně, ale nevydrží ten tlak celý zápas a nahraje soupeři pár chybami. Ted opet vojchyby v rtozhodující gem pro druhý set za stavu 4:2, pár laciných chyb a vražedné nahrání pžímo na Rafu a to hned v nškolika případech a pak jeho vítězný return.Byl ale první, kdo vzal Rafovi podání a i to je úspěch. Ale i přesto vidím jeho formu nadějně, Prostě chybí mu ten pověstný kousek, ale já myslím, že to přijde, Ale Rafa je na této antuce jako ryba ve vodě, hrál úžasně útočně, opravdu nevyšší antuková kvalita,
Reagovat
VlS
"''It was a big match and one of the higher quality matches this year because the level of the opponent is high and he plays with big confidence and I played under pressure all the time,'' he said. ''I hit a few fantastic shots and this kind of shot comes with confidence.''
Pro neangličtináře:
Byl to velký zápas a jeden z těch s nejvyšší kvalitou tento rok, protože úroveň protihráče je vysoká a hraje s velkou sebedůvěrou.
Zahrál jsem několik fantastických úderů a takový druh úderů přichází se sebedůvěrou.
Reagovat
VlS
Vypadlo mi .............hraje s velkou sebedůvěrou a celou dobu jsem jsem hrál pod tlakem.

Myslím, že docela pěkná poklona Tomovi.
Reagovat
tito
Finále nejlepších tenistů na antuce je jasné. Nole-Rafa. Neb je u mne Gigin na návštěvě, musím smolit jeho vzkazy ze svého nicku.:-))))))
Reagovat
Fandina
Já myslím, že Nole zítra prohraje s Rogerem ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Že podzravujem a gratulujem k 600 bodom z Ríma :)
Reagovat
smazaný uživatel
taky mam odhad, ze Novak padne - nema tu svoji ostrost, ale dnes kazdopadne vysledkem prekvapil !
Reagovat
smazaný uživatel
kolik bodu je za final ??? dik
Reagovat
smazaný uživatel
uz vim...jen sem si overoval...castokrat pisete kokkotiny
Reagovat
tito
Gigin ti vzkazuje, že údajně si máš také rátanie strčit do riti.
Já osobně se od takového vyjádření distancuji a těším se na další titul :-))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
a.magerova
I kdyby mi gigin přivezl diamantový náhrdelník, tak ze svého nicku bych takové kraviny nenapsala ani jeho jménem !!! Styď se :-)))
Chci finále "Fe+Fe"
Reagovat
smazaný uživatel
Teším sa na semifinále..Myslím, že Roger mal zatiaľ veľmi slabých súperov, zajtra je Djokovič favoritom..V druhom semifinále by mal uspieť Nadal..Uvidíme..
Reagovat
spaniel
Jo, tentokrat mu los pral narozdil od Madridu. Jen aby se neuspokojil, ted ho ceka jina liga...
Reagovat
tito
která?
Reagovat
spaniel
Hrbaty Ulihrach asi
Reagovat
smazaný uživatel
Žreb je nevyspytateľný, dôležitý bude aj na RG...Rogera teda vôbec neviem odhadnúť, Seppi či Ferrero fakt nie sú smerodajní..Rafa hral dnes skvelo, Noleho som ešte nevidel...Zajtra mu však verím viac..
Reagovat
Denis92
v akych pripadoch zostane ROger no.2 ? staci ked sa dostane do finale alebo ked Nadal nevyhra turnaj?
Reagovat
Heather_Fedex
pry kdyz rafa vyhraje turnaj, tak se vrati na 2. misto. rogerovi by nestacilo ani pripadne finale ;///
Reagovat
Denis92
bohuzial..Roger ma naskok 325 b. a rozdiel medzi finalistom a vitazom je 400b
Reagovat
smazaný uživatel
Jedinou šancou je vypadnúť v semifinále a držať palce vo finále Djokovičovi.
Reagovat
Sonja
beru:-)))))
Reagovat
Heather_Fedex
musim priznat, ze takhle jednoznacny prubeh (i pres seppiho nizky ranking) jsem necekala. roger urcite prekonal rekord za nejrychlejc vyhrany antukovy zapas vubec ;)
Reagovat
Roger_Federer
Roger super tenis, Djokoviče zítra smázne jako nic..
Reagovat
Stan_Borowitz
Každý zápas je jiný...
Reagovat
Heather_Fedex
uz ted se tesim na jeho zaoas proti nolemu...
Reagovat
smazaný uživatel
Ta limitace tím zraněním byla vyditelná..Ale je potřeba si přiznat, že letošní sezona je asi v háji..Kvitová není v žadné zázračné formě, udělat nějaky výsledek na RG nebo Wimbledoně bude dosti těžké,spíše nemožné..Osobně nevěřím že dokáže po zbytek sezony neco uhrát, nebo dokonce vyhrát nějaký turnaj...
Reagovat
dadaft
vyhraje Wimbledon. ))
Reagovat
smazaný uživatel
V háji není docela určitě. Ano, nebude to taková jízda jako loni, ano, útok na první pozici v žebříčku se na nějakou dobu odkládá. Co se týče RG, bez šance tam rozhodně není, to bude dost záležet na tom, jak vážné je to její zranění. A Wimbledon, potažmo tráva obecně? Kdyby se dnešní zápas hrál na trávě, tak Petra hladce vyhrála, protože Angie by neměla šanci to všechno povracet tak, jak se jí dneska dařilo.
Reagovat
Heather_Fedex
uzasne vymeny...fedex, klobouk dolu
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud hrajete s hráčkou takových kvalit jako je Kerberová, v prvé řadě potřebujete servis. Jenže vinou zranění nebyla Petra schopna podávat obvyklou rychlostí 180 km/h ale jen nějakých 130 km/h, takže si vlastně všechny body na servisu musela uhrát ve výměnách. Proto klobouček, jak i s tímto handicapem zahrála. Teď je hlavní, aby se co nejdříve uzdravila. :)
Reagovat
petrulinka
souhlas, ten servis ji hodně limitoval. Ty píšeš 130 km/h, ale komentátor občas uváděl a já sama jsem viděla servisy i 119 km/h, což je tedy na Petru dost slabota. A pokud hráčce nepomůže servis, tak je to o ničem. Ale i tak Petra dost bojovala.
Reagovat
Heather_Fedex
ten tenis vypada tak easy...
Reagovat
smazaný uživatel
Už se těším, kdo se postaví ve finále proti Nadalovi, jestli Nole nebo Roger. První turnaj, který ukáže zda Rožér má na to se stát No.1 ;).
Reagovat
Heather_Fedex
bohuzel podle tohto turnaje se ukaze, ze zatim ne...
Reagovat
Fandina
Zajímalo by mě, jestli si myslíš, že Roger má nebo nemá formu stát se zase No.1. Díky. Stačí krátce ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně dojde na dlouho očekávanou konfrontaci už se těším na zápas :D. Já právě vidím šanci u Rožéra právě na těchto turnajích, kdy se hraje na 2 vítězné sety. Na grand slamech pokud se zápas dostane do 5-ti setů s Rafou a Nolem už mu takové šance nedávám.
Reagovat
pepin
Ahoj, mě se sice neptáš, ale já po tom co jsem dnes opět viděl pana Rogera, tak si myslím, že ano. Je prostě neuvěřitelný. -pozdrav-
Reagovat
spaniel
Ja verim, ze na to ma, ale rozhodujici bude jeho forma ve Wimbledonu, na antuce favorit neni a muze jen prekvapit.
Reagovat
Fandina
Ahoj ... tak to je super. Také myslím, že je Roger v dobré formě, tak se uvidí zítra jestli dá Noleho. Peťa škoda. Hlavně zdraví. Chtělo by to také nějaké vyjádření od ní tiskovku, rozhovor, nebo něco. Neobjevils někde něco?
Reagovat
pepin
Já jsem abych se Ti přiznal nic nehledal po skončení jsem byl docela otrávený, ted je to již lepší. Petře to moc slušelo, hlavně po to převlečení když byla celá v modrém. Hrála dobře a ještě lépe když ve druhém setu, pravděpodobně tím zraněním do toho přestala mydlit. Ani to slabší podání ji nijak neomezovalo. Ve třetím se snažila zase přitvrdit, utekl ji začátek a hlavně Kerbr začala hrát trošku jinak po poradě s trenérem a Péta to již nezvrátila. Tak doufejme, že to nebude nic vážného. -pozdrav-
Reagovat
Heather_Fedex
ja verim, ze ano. momentalne je velice dobrem rozpolozeni
Reagovat
Fandina
Petra by měla pořád nosit tmavé vršky, například jí hodně sluší fedcapový úbor a dnes to modré ... úsměv
Reagovat
Fandina
Pepine ... ještě dodatek. Také jsem si všimla, že Petra hrála úplně jinak, ve druhém setu a Angel přehrála. Zajímavé. Škoda, že si také nezavolala Kotyzu na poradu. Zřejmě tam nebyl. Posílám ... úsměv
Reagovat
petrulinka
prosím vás, nechte už Petru být. Taky jsem si zanadávala, ale bylo vidět, že jí není dobře a myslela jsem si, že to zabalí, jako všechny ostatní tenistky, když mají nějaký problém. Ale bylo vidět, že chce zápas prostě dohrát. Jen nevím, jestli to bylo dobře, vzhledem k blížícímu se FO. Snad je to opravdu jen natažený břišní sval a ne natržený. Letos má Petra prostě na zranění a nemoci smůlu. Tak jí přeju, ať se dá co nejdříve do pořádku.
Reagovat
freeteepek
Tak Petra nejprve příjemně překvapila. Až do stavu 5:3 v prvním setu hrála skvěla. Jak se později ukázalo, kdyby první set vyhrála, vyhrála by celý zápas. Bohužel za toho stavu zkazila 7 míčů v řadě a prohrála následně celý první set.
Myslím, že není žádná jiná hráčka na světě, která by byla tak nevyrovnaná. Nebyla a nikdy nebude:-)
Potom, co se ukázalo, že je zraněná, jsem absolutně nečekal, že vyhraje druhý set. Jenomže ona ho vyhrála 6:1! O to šokující byla ztráta třetího setu ve stejném poměru. Ani sázka na soupeřku nakonec nepomohla. Fandit Petře je docela náročný. člověk může taky přijít o nervy:-)
Reagovat
smazaný uživatel
s těma nervama máš teda pravdu myslel jsem že u toho asi porodim :D:D:D Ale jinak Petra hrála dobře líp než minule a snad to nebude velké zranění. No a RG tak to je ve hvězdách ale abych pravdu řek nevěřím na dobrý výsledek a to se teda divím :(:D
Reagovat
freeteepek
V tom první setu Petra hrála fakt skvěle. Opravdu bylo vidět, že se zápas od zápasu zlepšuje. Nebýt toho zranění, hladce by vyhrála. Protože Kerberová byla už zlomená...
U Petry samozřejmě nikdy nevíš, jak nikdy neopomenou zmínit angl. komentátoři Eurosportu:-) nicméně stále doufám, že to nejlepší si Petra schovává na RG. Pokud se do té doby uzdraví.
Je to pech. Moc zápasů letos Petra nehrála a už je zase zraněná. Na druhé straně co má říkat taková Petkovic, že?
Reagovat
petrulinka
To máš pravdu, Andrea taky asi není nadšená, že se vydrala dost nahoru a zase je zraněná, Sabina Lisicki to stejné. Už vloni jsem si říkala, jaké má Petra štěstí, že se jí zranění a nemoci vyhýbají. Zato letos si to hodně vynahrazuje. Je to škoda, ale co se dá dělat. Zdraví je přednější, jak uvedla tady v článku Maria, než body a umístění v žebříčku. Však je Petře teprve 22 let, doufám, že letos si to všechno vybere, a pak už jí bude zdraví přát.
Reagovat
freeteepek
Myslím, že s tím zdravím to bude pořád nahnutý. Tenis je rizikovej sport:-) Jenom to nesmí bejt nevyvážený. Všechny holky pěkně jednou za čas na marodku:-))
Naštěsí to tentorkrát u Petry je jen břicho. Nebude to zřejmě nic vážného, jinak by Petra zápas ani nedohrála. Z mého pohledu nejhorší jsou klouby: kotník, koleno. To jsou úrazy, které zanechávají trvalé následky. Nevím, co se Šarapovový stalo, že musela na operaci s ramenou, ale dost dlouho se z toho nemohla vyhrabat. Břicho je nepříjemný, ale léčí se dobře. Stačí chvíli nehrát tenis:-)
Reagovat
Heather_Fedex
za stavu 30:30 zahrala petra ten mic bez toho, aby ho nechala dopadnout na zem a podle vseho miril do outu. proste to zahrala zbrkle, coz je skoda, protoze pak petra jeste zabojovala a mozna, kdyby mnela brejkbal, tak by angeliqu jeste znejistila... v kazdem pripade, angie byla neskutecne drava a aktivni, je z ni citit chtic a elan. zaslouzene je v top 10
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel tenhle zápas nebyl jenom o tomhle míči, to co během zápasu zkazila bylo až neuvěřitelné, tolik lehkých míčů, nebo smečí, kdy měla prázdný kurt, to se prostě kazit nesmí, ostatně to taky ukazuje počet UE! Překvapilo mě taky, jak dříve uspešná zbraň v podobě servisu se stává nevýhodou, stejně taky jako nevyrovnanost výkonů v setech, pohyb lepší už asi nebude, ale bylo vidět, že to zase taková nevýhoda není. Ovšem před blížícím se FO mám docela obavy.
Reagovat
smazaný uživatel
První set milion nevynucených chyb, druhý byla z pohledu Petry solidní jízda a ve třetím o sobě nejspíš dalo vědět to zranění, což ji viditelně limitovalo na servisu. Každopádně hodně zajímavý zápas s pro většinu z nás smutným koncem..
Reagovat
freeteepek
To zranění ji limitovalo už na konci prvního setu:-) Je nepochopitelný, že druhý set hladce vyhrála, bez prvního podání. Jak je vidět, tak na pomalé antuce stačí někdy i pomalý druhý servis k dobrému výsledku.
Reagovat
smazaný uživatel
Limitovalo, ale hodně jí pomohl ten MTO, byla po něm jak politá živou vodou. Bohužel ve třetím setu ten efekt vyprchal a bylo to..
Reagovat
smazaný uživatel
Je to velká škoda, ale nedá se nic dělat, teď je důležité, aby Petra byla zdravá a nebylo to vážné zranění. Co se týče zápasu, bylo to velice zvláštní. Některé výměny byly fantastické. Každopádně obrovská pochvala Petře za bojovnost, ukázala své bojovné srdece.
Reagovat
smazaný uživatel
hrála skvěle,Petra taky ,pochvala pro obě
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl by mi nekdo, sakra, vysvetlit, co to melo bejt?
Reagovat
duhove_hovinko
ženský tenis....u chlapů se to nevidí, bohudík.
Reagovat
smazaný uživatel
V kuloarech se proslycha ze Kvitova je tehotna.
Reagovat
Heather_Fedex
lololol-trololol??
Reagovat
duhove_hovinko
Dobře Ivošku, musíš bejt pořádnej chuj.
Reagovat
Pesek12
Jako na houpačce a rozehra na RG jakž tak dobrý, ale klasicky velké výkyvy ve hře. Nechápu jak letos němky mohly sestoupit z Fed Cupu - proti našim a pak australanky - smůla. Ženský tenis je holt nevyzpytatelný.
Reagovat
spaniel
Zensky tenis je jiny sport, takova parodie na tenis.
Reagovat
dadaft
tyhle kecy nesnáším.
Reagovat
spaniel
Na to mas pravo, ja to tak vidim. To je tak jednu za rok, kdy se na to da koukat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na to nekoukej.
Reagovat
smazaný uživatel
Co předvádějí Djokovič s Nadalem, když hrají proti sobě, to je taky parodie na tenis. 80 % času člověk čumí na to, jak si to pánové vrací tak dlouho, než to někdo únavou pokazí a zbylých 20 % času se Nadal škrábe v zadku.. :-/
Reagovat
freeteepek
Poslední dobou nekoukám na hokej ani na mužský tenis. Chlapi nedělají skoro žádné chyby a nemají výkyvy. Je to nuda. Koukat se na to dá snad jenom když hraje Berdych nebo Štěpánek, protože ti tak nějak reprezentují naší malou zemi a občas i vyhrajou. Já jim fandím, protože jsem vlastenec:-)
Reagovat
dadaft
a trvá to šest až deset hodin. :))
Reagovat
freeteepek
Nadal je vůbec legrační figurka. Jak se pořád šťourá v zadku a v rozkroku. To je nechutný:-)
Kromě toho porušuje neustále pravidla tím, jak zdržuje hru když má podání.
Djokovič zase nekonečně dribluje s míčkem.
Jediný, na koho se dá celkem koukat, je Roger Federer:-)
Reagovat
Mark976
tak to je tím, že jsou tak dobří, že to nezkazí ani jeden, to jsi nepochopil:o)) tím pádem si protiřečíš...nebo se Ti víc líbí tenis, když někdo kazí?
Reagovat
dadaft
přidal bych Davida Nalbandiana (můj názor)
Reagovat
Mark976
to mně se vůbec nedá dívat na Federera - jeho strnulý obličej bez emoce, úsměvu povzbuzení - prostě chladnej germánec...hrabání v prdeli, nebo jojování mčkem je alespoň něco, než elegantní tenis bez vzrušení. To se divím, že má Fedex dítě - to bude nuda i v posteli:o)
Reagovat
Mark976
Nalbandian je klasa!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas!
Reagovat
VlS
Asi to nejde, Petra se teď sotva mele.
Reagovat
duhove_hovinko
To je pěkně divný zápas
Reagovat
smazaný uživatel
Je to zvláštní zápas, ale hlavně aby to nebylo nic vážného.
Reagovat
Heather_Fedex
ta vrati do kurtu i nemozne...
Reagovat
dadaft
holky předvádí neuvěřitelné věci.
Reagovat
smazaný uživatel
Prave proto vrati i nemozne, kdyz je nemusi nosit :-D.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je bojovnice, velká úcta a díky za to, že bojuje. i kdyby to nevyšlo, tak obrovská pochvala za bojovnost.
Reagovat
dadaft
bojovnice a skvělá tenistka. ))
Reagovat
Bob
si snad něco v šatně dala, vidím to na extázi :D
Reagovat
tommr
a šetří si síly na ten třetí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, snad to nebude nic vážného, ale možná bych to zabalila, jen aby se to neprojevilo později. Blíží se důležitá část sezúony.
Reagovat
tommr
za stavu 3:0 ve druhým setu. Byla by opravdu velká škoda kdyby musela vzdát ...
Reagovat
smazaný uživatel
škoda snad se ještě sebere a snad si nevybere slabší chvilku
Reagovat
tommr
ale těch nevynucenejch chyb je na špičkovou hráčku opravdu trochu moc. Naplno se to projevilo hlavně v TB, kterej Petra Kerberový doslova darovala. Pokud Petra trochu nezpřesní hru tak nemá šanci ...
Reagovat
pepin
Já bych to asi zabalil vzhledem k RG.
Reagovat
pepin
Máš pravdu, nehraje špatně a hlavně když do toho přestane třískat tak to vypadá úplně jinak.
Reagovat
tommr
Petra si už nemůže dovolit vypouštět zápasy i když není stoprocentně fit - na to už ztratila příliš mnoho bodů. Musí to prostě zkusit nějak urvat ... :)
Reagovat
dadaft
jj, naštěstí Angelika přestává být neomylná a začíná taky kazit...
Reagovat
smazaný uživatel
ale nevíme co ji je takže ji nemůžeme nic říct :D
Reagovat
tommr
však jí tam taky Petra honí jak nadmutou kozu a to se musí někde projevit ... :)
Reagovat
dadaft
mě se zdá, že se Angie už nepohybuje tak daleko za základní čarou jako v prvním setu.
Reagovat
r176
28 nevynucenych chyb v 1 setu a jeste neni konec??s timhle chce vyhrat??třísknete ji nekdo panvi po palici at se probudi!!
Reagovat
duhove_hovinko
Nejsi ty ten robůtek z Hvězdných válek?
Reagovat
spaniel
Petra by mohla zkusit spestrit hru. Porad to strida a zbytecne se unavuje. Obcas zkusit do protipohybu. Nebo zkusit dropshot, vzdyt Kerber je 3 metry za lajnou.
Reagovat
duhove_hovinko
Kvitová by potřebovala za uši!!!! Bere a hned dává.
Reagovat
smazaný uživatel
To je řežba super tennis zatim teda ale snad Petře nic není
Reagovat
dadaft
paráda.
pojď Petro !!!
Reagovat
Andrew89
Nadhernej tenis!..sice hodně chyb na začátku, ale řežba jak se patří!!...co to tam bylo o tom ,,zranění''?
Reagovat
smazaný uživatel
to by mě taky zajímalo teď to byla škoda že to nedoservírovala :(:D
Reagovat
dadaft
ajajajajaj.
něco s břichem nebo jen dívčí věci???
Reagovat
Andrew89
je to možný...ale bojuje! a to se mi neskutečně líbí
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Kerber vrátí skoro všechno, až se to nechce věřit. No, ale ať už postoupí Petra nebo Kerber tak jestli budou hrát zejtra tak, jak hrají dnes tak Mašu nic lehkýho nečeká...
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa teď hraje velmi dobře, dá se na to dívat i diváci to oceňovali. Často diktoval hru, ale ten blok v hlavě tam je, což se projevuje v rozhodujících fázích zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Potřeboval by ho jednou konečně porazit, aby si proti němu ještě víc věřil jako si věří třeba proti Federerovi.
Dneska byl ale Nadal až moc dobrej a skoro nekazil
Reagovat
dappe
Berdych hrál sice výborně dneska, ovšem v momentech, kdy se rozhodoval zápas, hrál špatně. Například špatný vstup do zápasu, poté od stavu 4:2 ve 2.setu, toho vůbec nedokázal využít.

V Madridu hrál Berdych lépe, což bylo dáno především povrchem, který mu vyhovoval. V Římě to bylo přesně naopak. Jinak doufejme, že turnaj vyhraje Federer, bohužel vzhledem k okolnostem tomu moc nevěřim.
Reagovat
Matti
Ja v to nedoufám ani nevěřím.
Reagovat
VlS
Hrál proti nejlepšímu antukáři všech dob na té nejantukovatější antuce. Hrál super a bohužel to o kousek nestačilo, ale o malej. Moc lidí, kteří dali Rafu na antuce, když byl v pořádku neběhá. Vim jen o Novakovi, Rogerovi a Soderlingovi a to ještě tak jednou za pětiletku.
Reagovat
tommr
Tomáš ale přesto může bejt se svým vystoupením v Římě spokojenej. Postupem do čtvrtfinále splnil plán a v žebříčku si upevní sedmý místo - na všechny hráče mezi 8.-20. místem si nahrál nějaký body. Jeho nejbližší pronásledovatel Tipsarevic na něj ted ztrácí už 1490 bodů ... :)
A pokud Nadal splní očekávání a v SF porazí Ferrera tak bude Tomáš na šestý místo i nadále ztrácet pouze 50 bodů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skvelý zápas Berdycha..Ak by mal dnes iného protivníka, pravdepodobne vyhrá...Snáď sa v Paríži v potenciálnom QF Rafovi vyhne.
Reagovat
smazaný uživatel
vypada to vypada - leto bude opet Španela !!! ma chut, je ve forme a jeste ma co dohanet. Jen si s Novakem o ten stupinek asi prohodi misto ( v Paris mi kluka srbskeho bude hodne hodne lito - ze ten kouzelny Grandslam nedokazal
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsi vychladl po minulém týdnu a nyní prudíš nanovo? Já jen, že už jsem si přečetl ten tvůj komentář vedle.
Reagovat
smazaný uživatel
zapomel si napsat ty žebraku 99.9 Milacek Roland .....
Reagovat
freeteepek
Zahraju si na radila. Berďa dnes předvedl, že na Nadala má. Např. servis má lepší. Bohužel si to kazí hlavou. Nadal ho prohodil asi 7x po lajně. Nadal tyhle údery umí, přesto se Berďa nepoučil a nešel tam včas. Berďovi se Nadala naopak po lajně nepodařilo prohodit ani jednou (v obranné pozici). Proč asi? Protože to Nadal vždycky vystihl.
Nadal už na servis stál cca 3m za základní čárou. A ty křížný údery od Berďi jsou hrozně čitelný. Proto Nadal všechno doběhne. Je potřeba hrát mu to víc do protipohybu. Nejdřív ho zahnat do kouta křížným úderem a pak to tam po lajně vrátit ještě jednou. Berďa místo toho hraje nadruhou stranu, kam už Nadal v předstihu běží...
Reagovat
smazaný uživatel
Neřekl bych že na něj má. Herně by to šlo, ale ne psychicky. Podle mě už na něj má menší psychický blok, protože tolik porážek v řadě samozřejmě není náhoda. Herně to dnes bylo fajn, uměl ho i pěkně zatlačit, podání fungovalo (servis jak říká freeteepek má Berďa lepší ačkoliv líp dnes podával Rafa) ale ve druhém setu z toho začal Berdych dělat "kovbojku" a z Rafy se jednoduše po*ral, když to tak řeknu. Měl dobrou šanci ho potrápit ve třech setech.
Reagovat
freeteepek
Nadal už na příjmu...
Reagovat
Fandina
Tomáš chtěl vyhrát, Rafa taky, vyhrál ten lepší. Jsou to profesionálové, nejde o psychiku, jde o to kdo zahraje líp. Motivace je jasné. Výhra. Jít na kurt a zahrát lepší tenis. Nejde o blok.
Reagovat
smazaný uživatel
V rozhodujících momentech zápasu o psychiku jde, bud si věří, nebo ne, samozřejmě, že chtějí vyhrát oba, ale ti nejlepší mají právě i psychickou odolnost, proto vyhrávají těžký zápasy, gs, mají plno titulů. To je odlišuje od "zbytku".
Reagovat
Fandina
Já to beru tak, že třeba jen tak rekreačně s někým hraju a turnajově i v golfu, a vždycky chci vyhrát, a přesto to nedám, prostě zklame technika, úder, tak proto vím, že psychicky chci, hecuji se a pak to třeba nedám, nebo taky dám, ale chci vždy ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To ale špatně chápeš, nejde o to, jestli chceš vyhrát. To chce každej. Jde o to, jak na tu touhu vnitřně reaguješ. Jestli se ti roztřesou kolena, nebo to zvládneš s ledovým klidem. Jestli se přes chyby přeneseš, nebo ti podlomí sebedůvěru. Jestli po úspěchu se udržíš a hraješ pozorně, nebo zvolníš. Vyhrát chce každej profesionální sportovec, přesto psychika je jedna z naprosto klíčovejch vlastností. Spoustů zápasů nerozhodne technika, ale je to jen o vnitřní síle. Kdyby to bylo, jak říkáš, tak finále v Madridu vyhrál Berdych.
Reagovat
Fandina
Já nejsem psycholog, takže nevím. Soudím podle sebe. Vím, že mám vnitřní sílu a touhu vyhrát, ale když dobře nepodávám, tak vím, že to těžko uhraju. Nebo jen proti tomu, kdo hraje hůř než já. A taky se znám, že vždy jdu, abych vyhrála a když se mi hra daří, netřesou se mi kolena a když se mi nedaří nehroutím se, protože vím, že jsem to a to zahrála blbě, nebo že ten proti mě zahrál dobře. A ve vyrovnaných zápasech jde také o štěstí ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
50% tenisu je jen psychyka...
Reagovat
Paseka
Škoda, na tyto hráče neumí zahrát !
Reagovat
smazaný uživatel
Na Nadala nedokáže na antuce zahrát nikdo (až na Djokovice, když je ve formě). Modrou antuku vůbec nepočítám.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist