Berdych nedal Kavčičovi šanci, ve čtvrtfinále narazí na Gasqueta

7. 1. 2015, 21:40
Aktuality 37
ATP DAUHÁ - Tomáš Berdych má v úvodu sezony solidní formu. Už čtvrtou výhru od začátku roku si připsal dnes v Dauhá, kde porazil snadno ve dvou setech Slovince Kavčiče. O postup do semifinále se utká s Francouzem Gasquetem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych po loňské sezoně ukončil dlouhodobou spolupráci s trenérem Tomášem Krupou a začal pracovat pod vedením bývalého kouče Andyho Murrayho Venezuelanem Danielem Vallverduem.

A jejich chemie, zdá se, zatím funguje. Čtyři zápasy = čtyři výhry. Poté, co český tenista koncem minulého týdne na exhibici v thajském Hua Hin porazil dva hráče Top 10 Davida Ferrera a Milose Raonice, potvrzuje nyní roli favorita proti outsiderům v katarském Dauhá.

Po včerejší hladké výhře nad Uzbekem Istominem dnes porazil ještě snadněji Slovince Blaže Kavčiče. V úvodním dějství rodák z Valašského Meziříčí vedl už 5-0, pak sice soupeř hru na krátký čas vyrovnal, ale i v druhé sadě dvakrát ztratil podání a Berdych zvítězil 6-1 6-2.

Slovinský hráč z konce první stovky žebříčku tak ani potřetí s Berdychem neuhrál set. Utkání trvalo jen 58 minut. "Jsem rád, jak jsem zápas zvládl. Co jsme si řekli před zápasem, to fungovalo a je to další krok v turnaji," řekl Berdych v rozhovoru na kurtu a pochvaloval si spolupráci s novým trenérem.

"Zatím to funguje na sto procent a bylo by hezké to udržet co nejdéle. Jsem rád, jak jsme začali a jak to funguje na kurtu. Zatím to jde moc dobře," uvedl devětadvacetiletý Berdych.

V zítřejším čtvrtfinále bude jeho protivníkem turnajová šestka Richard Gasquet, kterého v posledním vzájemném střetnutí v říjnu v Šanghaji snadno porazil, ale v celkové bilanci s ním prohrává 4-6. Francouz dnes porazil 6-3 6-2 Itala Simoneho Bolelliho.

Podobně suverénně zatím kráčí turnajem nejvýše nasazený Novak Djokovič. Ten postoupil do čtvrtfinále po hladké výhře 6:2, 6:1 nad Ukrajincem Sergijem Stachovským.

- ATP 250 DAUHÁ -
(Katar, tv. povrch, 1,221.320 dolarů)
středeční výsledky (07. 01. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berdych (3-ČR) - Kavčič (Slovin.) 6-1 6-2
Djokovič (1-Srb.) - Stachovskij (Ukr.) 6-2 6-1
Ferrer (4-Šp.) - Verdasco (Šp.) 6-3 6-2
Gasquet (6-Fr.) - Bolelli (It.) 6-3 6-2
Karlovič (7-Chorv.) - Basilašvili (Gruz.) 7-6(3) 6-3
Dodig (Chorv.) - Berrer (Něm.) 7-6(1) 6-2
Brown - Struff (oba Něm.) 7-6(9) 6-4
Seppi (It.) - Souza (Braz.) 7-5 6-2
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Knowle/Oswald (Rak.) - Rosol/Stachovskij (ČR/Ukr.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
smazaný uživatel
má teda velkou šanci, koukám, to jsou věci. Karloviče teda opravdu moc nemusím, ale že vyřadí Djoka jsem nečekala. Ale jak je vidět, nejsou to stroje.
Reagovat
panzer.dragon
tak letos se to vyvíjí slibně hned od zařátku sezony
Reagovat
steve79
Tak to je hodně překvapivý výsledek. V basileji už málem vyhrál nad Federerem
Reagovat
panzer.dragon
jj toho sem si taky vědomej, ale s karlovicem to často smrdí i pro rogera, ty esa sou zničující, u karlovice je sympatickej ten věk 35 let, a dal si djoka k večeři :-)
Reagovat
Mayo
35 ? :O
Reagovat
panzer.dragon
jj celkem hustej bourák
Reagovat
panzer.dragon
pěknej komentář, ikdyž nevim jestli pravidvej.. snad jo

At 35 years & 10 months, think Ivo Karlovic is oldest man to beat world No 1 since Ken Rosewall (39) beat John Newcombe at Wimbledon 1974!
Reagovat
Stan_Borowitz
jj, je to tak.
Reagovat
steve79
Karlovič to má na raketě!
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovicovi to Doha hodne vyhovuje. Uplne stejne to bylo jako minuly rok, kde porazil i Tomese ikdyz Tom nehral vubec spatne. Dofam, ze to ale Nole zvladne a ve dvou setech...
Reagovat
tommr
bylo by fajn kdyby se Karlovicovi podařilo Djokovice porazit a Tomáš si to pak s ním moh ve finále rozdat a odčinit tu lonskou potupu ... :)
Reagovat
Kozoroh
Ty tommr, neštvi mě! :DD Djokera chci ve finále!
Reagovat
Kozoroh
V prvním setu Karlovič výborně podával, ztratil jen 4 fiftýny. Naopak No1e již na úvod čelil brejkbolu a servis si tak musel uhrát přes shodu. V TB však Djoker kraloval a k mé spokojenosti získal první set.
V druhém setu už servis Esoviče tak moc nedrží, přesto si Novak ještě nevypracoval brejkbol. Snad to dlouho nepotrvá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Ivo ho dostal do tiebreaku. Teprve v sedmém letošním setu si v setu Nole zahraje víc jak 2 gamy, takže už i tiebreak se dá brát jako velký úspěch.
Reagovat
Fandina
Iva jsem viděla s Rosolem a vůbec se nedivím, hraje tady super!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale v tiebreaku se mu nedařilo, za stavu 3:2 pak celkem kuriózní chyba.
Reagovat
Mayo
No takze si drzal pekne podanie...druhy set tipujem 6 ku 3
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, bude Tom dneska na Eurosportu 1?
Reagovat
tommr
jj určitě bude a kdyby se to nějak protáhlo tak po 19:30 bude na dvojce. Už se na ten zápas hodně těším ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, já taky ;)
Reagovat
tommr
doufám, že se Tomáš pochlapí a Gasqueta porazí - má mu co vracet. Pokud by dneska vyhrál tak má cestu do finále pěkně umetenou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
taky doufám, ale mám tradiční před-gasquetovské obavy, prohra by každopádně mrzela, když v semifinále je Seppi nebo Dodig. Tak snad vyhraje :)
Reagovat
gigin
Tak mu nabízeli divočáky jak do Aucklandu, tak do Sydney, ale býk nic...

https://au.news.yahoo.com/thewest/sport/tennis/a/25929121/nadal-turns-down-auckland-wild-card-offer/
Reagovat
Roger_Federer
Nechce se mu nechce..
Reagovat
Fandina
Berďa dneska super. A oblečení také super, nádhera, momentálně nejlepší na okruhu. Tak držím palce dál. Vím, že s Ríšou to nebude lehké. Je to můj oblíbenec s šikovnou rukou a sekanou ránou, ale věřím, že Berďa bude lepší. Držím palce. Berďo pojď!!!
Reagovat
janek_da
Dolgo vyhrál 55.7% bodů, přesto prohrál. To je nejvyšší hodnota od sledování tohoto ukazatele.
Reagovat
Davor1
v prvom sete totiž dominoval a vyhral niekoľko čistých hier, zatiaľ čo Kližan len jednú ubojovanú. Myslím, že aj v ďalších setoch, ktoré prehral, uhral viac bodov, Kližan išiel často cez zhody a Dolgo vyhrával svoje hry hladšie...

Čo ale predviedol v tom TB druhého setu, to je fakt na psychiatra. Prehrať TB zo 6-2 je fakt sila a to sa Dolgovi nestalo prvý raz.
Podobne dnes aj Chardy. V treťom viedol v TB 6-5 a podával na MP, spravil dvojchybu. Po výmene strán podával za stavu 6-6 a bum, ďalšia DF :DD Pritom bol vo výmenách celý zápas jasne lepší, Dimitrov len čakal na jeho chyby a hral svoju klasickú udržiavačku.
Reagovat
janek_da
Chardyho je z mojeho Cvokhausenu. Takže tak. :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Doga mi ani nepripominejte. Jeste ze jsem to nevidel, to by semnou asi kleplo toto.
Reagovat
smazaný uživatel
Ríša je takový zvláštní týpek, ale když ti půjde podání, FH cross a nebudeš stát pořád na BL, ale útočit, šanci určitě máš. A občas bys taky mohl zkusit dropshot, nějak jsi zapomněl, jak se hraje a Kavčič dneska ukázal, jak je účinný :D
Reagovat
Roger_Federer
myslus ze si to Berda precte?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, proč bych mu to jinak sem psala :D:D
Reagovat
Roger_Federer
ja jsem si to myslel..ze ty nejsi blazen:)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš štěstí :D
Reagovat
smazaný uživatel
nabízí celkem zajímavé zápasy:

Šafářová > Williams:
Lucka ví, že Serena v Perthu není neporazitelná, nakonec z pěti setů dostala třikrát nadílku, takže určitě bude cítit šanci na zisk velmi cenného kudrnatého skalpu a doufám vstoupí do zápasu bez přílišného respektu. Hlavní otázkou ale zůstává, v jakém rozpoložení bude Serena.

Sharapova > Suarez N.
Kerber < Svitolina
Wozniacki > Goerges
Tyto zápasy mohou být docela vyrovnané, a nedivil bych se kdybychom se v jednom z nich dočkali překvapení.

Kvitová > Smitková
Terku jsem v Číně hrát neviděl, ale z osvědčeného vzorce Petra x libovolná Češka mi vychází vítězka jasně.

Djokovic > Karlovic
Pro zajímavost, bilance 2:1 pro Karlovice, jejíž zápasy jsou ale zaznamenány ještě v Kosmově kronice, takže alespoň čekám že Ivo se svým servisem Novaka potrápí trochu víc než předchozí soupeři.

Berdych > Gasquet
Až na jeden případ vždy ten, kdo vyhraje první set, vyhraje i zápas, a věřím že Tomášovi jeho aktuální forma vydrží i v tomto zápase.
Reagovat
Mayo
2-1 pre Karloviča ? :D mňa porazí asi
Reagovat
Kozoroh
1) První zápas svedli v kvalifikaci Madrid Open 2005, do statistik ATP se toto utkání nepočítá, tudíž je mezi nimi plichta 1:1.
2) Oba zápsy na ATP Tour svedli v roce 2008, je to zvláštní, že se střetávají po nec. 7 letech. Netřeba psát, že za tu dobu se hlavně u Djokera spousta věcí změnila.

Anakin - Nemám o Noleho strach, svým megareturnem eliminuje Ivovo podání a pak to bude hra kočky s myší :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist