Berdych nezvládl dohrávku s Tiafoem a v Miami končí ve třetím kole

27. 3. 2018, 21:32
Aktuality 9
ATP MIAMI - Tomáš Berdych bude poprvé od roku 2012 chybět ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 v Miami. Letos český finalista ze sezony 2010 vypadl už ve třetím kole s domácím mladíkem Francisem Tiafoem, když neuspěl v dnešním dohrávaném třetím setu.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych a Francis Tiafoe nastoupili k prvnímu vzájemnému duelu v pondělí hodinu před půlnocí a ve 2:13 byl jejich souboj za stavu 7-6 2-6 a 4-5 z pohledu českého tenisty kvůli dešti přerušen.

Už po necelých třinácti hodinách je čekala dohrávka a lépe ji zvládl o dvanáct let mladší Američan. Berdych sice po vyrovnání na 5-5 vedl na returnu 30-0, k brejkbolu se ale nedostal a rozuzlení musel přinést tie-break. Dvaatřicetiletý Čech v něm dvakrát trefil pásku, uhrál jediný míček a nakonec prohrál 7-6 2-6 6-7.

Finalista z roku 2010 Berdych bude v Miami chybět ve čtvrtfinále poprvé od roku 2012 a teprve potřetí za posledních jedenáct let. Vinou neobhájení loňského čtvrtfinále klesne ve světovém žebříčku ze 13. místa minimálně o čtyři pozice.

Berdych má letos bilanci 10 výher a 5 porážek, přičemž papírového favorita porazil jen v Meloburne (Del Potra). Porážky utrpěl se Struffem (27 let), Federerem (36), Chačanovem (21), Hyeon Chungem (21) a dnes Tiafoem (20).

Tiafoe, který minulý měsíc v Delray Bech slavil první titul na okruhu ATP, tři hodiny po skalpu Berdycha vyzval ve svém druhém osmifinále na turnaji Masters 1000 Kevina Andersona, své největší čtvrtfinále ale nevybojoval. S Šestým nasazeným Jihoafričanem prohrál 6-7 3-6.

Juan Martín Del Potro v Miami postoupil podruhé v kariéře a poprvé od roku 2009 do čtvrtfinále. V boji o něj argentinský tenista přehrál 6-4 6-2 Srba Filipa Krajinoviče a vyhrál už 14. zápas v řadě.

O semifinále si zahraje s Kanaďanem Milosem Raonicem (
h2h 2-2), kterého přehrál před dvěma týdny v Indian Wells. Kanadský tenista ve čtvrtém kole porazil 6-3 6-4 Francouze Jérémyho Chardyho, na kterého našel recept i v sedmém vzájemném duelu, z toho šestém na turnaji Masters 1000.

John Isner po deblovém triumfu v Indian Wells konečně ožívá i ve dvouhře. V Miami porazil 7-6 6-3 světovou trojku Marina Čiliče a poprvé v sezoně postoupil do čtvrtfinále. V něm se dvaatřicetiletý Američan střetne s o jedenáct let mladším Korejcem Hyeon Chungem (h2h 2-1).

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.972.535 dolarů
úterní výsledky (27. 03. 2018)
• Dvouhra - 3. kolo •
Tiafoe (USA) - Berdych (10-ČR) 6-7(2) 6-2 7-6(1)
• Dvouha - osmifinále •
Isner (14-USA) - Čilič (2-Chorv.) 7-6(0) 6-3
A. Zverev (4-Něm.) - Kyrgios (17-Austr.) 6-4 6-4
Del Potro (5-Arg.) - Krajinovič (Srb.) 6-4 6-2
Anderson (6-JAR) - Tiafoe (USA) 7-6(3) 6-4
Carreňo (16-Šp.) - Verdasco (31-Šp.) 6-0 6-3
Hyeon Chung (19-Korea) - J. Sousa (Portug.) 6-4 6-3
Raonic (20-Kan.) - Chardy (Fr.) 6-3 6-4
Čorič (29-Chorv.) - Shapovalov (Kan.) 7-6(2) 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Dobry-den
Já osobně jsem přesvědčen o tom, že Tomáš prohrál schválně, aby si nezhoršil bilanci s Endrsnem, který si jde pro titul. Přijde mi totiž k neuvěření, že by Tom dokázal prohrát s takovým joudou, jako je Tiafoe. Sorry jako.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiafoe je este mlady,bojuje cele to este zere(preziva),vzdialene mi pripomina mladeho Roddicka,ten ked mal 18 tak som si myslel,ze na kurte dostane infarkt,taky bol prehecovany,naproti tomu Berdych je kludnejsi,teraz ked je starsi,tak to cele bere viac takticky,startovne+nejake to prizemoney za druhe-tretie kola,aby bolo na reziu:)
Reagovat
jurasekh
...hlavně, že ho "pásky boleli"?! Když neumíš česky, tak ani nechápeš tenis, hrdino :-)
Reagovat
smazaný uživatel
se opet odklada.
Nu skoda, na 13 vzajemny duel Kevina Rockmena a Rebela si budeme muset opet pockat.
A tak Kevina ceka Frantisek.
Kevin si s Frantou na USO poradil celkem lehce, ale tady to bude asi trochu jine...
Jinak pujde o ciste Africke derby. JAR vs. Sierra Leone:)
Reagovat
hippos
snad vyhraje člověk
Reagovat
Nola
Nando tam klauni :D
Reagovat
Roger_Federer
Diky Tome :)
Reagovat
Kytka
A zase spadl někam na 17 místo a může být hůř. Ani těch pár loňských bodů neobhájí.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to už po několikáté, kdy to měl Tom otevřené, aby šel daleko. Ono ale možná ho to paradoxně ještě více sváže a jak ucítí tu možnost, tak se posere no. Dneska v tiebreaku ty dvě pásky hodně boleli, ale není mu 18, aby se z toho takhle sesypal no. Navíc to mohl dohrát i dříve. Škoda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist