Berdych otočil finále s Dimitrovem a po dvou letech znovu ovládl Stockholm

19. 10. 2014, 17:33
Aktuality 148
ATP STOCKHOLM - Ve Stockholmu má sídlo značka H&M, která ho druhým rokem obléká. A právě ve švédské metropoli Tomáš Berdych získal poprvé v kariéře dva tituly z jednoho turnaje, když dnes navázal na předloňský triumf. Ve finále zdolal loňského šampiona Grigora Dimitrova a ziskem jubilejního 10. titulu udělal další krok k postupu na Turnaj mistrů.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych se tento týden po loňské absenci vrátil na halový turnaj do Stockholmu a stejně jako při předchozí návštěvě opouští švédskou metropoli neporažen. Z pozice nasazené jedničky si došel pro svůj jubilejní 10. titul a poprvé v kariéře dokázal vyhrát jeden turnaj podruhé.

Letos navázal na únorový triumf v Rotterdamu a teprve podruhé v kariéře vybojoval dvě trofeje během jedné sezony. Poprvé se mu to povedlo v roce 2012, kdy vyhrál v Montpellier a právě ve Stockholmu. Všechny čtyři poslední trofeje získal v hale.

S deseti triumfy se Berdych vyrovnal Petru Kordovi. Lepší jsou z českých rodáků už jen Karel Nováček (13) a Ivan Lendl, který se radoval z 94 vavřínů. "Znamená to pro mě hodně, každý titul se počítá. Stále ale ještě mám do konce roku pár šancí," řekl Berdych.

10 TITULŮ TOMÁŠE BERDYCHA:
2014 Stockholm (tv. povrch/hala)
Rotterdam (tv. povrch/hala)
2012 Stockholm (tv. povrch/hala)
Montpellier (tv. povrch/hala)
2011 Peking (tv.povrch)
2009 Mnichov (antuka)
2008 Tokio (tv. povrch)
2007 Halle (tráva)
2005 Masters Paříž (koberec/hala)
2004 Palermo (antukaů)

Tento týden se devětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí dostal přes tři kvalifikanty bez ztráty setu do svého celkově čtyřiadvacátého finále. V něm však narazil na obhájce titulu Grigora Dimitrova, s nímž ve vzájemné bilanci prohrával 1-3. Všechny jejich souboje musel rozhodovat třetí set a ani páté střetnutí nevybočilo ze zajetých kolejí.

Velkou přetahovanou nabídli již první dva gamy, které trvaly téměř dvacet minut. Oba finalisté však nakonec své servisy udrželi. Až v sedmé hře šel do brejku Berdych, který ovšem vedení 5-3 neudržel, vybral si slabší chvilku a po čtyřech prohraných hrách po sobě dějství prohrál.

"Dělal jsem od začátku vše správně, ale nevyužil jsem svoji šanci a Grigor hrál na konci prvního setu skvělý tenis. Prostě mi set sebral," řekl Berdych. Nepovedená koncovka úvodní sady ho naštěstí nerozhodila. "Snažil jsem se hrát stejně dál, protože jsem si myslel, že na něj mám hru, a na konci se ukázalo, že to byla správná volba," řekl Berdych.

V dalších deseti gamech na podání už ztratil dohromady jen deset míčků, v úvodu druhé i třetí sady si vytvořil náskok brejku, který pokaždé pronesl bez potíží až do cíle, a nakonec po 2 hodinách a 22 minutách nad o šest let mladším Bulharem zvítězil 5-7 6-4 6-4.



"Důležitý byl brejk na začátku druhého setu," mínil Berdych. "Předtím Grigor po kurtu létal a bylo důležité začít jinak, protože jinak je člověk k nezastavení. Sám to znám. Byla to skvělá a vyrovnaná finálová bitva. Grigor hrál výborně, ale vyhrát může jen jeden a já jsem byl ten trošku šťastnější," komentoval Berdych.

"Tohle byl nejlepší zápas na konec turnaje a diváci si ho museli užít. Věřím, že se za rok znovu vrátím," řekl sedmý hráč světa, jenž ve Stockholmu neprohrál už osm zápasů v řadě. Takovou bilancí se na žádném jiném turnaji pyšnit nemůže.

Svěřenec kouče Tomáše Krupy má letos za sebou páté finále s bilancí 2-3. Finálové zápasy v Dubaji, Oeiras a Pekingu prohrál. Na severu Evropy překonal počtvrté za sebou metu 50 vítězných zápasů v sezoně, což je známka vydařeného roku. Finálová výhra nad Dimitrovem byla už jeho jednapadesátá. Nejvíce duelů Berdych vyhrál předloni - celkem 61.

Dimitrov poznal hořkost finálové porážky teprve podruhé v kariéře a poprvé po předchozích čtyřech triumfech. Po loňském premiérovém vítězství v hale ve Stockholmu vyhrál letos v březnu na tvrdém povrchu v Acapulku, v dubnu na antuce v Bukurešti a pestrou sbírku trofejí zkompletoval v červnu na trávě v Queen's Clubu.

BOJ O TURNAJ MISTRŮ K 20. ŘÍJNU:
1. Novak Djokovič (Srb.) 9010 bodů
2. Roger Federer (Švýc.) 8020
3. Rafael Nadal (Šp.) 6745
4. Stan Wawrinka (Švýc.) 4805
5. Kei Nišikori (Jap.) 4265
6. Marin Čilič (Chorv.) 4150
7. Tomáš Berdych (ČR) 4105
8. Andy Murray (Brit.) 3885
9. David Ferrer (Šp.) 3775
10. Milos Raonic (Kan.) 3750
11. Grigor Dimitrov (Bulh.) 3555

Dnešní bitva byla zároveň důležitou s ohledem na postupovou matematiku na Turnaj mistrů. Dnes se hrálo o dalších 100 bodů, které mohou mít v konečném zúčtování významnou roli. Berdych si ve Stockholmu polepšil celkem o 160 bodů a upevnil si sedmou postupovou příčku.

Třiadvacetiletý Dimitrov si ze Skandinávie odváží 105 bodů a jeho ztráta z jedenáctého na poslední osmou postupovou pozici, na které se po dnešku usadil vídeňský šampion Andy Murray, se po tomto týdnu zvýšila z 300 na 330 bodů. Nicméně vhledem ke zdravotnímu stavu Rafaela Nadala se teoreticky může postupovat i z devátého místa a navíc další dva v pořadí budou pozváni jako náhradníci.

Ve hře ještě zůstává dalších 1500 bodů, které si tenisté mohou připsat v následující dvou týdnech. Berdych se nyní přesouvá na podnik ATP 500 do španělské Valencie, kde ho čeká domácí Pablo Andújar. Dimitrov bude hrát ve švácarské Basileji, ve které začne proti sedmnáctiletému Němci Alexanderu Zverevovi. Následovat bude Masters 1000 v Paříži, kde je poslední šance kvalifikovat se do Londýna.

"Jsme všichni ve stejném vlaku a snažíme se dostat do Londýna, ale jeden z nás zůstane těsně za branami. Snažím se užívat svůj tenis, hrát co nejlépe," řekl Berdych.

Ve Stockholmu se Berdych vrátil k setkání s Ivanem Lendlem, kterého chtěl angažovat do realizačního týmu, ale bývalý první hráč světa kvůli nedostatku času odmítl. "Nebylo správně interpretované, že chci vyměnit trenéra. Ivan měl být součástí týmu, ne že bych někoho měnil za někoho. To ale nedopadlo a respektuji to," řekl Berdych. "Teď je hlavním cílem dostat se na Turnaj mistrů a co bude pak, jaký bude můj další krok na další rok, na to se budu soustředit a připravovat po sezoně."

- ATP 250 STOCKHOLM -
(Švédsko, tv. povrch / hala, 593.705 eur)
nedělní výsledky (19. 10. 2014)
• Dvouhra - finále •
Berdych (1-ČR) - Dimitrov (2-Bulh.) 5-7 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

148
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš ten Bolelli je vůůůl, že se sníží na úroveň juniora jsem teda nečekala, tohle mi moc nevoní :/
Reagovat
Cico93
Reagovat
Cico93
a dopodávať!
Reagovat
gigin
https://twitter.com/jessica4stein/status/524204658131083264/photo/1
Reagovat
panzer.dragon
ten Bolleli je hroznej zoufalec
Reagovat
Cico93
Aj keď teda Ital mu k tomu nepatrne pomohol.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi vtipálek, prej nepatrně :D Tohleto není ani poloviční Nadal a Bolelli svojí mizernou hrou není schopnej ani vyrovnat úroveň :/
Reagovat
Cico93
tiiiško moja:)
Reagovat
smazaný uživatel
máš bobky, že to zakřiknu? :D Roger měl s Bolellim v Davis Cupu daleko víc práce, toto je antitenis, až mám pocit, že strejda Toni Itala pro jistotu podmáznul, aby si Rafa zas neuříznul ostudu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toto byl luxusní pohled na luxusní výměnu ze snížené kamery :))
Reagovat
Roger_Federer
Monaco je jiste spokojeny s Rafovou postavou.:)
Reagovat
Roger_Federer
Melo to byt nize.
Reagovat
smazaný uživatel
další vtipálek :DD
Reagovat
Roger_Federer
Ja si te vsimam..a ty si Rafovec, co se schovava za Fedexa..Tusim
Reagovat
smazaný uživatel
tak to tušíš hodně vedle :P možná klamu tělem, ale jsem čistě RF a Rafanovi málokdy fandím, spíše se nad ním podivuju a bavím se tvými narážkami a je mi jedno, jestli mě tu ostatní ukamenujou ;)
Reagovat
Cico93
Máš pravdu, Jeto naša parta;)
Reagovat
smazaný uživatel
částečně ;) Rogera budu vždycky stavět na první místo a Rafu podle schopností a zásluh za něj před Djokoviče, ale ne podle sympatií, někdy prostě nevím, co si o Rafovi myslet, respektuju jeho úspěchy a je neskutečný, co dokáže, ale v mých očích není lepší než Roger, nedokážu být ale hater, abych tu na něj přímo házela špínu, jen si do něj občas ráda rejpnu, protože mi přijde vtipnej :D
Reagovat
Cico93
Čo ti naňom pride vtipné preBoha?
Reagovat
smazaný uživatel
já nevím, ty jeho rituály, grimasy, to jak mluví atd atd, někdy se nechám unést konspiračními teoriemi o jeho zraněních, protože mu zas až tolik nevěřím, ale na druhou stranu musím ocenit jeho um, přece jen toho tolik nevyhrál jen tak náhodou, fascinuje mě, že je protipólem Rogera a přitom si jsou tak blízcí, doteďka si rvu vlasy, že jsem jejich zápasy nesledovala v době největší rivality a měla bych si už konečně přečíst tu knížku Rafa můj příběh co mám doma, abych pochopila jeho myšlení, jak je možný, že je tak psychicky odolnej hráč jako nikdo jinej ;) S Rafou to mám tak trochu rozpolcený no :D
Reagovat
Cico93
Noo len čitaj, ja už prečítal. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
no zatím na ni sedá prach vedle již přečteného Rogera a nepřečteného Djokera, to myslím dokazuje víc než dost, co jsem zač, nebo ne? ;)
Reagovat
spaniel
Jedina knizka co fakt stala za to je Agassiho Open.
Reagovat
smazaný uživatel
tak s tím plně souhlasím, Agassiho Open je skvělá, těžko říct, jestli něco není přikrášlený, ale stejně je to odvaz :D ta o kariéře RF se s tím nedá moc srovnávat, když to není psaný jeho rukou, ale z pohledu novináře, co bych si ještě chtěla přečíst je Winning Ugly :))
Reagovat
spaniel
Mam, ale nejak jsem se jeste neprekousal pres úvod :/
Reagovat
Cico93
Rafa brejk!
Reagovat
smazaný uživatel
však způsob, jakým se Bolelli vyházel, je trestuhodný
Reagovat
Cico93
pssssst:)
Reagovat
panzer.dragon
mi přijde nějakej zavalitej ten Nadal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to víš, nějakej čas vypadl z tréninkovýho tempa ;) to máš jedno, mě přijde pořád takovej lehce oplácanej a zároveň svalnatej, svaly mají neustále co spalovat, proto se asi potí jak valach :D
Reagovat
George_Renel
Kdyby byl děvčetem, měl by zadeček jak Serena.;-)
Reagovat
Cico93
Chýba tomu pohyb, razancia:(
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem na Rafana převelice zvědavá, co předvede, jestli by nebylo lepší se na to prostě vyprdnout, u Rogera doma si stejně ani neškrtne :P
Reagovat
Cico93
uff 1 gem.
Reagovat
Mayo
Rafa som zvedavý či ten 1 zápas aspoň vyhrá....vamos..asi si to naladím aj ak mi to nebude blbnúť
Reagovat
Mayo
pardón, nestel som dvakrát
Reagovat
panzer.dragon
nadal dnes prohraje.. je to smutný, ale je to prostě fakt
Reagovat
Mayo
Rafa som zvedavý či ten 1 zápas aspoň vyhrá....vamos..asi si to naladím aj ak mi to nebude blbnúť
Reagovat
steve79
Bude dneska Rafu vysílat Nova sport? Nevíte někdo?
Reagovat
smazaný uživatel
v programu ten zapas je...takze to vypada ze ano
Reagovat
smazaný uživatel
Jo bude. Zajímavé je, že Rafa nehraje doma ve Španělsku, ale přijel na Rogerovu půdu
Reagovat
Cico93
dane :)
Reagovat
smazaný uživatel
jakoby nepochopil, že na Rogerově půdě nikdy nevyhraje ani zápas :D nevěřím tomu, že postoupí dál
Reagovat
Cico93
V posledných rokoch skôr DelPotrová pôda:)
Reagovat
smazaný uživatel
ale Delpo neobhajuje, takže to nemá Rogerovi kdo vyfouknout ;)
Reagovat
tommr
při každým losování tam u sítě máchá raketou jak pomatená - nebo to má být součást zastrašovací taktiky?
Reagovat
tommr
sorry, to nepatřilo sem ... :(
Reagovat
FulnekUltras
ale stejně trefný postřeh...
Reagovat
s7RanG
se skvěle zvednul po tom ztraceným prvním setu. Tam měl velkou smůlu, ale nepoložil se. A pak ho někdo může nazývat labilem...
Reagovat
spaniel
Tady je zajímavá statistika z 2013, která ukazuje, že Berdych rozhodně není labil. Statistika ukazuje procento vyhraných bodů při vlastním podání, když hráč nečelí BP a když hráč čelí BP. Tedy jak na něj tato situace vplývá, zda se složí (jako mnoho, kteří pak třeba zahrají DF). Berdych byl úplně první, když čelí BP, jeho % úspěšnost vzroste...a vrzoste nejvíce ze všech. Zajímavé je druhé místo Radka Štěpánka.

http://www.tacticaltennisblog.com/clutch-players/
Reagovat
George_Renel
Já to beru tak, že slova labilní a nesympatický beru ve spojitosti s Tomem jako hloupá klišé.
Reagovat
spaniel
Mně moc sympatický není... Nebýt Čech, tak mu jistě nefandím.
Reagovat
Tornes
A to zase mě sympatický je. A to tak, jako že hodně. Takže tu je krásně vidět, jak jsou sympatie naprosto osobní záležitost ;)
Reagovat
petrulinka
Prý poprvé v TOP10 na 86. místě Kateřina Siniaková. No nic no. Bylo by dobré si to vždy nejprve po sobě přečíst =D
Reagovat
d@ve
Já bych to tak klidně i chvilku nechal. Je to dobrá inspirace. Třeba se to Katce zalíbí a bude ji to motivovat.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas - hral skvele, skvelej vykon az na konec prvniho setu, kde hraly trosku roli nerviky.

Grigor - Hral moc dobre ale zase trosku vice pasivne. Jinak ale jeho arsenal uderu je hodne velky a necitelny. Kazdopadne mi prijde tuhle sezonu jako kombinace dvou mladsich verzi Djokovice a Fedexe. Co tam obcas zaskluzuje, zato by se Djoker vazne nestydel :-D
Reagovat
Davor1
ja tam z Federera nevidím absolútne nič. Skôr naopak. Úplne rozdielny herný štýl, slabúčky papierový BH, minimálna aktivita, len behá 3 metre za BL a snaží sa donútiť súpera k chybe. To Roger si po body chodí, hrá oveľa rýchlejšie po odskoku, často na sieti...
Ale z Djoka niečo určite má, predovšetkým tie sklzy a niekedy až gymnastické pohyby...
Reagovat
Davor1
Tento týždeň nedošlo prakticky k žiadnemu prekvapeniu, všetky mužské turnaje vyhrali najväčší favoriti, takže v súboji o TM sa to premietne len minimálne. Dimitrov je už na 90% z hry, on mi tam ale chýbať ani trochu nebude. Berdych to má už takmer isté, aj vďaka super losu vo Valencii, kde by mal dôjsť zase do finále. Čilič s Nishim nebudú hrať nikde, takže predovšetkým Kei musí dúfať, že sa okolnosti nejak nezvrtnú proti nemu. Dúfam, že v Bazileji už konečne zaberie Stan, pred vyvrcholením sezóny by sa patrilo dostať do aspoň akej takej formy. Dúfam, že doma zoberie titul Roger a vo Valencii Andy, tam mu to bude sedieť, snáď ho to dnešné finále príliš nevyšťavilo...
Reagovat
Fandina
super a gratulka veliká. Občas jsem koukla, Berďa byl lepší, tak jen tak dál Berďo, držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska super den, vyhrala Nasta a i Andy s Tomem. A vsechny finale mely dobrou kvalitu, takze si vsichni prisli na sve :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger má kolik titulů..86 nebo kolik a tom 10 lol :) pidiuspěch
Reagovat
smazaný uživatel
?
Reagovat
Hypertac
Dobre Beda!
Reagovat
smazaný uživatel
Tom má 10 titulů a ty 0(?). LOL
Reagovat
smazaný uživatel
jeho koment je mimo (ikdyz Federer je best a berdych trapak) ale tvuj komentar je jeste horsi teda musim rict :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tady to zas někdo nepochopil. Ale co jiného od tebe čekat.
Reagovat
fera
...co je to za hloupý srovnání Roger a Tomáš??? Tak srovnej Tomáše s někým kdo mý 2 titul.... to je jako taky pidiúspěch???
fakt nechápu
Reagovat
smazaný uživatel
to ani nejde chápat, jen blbá provokace...
Reagovat
lars
proc jede do Valencie, a ne do Basileje ?
Myslim, ze Basileji by mel lepsi podminky.
Ikdyz Nadal hraje v Basileji, taky nechapu
Reagovat
PetaM
Basilej je mnohem více natřískaná. Roger, Rafa, Stan ... Ve Valencii je jako jednička David ...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím, že to byl ten důvod.
Reagovat
lars
A on vedel, ze bude vic natriskana ?
Neni ve Valencii pomalejsi kurt nez v Basileji ?
Reagovat
PetaM
Tak minimálně předpokládal, že tam bude hrát Roger se Stanem. To, že tam hraje Nadal, je jenom bonus .. :)
Reagovat
panzer.dragon
já nechápu proč řiťuál hraje basilej a ne valencii, valencie mu chybí a hrál by doma.. je tam nějak upsanej?
Reagovat
Kozoroh
Rafoun si chce v Basileji zahrát s Rogerem :-)
Reagovat
panzer.dragon
aj, tak to je špatné zahraje si totiž jen s Bollelim..
Reagovat
smazaný uživatel
já si taky myslím :DD
Reagovat
r.Fever
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
tito
Pochopitelně, zase ten Rafa
http://sport.aktualne.cz/asijska-liga-shani-hvezdy-z-cechu-ji-bude-hrat-jen-berdych/r~45e169c64a0a11e4975f0025900fea04/
Reagovat
r.Fever
ale veď v pohode chlapci, ja som aj rád že tam hrá

radšej za appereance fee na 500vke ako nejakú indickú hlúposť v decembri (viď RF)
Reagovat
Roger_Federer
Nejak ti nerozumim...Nadal tam hrat mel, odhlasil se kvuli tomu zapesti..Federer to napred odmitl a az mu zaplatili 2x tolik co Rafovi tak to vzal..;)
Reagovat
Roger_Federer
Mimochodem mam nejakou suskandu a Roger udajne za jeden zapas bere kolem 1-1,2mil dolaru.
Reagovat
FulnekUltras
zaslouží si rozhodně aspoň ještě překonat třináct vyhraných ATP-turnajů Karla Nováčka a posunout se před něj v absolutním počtu titulů - teď je na deseti, takže by to snad ještě reálně klapnout mohlo.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím naprosto souhlasím. Berďa je skvělý tenista i bez GS titulu. Jenže to mnoha Čechům nevysvětlíš.
Reagovat
FulnekUltras
Oceňuju hlavně dlouhodobou vyrovnanost jeho výkonů na úrovni top10, což v české tenisové historii u mužů není zase tak běžné.
Reagovat
lars
Ale tech ATP titulu ma malo
Reagovat
FulnekUltras
Doufejme, že ještě přibudou. Sám jsem zvědav, kdy se na podobnou stabilní kvalitu výkonů i žebříčkové pozice dostane nějaký další náš hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
To je bohužel pravda. Když to srovnám třeba s Ferrerem nebo Delpem, kteří se pohybovali kolem stejných pozic v ATP žebříčku, tak si člověk říká, kde ten Tomáš udělal chybu. I ten Tsonga, který se (pokud se nepletu) před Toma nikdy nedostal, má těch titulů už 11.
Reagovat
Cico93
Ale dostal.
Reagovat
smazaný uživatel
No, proto jsem tam dala tu závorku. Jistá jsem si tím nebyla.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, teď koukám na žebříčky. 2011 končil Tsonga na 6. a Tom na 7. místě. Tak pardon.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to zvláštní projíždět šest sedm let staré žebříčky a hledat Toma kolem 20. příčky.
Reagovat
lars
Tsonga se pred Toma dostal nekolikrat naposledy asi 2012
Letos Tom zadrbal finale v Portugasku s Berlocqem
Reagovat
lars
11 titulu pro Tsongu je taky docela malo. Muze hrat nejmin 4 turnaje doma. Asi konkurence roste.
Reagovat
smazaný uživatel
Může hrát 6: Montpellier, Marseille, Nice, Rolland Garros, Metz, Paris
Reagovat
lars
Cilic ma 13 titulu je asi 3 roky mladsi
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně, moc ti to přeju, finále jsem neviděla, ale hlavní je výsledek. Doufám, že tě to nakoplo k dalším pěkným výkonům.
Reagovat
smazaný uživatel
Byla radost se na Tomovu hru dívat. Fakt pěkné finále.
Reagovat
lars
Ale nedopodaval 1.set !!
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, to se stalo už i lepším.
Reagovat
VlS
Důležitý je, že dopodával třetí
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt? Tak jsem mu přinesla štěstí, že jsem nekoukala, není to poprvé, musím se nad sebou zamyslet :D Ale mám opravdu velkou radost, letos má konečně už druhý titul, vloni nic. Třeba na TM překvapí, nechám se překvapit :)
Reagovat
fera
myslím, že na TM budeme všichni fandit až se z nás bude kouřit, teda jestli už to má jisté
ani jsem se nedíval na aktuální stav, ale myslím, že se nic moc nezměnilo... vyhráli i Marin i Andy..
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, taky mám z Marina radost, po GS to vypadalo na útlum, ale aspoň, že to dneska dal a pojede na TM. :) Tak jsem fandila samozřejmě Davidovi, ale viděla jsem jen kus prvního setu, pár pinkacích výměn, takže nevím, jak to byl zajímavý souboj.
Reagovat
fera
Jo jo jo, Tomáš dnes super!
Velká gratulace. Konečně to byl hráč, který přišel na kurt vyhrát a bylo jedno, že je ve finále, že Dimitrov má formu, odhodlání a hrál navíc dobře.
Skoro by se zdálo, jakoby si Tomáš řekl: "tak vy mě chcete už odpisovat...." :)))))
Reagovat
FulnekUltras
Psychika vítěze dělá divy...zvlášť když se dotyčný ještě k tomu pořádně nasere... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Grigor by si mohl vzít za příklad Tomáše alespoň v tom, že by začal pořádně makat na returnu s někým, kdo na něj bude sesílat bomby jako ze 3. patra, nemluvě o tom bekhendu a fakt zbytečnýmu plachtění kilák za lajnou, kdyby bral míče daleko dřív, bylo by to taky o něčem jiným. No zatím se utěšuju tím, že mu je pořád jen 23 let a má ještě dost času na tom zapracovat a etablovat se mezi elitu pomalu ale jistě nahrazující tu současnou, do té doby bych mu ale doporučila učit se od mistra :)
Reagovat
Kozoroh
Senior už měl v jeho věku čtyři grandslamy...
Reagovat
smazaný uživatel
nojo, jenže senior je jaksi jiná liga, což? ;) Co potom v jeho věku Rafan, žejo :D Já doufám, že postupem času dospěje herně :))
Reagovat
tommr
čekal jsem, že naše ženy získají o tomto víkendu minimálně jeden titul ( a doufal jsem ve tři) a místo toho slaví hned dva tituly naši muži. To byl docela překvapivej zvrat ... :)
Reagovat
Jan
Jo, taky jsem počítal u těch holek se 2 tituly. Ale jinak je to stejně u chlapů kromě Toma bída. A Tom taky letos těch finále mohl vyhrát víc. Zase, je to sport a nic není automatické.
Reagovat
smazaný uživatel
Chce to titul z Valencie.Jinak si mě nepřej:DD
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvíce jsem ale zvědavej na Berďu ve Valencii
Reagovat
smazaný uživatel
los má celkem solidní , aspoň první dvě kola. Pak už by mohl zlobit Robredo.
Reagovat
tommr
nebo Garcia-Lopez ...
Reagovat
kada.tom
i já ... asi bude hrát až ve středu, ale stejně ... no, snad se k zápasu s Robredem dostane ... i když ten se tam taky dostat nemusí :-)
Reagovat
tommr
no pokud tam chce Tom uspět tak ho každopádně čeká pár soubojů s velice nepříjemnejma Španělama: v prvním kole Andujar, v případným čtvrtfinále bud Garcia-Lopez nebo Robredo, v případným semifinále F.Lopez a v případným finále bud Ferrer nebo Bautista Agut ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš tam ty Španěly vymýtí :D
Reagovat
VlS
No v SF možná Simon
Reagovat
spaniel
Tomáš dneska skvěle, když se opře do forhandu, tak ani Dimitrov nestíhá...ani na motorce. První 2 sety ješte s chybama, ale ve třetím suverénně.
Reagovat
smazaný uživatel
To snad ani nepiš. Za to je zde mnohými kritizován, že si dovoluje vyzdvihovat svůj forhand :D
Reagovat
spaniel
Tak on řekl, že jeho forehand je nejlepší vůbec, ne že je skvělý.
Reagovat
smazaný uživatel
tak si věří, to je dobře
Reagovat
smazaný uživatel
No, a to si dovolil hodně.
Reagovat
gigin
Tak tam byla trošku rebelie :)
Reagovat
Jan
Počítal jsem, že ho Dimitrov smázne, leč Tomáš se pochlapil a vyhrál. Pěkné.
Reagovat
kada.tom
Gratulace Tomášovi. Pro Grigora taky dobrý turnaj.
Já jsem spokojenej :-)

Dneska parádní výsledky - Andy vyhrál, Marin vyhrál, Tomáš vyhrál a Nastěnka vyhrála :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
A teď i náš deblový pár ;-)
Reagovat
kada.tom
jo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
první ATP titul pro Veselku.
Reagovat
smazaný uživatel
no, aby neskončil u toho debla, chce to se soustředit na singl :)
Reagovat
d@ve
Tome, dobrá práce. I když jsem už ztrácel naděje, příjemně jsi překvapil. Přeju ti ještě další finále a poháry...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si to pořád, kdyby Tom neobjížděl stále ty turnaje, kde se schází špička, měl by těch titulů mnohem víc. Ale deset nebo dvacet, na tom nesejde.
Reagovat
smazaný uživatel
proč se vyhýbat za účelem sbírání méně významných titulů, Grigor taky jezdí převážně na ty silně obsazené, tady ale Berdych žádné silné soupeře neměl
Reagovat
smazaný uživatel
to není kritika, jen konstatování, kdyby někdo říkal, že třeba stabilní hráč top 10 má "jen" 10 titulů :)
Reagovat
VlS
Neměl papírově silné až do F. Grigor je velmi silnej soupeř a prakticky, Bachinger včera hrál zatraceně dobře, žebř nežebř.
Reagovat
Kozoroh
Je rok 2014 nejlepší v kariéře Tomáše Berdycha? Dva tituly, 3x QF na GS, 1x SF na GS, na dvou majorech vyřazen vítězem turnaje (Wawrinka & Čilič), na žádném majoru letos nevypadl v 1. kole.
Anebo roky 2012 (dva tituly, SF na USO) a 2010 (finále W) lepší. Hlasujte :-)
Reagovat
smazaný uživatel
v 2010 je ještě SF na RG, pro mě je to 2010.
Reagovat
smazaný uživatel
Za mě taky 2010 :)
Reagovat
VlS
Finále Wimblu, výhra nad Nolem a Fedexem v QF. SF, další porážky Fedexe, to jen tak něco nepřebije, 2010
Reagovat
d@ve
Vstup do Top10 a velmi cenné skalpy.. -> 2010
Reagovat
smazaný uživatel
no vida že to jde, gratulace :-)
Reagovat
Lina
Gratulace. Hezká otočka. :)
Reagovat
smazaný uživatel
dobre, Berdo, z bobku nakonec docela ficak, gratulace, pekne! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace!!!!!!!:)
Reagovat
PetaM
Gratulace Tomeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Chrenda
Uff to mi odlehlo. Zaplať pán Bůh. 10 titul. Gratulace a snad ho to nastartuje do posledních dvou turnajů a na TM!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist