Berdych po 9 měsících nadělil 'kanára', Rosol padl s Troickým

14. 5. 2013, 16:39
Aktuality 176
Ze čtyř českých tenistů na turnaji v Římě zůstává už jen Tomáš Berdych. Ten si dnes poradil hladce s Uzbekem Denisem Istomin a dokonce poprvé po 9 měsících odehrál set bez ztráty gamu. Naopak neuspěl Lukáš Rosol, který nestačil na Troického.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych se po sobotním semifinále v Madridu přesunul na další turnaj série Masters 1000 do Říma, kde si v posledních dvou letech zahrál ve čtvrtfinále. Letos si o něj zahraje znovu, neboť dnes zvládl svůj úvodní zápas 2. kola. 

S Uzbekem Denisem Istomin, kterého v roce 2011 porazil v obou vzájemných duelech, si poradil i potřetí. Na antuce v italské metropoli v dnešním večerním utkání odvrátil všechny čtyři brejkboly a od stavu 4-4 v prvním setu už neztratil ani game. Český tenista vyhrál za 69 minut hladce 6-4 6-0 a poprvé od loňského srpna tak dokázal soupeře zničit 'kanárem'. 

Ve třetím kole se sedmadvacetiletý Berdych utká stejně jako před týdnem v Madridu se 27. tenistou žebříčku ATP Kevinem Andersonem. Jihoafričan, který dnes vyřadil jedenáctého nasazeného Chorvata Marina Čiliče, sice prožívá životní sezonu, s Berdychem ale od loňského ledna prohrál všech sedm vzájemných duelů a letos ve třech střetnutích neuhrál ani set.


Další čeští tenisté už v Římě nepokračují. Po Štěpánkovi a Hájkovi vypadl také Lukáš Rosol, který nevyužil své druhé šance jako lucky loser. Na svém prvním turnaji ATP od premiérového triumfu v Bukurešti prohrál v kvalifikaci s Rusem Kuzněcovem a dnes v 1. kole hlavní soutěže i s Viktorem Troickým.

Rosol sice vyhrál poslední tři vzájemné zápasy a i celkově pátý souboj začal ziskem první sady, tentokrát ale vedení neudržel a prohrál 6-3 1-6 4-6.

Roger FedererHladkou výhrou do turnaje, který ještě nikdy nevyhrál, vstoupil i s novým účesem Roger Federer. Jednatřicetiletý Švýcar smetl za 51 minut hladce 6-1 6-2 domácího Potita Staraceho, jehož porazil i v sedmém vzájemném duelu, a udělal první ze čtyř kroků do prvního letošního finále. Jeho dalším soupeřem bude ve čtvrtek vítěz duelu Simon - Južnyj.

"Bylo to skvělé první kolo, obzvlášť proti domácímu hrdinovi. Byl jsem schopný hrát svou hru a diktovat téměř každou výměnu. Byl to velmi čistý zápas, mám z něj dobrý pocit, protože jsem hrál dobře od začátku do konce. Dobře jsem se pohyboval a celkově to byl dobrý výkon. Doufám, že to tak bude pokračovat dál," pochvaloval si Federer, který minulý týden v Madridu prohrál už ve 3. kole s Nišikorim a ve světovém žebříčku klesl na 3. místo.

Federer v Římě může dosáhnout na jubilejní 900. výhru, od které ho dělí ještě skalpy tří soupeřů. Víc zápasů vyhráli už jen tři tenisté: Jimmy Connors (1243), Ivan Lendl (1071) a Guillermo Vilas (924).

Novak Djokovič dokázal za posledních 8 let jako jediný narušit Nadalovu nadvládu nad turnajem, když si v letech 2008 a 2011 odvezl trofeje za vítězství. Letos do Itálie přiletěl z neúspěšného vystoupení v Madridu, kde padl už v prvním zápase s Dimitrovem, v Římě si však se svým prvním soupeřem bez potíží poradil. Španěla Alberta Montaňese porazil dvakrát 6-2. 

"Na začátek to byl dobrý výkon, i když vím, že mohu hrát lépe. Vím, že moje hra musí bát lepší, abych vyhrál i další zápas. Ale vzhledem k tomu, že jsem neměl dobrý týden v Madridu a nemohl jsem moc trénovat, to bylo dobré," řekl Djokovič, který měl v poslední době problémy s podvrtnutým kotníkem. Nyní už ale prý trénuje naplno.

"Přiletěl jsem sem velmi brzy, od středy tu trávím spoustu hodin na kurtu a tvrdě makám. Snažím se připravit na to, co přijde tento týden a po tomto turnaji v Římě, tedy na dva grandslamy už za necelý měsíc. Je to velmi důležité období pro nás všechny a já musím být dobře připraven fyzicky i psychicky. Myslím, že jsem na správné cestě," uvedl nejlepší tenista světa, který se ve třetím kole utká s vítězem duelu Wawrinka - Dolgopolov.

 

Po dvou vynechaným turnajích (Oeiras a Madrid), na kterých chyběl kvůli virovému onemocnění a žaludečním potížím, se na kurty vrátil Juan Martín Del Potro. A ve svém prvním zápase vážné problémy neměl, ruského kvalifikanta Andreje Kuzněcova porazil 6-3 6-2.

Šňůru šesti porážek v řadě ukončil Julien Benneteau, který překvapivě porazil Nicolase Almagra. Španěl podle prvních zpráv v Římě kvůli potížím s bokem hrát neměl, a i když do soutěže nakonec naskočil, dlouho se v ní neohřál.

Výsledky - Řím - muži (antuka, dotace 2.646.495 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Troicki (Srb.) - Rosol (ČR) 3:6, 6:1, 6:4, Benneteau (Fr.) - Almagro (12-Šp.) 7:6 (7:2), 6:4, Južnyj (Rus.) - Haas (13-Něm.) 6:4, 6:3, Wawrinka (15-Švýc.) - Berlocq (Arg.) 5:7, 6:3, 6:3, Chardy (Fr.) - F. López (Šp.) 3:6, 7:5, 7:6 (6:4), Simon (Fr.) - Volandri (It.) 6:3, 2:6, 6:4, Verdasco (Šp.) - Zeballos (Arg.) 6:3, 3:6, 6:3 

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (6-ČR) - Istomin (Uzb.) 6:4, 6:0, Djokovič (1-Srb.) - Montaňés (Šp.) 6:2, 6:2, Federer (2-Švýc.) - Starace (It.) 6:1, 6:2, Del Potro (7-Arg.) - Kuzněcov (Rus.) 6:3, 6:2, Anderson (JAR) - Čilič (11-Chorv.) 6:3, 7:6 (9:7), Gasquet (Fr.) - Dimitrov (Bul.) 6:4, 6:4.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

176
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
misoSK
chudak Anderson, kde uz mohol byt nebyt Berdycha, v top 20 urcite...
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak Nadal, Djokovič a teď už i Federer mají své největší soupeře venku...
Reagovat
kada.tom
aha, tak to oni budou Tomáš, Del Potro a Ferrer jenom vzduch :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Úplný vzduch ne, ale s hráči typu Rosola, Grigorova nebo Nishikoriho se nemůžou srovnávat, to musíš uznat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Třeba takový Ferrer, ten - na rozdíl od Rosola - Nadala nikdy neporazil...
Reagovat
Stan_Borowitz
na antuce
Reagovat
Stan_Borowitz
ale Rosol taky ne...
Reagovat
Stan_Borowitz
a Ferrer jo...
Reagovat
Stan_Borowitz
...ale už strašně dávno...
Reagovat
kada.tom
tak ty neberu jako jejich největší soupeře, tihle když někoho z těch tří porazí, tak je to spíš svátek, než nějaká tradice - prozatím :-) ne že by Tomáš, Del Potro a Ferrer poráželi Djokoviče, Federera a Nadala na každým turnaji, ale občas se tomu tak stalo a stane ... takže nejsou největší konkurenti pryč :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
zatímco Rosol vloni, a Dimitrov s Nishikorim před týdnem...
Reagovat
Stan_Borowitz
Máš pravdu. Musel jsem se pohádat sám se sebou, abych na to přišel.
Reagovat
Roger_Federer
:), jdi chvilku ven, je tam pekne..Na brusle třeba..:)
Reagovat
a.magerova
A jinak si vystačíš taky sám?! :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
No, občas nic jiného nezbývá. Jsou takové situace. Třeba když ti chybí soupeř na singla. Tak musíš jít pinkat o zeď...
Reagovat
a.magerova
Jj to chápu, že jsou situace, kdy musí člověk improvizovat :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Golden HEAD Ball 2013 with Andy Murray & Novak Djokovic

http://www.youtube.com/watch?v=2qsTuL2e0xQ
Reagovat
smazaný uživatel
:D Pěkně.
Reagovat
smazaný uživatel
Člověk si na dnešek nevsadí a hned by trefil 5 zápasů z 5 a 6 už se blíží taky zřejmě.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/283737_10151632641437534_751243320_n.jpg

Koukám, že Nole poctivě trénuje...:-D
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDD

No to byl zápas ty vole. On hraje do stavu 1:4 hov.no, je zraněný, pak začne sázet jeden skvělý forhend za druhým, Granollers poleví, vyhraje set a pak skončí? Já bych teda netleskal za to, že nevzdal za stavu, ale teď. Možná nevypadá, že by vzdával kvůi výkonu, ale takhle riskoval zhoršení zranění a ukázal Granollerosvi, že na něj má i zraněný. A když dokázal odehrát skoro celý set zraněný, mohl zvládnotu ještě jeden, s tou hrou, kterou předváděl, na to měl. Nechápu, proč takhle nehraje forhend každý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray has retired only twice in his tour career. Both have come on his birthday, 15th May..
Reagovat
smazaný uživatel
:-O zajímavý...
Reagovat
smazaný uživatel
jj, Hamburk 07 a Seppi, fakt krutý :)
Reagovat
smazaný uživatel
Volandri, pardon..
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, zajímavá statistika, tak to už to muselo vážnější a cítil, že třetí set asi nezvládne. On vlastně neskrečoval ani v 18 na US Open, když v 5. set v Pavlem pozvracel kurt. Snad se tedá dá do Paříže dopořádku.

Každopádně bych měl mírnou připmoínku ke komentáři zápasu s Berdychem, tam i v úvodu druhého setu hrál dobře (v 1. byl kromě tiebreaku kelšp než Berdych), odevzdaný byl až od stavu 2:2, protože za stavu 2:1 nevyužil několik brejkbolů a odešel mu 1. serivs.
Reagovat
smazaný uživatel
A nebo se mu nechce na narozky hrát a raději se večer pořádně zakalí s Tsongou, když ten taky vypadnul.
Reagovat
smazaný uživatel
ok, beru v potaz, já se díval z domova s Braníkem v ruce, to člověk hned vidí zápasy trošku jinak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zakalí...na playstationu:-D
Reagovat
Mayo
pozrvracel kurt ? :O to prvýkrát čítam
Reagovat
smazaný uživatel
Holt, ten sa vedel narodiť :)
Reagovat
Mayo
komu fandíš z tej veľkej štvorky alebo kto ti je najsympatickejší ako chceš
Reagovat
smazaný uživatel
Z poměrně zjevných důvodů nemůžu prozradit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen pro silnější žaludky.

http://www.flickr.com/photos/runmarathon/5985358306/

US Open 2005, soupeř Andrej Pavel z Rumunska, osmnáctiletý Andy v pátém setu dlouhého zápasu ve velkém horku hodil doprostřed kurtu kmotru. Pak se sebral a pátý set ještě vyhrál. Pánes no.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, to, co teď udělal Murray, jsem si představovala, že udělá Novak proti Grigorovi...
Reagovat
smazaný uživatel
To je šílenství.. Takový 2 nalitý voleje za sebou vyhodí, ach bože..
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že to skrečnul, asi bych mu po 1. v životě fandil v tom 3. setu..
Reagovat
smazaný uživatel
Andy toto je nedůstojné představení hráče big four. Já tomu nerozumím, že má Muray potenciál na antuce ukázal v celé kráse v roce 2011, kdy na tomto podkladu trápil Djokoviče i Nadala. Loni už to bylo slabší, ale letos hotový blackout. Všude se píše, že nemá na antuku vlohy, ale v tom roce 2011 dokázal, že má, tak nevím v čem to je. Dnes má štěstí, že Marcell si uvědomil kdo má narozeniny a přispěchal s dárkem.
Reagovat
smazaný uživatel
To je nedůstojné i hráče TOP 30
Reagovat
smazaný uživatel
Zavřete oči, neříkejte nic. Zavřete oči. Odcházím.
Snad budu hrát líp než Andy...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám, že budu hrát líp ...
Reagovat
dadaft
takže Petra vs. Samantha.

no, mohl by to být parádní zápas.
ale taky to může být hrůza.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne, každé z týchto mien je samo o sebe lotéria.
Reagovat
smazaný uživatel
ani jedna hráčka nemusí mít strach, že prohraje ze slabou soupeřkou, pro obě je to slušná výzva. Sázím na to, že to bude pěkný zápas. A ať už vyhraje kterákoliv, máme zaděláno i na dobré čtvrtfinále s Azarenkou.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava *se slabou
Reagovat
tommr
Petra se Stosurovou ještě neprohrála i když v tom posledním vzájemným zápase letos při FC musela odvracet mečbol. Tak snad zůstane ta vítězná tradice zachována i nadále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo by to řek, že v zápase Grannolers-Murray bude kurz 6 na Andyho.
Třeba se Marc potento ....
Reagovat
smazaný uživatel
Marcel už se potentoval...čeká, že mu ty poslední dva gamy Můra daruje.
Reagovat
smazaný uživatel
z 2:5 na 7:5 a odrávit mečboly...:D doraž jí Christii!
Reagovat
smazaný uživatel
Doktor filozofie Južnyj by potřeboval vyhledat odbornou pomoc v oblasti psychologie asi. Takhle zazdít zápas se Simonem, to už chce sakra koule.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy to může brát pozitivně, neztratí 2. místo a příští rok může nabrat body :D Hlavně, ať je fit na trvnatou sezonu, na antuku sere bílý tesák.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prsknem trochu té filozofie:
"Vítězství nad sebou samým - toť jediný triumf, v němž úspěch nemá dluhy."
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nech sa odhlási aj z RG, aspoň sa nasadenie troška vyrovná ;)
Reagovat
Mayo
čo to robí ten Andrej
Reagovat
smazaný uživatel
Andrej je pánes.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, vážně. Držím mu palce páč jsem si na něj dal v kurzu 2.1.
Počítám ještě i tommr drží pěsti, páč Granny ohrožuje v žebříčku Rosola, potažmo Berdycha.
Reagovat
tommr
já někomu tak nesympatickýmu jako je Murray prostě fandit nemůžu. Je ale fakt, že pro Tomáše Berdycha by asi bylo výhodnější kdyby postoupil Murray, protože ten je jedinej v týhle čtvrtince kdo by moh vyřadit Del Potra ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
všechno nejlepší k narozkám:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
nezdá se vám, že má něco s tím bokem?
Reagovat
Jardus
Asi má, ale on dělá takovéhle grimasy skoro v každém zápase
Reagovat
Mayo
nolda má o týždeň :)
Reagovat
smazaný uživatel
woytha- Opravdu vypadá na umření...ale tohle už je u Andyho tak trochu klasika, pravděpodobně se ještě zvedne.
Mayo- ano, ano, dobrý přehled máš:-)))
Reagovat
Mayo
sonja tak také musím vedieť :D
Reagovat
smazaný uživatel
Něco asi má, s Berdychem jsem si říkal, že je unavený po zápase se Simonem, dneska je to asi ještě horší, hlavně má neskutečně špatný timing, na svoje poměry na antuce ještě horší. Ke koncí prvního setu vypadal, ež až brečí pomalu.

Největším problémem na antuce je ale 2. servis, pokud netrefí první, nedokáže vyhrávat výměny, takhle mu odešel s Berdychem ve 2. setu a prohrál, i když do té doby hrál dobře. Granollers podává dobře a vlastně hraje celkově dobře, lépe jsem ho snad v singlu hrát neviděl, oproti tomu dřevákovi, jak se často profiluje je to výborný výkon. To, že Andymu něco je, značí i to, že začal víc útočit, chodit do míčů více i za cenu chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
dneska mi děláte radost:-)) I když Jelena si toho kanára mohla odpustit proti Bojaně:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Inak, k tomu pamätnému zápasu z Ríma. Je zaujímavé sledovať, ako sa po rokoch zmenila hra oboch zainteresovaných. Bolo naozaj neuveriteľné sledovať Rafov pohyb v tých rokoch, tomu sa v súčasnosti nik ani nepribližuje. Najviac prekvapivé však pre mňa bolo, že Federerova hra šla minimálne na antuke taktiež hore, než tomu bolo onehdy v Ríme. Myslím, že vo veku okolo 30 hral o poznanie agresívnejšie, než vtedy. To isté platí aj o Rafovi, tam je to však s pribúdajúcim vekom logickejšie.
Reagovat
Vojtiik
mne zase nepripada, ze by federer hral na antuce o poznani lepe proti rafovi/dnes i nolemu, nez v te dobe, lepsi vykon podal mozna tak na FO 2011 v semi/fi.. ale ze by to bylo markantne lepsi, to urcite ne
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry Forehand, ale úplne mimo. Federerova hra na antuke je od roku 2008 len tieňom tej predošlej, mám pocit že ten najlepší rok (herne) mal v 2007. Doteraz si pamätám to finále s Rafom a neskutočný počet zazdených brejkbalov. Jediný aký-taký záblesk fakt dobrej hry na antuke mal v roku 2011, dokonca ani v roku 2009 nehral tak dobre, tam k tomu víťazstvu doslova doklopýtal. Ale ten zápas v Ríme, to bola pecka, škoda len že so zlým víťazom na konci.. :)
Reagovat
tommr
pokud mu bude chodit servis tak bude nebezpečnej pro každýho. Doufám, že mu ta forma vydrží ještě aspon jedno kolo a sundá i toho dalšího frantíka ... :)
Reagovat
Mayo
to tričko na záver jak čistý degeš
Reagovat
smazaný uživatel
spíš každýho kdo ohrožuje tomáše na žebříčku :D si chtěl říct
Reagovat
tommr
prokouk si mě. Ještě potřebuju, aby pomoh Tomášovi tím, že vyřadí Gasqueta a s Federerem ve čtvrtfinále už může klidně vypadnout ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Stanislas se odhlásil, problémy s tříslem..
Reagovat
smazaný uživatel
Logické rozhodnutí, myslím, skrz únavu by měl velký problém udělat v Římě obstojný výsledek, jen ať se dobře připraví na FO a snad konečně urve čtvrtfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, už včera se nechal 2x ošetřovat.. ale Berlocq mu to daroval :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj!
Díky za info. Stan už delší dobu (od zápasu s Tomášem) vypadal zle, dalo se čekat, že brzo odpadne.
No, takže osmifinále Nole-Dolgopolov...mám trochu strach, nezastírám:-))
Reagovat
tommr
strach z čeho? Z Dolgopolova? Tak špatně na tom Djokovic snad ještě není ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dolgopolova bych rozhodně nepodceňovala...navíc Novak a jeho pomalé rozjezdy- známe:-/
Nemyslím, že by ho porazil (i když vše je možné), ale potrápit může.
Reagovat
smazaný uživatel
Dolgopolov môže byť na antuke veľmi nebezpečný.
Reagovat
smazaný uživatel
My kochamy cie!
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDDDDDDDDD

Janowicz trhač trika alá Djokovič. Tsonga to parádně podělal ten tibreak, 3 na síť naprosto nepřipravený, za stavu 5:4 nalitý forhend podělá. Ale byla sranda aspoň.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, inspiroval se:-D
Tsonga dneska nehrál zle, ale Jerzy ho prostě ve všem přehrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrál dobře, ale Tsonga mohl hrát rozhodně lépe.
Reagovat
tommr
není na trhání trika ještě trochu brzo? Jsem zvědavej co bude trhat pokud se náhodou dostane o pár kol dál ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, rozhodně je ještě brzo. Neumí si to trhání ještě tak dobře načasovat, ale všechno bude...brzo:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano! Jerzy!! :) Parádní zápas!
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím super výkon, ale vydržet...to bude těžký:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tááááám:-D...a Jerzy si roztrhl triko:-D:-D
Reagovat
smazaný uživatel
A teď jedem.. Paire,Granollers,Kohli,Dolgo,Chardy,Nando,Erní G.,Fognini. A jsem spokojenej :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dolgo už to má bez boje. Standa se na to dneska vyprdnul. Asi už toho má v poslední době dost.
Reagovat
kohlik
nevíte někdo kde můžu sledovat turnaj v říme na tv?
Reagovat
smazaný uživatel
Nova sport
Reagovat
kohlik
něco jinýho
Reagovat
smazaný uživatel
anglický skysport, nebo al jazeera, z našich "jen" novasport :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli to tu padlo už, ale včera bylo výročí největší zápasu v Římě v historii, nejlepšího antukového zápasu na okruhu ATP a asi i mezi Nadalem a Federerem.

http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2013/05/20/Heritage-Nadal-Federer-Rome-Anniversary.aspx

https://www.youtube.com/watch?v=1K0S3wyLncA
Reagovat
Vojtiik
Tome ty vrahu, ja od 4 pisu pravo a ted jsem se zas na pul hodiny zasekal a navic jsem zas a znova nastvany, kdyz jsem to videl, ty 2MP, tohle je proste uz o stesti/smule.. a lidi budou psat, ze na nadala na 3 sety nikdy neměl :/
Reagovat
smazaný uživatel
:D Promiň no. V té době rozhodně měl, to byl jeho nejlepší rok a Nadal pak šel ještě nahoru. Ale parádní zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno nejlepší dnšnímu oslavencí, hlavně pohodový zápas s Granollersem a postup do 3. kola. To to letí, už 26, pamatuju se ještě, jak v 19 málem skolil Rafu na Australian Open 2007 nebo pár měsíců předtím v Cincinnati upinkal Rogera. Snad ještě přidá pár grandslamů.
Reagovat
a.magerova
Tak hlavně zdraví a herní pohodu oslavenci!!!

A co my......stejné místo stejný čas?! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Zdraví snad bude (ťuk ťuk), herní pohoda na trávě taky.

A my samozřejmě, stejné místo, stejný čas, jako vždy :-))
Reagovat
Mayo
Všetko najlepšie Pánesovi...nech poráža Djokoviča čo najviac :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zápasom dňa je dnes súboj Ferrera s Verdascom. Pokiaľ sa Nando zblázni, mohol by sa David pomaly pripravovať na Paríž, najlepšie v pozícii piateho nasadeného.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký je kontext?
Reagovat
smazaný uživatel
Ajaaj, pochopil..

Dobré ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Žádné takové, Andy bude druhý nasazený a a v jeho části bude Ferrer, RAfa, Roger i Novak v té druhé :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Stať sa to môže. Je jasné, že Rafa bude na RG skôr 5ka, než 4ka..Jedine, že by vyhral Rím..
Reagovat
smazaný uživatel
Ani výhra v Římě mu nemusí stačit.
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo?..

Ak vyhrá Rím, znamená to, že David neobháji SF, keďže sa spolu stretnú v QF..hm?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, máš pravdu, jsem blbě přičetl body za čtvrtfinále, takhle by to vyjít mělo. Pro Adnyho ale i tak by to mohlo být super mít v polovině Rogera. A minimálně ČF si myslím dá, ono vyhrát nad top hráčem na 3 sety není tak jednoduché jak na 2, ačkoliv je na antuce špatný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja by som nad ním na antuke palicu nelámal. Má už na konte na antuke dobré zápasy. Samozrejme aj zlé, ale tie dobré sú prísľubom, že niekde tam tá kvalita a potenciál je.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, s Berdychem hrál kromě tiebreaku do stavu 2:2 v druhém setu fakt dobře má to v sobě. Pak so sundal zbytečně prodloužený zápas se Simonem.
Reagovat
a.magerova
Včerejší zápas Rogera jsem neviděla, jen skóre.
A až dnes s hrůzou zjišťuji, že je ostříhám :-/
Doufám, že si TO u mne vyžehlí titulem :-)))
Reagovat
tito
Na té fotce vypadá trochu jako Bernie :-)
Reagovat
a.magerova
Myslíš Bernie Tomic nebo Ecclestone, jakože podobenství vzhledem nebo věkem :-)))
Reagovat
tito
Tomic pochopitelně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger vyzerá s tým zostrihom tak o 10 rokov starší.
Reagovat
smazaný uživatel
To teda:-(
http://images.ftw.usatoday.com/wp-content/uploads/2013/05/federerhair2.jpg ...hrůza.
Ať si je raději nechá zas dorůst, i za cenu horších výkonů...
:-D
Reagovat
Mayo
to čo za krátke vlasy má ? :D:D
Reagovat
J.M.
No prostě už stárne, vlasy mu pomalu ale jistě odcházejí, takže ostříhání je normální věc, která se v takových případech dělá. S čelenkou vypadá pořád dobře, možná i líp, svěžeji než předtím. Už mu ty dlouhé lokny nad holými kouty spadající do utrápené zvrásčené tváře moc nesvědčily.
Reagovat
smazaný uživatel
Zostrih je to ok, len tie vrásky na tvári pribudli :)

S čelenkou to vyzerá práveže dosť mlado, ale bez ... no neviem neviem.
Reagovat
smazaný uživatel
Po těch dvou šašech, co měli v druhých kolech Novak a Roger, vypadá Fognini jako hodně solidní soupeř. Co víc, bude hrát před domácím publikem, takže se snad vyvaruje klasického trucování... Nadal by s ním neměl mít problémy, přesto doufám v malilinkaté drama:-)
Pak doufám, že se popere o postup Jerzy, i když tam moc velkou šanci proti Tsongovi nevidím.
Z holek tlačím Jecu, Na Li, Viku, Robertu a Cibulku...nezklamte mě:-)))
A překvapení na úkor Maruš v podání Muguruzy by mi vůbec nevadilo:-P
Reagovat
smazaný uživatel
to neříkej, že proti ferdererovi hrál šaša, zvlášť, když ho tak lehce porazil. To se nebude líbit fans Fedexe, tím snižuješ jeho výkon. Lépe je říct, že porazil excelentním tenisem výborně hrajícího Starace, který vyřadil v prvním kole v životní formě hrajícího Štepce.
Reagovat
Stan_Borowitz
...a ten zase v Mnichově vyřadil Južného, který dal Nadalovi "kanára" a má skoro vyrovnanou bilanci s Djokovičem, zatímco Federera ještě neporazil.

Čili porazit Staraceho je výkon hodný nejlepšího hráče všech dob a ve všech dimenzích.

Takhle je to správně, Dioskúre.
Reagovat
Stan_Borowitz
Fognini a solidnější soupeř pro Nadala? To snad ne... To je to samý, co Starace pro Federera. Nadala prověří až Mrhaitis Talentus, ten ho tady před pár lety málem porazil - poté, co vyklepl Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Fognini je solidnější soupeř obecně...pro Nadala klidně může bejt jen dalším sparring partnerem, ale kdo ví, možná ho alespoň trochu potrápí:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dám tipa ma zítřek.
Nišikori - Chardy, za 3 na Chardyho

Už jsem proti Kájovi sázel s Lorenzim. Výsledek vypadal jasně, ale Kája se celkem nadřel. A pro tuto sázku klíčová informace. Ke konci měl problémy s kyčlí a dost blbě se pohyboval. Lorenzi, ale zkušeně dával returny pro jistotu do autu.
Chardy je o level víš. Na antuce Káju porazil, byť těsně a před rokem. Ale nejen Nišikori leze nahoru. Ještě víc vystoupal Jeremy. + Chardy je antukář.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale fuj, "víš" snad není:-O
Reagovat
smazaný uživatel
"vystoupal" víc. ne že je výš :)
Reagovat
smazaný uživatel
nějak se mi to tentononc, popletlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Já upozorňovala na to "Chardy je o level víš":-D...ale to už asi výš:-))))))
Reagovat
Matti
Souhlas. Taky jsem pohořel na Lorenzim a teď znovu půjdu proti Kaiovi. Ještě uvažuji nad Dolgopolovem. Stan už toho musí mít plné zuby.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Dolgopolova taky sázím. Počítám, že kurz bude na něj výhodnější těsně před zápasem. Lidi si řeknou "Vávra má formu" a budou ho valit.
Reagovat
smazaný uživatel
Co ten Marin omg?
Reagovat
George_Renel
velmi zkušeně. A tak to má být :-))).
Reagovat
smazaný uživatel
samej roger a jak tom skvěle hrál nikoho nezajímá...
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně, Tome! Kanárek zazpíval:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Je pozdní večer ? čtrnáctý máj ?
večerní máj ? je tenisu čas;
rozhodčího zve ku hře hlas:
?Gigine! Vlku!! Jarmilo!!!?
Reagovat
smazaný uživatel
co tam dělaj ty otazníky?
Reagovat
dappe
Federer strašně překvapil, hrál perfektně. Za 50 minut, 35 winnerů a 8 UE. Starace nehrál vůbec zle, skoro každá výměna skončila winnerem. Krátkej, ale pěknej zápas.
Reagovat
Denis92
Roger pekny uces :) Dnes sa nato velmi pekne pozeralo aj ked samozrejme mal slabsieho supera..ALE bol to velmi dobry vykon,skvely na returne a hlavne paradne fungoval BH..To som uz dlho nevidel.DUfam,ze sa dostane do finale
Reagovat
Vojtiik
Takovou hru, destrukci a válec jsem od rogiho neviděl od US Masters v srpnu... trefuje mice presne, hybe se skvele, agresivni, sebevedomy a velmi dobre taky funguje BH... mohl by vyuzit dobreho losu a finale udelat:)
Reagovat
Vojtiik
to bude tim sestrihem urcite!
Reagovat
smazaný uživatel
Meno súpera.
Reagovat
Denis92
hlavne ze si odporucal vsadit na Staraceho :D
Reagovat
Vojtiik
tak jasne, starace byl trenink, ale bylo to proste dobre, pomer W/UO 35 ku 8 mluvi za vse
Reagovat
Stan_Borowitz
Aniž bych chtěl nějak snižovat Federerův výkon, je třeba si uvědomit, jak rychle asi lítají míče zahrané Staracem a jak třeba delPotrem. Od toho se do značné míry odvíjí agresivita, přesnost trefování míčů, return, síla bekhendu atd.

Teprve nějaký lepší soupeř ukáže, jak na tom Roger vlastně je.

Ale stejně by mne zajímalo, kolik ojro vsadil Forehand na Staraceho, když na něj byl tak výhodný kurz...
Reagovat
smazaný uživatel
Tip na Starace bola do očí bijúca nadsádzka a menší šťouch do FFF, zobral si ho z druhého konca ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, proč by ses měl stydět za tuhle sázku. Kurz 13 asi říká, že favoritem byl Federer. Kdo od ledna sází proti němu neprodělal.

Mám pocit, že Feďa takhle hrát nevydrží. Slabingry dá, ale už na Gasquetovi si vyláme zuby.
Reagovat
Stan_Borowitz
No vidíš, a já byl přesvědčenej, že to myslíš vážně....
Reagovat
smazaný uživatel
Ja sa za svoje tipy nehanbím, ale Starace je typický prototyp tenistu, ktorého Federer porazí aj na dôchodku. Niečo také ako Craybas z WTA, proste hráč, ktorý pozná tretie kolo turnaja iba z rozprávania :)...Ale možno to nevyznelo tak ako malo, asi chýbal smajl.

Hoci teraz som si spomenul, že pred pár rokmi, kedy mal Roger krízu nechýbalo veľa a prehral by s R. Hidalgom, čo je snáď ešte o level nižšie ako Starace. Každopádne nikto triezvo uvažujúci, znalý tenisových pomerov by nikdy nič také nepodával.
Reagovat
smazaný uživatel
Triezvo uvažující by nesázel ani Caňase dvakrát po sobě proti Feďovi. No, a prohrál by.
A dost u mě klesáš s takými "výhovorkami".
Reagovat
Vojtiik
no za 13 po tech poslednich vykonech to hratelne bylo, ne ze ne, to ses zas tolik FH neupalil.. navic kdyz tady frauderer prohral i s Volandrim:))
Reagovat
smazaný uživatel
Porovnávať niekdajšieho vo forme hrajúceho Caňasa so Staracem vyžaduje veľkú dávku tenisovej guráže ;)

Klesám, neklesám. Spoliehal som sa na pochopenie kontextu, zbytočne to ďalej riešiť.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, Caňas se tenkrát vracel po ročním(?) dopingovém trestu. Ano když pak porazil Federera, pak všichni naráz poznali, že je ve formě.

Asi nechápeš o co mi šlo. Tedy shazování soupeře, že "toto teda se jako fakt stát nemůže".
V hokeji.Francie porazilo Rusko. Dánsko remizovalo s námi. Boston během 7minut dotáhl 3brankový náskok Totonta. A to jsou týmové sporty, kde se otáčí hůř. Stát se může cokoliv.

A tohle už mě nebaví.
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě k Staracemu. Asi nevíš, že pár ATP turnajů vyhrál. Ve finále porazil třeba našeho Jirku Nováka. Tenkrát obhájce titulu a světovou pětku.

Jasně, ale aby porazil Rogera, to se opravdu stát nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozri. Viem, že má Starace pár drobných úspechov, neviem či dokonca nevyhral nejakú 250 z antuky. No nedával som mu žiadne šance. Nie je to nevyspytateľný hráč, ktorého by si nepoznal, práve naopak, je na očiach už dosť dlho na to, aby si vedel, čo a ako.

A áno, v kolektívnych športoch sa stávajú tiež prekvapenia, podľa mňa častejšie, než v tenise. Byť o triedu slabším hráčom v tenise a vyhrať čo už len 4 loptičký v rámci gemu je celkom ťažké, vo futbale to slabšie mužstvá s nejakým šťastným gólom už nejako ubetónujú. Tenis je v tomto smere celkom objektívny. Ale nie o tom som chcel. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty moje příklady jsou výsledky z hokeje.
Ve fotbale ta překvapení jsou. Zase se ale nestane, že kvůli jednomu obránci, co ho bolí břicho nebo nemá formu, prohraješ zápas s outsiderem. To musí být víc faktorů.
Reagovat
Vojtiik
Forehand se proste nemýlí!:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Starace porazil Nováka, Monfilse, Soderlinga (achjo), s Ferrerem hrál 3 sety, Almagra, Moyu(už trochu za zenitem jako Feďa), Grosjaena(tenkrát sedmičku), s Rogerem už taky hrál 3 sety

ale je to prostě prototyp bla bla :DD
Reagovat
darek.vrana
Kde Starace vyhrál? Na stránkách ATP je, že byl 4x ve finále, ale titul nemá. To byl asi challenger, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. Slilo se mi senzační vítězství nad Jirkou s Novákem s tím, že to bylo ve finále. ATP turnaj nevyhrál nikdy.
Reagovat
Roger_Federer
Boužel tady musim souhlasit s Forehendem, o nic vic vtip z jeho strany jit nemohlo..:).Starace patři do skupiny tenistu, kteři nemaji zbrane porazit hrače jako je Federer..Navic, svuj zenit ma davno zasebou..Logicka sazka byla Hcp 4,5 na Federera..
Reagovat
Stan_Borowitz
No to my všichni samozřejmě víme, že tp Forehand nemyslel vážně. Ale rádi zvětšujeme svou uhlíkovou stopu, obzvlášť když není nic lepšího na práci...
Reagovat
carolyn
od jenoho nejmenovaného uživatele pro jednoho nejmenovaného hráče :-)

GO ERNIE GO!!!
Reagovat
smazaný uživatel
díkybohu,že ten kašpar je venku! vrať se na challengery.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak Nadal s Djokovičem si mohou oddechnout...
Reagovat
kada.tom
Viktorovi se dneska povedla odvat, bohužel ... ale chlapci si společně zahrají 1. kolo čtyřhry, když pár Hass/Malisse odstoupil, tak snad jim to vyjde :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mi dneska přišel, jako by se vrátil někam o půl roku nazpět. Nepřesný, nedůrazný, špatný timing i pohyb. Dneska to byl jasně nejhorší výkon, který v posledních třech vzájemných utkáních předvedl. Prostě to celé odflákl.
Reagovat
Vojtiik
presne, ja mel snad i chvili pocit ze je zraneny, nebehal za micema, nenechaval tam vsechno.. ale o tom zraneni jsem zatim nic nenasel tak doufejme ze to opravdu jen odflakl:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem říkal. Cesta do top 10 ještě bude dlouhá.
Reagovat
J.M.
Kdo ví, co za tím bylo. Únava, zranění, nevyhranost, psychický zkrat... Velice podivný výkon, takhle špatně jsem ho neviděl hrát už dlouho.

Co se týče top 10, Patrick Mouratoglou před pár dny napsal, že by tam mohl Grigor být už na konci roku. Ale s takovýmito výkony asi ne - hlavně to téměř přímé srovnání s energií nabitým Rogerem včera bylo kruté. Grigor byl zase jako jeho třikrát zpomalená verze. S tou antukovou pasivitou už podle mě zachází příliš daleko, stojí kilometr za základní lajnou, točí topspiny jak na kolotoči, každý nápřah mu trvá celou věčnost, čímž se ve výměně připravuje o možnost zahrát agresivně, protože než konečně napřáhne a udeří, soupeř už je zase zpátky v pozici. Roger hraje bleskově, blízko u lajny, brzy po odkoku, přímo, aktivně, agresivně, Grigor to s Richardem jen pinkal. A ještě k tomu ty kupy laxních kiksů. Navíc mi přijde, že jeho forhend je ošklivější než dřív, s čím dál větším roddickovským zbytečným máváním nahoru dolů před úderem a pokrčenou rukou, čím dál míň "federerovský".

Nevím, jestli by místo Düsseldorfu neměl zase jednou pořádně potrénovat, aby předvedl podobné skokové zlepšení hry jako loni na RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je blbost, aby hrál před RG tři turnaje v řadě. Ještě ke všemu on, který má problémy s fyzičkou a často ho chytají křeče. Měl si dát příští týden volno a raději pořádně potrénovat a dát se do pořádku.
Včera si stále protahoval záda, kroutil krkem, už mi chvílemi přišlo, že mu snad opět něco je. A jestli ten zápas odflakoval, protože se cítil bez energie, tím spíše by neměl příští týden hrát.

Nevím, po včerejšku mě zase opustili nějak naděje a byl jsem z něho rozpačitý. Na RG mu nedávám přilišnou šanci i právě kvůli tomu, že se hraje na tři vítězné. A nedovedu si ho zatím nějak představit třeba v pětisetové bitvě.

Top 10 na konci roku by byla reálná pouze za předpokladu, že by byl schopen podávat konzistentně výkony podobné tomu, co předváděl v Madridu a MC. A musel by na sobě dál pracovat a pořádně dřít.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist