Berdych porazil Mannarina i popáté a po úspěšném obratu je v semifinále

4. 8. 2017, 08:21
Aktuality 25
ATP LOS CABOS - Tomáš Berdych vyhrál s Francouzem Adrianem Mannarinem i pátý vzájemný zápas, byť v mexickém Los Cabos musel poprvé otáčet nepříznivý vývoj. Do semifinále, v němž poprvé narazí na Australana Kokkinakise, nejvýše nasazený Čech postoupil po výhře 4-6 6-3 6-4.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych zahajuje letošní přípravu na US Open netradičně v mexickém Los Cabos, kde je na 2. ročníku podniku ATP 250 nasazenou jedničkou. A roli favorita zatím potvrzuje, byť se na čtvrtfinálovou výhru nadřel.

Po hladkém vítězstvím nad Santillanem musel Berdych otáčet nepříznivý vývoj utkání s Adrianem Mannarinem. Do potíží se dostal hned v úvodním gamu, v němž přišel o servis a tím i o první set.

Ve druhé sadě sice dokázal srovnat, další problémy ale přišly v rozhodujícím setu, v němž prohrával už 1-4. Dokázal ale znovu zabojovat a levorukého Francouze i v pátém vzájemném utkání porazil.



"Byl to dobrý test, protože on hrál vážně dobře a já musel bojovat o každý bod. Takovéto zápasy člověk ocení víc než ty snadno vyhrané," komentoval Berdych. "Musel jsem zůstat trpělivý a věřit si," dodal čtrnáctý hráč světa

O své 32. finále na okruhu ATP si wimbledonský finalista z roku 2010 Berdych zahraje v prvním vzájemném střetnutí s talentovaným Thanasim Kokkinakisem. Jednadvacetiletý Australan, jenž se teprve v květnu vrátil po osmnáctiměsíční pauze zaviněné sérií zranění, včera ve svém prvním čtvrtfinále na okruhu ATP porazil 7-6 6-2 o dva roky mladšího Američana Taylora Fritze.

Pokud Berdych mladého Australana porazí, zahraje si v sobotu o první letošní a celkově 14. titul proti Samu Querreymu, nebo Damiru Džumhurovi. Druhý nasazený Američan ve čtvrtfinále zastavil Francouze Vincenta Millota, Bosňan Džumhur po odvrácení tří mečbolů vyřadil loňského finalistu a letos nasazenou čtyřku Španěla Feliciana Lópeze.

• ATP 250 LOS CABOS •
Mexiko, tv. povrch, 727.995 dolarů
čtvrteční výsledky (03. 08. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Berdych (1-ČR) - Mannarino (7-Fr.) 4-6 6-3 6-4
Querrey (2-USA) - Millot (Fr.) 6-1 6-3
Kokkinakis (Austr.) - Fritz (USA) 7-6(5) 6-2
Džumhur (Bosna) - F. López (4-Šp.) 6-7(2) 6-4 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
sprchon
Jsem v Liberci na Challengeru. Videl jsem tu dohravku, Tommy dneska nastupoval pri vedeni 2:0 ve tretin. Hned ale prisel o servis, kratce pote se znova nechal brejknout. Pak za stavu 3:4 mel asi 5 BP, ale ani jeden nevyuzil. Ctyrikrat tam zkusil return po 2. servisu FH inside out, ale trikrat micek skoncil 10 cm vedle a jednou ho zastavila paska, docela smula. Souper mel zensky podani, dokonce snad horsi nez nektery zensky. Prvni servis 160 az 170 km/h, druhej kolem 130.
Tommy mel par hezkych momentu. Servis normalni, prvni 200, druhej kolem 160, jednorucnej BH nadhernej, z FH se pak snazil tlacit, na siti taky dobry. Ale celkove jeho vykon takovej nemastnej neslanej, malo aktivni. Souper udelal mozna tri winnery z FH, jinak jen vracel. Presto ale zapas dopodaval. Trosku smutnej pohled na Tommyho, doufal jsem, ze ho dneska uvidim jeste v dalsim zapase...
Reagovat
sprchon
Ty slaby servisy soupere proste Tommy vubec netrestal. S jeho zkusenostmi to je teda co rict, bylo tam moc chyb.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Jste na Šafránkovi? Jak se vám zdá? Mně jako slušný talent, co vidím na streamu :)
Reagovat
sprchon
Byl jsem tam. Talent by byl ve 23 letech asi někde jinde. ;) Ale zápas to byl zajímavej... Poté jsem využil akce od Wilsonu, vyzkoušel jsem si pár raket, změřil jsem si rychlost podání (kterou raději nebudu prozrazovat) a zapinkal si s malými hráči. :D Takže zase zážitek. Ale ten Tommy mě mrzí.
Reagovat
Fandina
S talentem je to různé. Třeba Radek Štěpánek byl v 23 maximálně 542. A potom šel nahoru a třináct dalších let se pohyboval maximálně na 68 místě a také byl 8.
http://www.livesport.cz/hrac/stepanek-radek/zo5sEjgj/
Reagovat
sprchon
Dobře. Šafránek dneska nehrál špatně, stejně jako Ojeda Lara, Jahn, Sousa nebo Clezar. Ale že by byť jen jeden z nich byl nějakej supertalent, to si nemyslím. ;) Ale třeba se mýlím.
Reagovat
Fandina
O supertalentech nebyla řeč ... úsměv
Reagovat
sprchon
Tak teda "slušný talent", jak píše Ondřej Jirásek. Uvidíme, co ukáže čas, třeba to někdo z nich dotáhne daleko. ;)
Reagovat
Fandina
Ty ostatní neznám, Šafránka jsem viděla vloni na Štvanici a herně se mi líbil. Bylo by super, kdyby se mezi českými hráči zase objevil nějaký takový Štěpánek Šafránek :-)).
Reagovat
sprchon
Mně se líbil třeba i Kolář, kterej je o tři roky mladší... Bylo by super, kdyby někdo z našich konečně zase prorazil, ale moc to nevypadá.
Reagovat
Fandina
Jj, Kolář je super, toho už jsem viděla hrát mockrát, vloni na Spojích a na Spartě, letos v Ostravě, to je podle mě velký talent, doufám, že to dotahne hodně daleko.
Reagovat
Padme
tam celé vyhraješ ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tož dúfáme všeci. Valaši aj tý, co nemajú to štěstí narodit sa Valachom...
Reagovat
Kytka
Taky doufám. Ale s Kokinakisem bude hrát poprvé a Query hraje poslední dobou dobře. A tenhle zápas až taková hitparáda nebyla. Ovšem otočení z 1:4 na 6:4 je famózní.
Reagovat
Fandina
super. Neviděla jsem to, ale čtu, že otáčel a úspěšně, takže nádhera. Koki nebude lehký, nikdy nezapomenu, jak v Ostravě otočil mač s Lukynem. Takže držím palce Berďo a pojĎ!!!
Reagovat
Kytka
Otočil s Rosolem, ale Rosol a Berdych byli vždycky každý trošku jinde.
Reagovat
Fandina
To bezesporu :-)).
Reagovat
Mayo
Turnaj Los Cabos? To je čo?
Reagovat
fialka
turnaj v regióne Mexika :) Treba pozrieť. :D

https://www.tripadvisor.sk/SmartDeals-g150773-Los_Cabos_Baja_California-Hotel-Deals.html
Reagovat
Mayo
Ďakujem (:

Už nech začne Montreal, som zvedavý na vystúpenie El Matadora.
Reagovat
gigin
Strašně moc ti to přeju. Pojď!
Reagovat
Stan_Borowitz
Je jedno, jestli na druhé straně stojí Djokovič, Federer nebo třeba Kokkinakis...
Reagovat
gigin
No právě...
Reagovat
Torn
A proto je v SF, vy dva kašpaři.
Reagovat
smazaný uživatel
Cyp s kokkim
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist