Berdych porazil Verdaska, Turnaj mistrů má na dosah

8. 11. 2011, 13:27
Aktuality 44
Jediná výhra dělí Tomáše Berdycha od jistoty postupu na letošní Turnaj mistrů. Nejlepší český tenista dnes zvládl dramatický závěr zápasu s Fernandem Verdaskem a po výhře 6-3 7-5 postoupil do osmifinále. Když porazí i dalšího soupeře, bude šestým jistým účastníkem závěrečného podniku ATP v Londýně.
Tomáš Berdych

Vítěz z haly Bercy z roku 2005 Tomáš Berdych dnes po většinu zápasu potvrzoval, že se mu s Fernandem Verdaskem hraje dobře. Soupeř, kterého Berdych letos už dvakrát porazil bez ztráty setu, sice českému hráči sebral ve třetím gamu podání, od stavu 2-3 ale sedmý hráč světa vyhrál čtyři hry v řadě a úvodní set vyhrál 6-3.

Do další sady vstoupil Berdych sebevědomě; v prvním gamu ještě promarnil tři brejkboly v řadě, za stavu 1-1 už se ale dočkal a po dalším brejku mohl za stavu 5-2 utkání ukončit. Vypadalo to na rychlý konec, Verdasko však bojoval, odvrátil pět mečbolů a srovnal na 5-5.

V jedenácté hře Berdych znovu prorazil Španělovo podání a šel potřetí servírovat na výhru v utkání. V závěrečném gamu oba hráči využili úspěšně Jestřábí oko, Berdych díky tomu získal šestý mečbol, který vítězným bekhendem vzápětí proměnil.

"Byl to dost těžký zápas, ale spíš jsem si ho těžký udělal já sám," řekl po utkání Berdych. "Chtěl jsem být až moc perfektní, ale to teď není důležité. Důležité je vyhrát, což se naštěstí povedlo," dodal.

V osmifinále se pátý nasazený hráč utká s konkurentem v boji o Turnaj mistrů Jankem Tipsarevičem, nebo s Američanem Alexem Bogomolovem. Vítězství a postup do pařížského čtvrtfinále mu zajistí letenku do Londýna.

"Zbývá mi jediná výhra, abych se nemusel dívat na výsledky ostatních. Loni to pro mě bylo poprvé, hodně jsem nad tím přemýšlel a limitovalo mě to. Paříž je letos asi první turnaj, na kterém mě to přemýšlení může svazovat. Přece jen kvalifikovat se na Turnaj mistrů není nic všedního. Kdyby se mi to povedlo, bylo by to to, co jsem si před sezonou předsevzal," uvedl Berdych pro Radiožurnál.

I kdyby šestadvacetiletý Čech v osmifinále neuspěl, jeho naděje na postup jsou velké. Z elitní osmičky by vypadl jen v případě, že Francouz Jo-Wilfried Tsonga a Američan Mardy Fish postoupí do čtvrtfinále a jeden z trojice Tipsarevič, Španěl Nicolas Almagro a Francouz Gilles Simon pařížský turnaj vyhraje.

Například Almagro, kterému se v poslední době nedaří, v hale hrál jen jednou a prohrál ve Valencii v 1. kole. Navíc má před sebou velmi složitou cestu turnajem - v třetím kole ho může čekat Tsonga a ve čtvrtfinále první hráč světa Srb Novak Djokovič.

Jo-Wilfried Tsonga má už svůj úvodní souboj na domácím turnaji úspěšně za sebou. Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze porazil 6-3 6-4 a připsal si 50. výhru v sezoně, To se mu podařilo zatím pouze v roce 2009. 

Pokud si šestadvacetiletý Francouz poradí ve 3. kole i s vítězem duelu Almagro - Seppi, zajistí si stejně jako Berdych Turnaj mistrů.

"Turnaj v hale Bercy je pro mě velmi důležitý. Ať už jde o Turnaj mistrů nebo ne. Vím, že zdejšípovrch mé hře sedí a jsem na něm schopný dělat dobré výdledky," řekl Tsonga. "Teď je pro mě cílem úspěch v Paříži, až pak Londýn. To by byla taková třešnička na dortu," dodal.

Výsledky - Paříž (tvrdý povrch, dotace 2,75 milionu eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Dodig (Chorv.) - Fognini (It.) 4:6, 6:1, 6:3, Chardy (Fr.) - Granollers (Šp.) 6:3 skreč, Stachovskij (Ukr.) - Nišikori (Jap.) 6:4, 6:3, López (Šp.) - Llodra (Fr.) 7:6 (9:7), 6:3, Isner (USA) - Wawrinka (Švýc.) 6:7 (3:7), 7:5, 7:6 (7:5), Mónaco (Arg.) - Young (USA) 6:4, 6:2.

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (5-ČR) - Verdasco (Šp.) 6:3, 7:5, Tsonga (6-Fr.) - García-López (Šp.) 6:3, 6:4, Roddick (13-USA) - Benneteau (Fr.) 6:4, 6:4, Gasquet (16-Fr.) - Anderson (JAR) 6:4, 7:6 (7:4).

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Polášek (ČR/SR) - Bellucci/Seppi (Braz./It.) 6:2, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

44
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nechápu proč zrovna na tomto příspěvku řešíte nějakého lopatu, měli byste být rádi že Tom postoupil.
Reagovat
smazaný uživatel
na tento web už nějakou dobu chodím a podle mého úsudku tenhle lopata 43 je někdo, kdo se za něj vydává, pravý lopata se vždycky vyjadřoval trochu jinak a u jeho příspěvků jsem se vždy dobře zasmál, co píše tady je spíše trapné
Reagovat
smazaný uživatel
Ano máš pravdu není to Lopata ale iopata zkoušel jsem to ve wordu
Reagovat
smazaný uživatel
Jen chci dodat, že takovéhle prasárny tu nejsou poprvé. Už několikrát se tu někdo vydával za někoho kdo má v nicku malé el nebo velké i.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale chytil ses hezky, ty Mutademe. :D

Mimochodem; za ty trollský žvásty, urážky ostatních a nesvéprávné výkřiky o valuebetech, kterými tady tahle lopata krmí diskuse mi tahle srandička přijde jako adekvátní revanš.

A až se to znelíbí na vyšších postech, tak mi to prostě smažou administrátoři (s čímž zamozřejmě počítám) a bude. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
JO chytil to uznávám. A máš pravdu lopata si to opravdu zasloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
JO chytil to uznávám. A máš pravdu lopata si to opravdu zasloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
*Samozřejmě že sssamozřejmě:-)

A Mutademe tobě díky za uznání. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zase jsem tady. Chtěli jste se mě zbavit. Protože toho z vás vím nejvíc. Studuju visokou školu.
Jsem sice postižený, ale moc to není poznat.
Ode mě byste se měli učit. Nerozumíte tenisu.
Reagovat
petrulinka
Tím studiem vysoké školy bych se moc nechlubila, jelikož napsat slovo "vysoká" s měkkým "i" je dost ostuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ať se ti na té vIsoké škole dobře daří. :D A to že jsi postižený mě vůbec nepřekvapuje, ale věř tomu, že to je poznat docela dost.
Reagovat
VlS
začni prosím
Reagovat
smazaný uživatel
zapomnel! Vsadim se, ze zas nekde cmuchal, chytil falesnou stopu a vsichni dobre vidime, jak to pak dopada......
Reagovat
smazaný uživatel
Haf! Jak to dopadá? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jako jednogamovy Alex. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
alespon ze vedlejsak klape. Uz premyslim nad barvou maslicky. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám rád žlutou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já tedy nejsem rozhodně žádný tenisový expert ale,
1) si myslím že Tomáš by v Paříži Janka porazil a
2) v pavouku u Tomášova jména je zatím prázdná kolonka a kdo říká že tam bude na 100% Janko:))
Reagovat
smazaný uživatel
Izzy je prostě bůh :-D... Naprosto klasická výhra pro něj. Bohužel to taky znamená jeho brzkej konec v turnaji, protože jeho fyzička je opravdu mimořádně příšerná.
Reagovat
smazaný uživatel
a nerekla bych (ze je horsi), jen taky proste klasika, ta rec tela a lezerni projev. Zda se mi naopak, ze pohubl a nese min. Jinak gratulace, mam radost! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, neuvěřitelný zápas. I za případné brzké vypadnutí to stojí, já prostě Wawrinku nemůžu vystát a tohle jsem si užil.
Reagovat
Denis92
body za ATP World Tour Final sa uz odpocitali? lebo inak mi nejde do hlavy,preco Roger straca tak vela na Murryho
Reagovat
smazaný uživatel
Kde vidíš nějakou ztrátu? Roger ztrcá asi něco kolem 1500 bodů v Race za tenhle rok, v rankingu to dělá nějaké dvě stovky.
Reagovat
a.magerova
1. http://www.tenisportal.cz/zebricky/atp-muzi/

2. http://www.atpworldtour.com/Rankings/YTD-Singles.aspx?d=07.11.2011&r=1&c=#
Reagovat
Denis92
dakujem za vysvetlenie..ano pozeral som ranking len za tento rok a preto tam ma taku stranu.vedel som ze naozaj by mal byt v tesnom zavese za Andym.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste neni Janko jistej, Je pravda, ze hra nektereho hrace Ti proste nesedi nebo Tvoje zase nesedi nekomu jinemu, je pravda, ze Tom na Tipsarevice zatim neumi zahrat a zrovna stezejni utkani?Tak se uvidi, jestli se spolu opravdu setkaji. Ale jeden nikdy nevi, v kazdem turnaji na konci sezony nejake prekvapive vysledky nebo skrece.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když jsme u těch skrečí, tak zrovna u Tipsareviče je to namístě. Letos 10 skrečí, ať na jeho straně, či soupeře.
Reagovat
smazaný uživatel
Šestko, hodnotíš tohle směšné psaní velkých písmen T jako normální a správné? Pokud bych takhle psal já, musel bych si připadat jako hlupák.
Reagovat
Fandina
na ten další Tomášův zápas a čekám jeho výhru ..........
Reagovat
smazaný uživatel
No snad se to díky lopatově předpovědi přeci jen Tomášovi povede :-) I když i já mám obavy, měl by Tomáš proti Tipsarevičovi něco změnit, ale otázka je co. Ale i kdyby, tak pravděpodobnost, že by se na TM nedostal je téměř hraničící s nulou.
Reagovat
Fandina
dnes neudělal jedinou nevynucenou chybu ...........
Reagovat
smazaný uživatel
Já to neviděl, je to vůbec možné?? To se při tenise dá?? Hráli vůbec :-) ?? Doufám, že zase Tomáš nehrál tu svoji variantu B a nevracel jenom míčky.
Ale bacha, zrovna to kdo na koho umí a kdo ne, Verdasco je pro Toma ideál soupeř, Tipsa absolutní opak.
Reagovat
smazaný uživatel
lopato musím se jenom smát těm tvojím blbým kecům děláš tady machra ale přitom víš kulový já bych chtěl vidět toma, ten kdyby viděl co tu píšeš za hovna tak ti nakope prdel.Jinak tipuju 2x 6:4 pro toma
Reagovat
Fandina
nikdo není nepřekonatelná překážka.
Reagovat
smazaný uživatel
dívám se na to jako expert na tenis. ZAtímco vy sjte jen laici a fanoušci. Tipsarevič je pro Berdycha nepřekonaltelná překážka.
Reagovat
smazaný uživatel
už zase házíš do rybníka oblázky a pozoruješ, jak se dělají kola, neboli jak "laici a fanoušci" zuřivě klikají na "reagovat". :) Fakt se někdy docela bavím. Měj se (a nepřestávej).
Reagovat
smazaný uživatel
Brody z call of duty 2 a 4?
Reagovat
smazaný uživatel
No Lopato, vzhledem k tomu, že tě znám osobně, tak vím, že žádnej expert nejsi, jen ze sebe děláš hňupa, ale ty ho děláš běžně, takže se tomu ani nedivím.
Reagovat
smazaný uživatel
jo znáš osobně jo? xD to asi těžko.
Reagovat
smazaný uživatel
lopato ty si jenom ocas ktery toma jen zatracuje
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel Tipsarevič je konečná.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi prostě jednoduše jen trol..
Reagovat
Fandina
je mi líto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Je jasné, že buď vyhraje, nebo prohraje ..... jiná možnost ani není ........ ale to se dozvíme až po zápase ........
Reagovat
smazaný uživatel
Ja už bych na to jelito, pardon lopatu ani nereagoval:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist