Berdych postupuje, Robreda poslal domů s 'kanárem'

12. 10. 2010, 15:45
Aktuality 10
Tomáš Berdych získal další cenné body v bitvě o letošní Turnaji mistrů. Nejlepší český tenista i přes zdravotní problémy zvládl svůj úvodní zápas v deštivé Šanghaji; se Španělem Robredem neztratil set a na rozdíl od Radka Štěpánka postoupil do druhého kola.
Tomáš Berdych

Sedmý nasazený Tomáš Berdych, který měl v prvním kole volno, sehrál s Tommym Robredem utkání dvou rozdílných setů. V prvním sice nezačal úplně jistě, hned v úvodním gamu musel odvracet brejkbol, pak ale neztratil ani game a zdálo se, že si jde pro hladkou výhru.

V druhé sadě se však bývalý pátý hráč světa Robredo vzchopil a Berdychovi sebral dvakrát podání. Český tenista si ovšem pokaždé hned dokázal vzít servis zpět a za stavu 5-4 prorazil Robredovo podání pošesté a naposledy.

Jak Berdych po svém vítězství přiznal, šel do zápasu oslabený. "Poslední dva dny jsem měl nějaké žaludeční problémy. Dva dny jsem skoro nic nejedl a cítil jsem se pěkně slabý," řekl český hráč stránkám ATP. "Snažil jsem se proto hrát trochu agresivněji. Nevím, co by se stalo, kdybych druhý set ztratil," dodal Berdych.

Dále čtěte:

Dnešní vítězství je pro rodáka z Valašského Meziříčí, jenž podle televizních záběrů končil zápas po necelé hodině a půl na hranici fyzického vyčerpání, teprvé druhé za poslední necelé dva měsíce. Finalista Wimbledonu se trápí od těsné porážky s Rogerem Federerem v Torontu; před týdnem v Pekingu zaváhal hned v 1. kole, kde podlehl německému kvalifikantovi Michaelu Berrerovi.

V boji o postup do čtvrtfinále čeká Berdycha vítěz duelu mezi Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem a Andym Roddickem z USA. Druhý jmenovaný dnes zvládl svoji roli favorita v duelu s Philippem Kohlschreiberem z Německa. Desátý nasazený hráč sice musel v prvním setu odvracet dva brejkboly, důležitý moment ale zvládl a sám soupeři dokázal servis vzít. Další brejk přidal Roddick na začátku druhého setu a za stavu 6-3 2-1 pro favorita nemocný Kohlschreiber zápas vzdal.

"Myslím, že během toho, co jsme odehráli, jsem hrál dobře. Dobře jsem začal i před týdnem, i když jsem prohrál s Gaelem (Monfilsem v Tokiu)," řekl po utkání Roddick. "Jsem rád, že jsem to dneska zvládl, pokusím se na tom dál stavět," dodal jedenáctý hráč světa, který stejně jako Berdych bojuje o Turnaj mistrů.

Mnohem větší drama viděli diváci v souboji dalšího Američana Johna Isnera a Lukasze Kubota. Polský hráč se sice většinu sezony trápí a už půl roku čeká na postup do 3. kola turnaje ATP, s Isnerem ale sehrál vyrovnanou bitvu, ve které byl velmi blízko vítězství. Po prvním vyhraném setu ale nedokázal uspět ve zkrácené hře druhé sady, přestože měl mečbol, a v tie-breaku rozhodujícího setu neproměnil další čtyři mečboly. Isner využil hned svůj první a po necelých třech hodinách zvítězil 4-6 7-6 7-6.

Jeho dalším soupeřem je Roger Federer, který měl v prvním kole volný los.

Výsledky - Šanghaj (tvrdý povrch, dotace 3.240.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Roddick (10-USA) - Kohlschreiber (Něm.) 6:3, 2:1 skreč, Ferrer (11-Šp.) - Llodra (Fr.) 7:6 (7:2), 6:1. Tipsarevič (Srb.) - Golubjov (Kaz.) 6:3, 6:4, Isner (USA) - Kubot (Pol.) 4:6, 7:6 (11:9), 7:6 (9:7), Gimeno-Traver (Šp.) - Istomin (Uzb.) 3:6, 6:3, 6:3.

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (7-ČR) - Robredo (Šp.) 6:0, 6:4.

 

Komentáře

10
Přidat komentář
Ananas
Ahoj můžete mi někdo prosím doporučit nákou stránku na online sledování tenis zápasů?
Díky
Reagovat
smazaný uživatel
pro Ananas: zkus tohle http://livetv.ru/en/eventinfo/56420_atp_world_tour_masters/
Reagovat
smazaný uživatel
ja osobně sleduju přes www.livescorehunter.com
Reagovat
smazaný uživatel
po nejdelší výměně už vubec nemoch nemá fyzičku
Reagovat
Jose
tak jestli mu předtím bylo blbě, tak se ani nedivim, žaludek je prevít.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi snad slepy? Necetl si jen tak nahodou neco o tom ze mel pred dvema dny zaludecni problemy a pripadal si trochu oslabeny? ... videl si snad nekdy ze by Berdych v pětiseťáku fyzicky selhal?
Kazdopadne za dnesek sem rad. Snad uz je a bude zase stabilni a nebude mu delat problem napr. doservirovat zapas na coz skarede doplaci. Na ten Londyn mu verim.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych byl na stiru s fyzickou kondici vzdy! I letos, kdyz hral svuj nejlepsi tenis! Je vsak pravdou, ze dnes byl jeho fyzicky fond ovlivnen zdravotnimi problemy. Na fyzicke kondici s trenerem pracuje stale a trosku zanedbava jine herni prvky, kterym by mohl dat vic, jen neni prostor! Z toho vyplyva, ze i on sam pocitoval nejvetsi problem v kondici!
Reagovat
smazaný uživatel
Jak není prostor??
Bez tréninku to nejde, Nadal se stále zlepšuje, tak ten asi prostor má.
Holt by měl Berdych trénovat víc
Reagovat
smazaný uživatel
Nechte ho chvili na pokoji, evidentne byl vyrizeny, ale zvladl to a vy ho za to pomalu sprdnete. Jen aby se dal dohromady a byl bez zdravotnich potizi, aby se mohl soustredit jen na hru.Tome verim Ti.
Reagovat
smazaný uživatel
Pisi snad, ze je bez treninku?! Jen mel jedno obdobi kdy s Krupou trenovali smece z ruznych pozic, pak voleje, ted holt davaji prednost fyzicke kondici. Vzdy trenuje neco vice a trosku zanedbava jine herni prvky! Dal jsi opravdu priklad lehce srovnatelny, Nadal je co se treninku tyce buldok! Mohl jsi uvest jineho tenistu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist