Berdych potvrdil roli favorita. Srbsko vs. Česko 1-1

15. 11. 2013, 18:54
Aktuality 95
DAVIS CUP - V pátečních dvouhrách finále Davisova poháru se žádná senzace nekonala a stav zápasu Srbsko - Česko je tak podle očekávání vyrovnaný 1-1. První bod do české šatny v Bělehradu přinesl Tomáš Berdych, který po zkušeném výkonu porazil domácího outsidera Dušana Lajoviče 3-0 na sety.
Tomáš Berdych (© daviscup.com)

Finále 101. ročníku Davisova poháru začalo i přes dobrý výkon Radka Štěpánka očekávanou výhrou světové dvojky Novaka Djokoviče, který poslal Srbsko do vedení 1-0 na zápasy.

Na Tomáši Berdychovi tak bylo, aby potvrdil roli velkého favorita a stav před klíčovou sobotní čtyřhrou vyrovnal. Český tenista nastoupil proti 117. hráči světa Dušanu Lajovičovi, který v den včerejšího losu nahradil v sestavě zraněného Janka Tipsareviče.

A Berdych svou roli zvládl. Proti Lajovičovi, s nímž se dosud neutkal, hrál, co potřeboval. Opíral se o podání, po kterém nečelil brejkbolu, od zadní čáry hrál suverénně a místy si došel pro bod na síť. Zápas český favorit ukončil při druhém mečbolu po necelých dvou hodinách hry.

V úvodu zápasu to bylo takové oťukávání, Berdych se nehnal do žádných velkých věcí. Lajovič držel krok do stavu 3-3, kdy dokonce při podání soupeře vedl 30-0. Pak ale Berdych zvýšil obrátky, získal 10 z 12 fiftýnů a vyhrál 6-3.

Ve druhé sadě český tenista vývoj kontroloval. Hrál, co potřeboval, po podání ztratil jen čtyři míčky, znovu se postaral o jeden brejk a zvítězil 6-4. Třetí dějství Berdych rozhodl už v první hře a náskok si hlídal. Utkání ukončil už při podání soupeře, kterého nakonec po čtvrtém brejku porazil bez vážných potíží 6-3 6-4 6-3.

"Soupeř byl velice nepříjemný a neměl před domácím publikem co ztratit, zvláště když vedli 1-0. Jsem rád, že se mi ten zápas povedlo zvládnout, protože tyhle zápasy jsou spíš o mentální než fyzické stránce," komentoval Berdych.

Do důležité sobotní čtyřhry (16:00) na české straně nastoupí Štěpánek s Berdychem, pár, který má daviscupovou bilanci 13-1. Jedinou porážku v soutěži jim ve finále v roce 2009 uštědřili Španělé. Srbové nahlásili Nenada Zimonjiče s Iljou Bozoljacem, je ale možné, že Bozoljace nahradí Djokovič.

DAVIS CUP 2013
(Bělehrad / Srbsko, tv. povrch / hala)
páteční výsledky (15. 11. 2013)
Srbsko - Česko 1-1 ... po pátečních dvouhrách
Djokovič - Štěpánek 7-5 6-1 6-4
Lajovič - Berdych 3-6 4-6 3-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

95
Přidat komentář
EllNino
trochu mimo Káťa Siniaková vyhrála nad Marcinkevicou 6:4 6:4 a je ve finále v Zawadě :D
Reagovat
EllNino
s čárkou, Káťa nebyla mimo ani trochu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Super! Postup Katky jsem očekával a jsem rád, že se jí to povedlo. :) Překvapilo mě však jméno její finálové soupeřky, kterou nakonec nebude zkušená Němka Kristina Barrois, ale její mladší krajanka Nina Zander, která prošla do hlavního turnaje z kvalifikace... Věřím, že Katka potvrdí pozici favoritky. Držím palce, Kačenko! :)
Reagovat
tommr
Katka bude sice jasná favoritka, ale tu Němku nesmí podcenit. Vzpomínám si, že Zanderová dokázala nedávno poměrně jasně porazit Andreu Hlaváčkovou ...
Reagovat
EllNino
Přesně tak :D Němka se zvedá, ale snad to Kačule zvlásne :) roste z ní věřme super tenistka :D
Reagovat
smazaný uživatel
KDyž už si tam tak tam poúřaduj podobně jak občas tady na TP a řekni těm kotelníkům ať si ty trubky nechají na vítězný pochod městem a ne po každé výměně vytrubovat jak na honu. Jestli něco nesnáším na DC tak je to tady tohle a všim sem si, že to je česká specialita.
Reagovat
PetaM
A kdo by měl v tom případě poúřadovat ty srbský nevychovaný prasata? Oproti nim jsou naši kotelníci minimální.
Reagovat
smazaný uživatel
zajímalo by mě kolik turnaju musí za rok odehrát jednotliví tenisté,určitě mají na výběr ale nějaký počet asi musí dodržet,ne?
Reagovat
smazaný uživatel
no, chlapům se počítá do žebříčků osmnáct až devatenáct turnajů, víc hrát tedy nemusí...
Reagovat
tommr
v principu můžou tenisti během roku odehrát tolik turnajů kolik uznají za vhodný, ale když jich odehrajou málo tak jim pak pochopitelně chybí body do žebříčku. Top-hráči mají navíc některý turnaje povinný pokud se na ně kvalifikujou díky postavení v žebříčku: TM, GS a Masters. Pokud se těchto turnajů nezúčastní tak dostanou do žebříčku nulu, kterou si nemůžou nahradit žádným jiným výsledkem ...
Reagovat
Roger_Federer
No tak lonske semifinale Sonja psychycky neunesla..a tehdy se drsne navažela i do Štepanka..za to zvlaštni podani ruky.
Nicmene, musim zase ale dodat, že od te doby dosti zklidnila..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nevím, já sem chodim až letos od dubna, takže píšu pouze svoje postřehy z této doby. :)
Reagovat
a.magerova
No nemyslím si, že to bylo jen to SF co psychicky neunesla, tak tu řádila jak běsná půl roku :-/
Reagovat
smazaný uživatel
já klasicky pátek skoro neviděl. Fandino tak pořádně fandi at to zítra má grády. Na TP mě deptají fandové cizích hráčů i proto sem píšu již velmi zřídka, ale dneska musím pochválit Sonju, Gigina a další fans Djokovice že se zdržují komentářů...
Reagovat
smazaný uživatel
Já to sice taky nechápu, ale nedeptá mě to, beru to jak to je, takže by mi tady komenty protistrany nevadily. Konkrétně Sonja fandí i Tomovi a s giginem nikdy soupeři nenadávali, tak nevidím problém. :)
Reagovat
Fandina
Určitě budu. A fandím moc a nejsem sama, Po zápasa jsem napočítala nejmíň deset autobusů českým fanoušků, kteří odjížděli od haly a doufám, že zítra a pozítří také budou. Dneska hráli oba kluci super. Tomáš s přehledem a Radek moc dobře. Nádherně se na něj dívalo, ale Nole vždycky uhrál rozhodující míče a bylo. Moc držím palce na čtyřhru.
Reagovat
smazaný uživatel
nikdy nerikej nikdy.. :-) Mam pamet jako slon, Lunej. Pravda, souperi Sonja mozna nenadavala, jen nam.. :-) Ale tak zas, pise hezky a: "Chybovat je lidske, odpoustet je bozske." .. ;-))
Reagovat
gigin
Sonja je v Bělehradu, tak vám nadá až se vrátí. Já vám nadávat nebudu a fandím Ernestkovi, ten teď nehraje, tak má i cíťa Wheelbow klid.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemám naopak skoro žádnou paměť :)) Zatím mi nikdo nenadávál, když vynechám trolly, ale nikdy neříkej nikdo :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Pozdě jsem si uvědomil že bych tu mohl rozpoutat vášně. Takže jsem vážne rád, že jsem žádné nerozpoutal. Zkrátka jsem rád, že tu člověk nemusí tehle víkend číst idemo(nebo jak to je)a tak podobně :) Dneska očekávám velké nervy, protože se vlastně bude hrát skoro o vše.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty si nakonec nejel? A kdo ještě z TP tam je? Mně přijde, že tam musí být 50% lidí, na to, že je to finále Davis Cupu tak je tady podezřelý klid. :D
Reagovat
gigin
vencape - ne nakonec ne. Osobní důvody... A kdo tam je všechno z tp fakt netuším. Vím jen, že je tam Sonja.

Wheelbow - IDEMOOOOOOOO SRBIJA!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si taky rikal...Ja na zapasy chodim do hospody, takze pri nich nepisi ale kdyz jsem prisel, tak jsem se divil, ze tady nebylo zadne povzbuzovani a rozebirani zapasu pri hre :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ajo tak snad ti vyjde Ernestek. V Té Bratislavě je to fajné. :) Freedom: Právě, nemá to ty grády, možná je to tím, že tady v komentářích píšou hodně lidi, co fandí svým favoritům a nesledují Davis Cup takže paradoxně mnohem víc tento víkend sledují tenis lidi, co se třeba na Grand slam v životě nepodívají.
Reagovat
gigin
Jo tak díky. Jako na Ernestka bych fakt rád jel.
K místní diskuzi. Ono totiž, neúčastí Tipsareviče, ani není co velice komentovat. Jedině dnešní kvarteto, kde se o všem rozhodne.
Reagovat
a.magerova
Taky má paměť v tomhletom není děravá a pamatuju si i detaily těch nechutností, ale zklidnění Sonji za ten rok je víc než znatelné a jen těžko by v ní dnes někdo viděl toho loňského hnusně sprostého dlaždiče :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Sonja asi prošla podobným procesem tedy. :D http://respekt.ihned.cz/z-noveho-cisla/c1-61246180-napraveny-divoch-z-vychodu-novak-djokovic
Reagovat
smazaný uživatel
Až tak? To bych do Sonji neřekla, ale víš co, každej jsme měli někdy prostě prudící období. :) Já jsem už taky hodná :)))
Reagovat
a.magerova
Jo jo, trvalo to loni půl roku :-/
Takže super, že už to tak není :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No tak je fajn, že už je vše v pohodě, je blbý, že o ní tady mluvíme a ona se nemá možnost vyjadřovat, tak snad z toho pak nebude nějaká nepříjemná diskuse :))
Reagovat
a.magerova
Kdybych lhala, už by mi to tu vytmavil gigin, takže pohoda :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
uprimne, me by vysvetleni, k cemu inteligentni clovek potrebuje tolik sprostoty a utocnosti velmi zajimalo, ale nemyslim, ze bych se ho nekdy dockala. :-(
Reagovat
gigin
????
Reagovat
a.magerova
Nole porušil tradici a potlapkal si pohár PŘED, takže přejdi zavčas k nám :-P
Reagovat
Fandina
všechny na TP z Bělehradu. Dneska Radek super, ale Nole je prostě nepřekonatelný. Tomáš vyhrál a některé FH kterými zakončoval výměnu byly také super. Lajovič na něj ale neměl, ale hrál moc dobře. Atmosféra je tu zatím moc dobrá a aréna se mi také moc líbí. Zítra se rozhodne, moc se těším na čtyřhru a věřím, že to kluci dají. Budu fandit a držím palace. Tome Radku pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to, že jsem tě nikde neviděla, určitě bych si tě všimla. Dej si nějaké poznávací znamení :))))
Reagovat
Fandina
Třeba si mě viděla, jen nevíš která je tan nick Fandina ... úsměv.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, já jsem hrozně zvědavá, znáš to :)) A jaký je srbský kotel?
Reagovat
Fandina
Srbský kotel ve veliký. Celá jedna šestnácti nebo kolika tisícová hala Kombank Arena. Já jsem se věnovala českému kotli. Fascinuje mě, že fanoušci jsou všude pod dohledem policie, i cestu jim policije zvukově do arény klestí mezi bělehradskou dopravou. A všeude na nás dohlížejí, od hotelu k hale a zpět a pořád s ními. Připadám si jako ostře sledovaná a chráněná osoba. Ale je to příjemné. Zážitek.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nediv se, věděli, že dorazí Fandina, tak ti museli udělat prostor :D:D:D Tak to asi bude hustý, doufám, že snad se DC obejde bez potyček fandů :)
Reagovat
Fandina
Omlouvám se za překlepy, tentokrát to je tím, že nemám svou klasickou myš a celkově hledám na malém nooteboku písmenka, sorry.
Jinak chci říct, že se mi moc líbilo, jak hrál Radek. bylo to od něj úžasné a dobře hrál i Lajovič s Berdou, ale Berda byl prostě lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo dneska plno? V TV to vypadalo, že horní patra areny nejsou zrovna naplněné.. :-)
Reagovat
Fandina
Na Noleho a Radka určitě plno bylo i nahoře. Potom to bylo místy prořídlejší, ale mohlo to být tím, že se dost lidí občerstvovalo a tak. Podle mě je plno i nahoře. Možná na jedné té užší straně za hráči jsou tam udělané takové bílé buňky nahoře a nevím, co je okolo nich, jestli také diváci, nebo ne. Aréna se mi zdá hodně prostorná a sezení postaveno do prostoru, všude je dobře vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi tam až do neděle? Koukej mi přivézt od Berdi nějaký suvenýr :D:D:D Radek byl dneska hodně dobrej, trpělivej, já jsem s jeho výkonem spokojená. A nepřipadal mi, že je kdovíjak vyčerpaný. Dneska to bude taky hukot :)
Reagovat
Fandina
Já mám tentokrát k Berdovi hodně daleko, to už spíš, že bych ti přinesla prach z oblečení nebo něco od z nějakého policisty ... úsměv. A jsem tady do neděle.
Reagovat
smazaný uživatel
prach nechci, tak leda policejní pendrek, třeba by se mi někdy hodil :)) Tak si to užij a doufám, že tě aspoň uslyším křičet :))
Reagovat
Fandina
Já fandím hodně, hodně povzbuzuji a nejsem sama!
Reagovat
smazaný uživatel
bude asi rozhodující. Taky si myslím že Radek Lajoviče dá v pohodě, jedině že by byl unavenej a nefungovala mu jeho hra. Ale zítra to bude klíčové a bojím se...
Reagovat
VlS
Sojka, teď jsem viděl v televizi novou reklamu. Krakonoš sedí smutnej v lese, kolem jdou turisti a říkaj:" vypadáte, jakoby vám ulítla sojka" a Krakonoš říká " taky že jo, potvora". Tak ti nevím, asi bych zkusil z tý společnosti vysoudit náhradu za morální ujmu na tvým místě :-D
Reagovat
smazaný uživatel
ale to je vyslovene nebezpecne jednani!!! Budou mit na krku obvineni ze sireni poplasne zpravy a obecne ohrozeni pohadek! :-)
Reagovat
tommr
a zase jednou ukázal jak je v DC dobrej ... :)
Výkon Lajovice mě ale trochu vystrašil. Pokud dojde na rozhodující pátej zápas a Lajovic zopakuje dnešní výkon tak Štěpec v něm nebude zdaleka tak jednoznačnej favorit jak jsem si původně myslel ...
Reagovat
VlS
nesejčkuj zase. Tom s přehledem vyhrál ani ne na půl plynu, Radek si ho vychutná víc. Berďovi gratulace k návratu na 6. místo v rankingu a ke splnění pivinnosti bez dramatu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem ráda, že jsi to napsal dříve než já :)) Já věřím v Radkovu zkušenost, techniku a krácenou hru, i když Lajovič měl dobré podání a dobře brání. Neříkám, že to bude lehký zápas, ale třeba to rozhodne Tom :))))
Reagovat
tommr
no uvidíme - pokud tedy k tomu pátýmu zápasu vůbec dojde což ještě není zdaleka jistý ...
Jinak nevím jak si přišel na to, že se Tomáš zase posune na šestý místo? Zatím jen obhájil lonský body a k posunu na šestý místo potřebuje ještě vyhrát nad Djokovicem. Zase jednou uvádíš nesprávný informace jakoby to už byla hotovka ...
Reagovat
VlS
ty se to prostě nikdy nenaučíš počítat:-)
Reagovat
Jan
Sdílím stejný názor s tommerem. Ale jako bych nic neřekl ať jsme optimističtí a kluci to vyhrají.
Reagovat
tommr
tak tohle už je síla i na tebe. Neinspiroval si se náhodou u Ratha? Drzý čelo a lhát a lhát a lhát ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak to teda je s tím umístěním Tomáše? Nějak se v tom neorientuju, kdo z vás dvou má pravdu...
Reagovat
VlS
live-tennis.eu
to tommr - tak se podívej na drop day u Tomovejch bodů za DC Rathe
Reagovat
PetaM
Bože, však má tommr pravdu. I podle tvého odkazu :D :D
Reagovat
VlS
já vím, ale nastartoval spolehlivě na první našlápnutí, to má za ten pesimizmus k Radkovi
Reagovat
PetaM
Tommr je strašně pesimistický :D Ale zase na druhou stranu, když všechno vidí pesimisticky, tak je pak více šťastný, protože mu to nevyjde :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D dobrý no :D
Reagovat
tommr
já se nepotřebuju dívat na nějaký pochybný weby, protože je to nad slunce jasnější - Tomáš dneska jen obhájil lonskou výhru nad Almagrem a pokud se chce dostat před Federera tak musí ještě porazit Djokovice ...
Ty si prostě vycucáš z prstu nějakej nesmysl a pak to tady vydáváš za jasný fakta a blbneš tak lidi, který o tom nemají dostatečnej přehled jako je třeba právě Lunej. A ještě pak máš tu drzost to otočit a tvrdit, že to mám špatně já ...
Reagovat
smazaný uživatel
Vis je kokKot, absolutne se neorientuje v tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
vždyť to byla ze strany VlSe jen legrace :))
Reagovat
a.magerova
Tak já taky věřím a přeju Radkovi v případném pátem zápase, ale nechápu to navezení se do tommra, vždyť nenapsal nic tak hrozného a navíc má pravdu v tom, že tady došlo k matení davu, teda mě určitě, mám eminentní zájem na tom, aby se už s žebříčkem od teď nešibovalo :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo asi nepochyboval, že mimozemšťan Djokovic porazí veterána Radka. Ten ale předvedl výborný výkon, vypracoval si na Novaka breakbally a jeden i proměnil. Za to Lajovic se proti dnes podprůměrně hrajícímu Tomášovi nedostal k jedinému breakballu a celkem snadno prohrál. Tomáš nicméně hrál podivně jakousi údržbu jako obvykle proti neznámému outsiderovi. Každopádně oba zápasy dopadly rozdílem dvou breaků v jednom setu a jednoho breaku ve dvou setech, i když skore tak úplně nevypadá.
Reagovat
tommr
podprůměrně hrající Tomáš? To jsme asi viděli každej jinej zápas. Podle mýho názoru předved Tomáš velice solidní výkon a hrál přesně to co bylo potřeba - vyhrál a ještě se nemusel vydat ze všech sil což je velice důležitý vzhledem k zítřejšímu klíčovýmu deblu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš si to pohlídal, to jo, ale jinak nehrál nijak dobře, když to porovnám např s výkonem proti Ferrerovi minulý týden. Pětkrát se nechal zatlačit do 0:30 při vlastním servisu a zbytečně chyboval. Hlavně si ale myslím, že Radek se svou více aktivní nátlakovou hrou na síti bude pro Lajovice mnohem nebezpečnější než dnes Tomáš.
Reagovat
smazaný uživatel
V 1. setu se Tomáš rozkoukával, pak už se zlepšil a pohlídal si to. Takže já to nějak tragicky nevidím.
Reagovat
tommr
srovnávat výkony v zápasech proti Ferrerovi a Lajovicovi dost dobře nejde. Je přece jasný, že proti Ferrerovi se musí hrát naplno za všech okolností jinak není šance na úspěch. Dneska měl Tomáš dva úkoly - porazit Lajovice a zároven se příliš nevydat ze sil, aby ještě zvládnul další dva mnohem těžší zápasy. A to zvládnul s přehledem. Já jsem obvykle dost kritickej, ale dneska fakt nevím co bych mu moh vytknout ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, říkáme jinými slovy to stejné. Tomáš nehrál zdaleka svůj best ale dokázal snadno vyhrát. To dává Radkovi dobrý výhled do pátého utkání. A myslím, že Radkova hra bude na Lajovice ještě účinnější než ta dnešní Tomášova...
Reagovat
Roger_Federer
Tak vysledeky prvního dne očekávaný..Lajovič, rozhodne nehral špatně a Radek případný 5 duel nedostane zadarmo, doufám, že mu nebudou chybet sýli, kvulizbytečnému dnešku.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju Tome! A zítra čtyřhru.. Držím palce! To budou zase nervy..
Reagovat
smazaný uživatel
taky jak se čekalo, ale Lajovič hrál dobře :)) zítra to bude hodně napínavé :)
Reagovat
Mayo
zajtra sa rozhodne na 88 % o víťazovi...som zvedavý na kurzy
Reagovat
smazaný uživatel
No, Srb hraje dobře, ale věřím, že ho Tomáš brzo přečte a vyhraje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně Tomík, jen tak dál :)
Reagovat
PetaM
Takhle Srb nemůže hrát celý zápas :D Tom to zvládne ve třech, jako Novak :D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám, teď krásně hrál u sítě, fakt se těším na zítřejšího debla :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lajovič pěknej BH..
Reagovat
tommr
Tomáš to nějak zvládne, ale Štěpec může mít s Lajovicem velký problémy ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi tu zase? Nekaž mi to tady, tohle je optimistické vlákno :D:D:D
Reagovat
Lina
Tak to abych zmizela. Chtěla jsem napsat, že si na Radka může věřit ještě víc. :)
Reagovat
PetaM
Radek ale na druhou stranu hraje úplně jinak, než Tom. Tom do toho buší. Ale Radek střídá silné údery se slabšími, s čopy, slajzy, kraťasy. Bude to podle mě těžší :)
Reagovat
Jan
Štěpec Lajoviče zvládne levou zadní a kluci to vyhrají. Určitě !!! Je to tak dobře Luneji ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, Radek je techničtější, Lajovič hraje hodně obranu, takže věřím, že Radek šanci má.

Jan - už jsem ti psala, že jsem nebyla, nejsem a nebudu CHLAP !! :D
Reagovat
Jan
Když ono se to blbě skloňuje a tento tvar se mi hrozně líbí. Ze všech nejvíc :)
Reagovat
Jan
To si nemůžu s tvým nickem dělat co chci ? Když je ženský ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si udělej podobný nick a skloňuj si ho jak chceš :))) Já prostě nejsem žádný Lunej :)))))
Reagovat
PetaM
A tak být jim ještě stále můžeš ... :D :D I když asi ne 100 % :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Být chlapem? NIKDY !! :D:D
Reagovat
Jan
Ale 4% chlapem by být mohla :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist