Berdych potvrdil, že proti Francii v Davis Cupu nenastoupí

9. 7. 2016, 08:59
Aktuality 15
Tomáš Berdych neposílí český tým ve čtvrtfinále Davisova poháru proti Francii. Devátý hráč světa svoji neúčast příští týden ve Třinci potvrdil po včerejším vyřazení v semifinále Wimbledonu.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (© Česká sportovní)

Třicetiletý Tomáš Berdych během londýnského grandslamu říkal, že se rozhodne, až dohraje. Po prohře v boji o finále s domácím Andym Murraym, odpověděl jasně na otázku, zda existuje šance, že dorazíte do Třince: "Ne, neexistuje."

Kapitán Jaroslav Navrátil má k dispozici Jiřího Veselého, Lukáše Rosola, Adama Pavláska a Radka Štěpánka. Proti nim se postaví francouzské kvarteto Jo-Wilfried Tsonga, Lucas Pouille, Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert.

Důvodem Berdychovy neúčasti je termín hned po Wimbledonu a náročná sezona, v níž jsou navíc olympijské hry. "Už mi není dvacet, abych tohle všechno byl schopen zvládnout. Už mě to letos jednou stálo zdraví a od toho se to dost dál odvíjelo," připomněl Berdych svalové zranění z 1. kola v Německu, kde získal bod z úvodní dvouhry i čtyřhry, ale v neděli s Philippem Kohlschreiberem nedohrál.

Jeden ze strůjců českých triumfů z let 2012 a 2013 chce ve svém věku lépe promýšlet program. "Musím tyhle věci řešit víc s rozumem a z pohledu toho, že jsem byl na nějaké hraně a to je věc, která je za posledních šest sedm let možná jiná," uvedl k poklesu v žebříčku. "Musím začít hlídat jiné věci, než že je vše ideální a že můžu dávat veškerý čas tady tomu, takže proto teď přišlo takové rozhodnutí."

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ty jsi ale primitiv!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře zrobil už má dost zářezu a proč riskovat? lépe ať piluje tenis a vlastní úspěch!
Reagovat
Frick
Lidem to bude u pr... že místo v ČF po třech setech s Dimitrovem vylítneš 2:6 4:6 v SF s Novakem.

Ale to, že kvůli tobě pros.erem DC, tim je nas...
Reagovat
FulnekUltras
mě už ne
Reagovat
turista
Davis Cup bohužel dál ztrácí význam. V červenci 1975 což pamatuji se po Wimbledonu taky hrál Davis Cup. V Praze na Štvanici jsme nejdřív porazili Maďarsko 4:1, pak Francii 3:2 a v září Austrálii 3:1. Celá země tím žila. Nikdo si nedokázal představit, že by Jan Kodeš nehrál. A to měl odehráno v DC ještě víc než Berdych. Jediný ze světové špičky kdo tehdy odmítal hrát v DC byl Jimmy Connors. Lze pochopit, že Berďa asi chce hrát tisícovku v Torontu, kde může vyhrát a s účastí v DC je to pak problém. Škoda.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jan Kodeš měl v roce 1975 tři grandslamy na kontě :) Berdycha tlačí bota v osobní kariéře a dobře to ví, akorát už s tím nic nezmůže, i když vynechá DC...ale jeho motivaci chápu...být nejlepším hráčem bez grandslamu je docela nevděčná role.
Reagovat
FulnekUltras
To víš, nová doba kolektivnímu vnímání obecně moc nepřeje...
Reagovat
Kozoroh
Jimmy Connors byl průkopníkem toho, co je dnes běžné, tedy Davis Cup vynechávat. Arthur Ashe, trojnásobný GS vítěz a Connorsův konkurent tehdy Connorse ostře kritizoval za jeho postoj k týmové soutěži. Kdyby dnes Ashe žil, tak by byl z dnešních tenistů zděšen.
Reagovat
turista
Je to tak.
Reagovat
letityfanousek
V tomhle má rozum
Reagovat
Jan
Primadona. Hlavně se podělat před dobrými hráči na GS. To mu jde.
Reagovat
matesdc
...ty jsi hlupák, co?? Chápu ho, svou práci už odvedl, teď je řada na mladších.
Reagovat
Lina
Někdo to bohužel, nikdy nepochopí.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jak by řekl Jarda Jágr...tihleti mladí (a i fanoušci) by měli Berdychovi se Štěpánkem líbat pr...zadek :)
Reagovat
hatatytla
v roce 2013 nedebutoval, to spíš bude rok 2003.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist