Berdych se k finále Wimbledonu vůbec nepřiblížil, s Murraym prohrál 0-3

8. 7. 2016, 17:57
Aktuality 342
Tomáš Berdych si podruhé ve finále grandslamového turnaje nezahraje. Ve Wimbledonu ho do něj nepustil domácí šampion z roku 2013 Andy Murray, který nad českou jedničkou zvítězil snadno ve třech setech a vyhrál tak už pátý vzájemný zápas v řadě. O třetí grandslamovou trofej se britský tenista utká s Kanaďanem Milosem Raonicem.
Tomáš Berdych

Třicetiletý Tomáš Berdych si wimbledonské finále zahrál před šesti lety, ale do dalšího grandslamového boje o titul se nedostal. V semifinále turnaje velké čtyřky prohrál popáté v kariéře a již potřetí ho v něm zastavil Andy Murray. Dnes Britovi podlehl třikrát 3-6.

"Na trávě je to nebezpečný hráč. Má tvrdý servis i údery odzadu a nemá co ztratit. Je devátý na světě a už tady byl ve finále. Proč ne?" říkal před zápasem trojnásobný wimbledonský šampion Němec Boris Becker o Berdychových šancích.

Český hráč ale naplnil tuto představu jen místy. Diváci se po pětisetové výhře Raonice nad Švýcarem Rogerem Federerem ještě občerstvovali a Berdych začal na příjmu. Zkoušel vymetat rohy, ale teprve se zastřeloval. Po Murrayho výborné obraně a dvojchybě ztratil servis a prohrával 0-2. Pak ukázal, co může fungovat. Hrál nátlakově, posílal tvrdé míče z forhendu i bekhendu po lajnách, což se vyplatilo a ve třetím gamu získal brejk zpět.

Berdych se dál snažil o agresivní pojetí, ale přibývalo chyb. V osmé hře ho navíc zradil první servis. Povzbuzení z tribun "Tome, pojď!" nepomohlo a po autu z forhendu ztratil podruhé v utkání podání a poté po esu britského tenisty i set. Diváci zabouřili, ale jinak dál sledovali průběh spíše v poklidu, jakoby si vědomi převahy svého hrdiny.

V páté hře druhého setu Berdych odvrátil dva brejkboly a vzápětí mohl jít do trháku. Při výhodě zahrál těžký forhend do sítě a zaklonil zklamáním hlavu. Jinak se trápil na podání, netrefoval první a po druhém získal ve druhé sadě jen jedenáct procent výměn. Brit z toho těžil, a i proto Berdych od stavu 3:3 dvakrát ztratil podání.

Vedení 2-0 na sety Murraymu zvedlo ještě více už tak vysoké sebevědomí. Po kurtu doslova létal a Berdych nemohl najít účinnou protihru. Wimbledonský šampion z roku 2013 tradičně střídal tempo hry, dokázal míč čopovat, tvrdě poslat k lajně, ale i zkrátit za síť a hrát ven z dvorce. Při jedné výměně naopak doběhl "kraťas" a Berdycha přesně přeloboval.

Třetí sadu rozhodla ztráta podání českého hráče ve čtvrtém gamu. Sice už víckrát podání neztratil, ale při soupeřově servisu se k brejkbolu nedostal. Při prvním mečbolu Berdych pod tlakem nevrátil míč přes síť a prohrál za necelé dvě hodiny.

Jediným českým vítězem Wimbledonu dál zůstává Jan Kodeš. Grandslamový titul z českých mužů naposledy získal Petr Korda před 18 lety na Australian Open.

Murray postoupil do finále grandslamu pojedenácté v kariéře. Zvítězit dosud dokázal jen v roce 2012 na US Open a o rok později ve Wimbledonu.

"Jsem teď samozřejmě moc šťastný. Dnes to byl dobrý zápas, klíčová byla prostřední část druhého setu, kdy jsem odvrátil brejkboly," řekl Murray. "Finále Wimbledonu je skvělý úspěch, ale ještě je přede mnou jeden zápas a to ten nejdůležitější. Nikdy nevíte, kolik šancí zahrát si velké finále ještě budu mít, tak je potřeba ty šance využívat," dodal svěřenec Ivana Lendla.

O třetí grandslamový titul si Murray zahraje v neděli od 15:00 SELČ s Milosem Raonicem, kterému pomáhá jiný bývalý nejlepší tenista světa John McEnrore. S o čtyři roky mladším Kanaďanem, který dnes udolal v pěti setech Rogera Federera a do finále grandslamu postoupil poprvé, vede ve vzájemné bilanci 6-3. Naposledy ho porazil před třemi týdny ve finále travnatého turnaje v Queensu, byť byl set a brejk dole.

• WIMBLEDON 2016 •
Velká Británe, tráva, 13.163.000 liber
páteční výsledky mužů (08. 07. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Murray (2-Brit.) - Berdych (10-ČR) 6-3 6-3 6-3
Raonic (6-Kan.) - Federer (3-Švýc.) 6-3 6-7(3) 4-6 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

342
Přidat komentář
letityfanousek
Pro Berdycha je SF super úspěch (šťastný los). Potvrdil, že svojí nudnou hrou patří do top20 (ano dvacet) a Milos jede jak mašina, jde za svým cílem a patří minimálně do top5. Titul přeju Andymu, hraje vyzrálý chytrý tenis. Pojď Andy pojď pojď pojď :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skončil mezi čtyřmi nejlepšími a patří do TOP20? Trochu divný počty.
Reagovat
smazaný uživatel
A to, jak se neustále operuje s tím šťastným losem, už mě taky štve. Berdych měl štěstí pouze v ČF, jinak byli jeho soupeři adekvátní kolu, ve kterém se s nimi utkal. By co víc, mnohdy patřili spíš do té těžší skupiny. Jirka možná žebříčkově na OF nevypadal, ale asi všichni víme, jak hrál.
Reagovat
FulnekUltras
a bohužel jsme taky všichni viděli, jak hrál Berďa v semifinále...
Reagovat
svetova.dvojka
Byli jste někdo ve žlutých lázních ?
Reagovat
Fandina
v těch co myslíš asi ne, ale jednou jsem byla v bílých
Reagovat
panzer.dragon
Nechci malovat andymu certa na celo, ale roger prohral 6 z poslednich 7 gs jen z celkovym vitezem..
Reagovat
svetova.dvojka
Já bych nejdříve porovnal jak hraje Kanada a Skotsko lední hokej.
Reagovat
panzer.dragon
Je to jasny, andy ma proste problem :)
Reagovat
Herbert_Hoover
A co takhle porovnat, jak hraje Kanada a Skotsko fotbal? :) To by lépe reflektovalo rozložení zápasových šancí.
Reagovat
svetova.dvojka
No tak Kanada-Skotsko ve fotbale to by byla arcinuda..., v hokeji by to byla zábava...
Reagovat
Herbert_Hoover
Jojo 20:0 :)
Reagovat
svetova.dvojka
Andy Murray se stane legendou jestli obhájí olympíjské zlato, to se ještě nikomu nepovedlo...
Reagovat
spaniel
lol
Reagovat
spaniel
Nerozumim, proc Berdych nezapracuje na servisu. Na svou vysku ma velice mizerne podani, coz byl hlavni duvod jeho dnesni prohry. Prvni ma sice razanci, ale umisteni moc ne. Druhy je vyslovene tragicky, daleko od lajn a zadny kick.
Reagovat
FulnekUltras
On by dnes třeba podával i líp, ale před Můrou se mu prostě klepaly ruce...
Reagovat
spaniel
On tak podava vzdy. Kdyz trefuje prvni, je to lepsi, ale Murray, Nole jsou na returnu skveli a poradi si s nim. Jak musi pres druhe, je to bida.
Reagovat
FulnekUltras
Tak to rozhodně. Plus hrozně moc místy až kvitovsky zbytečných UE. Holt Berďa je po dnešku zase na svým...
Reagovat
svetova.dvojka
Mě by Berdych porazil 6:0,6:0,6:1, ale bohužel Murray není já.
Reagovat
FulnekUltras
ten gem ve třetím by mohla být taková první vlaštovka... ;)
Reagovat
Fandina
to ano, kanár to nebyl
Reagovat
FulnekUltras
stejně mě Berďa dneska dost zklamal - a nebylo to ani tak nedostatkem umu, jako hlavou...
Reagovat
Fandina
Já tyhle řeči o hlavě nemám ráda. Lidi jsou komplexní tvorové. celkově byl zřejmě horší než Andy. Řeči o hlavě neuznávám.
Reagovat
FulnekUltras
Mohl prohrát trochu důstojněji - nebýt té děsné spousty UE už skoro na úrovni Petry. Ta je ale obvykle nedělá v závěrečných kolech a takhle důležitých zápasech. U chlapa bych přece jen očekával větší odolnost, zvláště při Berďových zkušenostech.
Reagovat
Frick
slušnej kouř dostávaj.

Takže LOH bez kolektivu.
Reagovat
FulnekUltras
kolektivní cítění je v dnešním Česku beztak v pérdeli... ;)
Reagovat
mahycek
Už nebudu rozebírat proč Roger prohrál, ač to mohl ukončit ve 4 setu. Níže už jsem psal, co Roger, fandím mu, ale co dál?? tento víkend nic nemám, tak se půjdu uklidnit prvním dílem Vinnetoua. Viděl jsem ho asi 80x , ale že na těch místech jsem vloni byl a mám snímky i filmový materiál, tak se uklidním. A to 80 x se se nedivte, jsem členem německého klubu Karla Maye, tak místa natáčení mapujeme. Takže jdu se uklidnit na řeku Rio Pecos ( Zrmanja v v Chorvatsku), kde si Old Shaterhand vybojoval svobodu na děravé kánoi. Ale, to všichni znáte, já to procházím. Čautě, jdu na to, abych rozehnal žal s Fedexem.
Reagovat
FulnekUltras
jedině správný přístup... ;)
Reagovat
brixner
Mňo, taky si myslím, že by Mílovi Olda Šetrnejch natloukl!
Ale nebul, kua, Roger té plnoletosti jednou dosáhne !
Reagovat
brixner
Já si udělal karamelový čaj a zapíjím žal...
Je to ale hnus - čaj i dnešní vejsledky :-(
Nechci být špatným prorokem, ale chvíle Rogerova pomalého odcházení už začala...
Reagovat
spaniel
Ta zacala uz davno. Toto ctu uz od 2011, uz tak 3 roky je to vyslovene otravne. Byl na operaci, htal dva pripravaky, ani jeden nevysel, forma zatim neni. Stejne se dostal do semi, ale experti mu uz zas ukoncuji karieru.
Reagovat
svetova.dvojka
Federera uvidí hrát ještě i naši vnukové, nedokážu si představit , že by Federer někdy ukončil kariéru, to je nemyslitelné...
Reagovat
Frick
Co se dá dělat. Umění dostat ze sebe to nejlepší v ten nejdůležitější čas, to je to, oč tu běží. A v této umělecké činností dnes propadl. :-(

K zisku GS by na tomto turnaji stačil jen jeden skalp člena Big four. Těžko někdy bude stačit tak "málo".
Reagovat
smazaný uživatel
Nejblíž tomu byl před 6 lety, druhou velkou šanci promrhal před 2 lety na AO. Tenkrát jsem byla přesvědčena, že třetí už nedostane. Dostal, ale naložil s ní stejně jako s tou předchozí.
Reagovat
Marduch
Velká šance.. těžko říct. Bohužel tenis neni fotbal, kdy hrajete odzadu, po aktivnější pěti či desetiminutovce a odraženém balonu proměníte šanci a pak to opět zavřete a "čekáte" na 93. minutu. V tenise se ta kvalita musí potvrzovat pěkně game po gamu nadpoloviční část zápasu, takže opravdu málokdy v takto důležitých zápasech, posledních kolech GS, vyhraje hráč horší ve většině herních činností.
Reagovat
smazaný uživatel
Já rozhodně nepopírám, že byl Tomáš dneska slabší. Po 1. setu se mi zdálo, že drží krok, ale pak to s ním šlo z kopce a totálně ho dorazila ta přetahovaná o Murrayho podání (tuším) v 6. hře 2. setu.
Reagovat
brixner
Proti Andymu dohromady nic nemám, takže...
Míla je mi vcelku sympatický, takže...
Že to nedal Roger mě mrzí mrzí...
Že to nedal Tom mě mrzí...
Že to nedal Srb mě těší doteď a to tak, že velmi!
No a zítra?
Endží toho Američana musí porazit!
PROSTĚ MUSÍ!
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
https://youtu.be/RcZn2-bGXqQ
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty chceš asi od WTA vyfasovat pokutu 10000 USD, že...
Reagovat
brixner
Pokutu bych vyfasovat fakt nechtěl a strávit třeba noc s tím Amíkem taky ne - přiznávám bez mučení!
A teď mi, Stane, napiš - skoľko bys mi naparil Ty? Ešče dajakú nulku k temu? Nieje to voľaké čosik absurdné? Čo, Ty stará halapartno? :-)
Ale Endží to dá, neboj se nic ;-)
Reagovat
kada.tom
Andy si postupem do finále zajistil místenku na Turnaji mistrů :-)
A v neděli můžeme znát dalšího účastníka ... i když - uvidíme :-)
Reagovat
Mayo
pred sezónou som tvrdil, že Andy GS vyhrá, uvidíme po nedeli
Reagovat
FulnekUltras
po řadě dřívějších finálových porážek by mu druhý "domácí" titul celkom pristal...
Reagovat
panzer.dragon
Ja bych chtel pro andyho letos silver super slam, to nikdo nema a andy by mohl bejt vyjimecnej
Reagovat
FulnekUltras
Opravdu jsem věřil, že Béda dnes když tak prohraje se ctí...

Tak že by ještě jeden dvouletý vyčkávací cyklus? ;)

(Tankista s Rosickým to už prý zapíchli... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, no :( Poslední dva čeští zástupci v reprezentaci, kteří věděli, jak se ten fotbal vlastně hraje.
Reagovat
FulnekUltras
Mládí by už chtělo od PC rovnou do Ligy Mistrů - a ono to kupodivu nějak nefunguje... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
https://youtu.be/pN7Y_L1M-8E
https://youtu.be/AR8eurcLK1E
https://youtu.be/D8TP3bzaIJw
Reagovat
smazaný uživatel
Rosický už i kariéru nebo jen repre? On toho stejně moc nenahrál.
Reagovat
FulnekUltras
repre zcela určitě
Reagovat
svetova.dvojka
Zápas tisíciletí v basketu se blíží...
Reagovat
svetova.dvojka
Rio bude důležitější než US Open, to bude turnaj kde se ukáže kvalita, drsné podmínky..., a v Brazílii kromě Nadala , žádná současná legenda ještě nehrála..., Nadal tajný favorit zná klima :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom aby se tam vůbec představil.
Reagovat
svetova.dvojka
Nadal je pořád pojem, to se ohlídá...
Reagovat
spaniel
Federer tam mel snuru exhibici.
Reagovat
turista
US Open je důležitější. V Riu bude tenis ve stínu atletiky, cyklistiky a mnoha jiných sportů jako vždycky.
Reagovat
peggy
Pane Berdych dobry los,pak Jirka Vesely,to Vam pomohlo dostat se tak daleko.Blahopreji Marrymu k vitezstvi.Vy papa do Vaseho Monaca.
Reagovat
smazaný uživatel
konečně někdo, kdo mě zvedne náladu :D :D :D
Reagovat
Grigor_Murray
Hlavně aby se teď Andy neuspokojil nesmírně snadným postupem do finále. Musí to hrát poctivě, protože Raonic mu nic nedaruje, tím jsem si jist. Podle mě to bude úplně jiný průběh než ve Queensu.
Reagovat
smazaný uživatel
pro Raoniče to bude první GS finále, může hrát roli nervozitka ;)
Reagovat
Marduch
jj, hráči svý finálový GS premiéry většinou nevyhrávají.. nebo nemám pravdu?
Reagovat
Kozoroh
Když se podíváme na open éru, tak třeba Connors, Borg, Becker, Sampras, Federer a Nadal své první finále vyhráli, naproti tomu Vilas, Lendl, Agassi, Djokovič a Murray v premiérovém finále neuspěli.
Reagovat
Marduch
No vidíš, tak nakonec je to cca fifty-fifty. Já si totiž vybavil jen pokusy Djokera (nedávno jsem totiž projížděl jeho kariérní vývoj;), Murrayeho, Tsongy, Bedřicha nebo Nishiho.
Reagovat
tito
2,4 3:0 Podle mne tutovka. Rozdíl na returnu a od BL bude propastný, Andy vstoupí do zápasu koncentrovaný a nic nepodcení. Haluz se může stát v úvodních kolech turnaje, nikoliv ve finále. Fakt bych se divil, kdyby Miloš získal i jeden set.
Reagovat
smazaný uživatel
Neustále čtu, že Berdych se dostal tak daleko jen díky šťastnému losu. Jistě, štěstí - letos poprvé (!) - skutečně měl, přesto mu ani jeden z protihráčů nedal ten zápas zadarmo, nikdo mu neskrečoval apod. Narážel převážně na mladé pušky, které umí být sakra nebezpečné a vzpomeňme, že se tu řešilo, že strach může jít už z Dodiga.
Dále často čtu, že je škoda, že se dál nedostal na Tomův úkor Jirka, který by byl jistě (?!) lepší. Hm... toť otázka, na kterou neexistuje odpověď, protože Jirka se přes Berďu nedostal. Jirku by úspěch zcela jednoznačně posunul dopředu, měl by lepší výchozí podmínky a tak, na druhou stranu tuhle injekci potřeboval i Berďa, který se tak vrací do první osmičky i do hry o závěrečný TM, což je taky skvělé. Jirka má nyní skvělou možnost potvrdit, že toto jeho tažení nebyla náhoda a že se skutečně dere dopředu.
Reagovat
svetova.dvojka
Veselý - Murray to byl match jako víno, to uznej..., Berdych to prohrál už v šatně, Veselý by hrál jako s Djokovičem v Monte Carlu.
Reagovat
smazaný uživatel
To nemůžeš vědět. Stejně tak by se mohl Jirka sesypat z atmosféry i tíhy boje o tak velké finále. Tohle jsou spekulace zcela nevhodné pro někoho, kdo tvrdí, že je realista. Realita je taková, že Jirka nedokázal porazit ani Tomáše.
Reagovat
svetova.dvojka
bohužel..., ovšem po tom co dnes převedl Tomáš, by to ani horší být nemohlo :-) dvakrát škoda, že to Veselka nedal...
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš škodovat jak chceš, bude ti to prd platný. Tomáš došel přes Veselku a Pouilleho do SF. Nikde není psaný, že by Jirka Lucu porazil. Prostě zcela nemístné spekulace.
Reagovat
svetova.dvojka
spekulace ano ted máte pravdu...
Reagovat
smazaný uživatel
myslíš jako tak antukově?
Reagovat
Mayo
možno by hrál ako s Djokovičom ale nemuselo by to na Murrayho stačiť...myslím, že variabilná hra škóta by mu príliš nevoňala...aj Rosol vyfackal RAfu a potom prehral s KOhlim :/
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa si chytře připravil půdu pro US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, že nám dá Tomáš zase šanci snít? :D
Reagovat
svetova.dvojka
To už bude dávat Eurosport, takže těžko...
Reagovat
smazaný uživatel
Ona existuje nějaká spojitost s Tomášovým výkonem a stanicí, která to přenáší?
Reagovat
svetova.dvojka
tohle motto vymyslela Novasport..., na Eurosportu nevymýšlejí takovéto nesmysly...
Reagovat
smazaný uživatel
Sám jsi nesmysl.
Reagovat
svetova.dvojka
je to hloupost..., člověk by měl snít o jiných věcech než o tenise.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidím důvod, proč by si jednou za rok nemohl český fanoušek na pár dní naivně přát, aby český reprezentant vyhrál Wimbledon. Vždyť je to hezký. Což je zřejmě pocit, který ty neznáš.
Reagovat
svetova.dvojka
No dobře bylo to fajné..., geniální upoutávka .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, mně teprve teď došlo, co myslíš. To jsem viděla jednou a i mně to přišlo divný.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč ne :-) Slabší soupeře stále dokáže porážet a letos hraje na grandslamech víc než spolehlivě - ČF, ČF, SF. Když bude los milosrdný, třeba se zase SF dočkáme :-) ale měl by do té doby natrénovat podání a psychiku! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, jestli hodlá pokračovat v této řadě, tak semíčko je jistý :D
Reagovat
smazaný uživatel
to abysme se pak těšili na 2017 :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Mám strach, že Tomáš tohle neumí přesouvat mezi sezonami :D
Reagovat
smazaný uživatel
pár věcí ho nový trenér bude muset naučit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to nehrotila. Tomášovi je evidentně bez trenéra fajn :)
Reagovat
Lina
Kdybyste tam vecpali OH, možná by to F na US mohlo být. :))
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi hlava! Tak plán bychom (opět) měli. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tyjo, to je fakt! :D
Reagovat
Nola
Murray si titul zasluzi, ci sa to paci niekomu, alebo nie, dosiahol 3 GS finale tento rok, aspon tu bude konecne s tomassinhom klud...
Lendl nasadol do rozbehnutej lode, beriem to ako uplne zbytocny krok so strany Andyho, Lendlova hodnota stupne, celkom bez ocividnej zasluhy :D
Reagovat
Mayo
Aký Lendl? Sir Alex! ho zase raz privedie k titulu, keď tak!
Reagovat
smazaný uživatel
Lendl si teda vybral příhodnou dobu :-)
Reagovat
Kozoroh
Angažování Lendla zbytečným krokem rozhodně není. Murray potřebuje mít tvrdého kouče Lendla, aby vyhrával majory.
Reagovat
svetova.dvojka
slavný rodák z Ostravy, tam jsem se narodil i já...
Reagovat
Marduch
Vtip je v tom, že nikdo teď nemůže říct, jak by to dopadlo, kdyby tam s nim Lendl nebyl a nepřipravoval ho mentálně na Wimblas. Vypadá to jak banalita, ale sám Murray prohlásil, že je pro něj Ivan v hledišti dost důležitej, že mu dodává sebevědomí. Na RG (ač ano je to jinej, pomalej povrch) v prvních kolech Andy vyváděl blbosti a zbytečně tak ztrácel síly. Tady na bitvu s adrenaliňákem Tsongou procházel koncentrovaně kolo za kolem. Fuckující spratek nad sebou potřebuje IMO cítit autoritu ;)
Reagovat
Mayo
je to šéfko :D, podobne ako Kouby Brajent legendárny, ten tiež potreboval nad sebou tvrdú ruku až ho legendárny Phil Jackson skrotil (:
Reagovat
Marduch
A jinak souhlas, titul bude v Andyho rukou zasloužený, jak za tento turnaj, tak hlavně za předcházející GS performance si ho zaslouží. Prohrával jedině po bojích s Djokovičem, který tu ale vypadl velmi brzy, takže...
Reagovat
Nola
k Nolemu - nejde stale vyhravat a ustat to cele psychicky, nejde stale otacat zapasy s 0:2 na sety, proste karma, presne ako dnes Fedex, Andyho pohana adrenalin s tych finalovych neuspechov na GS, tentokrat dokonale tazi z totalneho prepadu BIG4, ale uplne zasluzene, ja mu to dokonca prajem, pocitam, ze aj na neho casom s tym otacanim zapasov pride rada....
Reagovat
Marduch
Však ano já rovněž s Murrayem alias šampionem problém nemám. No ta zmínka o Djokerovi byla myšlena jakože byl Andy vzhledem k bojím s Djokerem v pořadníku na GS titul hned za Djokerem a pak dlouho nic..takže teď bez Djoka bere jakoby přirozeně trofej. Vůbec tím Andyho úpsěch nesnižuju..
Nole letos doplatil možno na horší aklimatizaci na trávě, bez přípravy, přičemž ta rychlost adaptace na jiný povrch se dost možná s věkem o nějaké to procento zhoršuje, možno doplatil na určitou pocitovou kocovinu a ztrátu té nejostřejší koncentrace po zisku nesčetněkrát vybojovávaného RG titulu, a možno také na nějaké bolístky z náročného maratonu zápasů za poslední cca rok a půl..
Reagovat
turista
Asi tak. Nikdy jsem neviděl Novaka Djokoviče tak šťastného jako po vítězství na legendárním RG. To byl splněný sen na který dlouho čekal. Strašně mu to přeju to vítězství na RG 2016.
Reagovat
baggik
Tak Djoker měl pro letošní sezonu jasné cíle RG + OH. Olympiáda je za měsíc, potom US open, ve Francii se hrálo před pár týdny. Murray má největší šanci proti No1emu na trávě a vyhrát 6 grandslamů v řadě plus olympiádu, to by chtěl i Novak moc. I tak ten rekord 30 vítězství na GS v řadě je neskutečný. Prostě zkusil Wimbl bez přípravy, bez té touhy a nenasytnosi, která ho hnala za vítězstvím na RG. Nevyšlo to a jestli uvidíme v Brazílii odpočinutého a opět hladového Novaka, kterému bude moci konkurovat opět snad jedině Murray, čerstvě uspokojený výhrou na Wimbledonu, tak si budeme moci říci, dobře udělal chlapec jeden.
Reagovat
svetova.dvojka
No jedno je jisté, že finále nebudu mít takovou kvalitu jako v roce 2008... :-)
Reagovat
Lina
Gratuluji finalistům, bohužel ani jeden není podle mých představ. Roger i Tom si to prohhráli hlavou. Dvakrrát škoda pro Rogera, byl lepší hráč velkou část zápasu. 18. GS už asi nepřidá? Ale ne každý má 17 GS. :)) Tomáš se snad umí, víc vyhecovat na Novaka než Andyho.

GS teda přeji Raoničovi.
Reagovat
Kozoroh
" Tomáš se snad umí, víc vyhecovat na Novaka než Andyho."

S Berďou má No1e bilanci 24:2, poslední střetnutí na RG ovládl No1e skórem 6:3, 7:5, 6:3. Berďa tehdy na Novaka uhrál o dva gemy navíc než dnes na Andyho.
Reagovat
Lina
Že s ním má děsivé skóre, to jo, ale mám ten pocit z herního projevu v několika posledních zápasech. Škoda, že dnes neudržel laťku po celý zápas, jakou nastavil na začátku. Asi by nevyhrál, ale mohlo, to být vyrovnanější.
Reagovat
Pedronegro
díval jsem se jen chvílemi, mám pocit, že když se dívám, hraje Tomáš mizerně, ale jak to tady čtu, tak hraje tužku i když se nedívám, jaký rozdíl mezi oběma zápasy dnes, no nic, semi je vlastně max úspěch ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tolik k šancím Berdycha. Andy pohodový trénink, vůbec nemusel zapnout na vyšší level jak s Tsongou, stačilo využít své šance na returnu a bylo hotovo. Definitivní zlom přišel v půlce druhého setu, po skoro 10 minutách udržený servis na 3:3 a pak hned brejk. A bylo hotovo. Berdych dělal příliš mnoho chyb, ale nehanil bych ho nějak moc. Šel tam s tím, že prostě musí hrát na absolutní riziko, jinak hráče jako Andyho neporazí. Když proti němu stojí hráč, který mu vrátí skoro všechno, musí do těch úderů dát ještě víc a ne vždy to vyjde. Pro něj je SF dobrý výsledek, i když nepotkal top 20 hráče po cestě do něj.

Pro Andy paráda, po těžkém čtvrtfinále pohodový zápas docela a může se připravovat na finále. Poprvé proti někomu jinému než dvojici Federer&Djokovič. Milšo hraje skvěle a bude to ohromně těžké, ale kdy jindy, když ne teď? V Queensu to Andy zmáknul, ale nesmí si tak nechat utéct úvod. Na turnaji returnuje nejlépe ze všech, takže by měl mít na returnu víc šancí jak Roger dneska. Věřím, že to zvládne. Come on! Vamos!

Tímto ještě zdravím komedianty Pe3ka a toho nového ocasa, co se do mě naváží a nevím proč. Přeju hezký večer. Věřte, že já ho po těch dvou dnešních zápasech mít budu.
Reagovat
Mayo
+1 presne tak ako píšeš, veľmi slabý tréning dnes (:
Reagovat
kada.tom
taky mám dneska velmi příjemný večer :-)))
Reagovat
Roger_Federer
Co ?sis stahl z netu fotku Miloska a budete spolem popijet vinecko??..Z pribivajicim vecerem se vic odvazes a prijde cas na muckani.
???
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako Berďa dělá sparring partnera Andymu, Andyho děla Djokerovi???.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak nějak, i když pořád ne až tak moc. Ale v podstatě jo no. Radši dělat sparing jednomu hráči než čtyřem ale.
Reagovat
Kozoroh
První Andyho finále, v němž bude favoritem.
Miloš bude v neděli víc kousat než Tom, ale pokud Andy předvede to, co proti Tsongovi v ČF, tak myslím, že víc než jeden set neztratí a zpět do svých rukou vybojuje wimbledonský pohár. V ČF proti Jo-Willíkovi z něho čišelo odhodlání získat druhý titul z Wimbledonu.
Reagovat
FulnekUltras
Petra bude mít nejspíš na USO co dohánět... ;)
Reagovat
lukassb
Je to skoda, konecne grandslam, kde v poslednich kolech nebyl Djoker, Nadal,.. a Tomas to takhle zazdi :/ Cekal jsem uprimne mnohem vic. Na druhou stranu semifinale je paradni vysledek, jen tam holt chybi ten posledni krucek.
Taky sem hodim odkaz na novou stranku o ceskym tenisu, ktera se pred par dny rozjela, tak mrknete
www.ceskykoutek.wordpress.com
Reagovat
svetova.dvojka
Nadala na trávě by porazil i Berdych, ještě se bylo potřeba zbavit pár lidí.
Reagovat
Mayo
a další :D Berdychov problém je dalších xy hráčov a ne iba Nadal a Djokovič :D bez nich dvoch na turnaji nič nezazdil lebo tam boli další topfavoriti! zazdil by to vtedy keby tam neni Murray a FEderer ešte
Reagovat
svetova.dvojka
huráá na basket Srbsko-ČR...
Reagovat
Chrenda
Kdo to tady plkal, že hrál Tomáš blbě s Poulliem, protože Lucas hrál blbě? Dnes hrál Andy tužku a Tomáš jako obvykle dvojitou tužku. Velmi chabé semifinále Wimbledonu na které se fakt vzpomínat nebude. je jasné, že je to Tomášův zenit a Lendl chytře vsadil na šampióna, jelikož Tom ten potenciál něco velkého vyhrát už nemá.

Tak teď jen doufám, že Miloš Andyho ve finále rozstřílí na padrť. Podle výkonu Skota, by to neměl být problém. Lepší Raonič než Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
Začátek a konec příspěvku je hloupost. :-)
Reagovat
Chrenda
A potrefená husa se ozvala.
Reagovat
smazaný uživatel
Necítím se ani jako husa, ani jako potrefený. Stojím si za názorem, že první a poslední část tvého komentáře je vzdálená pravdě, což mi neumíš vyvrátit.
Reagovat
Chrenda
No odpovídal jsem ti posledně, že uvidíme, jak se popasuje s Andym a viděli jsme, že? Tak teď uvidíš jak ve finále se s Andym popasuje Miloš a bude to jiná písnička. Nejsem žádný fanoušek Raoniče, ale furt mu přeji víc než Skotovi.

A nevím co je špatně na začátku mého komentu. Nebo snad myslíš, že hoši hráli hvězdný tenis? Pak fakt nevím co jsi sledoval za zápas.
Reagovat
svetova.dvojka
jeden velký titul už má. na co jich mít plnou vitrínu...
Reagovat
Mayo
jojo, podľa dnešného výkonu :D až nato, že každý zápas je iný
Reagovat
Nola
s Lendlom suhlasim, aj so zapasom co sa kvality tyka , proste Tsonga vs Murray to bolo nieco pre fajnsmekra, dnes Andy zrejme hral co potreboval, a to proste stacilo, Milosovi davam tak 5 percentnu sancu, nema ziadne skusenosti s finalovymi zapasmi na GS....
Reagovat
Kozoroh
K výkonu Tsongy se dnes Berdych nepřiblížil, Murray tak nemusel vyvinout takové úsilí jako předevčírem.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy hrál co potřeboval, soupeř ho nezatlačil k tomu, aby musel pžedvést lepší tenis
Reagovat
smazaný uživatel
To je podle jeho logiky hloupost :D
Reagovat
Mayo
Andy skvele ani to nebolelo. Tie reči, že po vypadnutí Djokoviča je tu veľká šanca ako keby len on vedel hrať tenis. No pre Berďu tam boli další dvaja neriešiteľní hráči Andy a Roger plus vlastne možno aj Miloš. Andy je trieda a je inde ako Berďa a nevie to na neho. Každopádne SF je dobrý výsledok môže byť spoko, na viac nemá, čo už no.
Reagovat
svetova.dvojka
Jak je na tom nejlepší slovenský tenista jen tak mimochodem... ?
Reagovat
Mayo
mňa nezaujímajú slovenskí tenisti, takže neviem, prepráč
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře. Není to negr.
Reagovat
agrez
piš česky idijote.
Reagovat
Chrenda
Murray je sralbotka a ve finále dostane nakládačku od Miloše. Už se těším na ty kyselý ksichty v publiku.
Reagovat
Mayo
nevadí, Murray úlohu splnil , vyradil Berdycha...Miloš je celkom fajn, no aj tak mu neverím vo finále ale určite nejaký set narozdiel od Berďu urve
Reagovat
FulnekUltras
Přiznávám, že jsem se letos Berďou nechal trochu unést... ;) Relativně těsná prohra s Murraym na AO je zřejmě jeho labutí písní... Dnes nejenže nepřekročil svůj stín, ale ještě si ho dobrovolně zvětšil...
Reagovat
Mayo
+1
Reagovat
Chrenda
Trefné :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem dnes čekala od Toma víc :(
Reagovat
smazaný uživatel
skoda Tsongu
Reagovat
Chrenda
Tož ÁNO.
Reagovat
tommr
Tomáš zase dostal od silnýho soupeře už skoro tradiční nakládačku. Na ty nejlepší prostě nemá ... :(
Jinak je ale semifinále Wimbledonu velkej úspěch. Tomáš se díky tomu zase vrátí na 8.místo v žebříčku a v boji o letošní TM si značně polepšil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak. Pohádka se nekoná, ale i tak je třeba brát to jako velký úspěch :)
Reagovat
Chrenda
Bezesporu úspěch jako řemen, dává mu to naději na turnaj mistrů, pokud nepokazí zbytek sezóny. Nakonec měl štěstí, že ho nasadil, tak jak ho nasadili. Každopádně gratulace k semifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Počkat, počkat, dostávám expres zprávu z Londýna, že prý Toma zařízli lajnoví. Neviděl někdo? To by totiž bylo na žalobu! :-)
Reagovat
ReadyTeddy
Neverending story. Překvapuje výsledek někoho? Berďovi prostě sudičky nenadělily do vínku, aby vyhrál grandslam :(
Reagovat
smazaný uživatel
stačilo nadělit servis alá Raonic.
Reagovat
svetova.dvojka
nikdy neříkej nikdy, jednou sedne štěstí i na vola.
Reagovat
kada.tom
dneska to bylo žalostné, a to je slabé pojmenování Tomášova výkonu ..
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska se ukázalo to, co spousta lidí říká, že na to nemá především hlavu. Herně v 1. setu ukazoval, že by to jít mohlo.
Reagovat
FulnekUltras
Jana Novotná si to nakonec taky "vyčekala". Ale čas běží...
Reagovat
svetova.dvojka
tak nakonec 9 gemů. no zas takový propadák to nebyl...
Reagovat
Stan_Borowitz
:-)
Reagovat
babolat.cz
poprava skončila
Reagovat
kada.tom
30/9 ... co dodat
Reagovat
smazaný uživatel
je moc moc slabý na servisu, tam to první podání prostě chodit nebude, to už máme vyzkoušené, a když se nemůže opřít ani o svoje hry, pak už se těžko pracuje i na returnu. Necítím, že by přišel už předem poražen, ale prostě ten zápas nezvládl, tak si finále nezaslouží. On to ale časem překousne, já si z toho taky beru jen pozitiva, dokonce mě jeho prohra nějakým způsobem motivuje, ale co bude s místními troly, o to bych se vážně bál, pro ty se jejich ubohá situace nijak nemění :-D
Reagovat
Roger_Federer
Murray je o level jinde.
Berdych opet strojova hra, kterou uz maji vsichni top hraci nactenou.
Reagovat
smazaný uživatel
Kromě 1. a začátku 2. setu se Tomáš svému snu o finále ani nepřiblížil.
Reagovat
smazaný uživatel
A zpátky do reality. Ale jak nemám Miloše ráda, budu mu v neděli fandit.
Reagovat
FulnekUltras
Nechci nikoho urážet, ale Berďovo myšlení je bohužel přesným produktem současného čecháčkovského vnímání světa - na "slabé" (někdy i jen teoreticky) si troufáme, sotva však narazíme na taktéž třeba i jen teoretickou "sílu", stěhuje se srdce rychle do gatí... Fuj tajksl, tavárišč Gável...
Reagovat
babolat.cz
to není čecháčkovské myšlení, to je myšlení Havlovo...
Reagovat
FulnekUltras
to se nevylučuje... ;)
Reagovat
babolat.cz
50:50
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale no tak... za tohle Havel opravdu nemůže (jakože jinak může za leccos). Češi naposledy opravdu bojovali někde na Bílé Hoře. A minulém století jsme jen v krátkých obdobích nebyli buď okupovaní Německem a Sovětským svazem, nebo rovnou součástí cizí monarchie...
Reagovat
FulnekUltras
To, že Havlovo a Klausovo čecháčkovské maloměšťáctví nakazilo po roce 1989 velkou část populace s logickým následným přenosem na další generace, zůstává tvrdým faktem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jakože před rokem 1989 tady čecháčkovské maloměšťáctví nebylo masově rozšířené? To si děláš prdeI, že jo?
Reagovat
FulnekUltras
Po roce 89 se ovšem bohužel stalo státní politikou a oficiálně povoleným návodem ke "svobodnému" a "spokojenému" životu.
Reagovat
dadaft
"Toníku, nepij tu kořalku..."
Reagovat
svetova.dvojka
trefné, na chudé utlačované Romy z ubytoven to si Čecháček troufne, ale když potká Roma mého ražení, tak sklopí zrak k zemi..., krásně jste to vystihl.
Reagovat
misa
Myslíš, že těm tvým kecům někdo věří? :)
Reagovat
PetaM
Hlavně, že jsi tu nedávno odmítal, že jsi negr :D :D
Reagovat
svetova.dvojka
taky nejsem...
Reagovat
smazaný uživatel
indocech?
Reagovat
svetova.dvojka
řekněme , že nejsem Gádžo nebo Goro ...
Reagovat
dadaft
je to tak, jak to prostě je.
Reagovat
babolat.cz
alespoň to dnes zachránil Milos...
Reagovat
FulnekUltras
bude zajímavé sledovat jeho BOJ ve finále...
Reagovat
blue
Opravdu škoda, že semifinále nehraje Veselý. Ten by se o postup porval, Berdych svůj stín nepřekročí, má proti těm nejlepším mentální blok. Veselému je jedno, jestli proti němu stojí Djokovič nebo Murray, zkrátka by bojoval... není z nich vystrašený, sotva vleze na kurt.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže nehraje. Nedokázal překročit stín Berdycha.
Reagovat
babolat.cz
doufám, že letos naposled nepřekročil stín Toma, protože Tom je už smolíček pecháček a nevím co ještě
Reagovat
misa
No jo, když seděla v Berdychově boxu jedna milá dívka, vypadalo to wimbledonské semifinále jinak :)
Reagovat
FulnekUltras
tak tak... ;)
Reagovat
miguel23
Má Berdych za svou kariéru nějakou otočku z 0-2 na kontě? (v jeho prospěch samozřejmě)
Reagovat
svetova.dvojka
2x říkal to Vojta.
Reagovat
kada.tom
Tomáš mi připomíná Elenu. Pouhá role komparzisty, jen o něco lepšího než byla včera Elena.
Reagovat
FulnekUltras
malý ten, kdo ztratil v sebe víru... ;)
Reagovat
miguel23
Je celkem smutný, když srovnáme dva v podstatě typologicky stejný hráče a to jak zvládli dnešek na podání i celkově herně. Proč Berdych se svojí výškou nikdy nedosahoval takových kvalit na podání?
Reagovat
smazaný uživatel
lebo je malo agresivny,nema to v sebe
Reagovat
misa
To je námět pro jeho bývalé trenéry.
Reagovat
Marduch
Typologicky stejní hráči? Píšeš z hospody?
Reagovat
Marduch
Sorry beru zpět, překouknul jsem se, myslel jsem že srovnáváš Berdycha a Murrayeho. ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Monte Carlo zahaleno do smutku...
Reagovat
svetova.dvojka
co Walmez ?
Reagovat
d@ve
Pozitivum tu nějaké je. Tomáš dneska asi odejde od Andyho bez kanára.
Reagovat
d@ve
..a bude osmý ve svět. žebříčku. :)
Reagovat
svetova.dvojka
Djokovič dojel na los, chtěl bych vidět Murrayho ve 3.kole s Kvérym...
Reagovat
Mayo
Vyfackal by ho Andris ako inak
Reagovat
smazaný uživatel
Skreč.
Reagovat
Kozoroh
Od 6. gemu 2. sady, v němž měl Berďa dva brejkboly (přičemž ten druhý byl hratelný, Andy ho odvrátil s vypětím všech sil), je Berďa v silném útlumu...
Reagovat
Mayo
Džinjus
Reagovat
smazaný uživatel
Co jsem říkala? To bylo jasný, že si ho Muzza namaže na chleba :P
Reagovat
Mayo
Tak Goatko, veľká skoda Rogiho :/
Reagovat
smazaný uživatel
mi ani nemluv :( nevyužil tolik šancí, což už je u něj klasika, a ke všemu si myslím, že odcházel fyzicky, proto se nechával namasírovat a ten pád potom, i to mohlo mít vliv, ale hlavně si to prohrál sám, docela mě naštval, jak říkáš, co už ;)
Reagovat
smazaný uživatel
"I can't believe I served a double fault twice," lamented Federer. "Inexplicable for me really. Very sad about that and angry at myself because never should I allow him to get out of that set that easily. I mean, he deserved it. He earned it at the end. But I helped him so much to get back into that game."

aspoň že to umí objektivně zhodnotit a uznal, že si to prohrál sám :P
Reagovat
svetova.dvojka
máte na to, jste znalec.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
to říkala většina, jen naivní snílci si mysleli něco jiného.

Ale myslím, že jeho manželka je spokojená, na konto přistánou pěkné love, kdo to bere ???
Reagovat
smazaný uživatel
kdo by to nebral, že, ale myslím, že se Béďa vyjádřil, že semifinále už zná a rád by šel dál, no Lendl asi věděl, co dělá ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Je mu bylo naprosto jasné, že by to byla ztráta času?.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem nějak nezaregistrovala, že by se Berdych divil. Oba po vzájemné schůzce veřejnosti řekli pouze to, že se nedohodli. Nebo tys snad byl u toho, že znáš podrobnosti?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo divil se, že se vrátil k Andymu a jeho odřekl
Reagovat
smazaný uživatel
Kdes to četl? Já četla rozhovor s Berdychem, kde se ho na to ptali a tam se teda vyjadřoval zcela neutrálně. Nečetl jsi pouze titulky? Ty ten dojem navodit mohly.
Reagovat
Marduch
"...řekl mi, že na trénování absolutně nemá čas". A za pár týdnu vzal Andyho".
Reagovat
Marduch
"Nevím, co si o tom mám myslet" ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To sis mohl vymyslet. Ptám se, kde to bylo. Když cituješ, jistě můžeš uvést zdroj, máš-li ho při sobě.
Reagovat
Marduch
No dovol:) Proč bych si vymýšlel?
Zdrojem je dnešní článek o programu Wimbledonu:
http://www.tenisportal.cz/zpravy/12-den-ve-wimbledonu-finale-chteji-vybojovat-berdych-a-deblistka-pliskova-18644/#comments
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá, dobrá, uznávám, ačkoli jsem na seznamu četla něco radikálně jiného.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to je slušnej stěr...
Reagovat
FulnekUltras
U Lendla mě podobné jednání vůbec nepřekvapuje. On sám je klasickým maloměšťákem, kterého odchoval socialismus.
Reagovat
kada.tom
A vše spěje k hladké Andyho výhře. Jak jinak :-)
Reagovat
freeteepek
Proč Berdych nehraje aktivněji a kazí i jednoduchý míče? Já v jeho hře absolutně postrádám tah na branku:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsme si jistý, že Veselka by předvedl lepší výkon a urval i set
Reagovat
FulnekUltras
moje řeč
Reagovat
smazaný uživatel
Veselý se ale do semifinále ani neprobojoval.
Reagovat
smazaný uživatel
To nezjistíme, protože Veselý se dostal "jen" do osmifinále.
Reagovat
d@ve
Škoda, že Andyho Tsonga nevyřadil. S ním by to měl Tomáš možná malinko vyrovnanější.
Reagovat
smazaný uživatel
S Tsongou by Tomášův výkon pravděpodobně vypadal úplně jinak.
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak - dnes je to předprogramovaný děs...
Reagovat
tommr
s Tsongou by moh Tomáš klidně vyhrát. Proti němu by určitě tolik zbytečných chyb nedělal, protože by si víc věřil ...
Reagovat
d@ve
Zřejmě to tak je. Tomáš to patrně prohrál v hlavě min. už při prvním ztraceném podání.
Reagovat
svetova.dvojka
díky megašťastnému losu se dostal takhle daleko Berdyč ,ale myslím si, že Andy by si zasloužil důstojnějšího soupeře...
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
pockerface
například? Hráč top10 není důstojný?
Reagovat
svetova.dvojka
Dyť to má Murray úplně bezbolestné, sledujete ten zápas vůbec...
Reagovat
PetaM
Ale on přece nepotřebuje důstojného soupeře. Protože s důstojnými soupeři prohrává. Proč myslíš, že se jeho hloupá matka smála, když viděla Novakovu prohru?
Reagovat
Mayo
Tak možno by uz Djokovic uhral konečne s Andym jeden set na tráve (:
Reagovat
kada.tom
+1
Reagovat
PetaM
No, naštěstí už ho nikdy neporazí ve finále GS, takže pohoda.
Reagovat
Mayo
Chudák Djoki, veru , co uz taký je šport (:
Reagovat
freeteepek
Je to strašný pro českýho fanouška. PRakticky se na to nedá dívat...
Reagovat
FulnekUltras
umíme si to živě představit...
Reagovat
smazaný uživatel
I ty znalče a realisto.
Reagovat
tommr
a je po zápase. Tomáš dělá - jak je u něho v zápasech se silnejma soupeřema zvykem - kvanta neskutečně hloupejch chyb a s tím se Murray opravdu nedá porazit ... :(
Reagovat
FulnekUltras
nad linií teoretického ponoru už jsme prostě na suchu - a změnit myšlení neumíme... ;(
Reagovat
Nola
Murray ma lepsi return, 2.servis, aj pohyb, s tym sa neda zial nic robit
Reagovat
tommr
daly by se omezit ty zbytečný chyby, ale na to je Tomáš příliš nervózní ... :(
Reagovat
Nola
nieco na tom bude, v klucovych momentoch sa proste vyhodi, ale nie je sa co divit, Murray vsetko vrati aj z prveho radu tribun, ten start na lopticku je neskutocny, Tomasovi chyba Raonicov servis, maju rovnaku vysku....
Reagovat
smazaný uživatel
možná Murrayho trošku přecenil, on zas není tak dobrej. Řekl bych tedy, že prohrává 0:2 kvůli přecenění sil soupeře.
Reagovat
misa
Těch chyb je fakt hodně...
Reagovat
misa
Lehké chyby při nejdůležitějších míčích.
Reagovat
tommr
Tomáš dneska chybuje podobně jako Petra. Jemu se to ale stává jen proti silnejm soupeřům na který si nevěří. Petře se to v poslední době stává skoro proti všem soupeřkám ... :(
Reagovat
Stan_Borowitz
Jirka by jistě nedopadl o moc hůř.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže lidi, rychle na zahrádku a vrátit se až povede Tomáš v 5. setu s doublebrejkem. Tohle bude obrat, kterej Wimbledon nepamatuje!
Reagovat
smazaný uživatel
:D Kéž by!
Reagovat
Mayo
Skôr uz prestanete snívať :D
Reagovat
PetaM
Odkdy ty koukáš na tenis?
Reagovat
Mayo
No uz to bude tak 14 rokov a 88 dni cca
Reagovat
PetaM
Hm, nevím nevím. U skoro každého turnaje píšeš, jak budeš rád, když uvidíš aspoň hodinu tenisu ...
Reagovat
Mayo
Aha, tak to hej :D neni času pozerať cez týžden tenis
Reagovat
Mayo
Andy sa ani nezapoti, skvele.
Reagovat
kada.tom
Andy si dělá s Tomášem co chce ...
Reagovat
FulnekUltras
bohužel - jako obvykle podle síťového grafu...
Reagovat
svetova.dvojka
No to je mi překvapení... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co je tohle za k*eténa?
Reagovat
svetova.dvojka
spíš za znalce a realistu...
Reagovat
smazaný uživatel
Je tu pár znalců a realistů, dokonce si jich i vážím. Ty jsi pouze prudič a de*il.
Reagovat
svetova.dvojka
Respektuji váš názor.
Reagovat
brixner
Jsem Realista!
Ahoj, těší mne!
:-)
Reagovat
patriks
má v závěru setu určité problémy, potřeboval by si vzít timeout.
Reagovat
Mayo
Výborne na returne od škótskeho tenistu
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně nemám pocit, že by byl Berďa horší hráč, přesto ty klíčové míče tam padají pro Murrayho. Škoda těch nevynucených chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Abych byla přesná, nemám pocit ani že by byl lepší, prostě herně vyrovnaný.
Reagovat
misa
Murray je jasně lepší.
Reagovat
d@ve
Nevím, jestli jasně, ale je..
Tomáš bude rád aspoň za jeden set.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš je tam vidět, že by se Tomáš mohl hodně zlepšit a pak by to vypadalo jinak. Ukázal, že na to má, ale prostě nepředvedl dostatečně dobrý výkon, nepřeměnil možnost ve skutečnost a seká jednu chybu za druhou.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď v koncovce 2. setu jo, ale jinak bych řekla, že teda ne.
Reagovat
kada.tom
Andy je úplně někde jinde ..
Reagovat
FulnekUltras
Kdyby Tomáš místo něj vnímal třeba Andersona, vypadalo by to úplně jinak. Tohle je bohužel čecháčkovská psychika...
Reagovat
tommr
to není jen o psychice. Murray Tomášovi vrátí minimálně dvakrát tolik míčků co by mu vrátil Anderson a tak ho nutí k chybám ... :(
Reagovat
FulnekUltras
Samozřejmě - ale ten už předem rezignovaný přístup reálný výkonnostní rozdíl zmnohonásobuje...přesně za tohle si Berďa v of postup nezasloužil...
Reagovat
smazaný uživatel
No, dobře. Teď už je to katastrofa.
Reagovat
kada.tom
Nedáš? Dostaneš!
Reagovat
d@ve
Resp. nevezmeš, odevzdáš. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je strašně těžký takhle, Berďa se dost snaží, běhá na síť jak nikdy, ale k ho*nu je to, pardón :-)
Reagovat
Kozoroh
Jakmile musí jít Berďa přes druhý servis, tak ho Andy silně zatlačuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj,
víte někdo, proč nedošlo ke spolupráci Lendla a Berdycha ?
O co šlo ? O peníze nebo ho Lendl nechtěl trénovat ?
Prosím jen o komentáře zasvěcených :-)
Díky !
Reagovat
FulnekUltras
Do Lendla jsem zasvěcen už skoro 40 let - takže jako obvykle o prachy (v tomto případě hlavně z potenciální prestiže).
Reagovat
Mayo
Lebo Berda je slaby
Reagovat
smazaný uživatel
Prestiž, prachy, čas. Berdych hledal pokud vím full time coache, Murray je domluvený na okleštěnou spolupráci, na grandslamy a něco v USA třeba, Evropu a menší turnaje odjezdí Delgado.

A určitě taky výzva. U Berdycha zřejmě necítil šanci ho někam posunout, u Andyho je pořád kam, je jen krůček od vrcholu. A taky už se znají a ví, co může čekat, což sehrálo taky roli tedka.
Reagovat
Mayo
Ukazujú Rodzu Federu
Reagovat
smazaný uživatel
Aby ten tvůj Murray ještě nezaplakal....
Reagovat
smazaný uživatel
Důležitý gem! Hned jde vidět ten rozdíl, když se první podání daří.
Reagovat
d@ve
Uf, už jsem se obával, že tu pátou hru prohraje ze stavu 40:0. :/
Reagovat
Mayo
Najrýchlejšie nohy na okruhu v plnej parade
Reagovat
Mayo
Uvidíme kedy Andy hodí aspoň druhý stupeň , tipujem, ze až vtedy , ked to bude potreba (:
Reagovat
smazaný uživatel
Můra začíná mamrat Tomáš srovná stav pojď Tome
Reagovat
smazaný uživatel
Květák sbírá fiftyny jen po Tomášovch chybách
Reagovat
svetova.dvojka
tak mu zavolej , ať tolik nekazí.
Reagovat
Mayo
Andy hra dost slabo a aj tak to stačí , Berda jak chce uspieť potom,
Reagovat
smazaný uživatel
jo jo, Andy vypadá hodně hratelně, o to horší, že tam Tomáš seká jednu chybu za druhou.
Reagovat
brixner
Kurwáááááá, Tómas, co je s tebou ?
To necháš vyhrát toho blba?
Reagovat
Marduch
Nevim, cos čekal, když Můrák je kromě FH ze stoje ve všem o level jinde.
Reagovat
misa
neuvěřitelné smeče Berdycha :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tomášův vítězný kraťas! Jako až se dostane do psychické výhody, bude to stát za to :-)
Reagovat
FulnekUltras
a jakémsi pofidérním pocitu papírové převahy. Skot nehraje nic extra, Béda bohužel v 7. gemu místo na 30:30 práskl klíčovou smeč do sítě a od té doby zůstal dole. Kwa Tome, zahoď už konečně tu valmezácko-monackou odevzdanost !!!!!
Reagovat
svetova.dvojka
Spíš o herní kvalitě, aby Berdych měl šanci porážet hráče jako je Andy Murray, musel by svou hru posunout o jeden nebo spíše o dva levely dopředu...
Reagovat
FulnekUltras
dneska žádnou herní kvalitu nevidím...ovšem posranost ano...
Reagovat
smazaný uživatel
No Andy nehraje dobře zatím, hraje moc krátké míče a spoléhá na chyby Berdycha, bude muset trochu přidat. Ale pokud bude Berdych bez servisu, bude to i tak docela easy, protože bez 1. servisu nemá šanci držet servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Průněh zatím přesně podle očekávání. Berdych pár gamů hral dobře a pak se začal sypat?jsme zvědavej co ukáže ve 2. setu. Na výkon Tsongy ale těžko naváže
Reagovat
Mayo
Anooooooo, výborne Andy!
Reagovat
smazaný uživatel
to je taková škoda, ten můra žije jenom z chyb Tomáše a že mu zas nejde servis
Reagovat
kada.tom
Andy bere set, nutno dodat, že vcelku pohodovým způsobem, moc se nenadřel.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně podle plánu - odevzdat první set, to se nevyplácelo ho vyhrávat. Ale teď konečně začít zase hrát, to není hezký, jak to Murraymu padá do klína - kdyby si to aspoň vybojoval, ale on nemusel.
Reagovat
Jabadu
A zase chyby, jak na začátku. Ten je vodvařenej. Hlava.cz
Reagovat
d@ve
Ne ne, bez prvního podání to půjde jen horko těžko..Jestli vůbec. :(
Reagovat
d@ve
To by musel mít servis jako Raonič.
Reagovat
smazaný uživatel
Pako.
Reagovat
FulnekUltras
Ale máš na něj, Bédo - poď poď poď...
Reagovat
Jabadu
Kurwáááááá! Kdyžs ty balony nedával zadarmo Veselému, tak proč je dáváš zadarmo Skotákovi?!!
Reagovat
Mayo
Andy si zatiaľ pinka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš začal znamenitě, vidím od něj skvělý bojovný tenis. Ale na podání to prostě budou nervy, tam jak se blbě začne...
Reagovat
vrabejka
Výborně a nebát se chodit na síť pro winnery.
Reagovat
Jabadu
Čovek aby to měl furt pod kontrolou. A ... a lidi si ještě myslej, že se ten tenis snad nějak udělá sám nebo co!
:-)
Reagovat
vrabejka
Důležitý ribrejk. Ted už hrál hodně dobře. Snad začne víc dominovat i na servisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Poooooooooooooojď!!!!!
Reagovat
Mayo
Typicky Murray, nedokáže potvrdiť brejk, :D neskutocne
Reagovat
Mayo
Treba agresívnejšie a dlhšie údery hlavne
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to půjde a ne že ne!
Reagovat
smazaný uživatel
Co to zase předvádí?
Reagovat
smazaný uživatel
on se tím uklidňuje. Teď ukázal bojovnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa prostě asi nemá jinou šanci než jít na riziko. A buď to klapne nebo ne.
Reagovat
svetova.dvojka
Berdych na Murrayho nemá ani náhodou , nevím co si to tu všichni namlouváte...
Reagovat
patriks
Berych zazdil první set už při svém prvním servisu.
Reagovat
svetova.dvojka
je zpátky tak že by...
Reagovat
Jabadu
Všechno špatně. nic nefunguje. Čím dál se dostane, tím hraje hůř.
:-(
Reagovat
Lunej..
Prosím tě, začali hrát a ty už tady brecis, to je hrozná vlastnost.
Reagovat
smazaný uživatel
tohle je klasicka, takové začátky u něj. S tím se počítá.
Reagovat
Marduch
Nová taktika Tom je kujón.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist