Raonic udolal Federera a je prvním Kanaďanem ve finále grandslamu

8. 7. 2016, 15:35
Aktuality 250
Milos Raonic na trávě ve Wimbledonu vyhrál pětisetovou bitvu se sedminásobným šampionem Rogerem Federerem a jako první Kanaďan v historii postoupil do finále grandslamového turnaje ve dvouhře mužů. O titul si pětadvacetiletý Kanaďan zahraje s Tomášem Berdychem, nebo s domácím Andym Murraym.
Profily hráčů
Milos Raonic

Milos Raonic před Wimbledonem angažoval 'superkouče' Johna McEnroea, který se v trenérském týmu připojil ke Španělu Carlosi Moyovi a Italu Riccardu Piattimu, a spojení s americkým bouřlivákem mu přineslo okamžitý úspěch.

Pětadvacetiletý Kanaďan sice už v osmifinále prohrával 0-2 na sety s Belgičanem Davidem Goffinem, ale vývoj otočil a dnes si potřetí v kariéře zahrál v semifinále grandslamu. Poprvé uspěl, byť s favorizovaným Rogerem Federerem prohrával 1-2 na sety a ve čtvrtém setu měl několikrát drobné problémy při svém servisu. Raonic nakonec zvítězil 6-3 6-7 4-6 7-5 6-3 a v dvanáctém vzájemném duelu zaznamenal třetí výhru.

Před zraky pětinásobného vítěze Wimbledonu Švéda Björna Borga v královské lóži Raonic podle očekávání výborně podával. Servíroval místy rychlostí přes 230 km/h a v první sadě dokázal jednou vzít Federerovi servis, což mu stačilo.

Ve druhé a třetí sadě se Švýcar rozehrával, předváděl skvělé míče a trpělivě čekal na šanci. V desáté hře druhé sady sice nevyužil čtyři setboly, ale v tie-breaku po Kanaďanově dvojchybě srovnal stav setů a po brejku na 4-3 získal třetí set.

Zdálo se, že Federer míří za svým jedenáctým finále v Londýně, ale ve čtvrté sadě neproměnil tři brejkboly a za stavu 5-5 na returnu neudržel vedení 30-0. Raonic dál výborně podával, byl úspěšný na síti a tvrdými míči od základní čáry Federera i přehrával. Čtyřiatřicetiletý Švýcar v závěru čtvrté sady neudržel za stavu 5-6 vedení 40-0, udělal dvě dvojchyby a Raonic po prohozu vyrovnal na 2-2 na sety.

"Ten game za stavu 5-6 a 40-0 je pro mě nevysvětlitelný. Udělat dvě dvojchyby... Jsem opravdu smutný a naštvaný sám na sebe," řekl zklamaný Federer po zápase.

Před rozhodující sadou si Federer, který hrál pět setů i při čtvrtfinálovém obratu s Chorvatem Marinem Čiličem, nechal promasírovat pravý stehenní sval. Navíc ve čtvrté hře Švýcar při přebíhání klopýtl a natáhl se na trávu. Nechal si ošetřit levé koleno, s nímž byl v únoru na operaci, ale vrátil se a nabídnutý brejkbol odvrátil. Podání však nakonec neudržel. Raonic získal klíčový brejk skvělým prohozem a závěr zápasu si už pak při svém servisu pohlídal.

"Byl to neuvěřitelný comeback. Ve třetím setu jsem se trochu trápil, ve čtvrtém hrál Roger skvělý tenis. Jen jsem čekal, kdy dostanu šanci," řekl šťastný Raonic, který se stal prvním kanadským mužem ve finále grandslamového turnaje. "Pořád jsem se soustředil na to, abych vyhrál. Doufám, že to bude mít dobrý vliv na kanadský tenis. A pokud vyhraju, bude to ještě lepší," věří tenista s černohorskou krví, jenž vyzdvihl přínos McEnroea.

"On mi neustále říká, ať jsem pozitivní a nevnímám, o jaký zápas jde. Ať se neustále snažím hrát svůj tenis a soustředím se na každý bod," řekl Raonic na adresu McEnroa, který získal tři ze sedmi grandslamových titulů ve Wimbledonu. "Věřím, že mi před finále dodá dostatek rad a sebevědomí. Chci si užít současný stav, ale hlavně se chci připravit na neděli."


O trofej pro šampiona se Raonic utká buď s českým tenistou Tomášem Berdychem (h2h 4-2), nebo s domácí nasazenou dvojkou a vítězem turnaje z roku 2013 Andym Murraym. S Britem prohrává ve vzájemné bilanci 3-6, před třemi týdny mu podlehl ve finále travnatého turnaje v Queensu. "Nedávno jsme spolu hráli finále v Queensu. Především se chci soustredit na sebe, abych předvedl nejlepší tenis, kterého jsem schopný," dodal Raonic.

Majitel rekordních 17 grandslamových trofejí Federer dnes poprvé utrpěl porážku v semifinále Wimbledonu, v němž v minulosti desetkrát zvítězil. Sedminásobný wimbledonský šampion získal svůj poslední grandslamový titul před čtyřmi lety právě v All England Clubu, od té doby prohrál tři finálové zápasy. A za rok se chce na londýnskou trávu vrátit.

"Ano, doufám, že se za rok znovu na Centrální kurt vrátím. To je jasné," neplánuje konec kariéry Federer, jenž za měsíc oslaví 35. narozeniny.

 

• WIMBLEDON 2016 •
Velká Británe, tráva, 13.163.000 liber
páteční výsledky mužů (08. 07. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Raonic (6-Kan.) - Federer (3-Švýc.) 6-3 6-7(3) 4-6 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

250
Přidat komentář
Ondra979
highlights ze QF s Cilicem a to co tam oba predvadeli byl tenis hodny klidne finale. Cilic je bomber a Roger obcas fantasticke shoty, myslim ze s takovym vykonem by mohl mit Murray docela problem, dvakrat skoda ze dostal Cilice, toho mel chytit Mura, chtel bych videt jak by si s nim poradil. Jestli to zitra Mura neda tak by byl loser GS F z nejvetsich
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-3676241/Rafael-Nadal-winning-battle-fit-Rio-Olympics-missing-Wimbledon-wrist-injury.html
Reagovat
panzer.dragon
No jo no, ze zeleza neni, tak snad se zas capne a chvili vydrzi
Reagovat
Stan_Borowitz
můžu za to já... při zápase s Čiličem jsem to přestal sledovat, když byl Roger na odpis, a on to otočil.

K západu s Raoničem jsem přišel, když to měl Roger skoro vyhraný, po pěti minutách, co jsem na to koukal, udělal ty dvě dvojchyby za sebou a už se vezl...
Reagovat
Herbert_Hoover
Nechal bych vypít Rogera i Rafu elixír mládí, aby tahle blyštivá tenisová éra ještě neskončila. Rafovi smazat v hlavě soubory s názvem "failsagainstdjokovic.bin", Rogerovi hodit do karantény malware s názvem "fearofwinning", aniž by musela být jejich kariéra kompletně zresetována a hned by bylo o poutavost postaráno. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Hlavně bys musel Rafovi smazat soubory s názvem "failagainstjelly.bin"...
Reagovat
Herbert_Hoover
:))) Ale tak Wimbledon není tak klíčový..stačilo by mi, kdyby dal 10. RG a vyhrál Austrálii :) ve Wimbledonu by klidně mohl vypadnout třeba znovu s Aspikem..ale hádám, že by padl spíše s budoucí světovou jedničkou a již nyní hrající legendou Jirkou Veselým.
Reagovat
l00bor
I já bych si přál,aby Roger vyhrával turnaje velké čtyřky do svých čtyřiceti let,ale to prostě nejde.Přijde den kdy i Djok přestane vyhrávat a nastoupí jiní.Ten kdo to nepochopí a odsoudí Rogera že vypadl ve W.v semifinále je prostě nesoudný.Mohl dávno skončit,ale tenis ho baví a stále má co ukázat.Že už nevyhrává velké turnaje neznamená že je na odpis.Možná,že když bude osud příznivý a konstalace dovolí to ještě jednou vyjde.Ale budeme při zemi.Je to fenomén a nikdo u fanoušku není oblíbený jako on.Jednou tam v tom pavouku bude moc chybět.Tak prosím ještě neplivat.
Reagovat
Frantz
To je zase plááče a naříkání.. :-) to je ta těch egoistových porážkách to nejkrásnější :-DD
Reagovat
rod_laver
Neviděl jsem (bohudík?), každopádně tato porážka velmi zamrzí.. Zápas dle všeho spěl k dobrému konci, Roger koncovku nezvládl a pátý set už musel být utrpení. Od W finále v roce 2014 jsem tvrdil, že už Roger GS nezíská a bohužel jsem se nemýlil. Každopádně i tak se z mého pohledu jedná o úžasný W plný zvratů, byť ne s takovou koncovkou, jakou bych si přál. Možná je to tak dobře, na Andyho by to nestačilo a porážka v SF je pořád lepší než další finálová GS porážka. Asi se není na co v budoucnu těšit, mí tři největší oblíbenci (Roger, Stan a Juan) pomalu balí fidlátka, snad zaujme někdo nový :-)
Reagovat
mahycek
Nic tento víkend nemám, Tom jasně prohrál a Roger utrpěl porážku. Pustím si Vinnetoua 1 díl, abych se sklidnil.
Reagovat
miledus
i já :)
Reagovat
mahycek
Co říkáš Kozorohu, jsi fanda Djoka, ale má se na to Roger vykašlat? Asi při formě z roku 2016, by to dal dnes. Raoonič, ač skvělý ještě nedosahuje úroveň těch tří, ano zatím. Vždyť stačilo málo, aby to Roger po čtvrtém setu ukončil. Hrát dál, nevím, vím jak to jen ukončil Sampras na US-Open, když ho právě Roger před tím sejmul. Nevím, co bude, jsme malí páni, ale pořád je to jen sport. Mahycek
Reagovat
mahycek
Nevypráská Můru, ani při 230 km, dokonce Roger mu to párkrát vracel a vracel by mu to i Djoko, ale jsme u toho, chodit ze strany na stranu nikoho nebaví, ale až přijde šance, je potřeba proměnit. Myslel jsem si , že to po 3 setu uhraje Roger na vítězství, bohužel, dvojchyby mu srazily sebevědomí a už to nebyl on. Myslím si , že Wimbledon 2017 už ho neuvidí, rád bych se mýlil, ale asi ne. Samozřejmě povídat a rozebírat jeho úspěchy budeme mnoho let. Samozřejmě jsem zklamaný, snad si z tě porážky vazme, co on sám chce a nám ještě udělá radost. Klaním se mister Roger. Ale přeji mu ještě nějaké další výhry.
Reagovat
Roger_Federer
Jestly tak Wimbl 2017 bude jeho posledni turnaj.
Kde jinde by se loucil.??
Nadruhou stranu ma rok o nicem a stejne na Granslech dojde pokazde do semifinale..kdo tohle muze rict?
Reagovat
panzer.dragon
Jo, tohle prave je jedna z hodne svetlejch veci na fazi rogerovi kariery kde aktualne je, roky 2014,2015 a 2016 beru tak nejak jako urcitou fazi rogerovi kariery, behem tehle let dal z 10 ucasti na gs 7 x semi nebo lepe, to je v podstate excelentni vysledek, chybi jen titul. Soude dle tohodle fedex neni odepsanej.
Reagovat
Ondra979
Hele to je fakt velice slusna statistika, to je jasne, kdyz se to vezme takhle, ale mam pocit, ze na Rogera je to prece jen malo, vim ze tu jsou faktory jako vek, zraneni atd. ale bohuzel to k titulu (zatim) nedotahl (po W2012) a to prece jen zklamani trochu je vzhledem k tomu, jak stale dokaze hrat. Jsou tady minimalne tak 3-4 zapasy, ktery asi mohl vyhrat, ale prohral je, stacilo vyhrat aspon jeden a ta situace by se uplne otocila, ale bohuzel. Za roky 14/15 byl jasna dvojka (vim ze na konci roku 15 byl 3. ale beru to souhrnne) a GS presto nevyhral, a dneskem je to pravdepodobne uzavreno, rad bych se mylil ale asi to tak bude. Tim dava stale Novakovi velkou sanci ho dohnat, podle me 18 uz asi neda ale tech 17 by mohl, uvidime..je to fakt skoda du si dat panaka na zal
Reagovat
Roger_Federer
Vyhrat urcite aspon jeden mel.
Dneska si myslim bylo dobre videt, ze uz toho mel v patem dost.Nestihal, fyzicky spatne.
Spise co se zmenilo o proti 04-09, on se proste "boji", uz neni zdaleka tak sylny a chladny v dulezitych momentech, prodkuje o hodne vice chyb a sklada se..prohrava vyhrane mace..jako dneska.Moc chce.
Reagovat
Ondra979
To je zajimava otazka, ale ceho by se bal? Snad ne Mirky, ze to zase vecer schyta :)
Reagovat
Roger_Federer
Neuspechu, zklamani.
Reagovat
Lina
Souhlasím, moc chce. Většinou hraje celý turnaj skvěle, ale přijde finále GS a jeho výkon je buď poloviční nebo si prohraje vyhraný zápas.
Reagovat
turista
RF řekl jasně, že bude hrát dál. Porážky k tenisu patří stejně jako vítězství což Federer ví velice dobře. Bohužel dnes udělal dvojchyby v okamžiku, kdy to nejmíň potřeboval. Už po sezóně 2013 ho kdekdo posílal do tenisového důchodu, ale on ty dotazy odpálkoval s tím, že ho tenis stále baví i když už tolik nevyhrává. To se dneškem nemění.
Reagovat
Roger_Federer
"Roger uz svuj kus prace udelal"
Myslim, ze si mnozi neuvedomuji kolik pro tenis Federer poslednich 15 let udelal.Castestne kvuly jeho fenomenu, vznikly ikony Rafa a Novak..tihle 3 to posunuly o svetelne roky dopredu.
Reagovat
Kozoroh
To tak bylo vždy, je i bude legenda, vzor, který ostatní posouvá dopředu. McEnroe, Navrátilová a další vzhlíželi k velkému šampionovi Laverovi, Sampras měl vzor v Edbergovi a dále uvedl, že jeho kariéru nakopla výhra nad Lendlem (myslel pokud vím tu z US Open 1990).
Reagovat
Nola
+ 1, zlata era tenisu je u konca, ten adrenalin, co vzajomne zapasy priniesli, snad nie je mozne zopakovat, buducnost iste prinesie zaujimavych tenistov, ale zrejme nikdy sa ta kvalita nezopakuje, ich vzajomne zapasy vedu tenisove statistiky, ich neskutocna rivalita, laska, zavist, nenavist....
Reagovat
steve79
Tohle je pro me jedna z nejtezsich porazek. Pote co otocil s cilicem jsem veril v 18.grandslam.
Reagovat
Ondra979
Je to tezke, jsem dost zklamany, vzdycky to vypada na posledni velkou sanci a zase nic, jako loni nebo predloni. Uz je tech blbych porazek nejak moc, prohrat 0:3 nebo i 1:3 tak se nic nedeje ale nedotahnout 40:0 je proste spatne, to se nesmi stavat, a kor kdyz tam nestoji Djoko nebo Mura, mam Rogera rad ale na GS uz mu ted neverim. Tim pro me Wimbledons skoncil, finale asi vyhraje Murray po neprilis zazivne hre, ja jsem si pral finale Federer - Vesely, to by byla aspon pecka a byla by to asi jedina vyjimka, kdy by mi moc nevadilo, ze by Roger to finale prohral, ale co uz, je to pryc, bude Davis Cup, OH (ale ty me zas tak moc nezajimaji) a pak USO, kde by to chtelo jineho viteze nez nekoho z dvojice Djokovic/Murray.
Reagovat
peggy
Milosi,super!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Miloš asi štěstím bez sebe, po Federerovi mu z cesty odpadl další silný soupeř.
Reagovat
FulnekUltras
a hlavně psychicky mimořádně odolný...
Reagovat
panzer.dragon
Stejne je fedex frajer dva paradni petisetaky, postaral se o comeback roku s cilicem, a kdyby milosek ziskal wimbl tak ho to urcite nakopne a treba by sundal djoka na us open :)
Reagovat
babolat.cz
frajer? kdo měl lepší los?
Reagovat
panzer.dragon
Hele moh tam mit dolga, dimitrova a nishiho, to ze to nedali neni problem fedexe
Reagovat
Roger_Federer
Rafa?
Reagovat
Kozoroh
" kdyby milosek ziskal wimbl tak ho to urcite nakopne a treba by sundal djoka na us open :)"

Rogerovi už nevěříš, že porazí Djokera? :-P
Reagovat
panzer.dragon
Roger uz svuj kus prace udelal, potrebujeme nekoho dalsiho kdo djokera 20 sunda a moc uz to s Rogerem nevidim..
Reagovat
turista
To si nemyslím. Novak Djokovič je úplně někde jinde než všichni ostatní. Prohrává zcela ojediněle.
Reagovat
pockerface
Velká škoda pro Rogera. Ale prohraný game ze 40:0 ve 4.setu za stavu 5:6 zlomil Rogerovi vaz. Od té doby Roger odešel psychicky, sebevědomí na bodě mrazu a naopak Miloš ožil. Tak teď jen doufám, že se Miloš nezalekne a v neděli vypráská tím svým 230 km podáním i Můru.
Reagovat
turista
Tomu nevěřím.
Reagovat
turista
Dvojchyby RF pochopitelně zlomily vaz. Roger odešel psychicky. Ale nevěřím, že Miloš sundá Andyho. Ten Brit je nezničitelný a jediný kdo ho v současnosti umí porazit je Novak Djokovič, ale ten tady už není.
Reagovat
Ondra979
Zapominas na Rogera, pokud by byl 100centne fit, tak by to bylo minimalne vyrovnane utkani a vyhrat by mohl kdokoliv. Milos asi odnese svoje prvni finale porazkou, tohle si Andy prece nenecha ujit, ale proti Rogerovi by ho prece jen mohly strasit vzpominky na nektere predchozi zapasy..
Reagovat
tommr
a je po zápase. Tomáš dělá - jak je u něho v zápasech se silnejma soupeřema zvykem - kvanta neskutečně hloupejch chyb a s tím se Murray opravdu nedá porazit ... :(
Reagovat
Kozoroh
Přes druhý servis Andy Berďu silně zatlačuje. Naštěstí pátý gem zachránil esem a dobrými prvními servisy.
Reagovat
Kozoroh
Berďa v prvním setu dobře zatlačoval Andyho, zvlášť přechody na síť. Jakmile však Tom musel jít přes druhý servis, tak byl ve výměnách zranitelný. A to rozhodlo 8. gem za stavu 3:4.
Reagovat
brixner
Na hru Moniky Selešové - ta, když viděla na straně soupeřky malou díru nebo prostor, tak tam prostě míč poslala! Neefektní, ale naprosto spolehlivé a účelné a v tom byla Seleška nedostižná! Žádné pokusy o protipohyby a tyhle věci, díra-bum-většinou bod! Roger tímto přišel o dost důležitých míčů, hrozná škoda...
No, takže Tom...
A pokud ne, tak v neděli Míla.
Nic jiného mě nenapadá!
Brix
Reagovat
Marduch
Jj, Seleška, škoda jí.
Reagovat
turista
Ano. Monika Selešová byla kdysi výborná.
Reagovat
smazaný uživatel
Ojoj, čo to vidim na vysledkovej tabuli...A este vcera bol citit z niektorých taký velký optimizmus...Opat raz..Ach..

Myslim, ze po dnešku možeme Federerových 17 titulov definitivne odpiskat, ak nie titulov celkovo a celú jeho kariéru...Vypadnut na svojom naj turnaji bez svojich naj sokov s niekym, v podstate do počtu, to je už ultimátne a isto bolestivé KO..Myslim, ze dnesok je v podstate velmi smutným dnom pre tenis ako taký, odchádza jeden z najnebezpečnejších hráčov zlatej generácie, ktorý na mnohých turnajoch dokázal rozvíriť vodu..A to je škoda.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, nemáme to my, fandové Rafy a Rogera v poslední době lehké, není-liž pravda.

A tak 17 není špatné číslo, jak se praví ve slavném výroku bývalého českého předsedy vlády ? kdo z vás to má?
Reagovat
svetova.dvojka
Steffi jich má 22 :-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, ale v úplně jiném sportovním odvětví ;-)
Reagovat
Denis92
Raz to prist muselo. Nadal to uz tiez ma davno za sebou.
Reagovat
Roger_Federer
Dneska spickovy tenis, do konce 4 setu.
Federer sice uz neziska zadny slam, sledovat jeho hru v nekterych povedenych zapasech je lahoda pro oci fanouska.
Co Rafa jeste letos nebo az unor?
Reagovat
turista
RF neodchází. Jen prohrál důležitý zápas. To se stává. RF bude hrát dál jako Connors.
Reagovat
Dobry-den
Jestli neska Berdyš uhraje víc než 10 gemů, tak se dá mluvit o senzaci :-)
Reagovat
brixner
Dobrý den.
Reagovat
kada.tom
no né, Tomáš má taky vlastní článek :-)
Reagovat
Pedronegro
Lendl pokýval hlavou, Tomáš je asi v háji :)
Reagovat
Nola
by som rada videla zaber na Murrayho matku, po vypadnuti Fedexa, dvaja najhorsi protivnici odstraneni a ziadny BIG4 hrac nehrozi vo finale... to je neskutocna klika, Tomasa ubeha, vsetko vrati
Reagovat
Jabadu
A je to tady!
Berdychova klasika. To, co šlo v předchozích zápasech 10 cm do kurtu, nyní jde ve stejné vzdálenosti ven.
Reagovat
patriks
před utkáním Murray - Berdych: 1,10 - 7
Reagovat
smazaný uživatel
to odpovídá realitě
Reagovat
Kozoroh
Myslím, že toto byla Federerova poslední šance na GS titul. Před sebou měl cestu na svém nejúspěšnějším majoru, bez svých dvou Nemesis (Rafa nestartoval a No1e po šňůře čtyř vyhraných majorů vypadl v 3. kole) a přesto mu to nevyšlo. O to horší, že prohrál zápas, kde byl jednak po dlouhou dobu lepší a ve fázi turnaje, kde vždy uspěl, všech svých předchozích 10 SF proměnil ve F. Jako rozhodující gem, kterým si z velké části Fedex prohrál zápas byla 12. hra čtvrté sady, v níž při svém podání vedl 40-0. Miloš v ní velmi dobře returnoval, ale dvě DF za sebou jsem u Fedexe ještě neviděl. Při posledním setbolu měl Fedex odkrytý kurt, ale zahrál na Miloše a ten ho prohodil.
Gratulace Milošovi, je to hráč, který si GS finále zaslouží. Velká škoda, že mu to už na AO nevyšlo, dneškem si to kompenzuje.
Reagovat
Frantz
Pekne mu dal, egoista a jeho fans uz videli trofej nad hlavou a ono houno :DD
Reagovat
kada.tom
přesně :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Takže čekám nějake time violation při breakbalech ?:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak body za SF jsou pro něj v tuhle chvíli nesmírně cenné. A jestli to počítám dobře, tak ho v race zase vrací do hry TM.
Reagovat
dappe
Federer by stejně v tomhle stavu v neděli nevyhrál, takže je to asi jedno, ale vyhrát takto rozehraný zápas dnes měl. Škoda, že si Djokovič nevybral slabší Wimbledon loni nebo předloni, tam by o vítězství Federera nebylo pochyb. Letos na to hlavně i vinou toho zranění neměl.
Reagovat
sprchon
Roger si to pokazil. :( Na ten poslední BB stejná chyba jako předtím na SB. Po podání z leva do prava to dal Milošovi do protipohybu i když měl druhou stranu kurtu odkrytou, Miloš zůstal na místě a hned měl ve výměně navrch... Po 2. a ještě víc po 3. setu jsem už hodně věřil, Roger hrál skvěle, už jsem pomýšlel i na ten titul přes Andyho, což bych si ještě včera nedovolil. Bohužel ale přišly kiksy a Miloš toho využil.
Gratulace a hodně štěstí ve finále. Finále bude nuda, pro mě absolutně nezajímavý... Aspoň že mám tu Angie a Serenu. :)
Reagovat
svetova.dvojka
kdyby se hrálo na dva sety jak se bude hrát na OH, tak ted´už by se Federer připravoval na finále...
Reagovat
Fabio_Fognini
škoda, že by jel po čtvrtfinále domů s touhle fantastickou logikou..
Reagovat
svetova.dvojka
taky pravda...
Reagovat
Stan_Borowitz
:-)
Reagovat
Mayo
Andy Murray do toho ! Pod dohľadom Sira Alexa sa neprehráva! Verím, že ho privedie k dalšiemu veľkému titulu (:
Reagovat
Lunej..
pivo vychlazené, nervy připravené, můžeme začít. :)
Reagovat
Herbert_Hoover
:)) Super, tak to má být, taktéž popíjím...ryze hořkou :) a fandím Berďovi, i když pokud by to neklaplo (jako že je to bohužel dost možné), tak se hroutit nebudu.
Reagovat
svetova.dvojka
brambůrky máš ?
Reagovat
Lunej..
proč brambůrky?

HH - já se taky hroutit nebudu, ale fandit pak už nemám komu, ani jeden není pro mě zajímavý. Tak si užiju Serenu. :)
Reagovat
svetova.dvojka
no k pivu musíš něco přikusovat...
Reagovat
Herbert_Hoover
rum! :D to by z toho zápasu člověk moc neměl asi no...
Reagovat
Herbert_Hoover
Tu si snad taky užiju, doufám, že oplatí Angelice porážku z Melbourne, měla by mít větší šance na rychlejším kurtu ve "svém" Wimbledonu.
Reagovat
Lunej..
Tak ta mi snad wimbl zachrání:)
Reagovat
smazaný uživatel
u mě taky vše připraveno, tak jedem!
Reagovat
sprchon
Pro mě Rogerem letošní mužskej Wimbledon skončil... Jdu si zahrát, tak drž palce i mě, cejtim formu. ;)
Reagovat
Lunej..
Sprchoni, tak držím palce, lad si formu:)
Reagovat
kada.tom
https://vine.co/v/5z2qOUjJmdv
Reagovat
smazaný uživatel
aby jí ten úsměv ještě dneska neztuhnul :-)
Reagovat
kada.tom
i to se může stát :-)
ale zatím se smát může :-)
Reagovat
Fabio_Fognini
to hrál podle vás Federer letos na Wimbledonu nějak fantasticky nebo co? Nemyslím to nijak hanlivě, je obdivuhodné, že se do toho zase dokázal dostat po těch předchozích měsících, ale Murray by byl velkým favoritem proti oběma..
Reagovat
svetova.dvojka
Raonič je budoucí jednička o tom žádná...
Reagovat
d@ve
Tak moc bych mu zase nefandil. ;)
Reagovat
svetova.dvojka
Je to komplexní hráč a taky nejmladší v top 10 myslím...
Reagovat
Herbert_Hoover
nejmladší je Thiem
Reagovat
svetova.dvojka
jo jo ti dva budou budoucnost tenisu.
Reagovat
Stan_Borowitz
A J1rka!
Reagovat
svetova.dvojka
ten už je jeden z nejlepších hráčů historie, má aktivní bilanci H2H s Novakem Djokovičem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj,

můžu poprosit o nějaký kvalitní stream? Koukal jsem vždy tady http://sport-tv.cz/nova-sport-vlc-stream.php , ale bohužel to teď nejde. Bylo by super pokud by to byla nova sport. Pokud ne tak klidně něco zahraničního.

Díky
Reagovat
d@ve
http://live.robinwidget.com/livematches/free-live-video-streaming-raonic-federer-center-court-tennis-351800.html
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, to Roger pěkně zvoral, 4. set mohl být jeho a bylo by hotovo, Raonič už vypadal rozloženej :/ Ach jo, to je škody, vždycky když se jeho šance na titul ohromně zvýší, někdo to stejně nakonec překazí :( To teda bude finálové obsazení, už tomu chybí jen zavrávorání Andyho a bude vymalováno :D
Reagovat
Denis92
Tentokrat to prekazil Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
jo no, tohle měl prostě vyhrát ve čtyřech setech :(
Reagovat
smazaný uživatel
no po 6 letech by mohlo být zase zajímavé finále :D
Reagovat
Herbert_Hoover
co bylo na finále r. 2010 zajímavého? Jasný favorit a to se i potvrdilo. :) tohle finále by naopak mohlo být daleko zajímavější, pokud by se potkali Berdych s Raonicem :) vlastně i pokud tam bude Andy tak to bude zajímavější finále než to před šesti lety.
Reagovat
smazaný uživatel
tomu bych nevěřila, Můra smázne Berdycha jako prd
Reagovat
Stan_Borowitz
bude asi Roger dlouho vzpomínat. Takové dejavu finále AO 2009 - zápas, který se nikdy neměl dostat do pátého setu...

I kdyby dnes Roger postoupil, finále už by nedal. Docházely mu evidentně síly, proto tak špatně podával. Znám to ze své praxe...
Reagovat
Marduch
Můžu potvrdit.
Reagovat
Denis92
Presne tak. Uz to bolo evidentne, ze nevladze. Este si aj zavolal lekara/masera pred 5.setom, lebo uz mal toho dost. 5setov nehral skoro 2roky a teraz 2 zapasy po sebe, navyse po tazkej sezone sposobenej zraneniami a operaciou.
Reagovat
Stan_Borowitz
Na tom USO v roce 2014 to bylo dost podobné, před zápasem s Čiličem taky sehrál dlouhý a náročný pětiseťák s Monfilsem, kde otáčel z 0:2 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pockaj, pockaj..Ale ved vo finále AO Federer 2:1 na sety prehrával.

Pravdepodobne to myslis tak, ze mal Rafa uspiet 3:1, tiez si myslim, ze v stvrtom sete mal nepochopitelny vypadok...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, přesně tak jsem to myslel.
Reagovat
tito
Ty dvě dvojchyby byl průšvih, ale pro mne byl druhý zlomový okamžik ten pád. Nevypadal úplně dobře, pokud jsem dobře viděl, tak si dvakrát podvrtl kotník, možná si natáhl čtyřhlavý sval. Navíc v nejméně vhodné chvíli, kdy se potřeboval soustředit na svůj servis. Vypadnutí z koncentrace vedlo k brejku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, máš naprostou pravdu. Navíc Federer moc nepadá, ve WB jsem ho upadnout snad ještě neviděl, takže to byl i takový symbolický pád...
Reagovat
smazaný uživatel
Pojď Tome, pojď si pro zázrak, to by bylo zajímavé finále! :-)
Reagovat
kada.tom
Jsem zvědav na Tomáše i Andyho a jejich výkon, když vědí, že ve finále nečeká Federer. To je obrovská šance pro oba :-)
Reagovat
PetaM
Myslím, že paní máma teď někde umírá smíchy ...
Reagovat
smazaný uživatel
Raonič že je šance?
Reagovat
kada.tom
vyšší než Federer, tedy papírově samozřejmě :-) vědět, že je na druhý straně sítě Federer nebo Raonic je zkrátka rozdíl :-)

ale už teď budu s vítězem spokojen, všem třem, co zbyli to přejiu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Papírově... ale neřekla bych, že je to takový rozdíl. Raonič tu taky hraje skvěle. A třeba proti jeho servisu je Berďa dost bezbrannej. Každopádně já to z těch třech, který zbyli, přeju jen Tomovi.
Reagovat
kada.tom
tak jasný, že se Milos do finále nedostal jen tak :-) určitě z něj jde strach, o tom žádná :-)
Reagovat
Denis92
Aky to paradox. Proti Cilicovi vyhral prehrat zapas, dnes prehral vyhraty zapas. Roger mal v pohode vyhrat v 4setoch a pripravovat sa na nedelne finale. Namiesto toho sa totalne zosypal, prehrat gem za stavu 40-0 je nepripustne. Mal tam dost sanci na brejk a miesto toho daruje Raonicovi set. V 5sete mal Raonic fyzicky aj psychicky navrch a prejavilo sa to na hre a aj vysledky.
Skoda.. Pred Wimbledonom neboli velke ocakavania, ale po vypadnuti Djokovica a celkovom priebehu to finale spravit mal.
Reagovat
Lunej..
Marin se složil, Miloš ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Jsme velký fanda Rogera, ale je vidět, že i čas na něj doléhá. Po operaci kolene už není tak rychlý, to se mi zdál i Miloš rychlejší dnes na kurtu?myslím, že další šanci získat GS již nedostane
Reagovat
kada.tom
spravedlnost existuje :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
A tak v podstatě asi jo. Federer si se 17 GS tituly skoro jistě udrží historické první místo, Djokovič se dotáhne na druhou příčku, Rafa bude třetí. To mi připadá historicky spravedlivé.
Reagovat
Jan
A kolikátý bude Tomáš Berdych ? :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Když letos ten WB nedá, tak mu po skončení kariéry dají jeden čestný grandslamový titul...
Reagovat
Lunej..
Ty se zblázníš, až Roger přestane hrát, u koho bys tak hloupě onanoval... :P
Reagovat
kada.tom
zblázním se radostí, to asi jo :-)
už aby to bylo ..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale ne, nakonec ti taky bude smutno, jen to nepřiznáš ;-)
Reagovat
turista
RF bude hrát do 40 let jako Connors takže si počkáš ještě 5 let.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako ktosi nedávno písal...

Je logické, ze po obrovskom stastí musí príst aj štipka smoly...

A to bolo rečí, že šťastie praje pripraveným a len ozajstným šampionom..
Reagovat
Stan_Borowitz
Vždyť jo, to samozřejmě platí. Dnes byl na štěstí připravený Miloš a dříve nebo později bude skoro jistě velký šampión... kdyby tam stál nepřipravený nýmand, tak by prohrál.
Reagovat
Lunej..
hodně štěstí, bude komentovat Bidrman, což je dobře, Basíkovi díky za skvělý výkon jako vždy. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak. Libor byl dobrej, ale na Vojtu se teď fakt těším :D
Reagovat
smazaný uživatel
Berďu bude komentovat Vojta. Tak to mám radost :)
Reagovat
Lunej..
:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
trošku mi zatrnulo, aby neřekl Havrilla :-)
Reagovat
smazaný uživatel
přesně :D
Reagovat
SubOptikT
Pěkně, Mílo!
Reagovat
ipko
Roger smutné, ale čo sa dá robiť.. hlavne aby nemal zasa nejaký zdravotný problém, lebo ku koncu len chodil :(
Reagovat
smazaný uživatel
Po taktické stránce, zajímavá bitva. Miloš jednou dvojchybou odevzdal 2.set. Poté skoro 2 sety působil, že ho zápas už moc nezajímá a Rogera skoro uspával svou hrou. Na konci 4 setu mu Roger nabídl malou šanci, kterou Miloš chytil za pačesy a už ji nepustil. Zajímavá lišácká škola alá John McEnroe.

Tak good luck v 1 GS finále pro Miloše.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby totiž čistě náhodou Berďa do finále postoupil, tak teda jsem měla z Raoniče větší vítr než z Federera. No... uvidíme.
Reagovat
Lunej..
Já to taky přála Rogerovi, Miloše nemusím.
Reagovat
smazaný uživatel
Raonic bude hrát své první finále, to by mohla být výhoda jak pro Toma, tak pro Murrayho.
Reagovat
smazaný uživatel
To je taky pravda.
Reagovat
kada.tom
áá, holky Williamsových taky vyhrály, Serenu zítra čekají dvě finále, snad získá double, ale hlavní jj singl :-)
Reagovat
vrabejka
tak Serena získá GS aspon za double :)
Reagovat
Marduch
Berdyč Raonič to by bylo niečo :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Kanaďan jak poleno... borec z Černé Hory.
Reagovat
a.magerova
Gratulace vítězi.
Reagovat
svetova.dvojka
A to kdyby byl Američan, tak by jich musel vyhrát 21...
Reagovat
a.magerova
Reagovat
kada.tom
Federer OUT!!!!
Neskutečný, Milosi, díky :-)
Krásná otočka, nasupený xicht Švýcara je rajská hudba pro mé oči :-)

No, už může klidně Andy prohrát, ale stejně mu budu fandit o něco víc :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Velka skoda Rogera
Reagovat
Mayo
Jdu blejt, už to môže zachrániť iba Andy , komon !!!
Reagovat
Herbert_Hoover
Už to može zachraniť iba Raonic, Tom nebo Andy!
Reagovat
vrabejka
Když už musel postoupit Raonič, tak musí Berda taky at máme nového šampiona.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně. Naštěstí máme dalšího koně na dráze.
Reagovat
spaniel
No, Milos to dopodaval jak pan.
Reagovat
Lunej..
Vrátila jsem si ten pád, oni se diváci smáli, když Roger spadl?
Reagovat
spaniel
Opakovali to zpomalene a v ten moment se smali, asi to davali ne velke obrazovce. McEnroe rikal, ze to neni k smichu, ze hrozi zraneni.
Reagovat
Lunej..
Aha díky, ono to vypadalo, že Roger hodil vpřed raketu, ale zpomaleně bylo vidět, jak podklouznul.
Reagovat
Pedronegro
řekl bych, že spíš klopýtl ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď ještě Berďa, ať máme jistotu nového wibledonského šampiona.
Reagovat
Jabadu
"H r d l i č k a! ... nu ... grrrrr ... e-e? ... Počkej, ty hajzle!!"
:-)
Reagovat
Pe3k
Zeslonil :(
Nic no mládí v před, nezbývá než fandit Berdychovi...
Reagovat
Mayo
on ešte prehrá zápas, nemám slov kur.wa :/ a finále Roger vs Andy je v r1t1 :/
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Roger_Federer
Tef uz bez sance.Zapas prohral ve 4setu.
Reagovat
svetova.dvojka
Federer nenachází odpověď :-(
Reagovat
spaniel
Nezbyva nez doufat, ze Milos se vyhry zalekne a nabidne jeste sanci. Uz jsme to videli mnohokrat u lepsich, tak snad.
Reagovat
kada.tom
Milosi, tohle už musíš dokonat!
Drž servis
Reagovat
smazaný uživatel
tebe někdo hodně mlátil když si byl malej že?
Reagovat
spaniel
Nejspis matka, ale chova se jak kdyby ho mlatil Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
neskutečně protivná krysa...
Reagovat
Kuzzie
Je sice protivnej,ale ne každej je prostě Federerem posedlej.Mně je teda míň sympatickej na okruhu jen Tipsarevič.
Reagovat
spaniel
Ja mam taky par hracu, co nemam rad, ale nelezu to ventilovat do kazde diskuse x krat.
Reagovat
spaniel
Zakomplexovany otesanek
Reagovat
Pedronegro
komentátor je asi politý špinavou vodou, jak moc fandí :)
Reagovat
Basa
:)))Komu?
Reagovat
svetova.dvojka
Libore vy už neděláte na Eurosportu ?
Reagovat
Basa
Zdravím Vás, už rok ne...
Reagovat
svetova.dvojka
Na Eurosportu jste byl nejlepší komentátor tenisu, je to škoda no...
Reagovat
Roger_Federer
Dnesni komentator stal zato.

"Federara v nedely neuvidime" 2 minuty po konci.
Reagovat
Pedronegro
dost zřejmě Milošovi :)
Reagovat
mahycek
Vůbec to nemělo jít do pátého setu !!!! Měl šsnce, aby to ukončil, ale dvojchyby, za to si může Roger sám. je to velká škoda, za rok už do Wimbledonu nepřijede a bude se dělit se Samprasem, jen o sedmi vitězstvích.
Reagovat
Mercury
proč by nepřijel?
Reagovat
smazaný uživatel
Jako "být politý živou vodou" to znám, ale čistou...
Reagovat
svetova.dvojka
čistou která nepříjde do kontaktu s člověkem.
Reagovat
Basa
:)))Vidíte, já to řekl a taky to neznám...nervy větší než u kluků
Reagovat
Jan
Jestli to Roger otočí a vyhraje, tak je frajer.
Reagovat
janek_da
co uši? daly by se u Rogera ještě pořádně odřít?
Reagovat
mikimaus321
Karolíno za trest si vezmeš za manžela Hrdličku
Reagovat
Vojtiik
dva nabehy, ktere mely byt uklizene najistotu... dva ztracene sety a prohrany zapas
Reagovat
smazaný uživatel
Ouha, ten nepříjemnej pád, ošetřování druhé nohy a teď ztráta servisu, no tak, Rogi, zabojuj co to dá! Chum jetze! Musí se ale uznat, že lehnout si Roger umí jak jinak než stylově :D
Reagovat
smazaný uživatel
že letos bude překvapivý vítěz.
Reagovat
smazaný uživatel
:-) jako skvělá bitva před tím, na co čekáme, snad to bude taky sát za to :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Murray je podle tebe překvapivý vítěz , to snad ne...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě nevyhrál.
Reagovat
svetova.dvojka
překvapivý vítěz by byl Berdych, o Raoničovi se mluvilo jako o tajném favoritovi.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem teda nějak neslyšela. Všichni mluvili o Djokovi, Andym a Rogerovi.
Reagovat
svetova.dvojka
McEnroe... o něm mluvil a Rogera nikdo nefavorizoval...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi prudič, to je strašný.
Reagovat
Roger_Federer
Z Raonice spadla deka, na Rogera deka spadla
.Dotoho horsi pohyb a servis
Reagovat
spaniel
Nekolik jasnych forehandu dal slabe primo na Milose, pritom kurt otevreny.
Reagovat
svetova.dvojka
Taky nechápu proč pořád hraje ty protipochyby...
Reagovat
Marduch
Asi už o sobě dost pochybuje, ale chce to zlomit a proto hraje protipochyby.
Reagovat
Roger_Federer
2-3set uplne vklidu od te 12hry 4setu.Ted uz krec.
Reagovat
spaniel
Uz jsem videl spadnout hodne hracu, Noleho i 2x v gemu, ale nikdy jsem nezazil, aby se tomu publikum smalo.
Reagovat
Mayo
tak Djokovič padá častokrát
Reagovat
svetova.dvojka
Najde ještě Federer odpověď tak co ?
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Pedronegro
srandovní - komentátor mluví o centimetrových autech jako o laciných chybách :)
Reagovat
Tuttovka
Bojím se, že to Roger neubojuje.
Reagovat
smazaný uživatel
ten moment, jak tam ležel, to bylo epické.
Reagovat
a.magerova
Jo ta fotka se bude novinářům hodit do titulků: Federer padl s Raoničem.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď už tipuji na výhru Raonice.
Reagovat
brixner
Zalez!
Reagovat
Mayo
To je blb ten Roger, zase 5 setov
Reagovat
spaniel
Skaredy Kadlec uz vylezl ze sve diry.
Reagovat
kada.tom
Milos začíná na servisu, tak snad nebude zbytečně chybovat a bude si držet podání :-)
Reagovat
mahycek
To se nemělo stát, nevím jestli Roger zvládne v 35 letech další pětiseťák.
Reagovat
smazaný uživatel
Miloš ani pořádně neví, jak se do toho 5. setu dostal, Roger byl lepší daleko. Ale nestěžuju si. Stejně Roger vyhraje, tohle nepustí.
Reagovat
kada.tom
taky si myslím, bohužel ..
Reagovat
Kuzzie
Ale začíná na podání,což je dobře
Reagovat
kada.tom
to jo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty nevyužité brejkboly v polovině sady připomínají tehdy ty Cilicovy, tam mohlo být hotovo. Miloš si nejlepší tenis nechal do dvanáctého gemu a v závěru špatná volba úderu od Federera a máme pátý set.
Reagovat
spaniel
Temi nejlepsimi udery myslis ty 2 dvouchyby?
Reagovat
smazaný uživatel
ne, dvě dvojchyby smazaly náskok 40:15, pak se ještě hrálo...
Reagovat
Kuzzie
Blbost.Miloš prostě konečně využil šance,který dostal a byl dost agresivní.
Reagovat
Tuttovka
Je to škoda tiebreak by pravděpodobně dopadl, protože Raonic byl slabší na konci setu, ale dvě dvojchyby jsou prostě moc....
Reagovat
spaniel
To snad neni pravda. Tolik BP nevyuzije a pak da v samotnem zaveru Milousovi brejk na stribrnem podnose.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ještě jeden!
Reagovat
kada.tom
Milos nic nezabilil :-)
Když už nic, ať se trápí a je na kurtu co nejdýl :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zalez
Reagovat
kada.tom
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
bIbec
ajaj.
Reagovat
misa
Nečekal jsem, že hráč takového formátu zazdí gem dvojchybama...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještěže si Federer v kritické chvíli pomůže servisem, už mohl být 5. set, ale co není, může být, Raonič se zas nějak zvednul
Reagovat
a.magerova
Už je to tu... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
sakryš, jsem to zakřikla :/
Reagovat
a.magerova
Proto vždy píšu PŠŠŠT a nezakřiknout !!!
Reagovat
smazaný uživatel
já vím no :D
Reagovat
smazaný uživatel
Raonic působí od konce druhé sady chladně, tak nějak jako ty první dva sety s Goffinem. Teď by ho ale mohly ty odvrácené brejkboly nakopnout.
Reagovat
Mayo
Roger uz vyučuje.
Reagovat
sprchon
Tak ještě jeden. :)

Jinak za 2. a 3. set dohromady pouze 3 UE.
Reagovat
misa
Myslím, že wimbledonští statistici jsou k hráčům mírnější než jinde. Petře jednou napočítali v roce 2014 jen 7 ue za zápas :)
Reagovat
sprchon
Je to možný, ale zase proti ranařovi děláš spíš FE než UE. Třeba Petra prostě v tu dobu hrála tak dobře. ;)
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist