Murray otočil finále s Raonicem a v Queensu vybojoval rekordní 5. titul

19. 6. 2016, 17:42
Aktuality 64
ATP QUEEN'S CLUB - Andy Murray otočil finálový souboj s Kanaďanem Milosem Raonicem a na domácím travnatém turnaji v londýnském Queen's Clubu vybojoval rekordní pátý titul, čímž se stal nejúspěšnějším hráčem turnaje.
Profily hráčů
Andy Murray (© Getty Images)

Andy Murray si letos zahrál už páté finále, poprvé však jeho soupeřem byl někdo jiný než první hráč světa Srb Novak Djokovič. Vítězně skončil závěrečný duel pro rodáka z Glasgow letos jen v květnu v Římě a ani dnes na domácí londýnské trávě se zápas nevyvíjel pro druhého hráče světa příznivě.

Murray ztratil se třetím nasazeným Milosem Raonicem první sadu v tie-breaku a ve druhé prohrával už 0-3. Brit se však vrátil do utkání čistou hrou a dvěma brejky a druhý set získal na svou stranu poměrem 6-4. V rozhodující sadě byl Murray, který před turnajem v Queen's Clubu po dvou letech obnovil spolupráci s trenérem Ivanem Lendlem, od počátku napřed díky brejku v první hře, který už si pohlídal. Nakonec zvítězil po dvou hodinách a patnácti minutách hry 6-7 6-4 6-4.

Murray v Londýně vyhrál v každém lichém roce od roku 2009 a letos tedy vůbec poprvé obhájil titul. Odpoutal se tak od čtyřnásobných vítězů, mezi které patří například Roy Emerson, Boris Becker, Lleyton Hewitt nebo Andy Roddick a stal se nejúspěšnějším hráčem turnaje s tradicí od roku 1890. Celkově vybojoval Murray už 37. titul na okruhu ATP.

• ATP 500 QUEEN'S CLUB•
Velká Británie, tráva, 1.928.610 eur

nedělní výsledky (19. 06. 2016)

• Dvouhra - finále •
Murray (1-Brit.) - Raonic (3-Kan.) (5)6-7 6-4 6-4

Komentáře

64
Přidat komentář
babolat.cz
a už nastupují ty slovenské tapety...
Reagovat
George_Renel
vcelku hladce do dalšího kola.
To pro Rosola bude první kolo asi opět konečnou.
Reagovat
tommr
koukal jsem se chvíli na Lukáše a to teda byla hrozná bída. Jestli bude takhle pokračovat tak brzo vypadne z první stovky ... :(
Reagovat
brixner
Uniklo mi to...
Reagovat
Krisboy
Sv. Vincent.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak pravil Vincent...
Reagovat
Pe3k
https://www.theguardian.com/sport/2016/jun/18/roger-federer-interview-tennis-wimbledon-simon-hattenstone?CMP=share_btn_tw
Reagovat
makro99
Golden grandslam sem, Murray tam... mě dneska nejvíc zajímá Honza Hernych a jeho další travnatý návrat do hlavní soutěže ATP; sezóna snů 2013 (bilance 13:3; a to jako hráč 6. padesátky žebříčku!) se asi opakovat nebude, ale doufám, že jako každý rok nějaký ten zápas v hlavní soutěži vyhraje - 1RD Sela, 2RD J. Sousa, no...
a mimochodem :)
http://www.atpworldtour.com/en/players/jan-hernych/H442/overview/match-stats/440/2006/D643/match-stats
Reagovat
smazaný uživatel
Fotbal vyloženě zábavný sport, ne? :))

http://www.thesportbible.com/football/weird-news-sweden-can-qualify-for-the-2nd-round-without-having-a-shot-on-target-20160618
Reagovat
Mayo
Síce nejsom Forehand ale Švédsko je fakt trapas , nemajú co hľadať na eure blbci
Reagovat
Tornes
vencapeRF - No já ti ještě přidám - ve skutečnosti můžou dokonce vyhrát celý turnaj bez jediné střely na branku. To je aspoň zajímavé, co? O důvod víc mít fotbal rád ;)
Reagovat
babolat.cz
zatímco tenis musíš hrát do posledního míčku, u fotbalu stačí mít teování a nějaký stylový účes
Reagovat
FulnekUltras
a když máš trochu štěstí, na hřišti si tě nikdo nevšimne třeba i půl hodiny... ;)
Reagovat
Jabadu
si nevšiml, že pan ředitel zeměkoule a přilehlého vesmíru vyhrál turnaj na Štvanici!
"Ta síť je dnes nějak moc vysoko!"
"Zajisté, pane řediteli. Ta síť je dnes opravdu nějak moc vysoko. Pan ředitel ráčí mít ještě jedno podání."
"Pozor, vítězný míček pana ředitele!" ...
:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Hlavně je to skandální ostuda Tenisportálu, že o této sportovní události nejvyššího významu vůbec nereferoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky z toho Václav neměl moc velkou radost. Prý když třeba taková Vaidišová tady má článek i o každém svém tréninku nebo Jirka Veselý o každém svém vítězství nad Djokovičem, tak čekal, že se zmíní aspoň v expresce (při jeho vrozené skromnosti by mu to bohatě stačilo), ale vůbec nic. Večer z toho byl docela mrzutý, teda jen do chvíle než dorazily holky, pak to z něj všechno spadlo.
Reagovat
a.magerova
Ale byl večer v televiiiizi, tak snad aspoň malá náplast.
A určitě dostal pusu od Fandiny, prý se znaj, to mu muselo zlepšit náladu..... ;-)
Reagovat
George_Renel
Omyl, já jsem to dával k dobru již o 3 hodiny dříve. .-)
19.06.2016 19:22 v článku o Birmninghamu.
Reagovat
Kozoroh
Pro Miloše velká škoda, že se mu finále nepodařilo dotáhnout do konce, mockrát se ve finále ATP turnajů nestává, že tenista, který vyhraje první set a v druhém vede 3:0 nakonec prohraje. Pomyslným zlomem v zápase byl Murrayho vynikající return za stavu 1:3 a A-40, od té chvíle začal Andy Miloše zatlačovat a Miloše zrazovalo podání.
Andy tak prolomil prokletí sudých let a obhájil v Queens titul. Z tohoto turnaje si vytvořil panství, obývák, řekl bych, že to nebyl jeho poslední titul z Queens a že turnajový rekord ještě navýší.
Andy ziskem titulu v Queens potvrdil, že je po No1em druhým největším favoritem Wimbledonu. Jestli se potřetí v řadě střetnou ve finále GS se dozvíme za tři týdny. Jako třetího největšího favorita po těch dvou vidím Miloše, ale ten aby vyhrál by se musel v nejhorším případě jednomu z nich vyhnout. Vítězství kohokoliv jiného není dle mého mínění pravděpodobné.
Reagovat
Davor1
Ja osobne očakávam, že všetky 4 tohtoročné GS budú mať rovnaké finálové zloženie. Momentálne je veľká medzera medzi prvými dvoma a zvyškom. Otázkou je, či dokáže Andy aspoň raz Noleho zdolať, dúfam, že to dá vo Wimbledone.
Reagovat
smazaný uživatel
Co očekáváš ty, je sice fajn, ale vzhledem k tvým předcházejícím prognózám, tomu tak nebude,...aspoň doufám!
Reagovat
Nola
Stan ma ine plany....
Reagovat
Davor1
Tiež si myslím. Určite plánuje nejakú dobrú letnú dovolenku, trošku si užiť niekde v teple s Donnou, a potom to rozbaliť na Olympiáde, prípadne USO.
Reagovat
Kozoroh
Stan nestíhá na trávě údery, nemůže tak rozvinout svou útočnou hru. Nejeví se mi pravděpodobná možnost, že by on mohl Wimbledon vyhrát.
Reagovat
Marduch
Krajicek a jeho "servis/olej" to jistí;)
Reagovat
Kozoroh
Stačí dobře umisťované prohozy a z Wawrinky bude Babrinka :-)
Reagovat
Davor1
Krásna otočka Andy, po prehranom servise v druhom sete som to už ďalej ani nepozeral, možno mu to prinieslo šťastie :D

Teraz prichádza veľká šanca, vo Wimbledone už proste musí, tie posledne 2 ročníky strašne sklamal a keď nedá aspoň finále ani teraz, tak to bude prúser. Novak na opačnej strane pavúka, Federer totálne mimo a z formy, so zvyškom si musí jednoznačne poradiť. Aj Novak už musí byť psychicky unavený z toho neustáleho vyhrávania, k tomu faktor Lendl. Ten tretí GS musí urvať práve teraz !
Reagovat
Kozoroh
Jak můžeš vědět, že je No1e unavený z výher? Možnost získat kalendářní GS ho naopak může popouzet k vyšším výkonům. A faktor Lendl bude oproti minulosti vyvážen faktorem Becker.
Reagovat
Davor1
trošku to indikuje zápas s Veselým či finále v Ríme s Andym, kde sa Djoko akoby nedokázal skoncentrovať na svoj najlepší výkon. Myslím, že Wimbledon nebude jeho hlavnou prioritou tento rok, tú už dosiahol a ešte ho čaká Olympiáda, preto si myslím, že jeho najväčšia pozornosť sa bude sústrediť až na obdobie po tráve a to by mal Andy využiť, pre neho by mal byť práve Wimbledon vrcholom roka...
Reagovat
Nola
olympiada sa velmi, ale velmi precenuje, podla mojho nazoru tenis na olympiadu nepatri, hra sa na 2 vitazne sety, mimo finale, proste turnaj M1000, kde sa ale nehra o ziadne body, s Wimbledonom to nejde zrovnat ani z rychlika...
Reagovat
Kozoroh
Spíš mě trochu štve, že se zapomíná na jiný záznam - YEC Slam (GS + TM). To je snad ještě hodnotnější než Golden Slam, neboť na TM musí tenista porazit elitní hráče TOP 8, nemůže titul vyhaluzit. Dohromady pak GS, TM a LOH tvoří Super Slam, na ten se taky moc nevzpomíná.
Reagovat
Davor1
Dobre, súhlasím, že z hĺadiska nejakej tenisovej hierarchie je to skutočne len taký Masters hraný raz za 4 roky, ale z pohľadu reprezentanta a športovca to je niečo úplne iné, to nie je tenisový turnaj. Hrá sa o zlatú medailu z najväčších a najslávnejších hier v histórii, kto by to nechcel? Prečo by tam tenis nemal patriť? Veď je to jeden z najsledovanejších a najtradičnejších športov. Podľa mňa by Nole radšej vyhral zlatú medailu pre Srbsko, ako ďalší Wimbledon pre seba. Je to veľký národovec a zrovna on to bude brať smrteľne vážne...
Reagovat
Kozoroh
Zlatá medaile je po splněném RG druhým nejdůležitějším cílem sezóny, ale to neznamená, že motivaci ve Wimbledonu bude mít No1e nižší oproti minulým ročníkům. Může získat 13. majorový titul a opět se přiblížit k Rogerovi a Rafovi, udržet si naději na kalendářní GS a v neposlední řadě trumfnout Borise v počtu získaných wimbledonských pohárů :-)))
Reagovat
turista
Olympijský turnaj je zcela nestandardní i když prestižní podnik. Zlato může uhaluzit i málo významný hráč (např.Atény 2004). Zatímco např. vyhrát TM v Londýně znamená porazit ty nejlepší tenisty z nejlepších 8.
Reagovat
Kozoroh
Jenže Wimbledon je úplně jiná úroveň prestiže než Řím a Monte Carlo. No1e Wimbledon miluje, je to (světe div se!) jeho druhý nejúspěšnější major. Ziskem další GS trofeje by se k 2. Petovi a Rafovi přiblíží na dostřel jednoho titulu a je tu možnost zisku kalendářního GS, však tu bylo po finále Djokerovo prohlášení, z kterého šlo vyvodit, že se o tento záznam popere -
http://www.tenisportal.cz/zpravy/djokovic-utoci-na-zlaty-slam-dosahnout-lze-vseho-rika-18480/
Reagovat
Marduch
Únava určitě hraje zásadní roli, ale není únava jako únava...Pro Djokera bývá nepříjemné, pokud hraje dva náročné zápasy ve dvou dnech. Pokud má před zápasem den volna, je strašně složité ho přetlačit. Nedivil bych se, kdyby případné finále Djoko-Můra bylo opět (pokolikáte už?) o tom, komu zbyde více sil na udržení koncentrace v delších bigpointových výměnách.
Reagovat
Nola
aby to nakoniec nebolo celkom inak...
ani nie je potrebne chodit daleko do historie, USO2014 mali finale obstarat tiez dvaja elitni hraci, presne ti isti, co hrali predchadzajuce finale na GS...
Reagovat
Marduch
o tom žádná, budoucnost ještě nenastala;), však jsem před slovo "finále" nezapomněl umístit "případné" ;)
Reagovat
turista
Za tu dobu co se Novak Djokovič pohybuje na okruhu tak nikdy neztratil a neztratí odhodlání vyhrávat zápasy a tituly. Na konci roku 2016 bude mít minimálně 70 titulů. Je to jediný tenista schopný vyhrát přes 100 titulů a dohnat Connorse.
Reagovat
Mayo
Andy môže v pohode vyhrať W. Djokovic nedjokovic.
Reagovat
Kozoroh
Jestli si myslíš, že Andy může porazit No1eho podobně jak ve finále 2013, tak jseš na velkém omylu :-P
Reagovat
Mayo
ešte raz si to prečítaj Kozorohu a môžeš a nemusíš reagovať (:
Reagovat
Mayo
intergalaktický return turnaja:

https://www.youtube.com/watch?v=IudE0N3XRk4
Reagovat
a.magerova
Spíš mě pobavila reakce Ivana.... jakože klasické NIC... :-)))
Reagovat
janek_da
Taky jsem všiml. Spíš jakoby byl nasraný, že až teď ho brejkl.
Reagovat
panzer.dragon
:-) to by ale na andyho mohlo platit
Reagovat
Marduch
Reakce Ivana je jediná správná, protože (pokud se nemýlím) v posledních letech vždy, když Andy před GS vyhrál turnaj, tak o to hůř pak na tom majoru hrál...
Reagovat
Marduch
to jest nenechá Andyho se uspokojit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, třeba jako Wimbledon 2013 že jo?
Reagovat
Marduch
To bylo ještě s Hroznýšem, to se nepočítá. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo a teď je s anakondou :-))
Reagovat
Marduch
Jako sice už s Hroznýšem, ale ruku na srdce! Přece nelze ještě hovořit o plnohodnotném Hroznýšově trenérství - na to je v týmu příliš krátce.
Ale pravda, lze s vysokou mírou úspěšností předjímat, že "pouhá" fyzická Hroznýšova přítomnost v hledišti a něco taktických pokynů budou mít na Andyho tenisový projev nejspíš citelný dopad. Protože výraz Hroznýšovy tváře vydá za deset Vallverdů v hledišti.
Reagovat
horska.kraslice
Andy a jeho obraty, klasika.
Reagovat
kada.tom
Andy velmi pěkně, viděl jsem sice jen závěr zápasu, ale pěkný, bylo vidět, jak si to Andy doma užívá :-)

A Milos má finále, rozhodně nemůže být zklamaný :-)
Reagovat
Kozoroh
" A Milos má finále, rozhodně nemůže být zklamaný :-)"

Chtěl bych vidět Milošovu reakci, kdybys mu toto do očí řekl :-))
Reagovat
Herbert_Hoover
Miloš nemůže být rozhodně zklamaný, když vedl 7:6 3:0 :D
Reagovat
Mayo
Dobrý zápasík. Podľa očakávania vyhral Andy aj keď tiekol ale odkedy ho brejkol začal dominovať na kurte, zagresívnil hru a začal hlavne výborne returnovať. Vo Wimby je veľký favorit samozrejme s Djokovičom. Čakám už tretie finále GS s rovnakým obsadením.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulka, najskôr facka a potom začne hrať. S tým je potrebné niečo urobiť! V dueli s Djokovičom s týmto nepochodí. Ten si už dá na neho pozor a nedovolí Rím. Na RG to potvrdil. Uvidíme, čo Wimble, možno sa ani nestretnú. :))
Reagovat
Nola
jastrab za stavu 3:1, na 4:1 v 2.sete, ktory si vzal Andy sa ukazal ako velmi dolezity moment... Andy od toho momentu zacal hrat fakt skvele
, zacal citat Milosov servis, ktory postupom casu slabol, o pohybe hracov sa nie je potreba vobec bavit, presne ako som predpovedala, McEnroe nebude mat ziadny vplyv na vysledok finale
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, docela rarita, Andymu pomohlo jestřábí oko, úplný nonsens, většinou to je on, kdo ho používá nejhůř ze všech.
Reagovat
smazaný uživatel
Nacpi si ho do prdele, Andy.
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos! Prokletí sudých let zlomeno, Andy od toho stavu 0:3 s přehledem, jasně dominoval, začal hrát daleko lépe, lépe returnoval, hrál ctřeji (víc využíval celý dvorec a hlavně BH po lajně taky). Raonice ve 3. setu zachránil jen servis, jinak by odjel s kanárem.

A co je hlavní - rekordní 5. titul v Queensu! Dobrá příprava na Wimbledon, nic to neznační, ale vždycky to povzbudí. Teď jen doufat, že ve Wimbledonu to bude o jeden krok pozitivnější než na RG.
Reagovat
a.magerova
No ten Lendl má NĚJAKÉ NĚCO.... uvidíme co bude dál.... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist