Djokovič útočí na Zlatý Slam. Dosáhnout lze všeho, říká

6. 6. 2016, 17:22
Aktuality 215
Včera ukončil čekání na titul z Roland Garros a tím i zkompletoval kariérní Grand Slam. Po premiérovém triumfu Novaka Djokoviče v Paříži už se mluví o možnosti, že Srb získá tzv. Zlatý Slam, tedy že v jednom roce ovládne všechny grandslamy i olympijské hry. "Nechci, aby to vyznělo arogantně, ale myslím, že v životě lze dosáhnout všeho," řekl Djokovič po výhře ve finále French Open.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© FFT)

Získat Zlatý Slam během své kariéry je úspěch, jímž se může pochlubit jen málo tenistů. Získat ho v jedné sezoně? To se zatím povedlo jen Steffi Grafové, která v roce 1988 vyhrála všechny grandslamové turnaje a navrch zlato na hrách v Soulu.

Devětadvacetiletý Djokovič vyhrál pět z posledních šesti grandslamů a jako třetí hráč historie ovládl čtyři po sobě. Proto se nabízí, že by letos mohl získat kalendářní Grand Slam, což naposledy dokázal Rod Laver v roce 1969.

"Gratuluji Novakovi ke skvělému výsledku a výhře na čtyřech grandslamech v řadě," uvedl 77letý Laver ve videu umístěném na sociálních sítích. "A přeji mu všechno nejlepší do zápasů ve Wimbledonu a na US Open."

Rodák z Bělehradu je na zisk nekalendářního Grand Slamu patřičně hrdý. "Je to ten nejzazší cíl, který si tenista dává. Jsem z toho nadšený," řekl Djokovič. Před ním se to v historii povedlo jen Laverovi a Američanu Donu Budgeovi.

Djokovič už nyní sklízí velké uznání, neboť získat nekalendářní Grand Slam se nepovedlo ani Rogeru Federerovi a Rafaelu Nadalovi, kteří v součtu vyhráli 31 grandslamových turnajů. "Díky nim a Andymu jsem lepším hráčem a dosáhl jsem svých úspěchů. Vzájemná rivalita mi pomohla," řekl Srb.

Po pařížském triumfu Djokovič přiznal, že nebyl zpočátku nadšený, že hraje v éře, v které vládnou Nadal a Federer. "Byl zpočátku tak dominantní," vzpomínal Djokovič, ale brzy se sám zařadil mezi tzv. velkou čtyřku. "Uvědomil jsem si, že mi pomáhají být silnější, přijal jsem to a od té doby jsem stoupal," řekl.

Djokovič už má dvanáct grandslamových vavřínů a pokud bude nadále vyhrávat stejnou rychlostí, brzy se dotáhne na Nadala s Petem Samprase (14 titulů). A nedostižný pro něj nemusí být ani Federerův rekord 17 triumfů.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

215
Přidat komentář
Cico93
Reagovat
Kozoroh
Díky za odkaz.
Reagovat
janek_da
ten nadpis mi připomíná prognozy idnesu z NHL, kdyz se na zacatku sezony nejakemu Cechovi dari. Ale tohle vsechno je stejne jenom priprava na Wimbledonsky titul pro Stana.
Reagovat
Kozoroh
Stan nevyhraje, nebude totiž 8. nasazený :-) -
https://en.wikipedia.org/wiki/2015_French_Open_%E2%80%93_Men%27s_Singles#Seeds
https://en.wikipedia.org/wiki/2014_Australian _Open_%E2%80%93_Men%27s_Singles#Seeds
Reagovat
janek_da
jj, pořadatelé dělají, co můžou, ale Osudu nezabrání žádný člověk. Lze jej pouze akceptovat.
Reagovat
a.magerova
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/783360-vyhodte-ho-hned-murray-si-v-parizi-urizl-ostudu.html#hp-sez
Reagovat
Nola
Andy je Andy, povahu jednoducho nejde zmenit... stareho kona novym kuskom nenaucis, kazdy hrac ma svoje muchy, Andy fuckuje, Nole rozbija rakety, Rafa ma svoje ritualy...
nedivim sa mu, nie kazdy dokaze ovladat svoje emocie, najma v zapase, kde to ide z kopca, Nole sa tiez nechoval zrovna idealne v Rime...
Reagovat
Marduch
Ale tak zas bych z toho nedělal nějakou kauzu, že mu tam vadil. V loži hráč během vypjatých momentů zápasu očima čerpá klid a podporu od týmu a od blízkých, prostě jeho lože je jeho útočiště, takže je pochopitelné, že ho ruší, když se tam během tak důležitého zápasu cpe pisálek, který o Andym směle prohlašuje, že ho nemusí.
Reagovat
smazaný uživatel
Interview s Delgadom v Murrayho lóži počas finálového zápasu?..A to sa ten redaktor s koňom zrazil?...Dufam, že ho nielen vyhodili, ale aj zaviezli do príslišného zdravotného strediska..
Reagovat
baggik
Djokovič se stal šampionem v roce 2011, dostal se na maximální top úroveň v tenisu, začal porážet i Nadala s Federerem. Roky 2011-2014 byly zlatým věkem tenisu, kdy Djokovič, Federer, Nadal a chvíli i Murray hráli super tenis a nic si nedarovali. Od roku 2015 je Federer už příliš starý, Nadal příliš opotřebovaný a Murray v totálním stínu Djokoviče. A ty předešlé roky jsou Djokovičovým trumfem, který ho může donést až k Rogerovu rekordu, pokud zůstane Novak hladový. Zocelil se totiž v těch hvězdných válkách natolik, že nemůže přijít 20ti letej kluk a začít hrát na jeho úrovni, k tomu je potřeba několik let, dostat to takhle pod kůži. Z vrstevníků pozlobí Djokera max. Murray a Wawroch a mladí nepoznají top tenis jinak než zápasem proti němu a to napřed musí aspoň trochu vyzrát aby vůbec Djokoviče donutili ve vzájemném zápase hrát svůj nejlepší tenis a ne dostačující standart. Vidim 2 možnosti vývoje, buď teď Djokovič trochu zvolní a dopřeje pár trofejí Murrymu, časem se dočká i Niši a Raonič, bude i nějaké překvapení a pak nastoupí mladí. A nebo bude Djokovič další 3 roky kralovat, překoná Rogera a pak přijde úplně nová éra. Nicméně Murray ještě 1-2 GS přidá asi stejně a Niši s Raoničem taky jeden urvou.
Reagovat
baggik
Každopádně jestli bych měl Novakovi teď aktuálně něco popřát do budoucna tak nového zdatného soupeře, protože by to potřeboval tenis i on šám.
Reagovat
baggik
A pozor Nadal ještě jednou naposledy vyhraje FO.
Reagovat
Cico93
By bola bomba keby sa ta desina podarila.
Reagovat
Marduch
Teraz je na rade Sir Andrew ;)
Reagovat
turista
To asi ne. Je příliš opotřebovaný.
Reagovat
panzer.dragon
hmmm, slušnej komentář, djok prostě vyšel jako vítěz z těch hvězdnejch válek, naučil se porážet rafu, rogera i andyho s prstem v nose a to asi jen tak někdo nenastoupí kdo by předčil rogera, rafu nebo i toho andyho
Reagovat
panzer.dragon
prostě djokovic dostal školu nejtvrdšího kalibru od federera na vrcholu, od nadala na vrcholu na antuce, od andyho jako vrstevníka a dokýzal vše z toho použít aby se sám dostal na vrchol, měl by jim dávat desátek z příjmů za to co ho naučili
Reagovat
baggik
I v článku je citace, kde Djokovič přiznává, že díky Federerovi, Nadalovi a Andymu je tam kde je.
Reagovat
Marduch
Rafa a Roger ještě nesmějí končit. Kdo by potom udržoval monstrum v nejvyšší pohotovosti? ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
nevidím tam nikoho jiného, kdo by mohl dosáhnout jeho úrovně, než Gulbise :))) otázkou je, zdali to bude pro Gulbu dost velká výzva, přeci jen hraje Djoker ten nudný tenis..
Reagovat
panzer.dragon
gulbis bohužel ukázal že na to nemá, jak měl ty dva mečouny proti djokovi
Reagovat
smazaný uživatel
Já věřím Goffinovi. Ten má Djokera na své raketě. Loni v Cinci měl v 3. setu double break, našlápnuto k tomu, aby mu dal kanára, ale pak si to rozmyslel a řekl si, že ho nechá Rogerovi. Polevil a ten zápas Djokovi pustil, ale ověřil si, že ho porazí, kdy chce. Akorát zatím ani jednou nechtěl, ale to přijde.
Reagovat
turista
Proč? Nole se na jejich úroveň dostal svým talentem, tvrdou prací v tréninku a v zápasech a uměním vytěžit maximum zkušeností se zápasy s těmito hvězdami. Kdyby to nezáleželo na něm nic by nedokázal. Přejme to Novakovi!
Reagovat
Empe
Nemáte někdo nějaké informace o prodeji vstupenek na DC? Měly jí t do prodeje začátkem června, ne? :(
Reagovat
Lunej..
Co vím od svého bratrance, který mi slíbil lístky, tak je to skoro už rozebrané a do prodeje půjde možná tak stovka lístků. Prý je dobré je shánět na francouzském portále.
Reagovat
Empe
No to je výborný.... ta hala opravdu není velká, ale stovka lístků? To chci vidět, kdo udělá atmosféru... :( Každopádně díky za echo.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandim Juanovi Martinovi del Potrovi!Poznam co to je ked prave zapastie u pravaka nefunguje ako sa vyzaduje.Momentalne chodim na liecebny telocvik a hodne to boli.Chapem teda prave tohto hraca,ktory sa dokaze uz celkom slusne ohanat.Keby vyhral bola by to dalsia motivacia,verim mu ,ze to vyhra nad Grigorom Dimtrovom.Vzdy budem J.M.del Potrovi fandit.Nie z puhej solidarity,ale z dovodu vysokej sympatie po kazdej stranke.Pozn.:Imponuje mi vysoka postava a inteligencia v hre.Tieto hodnoty si vzdy ocenim.J.M.del Potro konci stylovo!
Reagovat
Lunej..
Já mám Juana ráda, nicméně trochu bych nesouhlasila s tou inteligentní hrou. On je ranař, má výborné podání jak dnes ukázal, ale nemá tak variabilní hru jako někteří jiní hráči. To není urážka, jen můj názor. Pod pojmem inteligentní hra si představuju Rogera, Radka (už slyším ten řehot některých :), Djoka atd..
Reagovat
blixa
Já bych i souhlasil že inteligentní, v rámci možností. Delpo nemá a nikdy nebude mít pohyb Rogera nebo Novaka, takže tomu musí přizpůsobit hru. Inteligence ve hře není jen o její pestrosti jak naznačuješ, ale třeba i o tom najít v rámci svých dispozic ideální způsob.
Reagovat
Lunej..
Ok, asi jsem to možná špatně napsala, protože nechci z Juana dělat nějakého bezmozka, co to jen mlátí sem tam. :)
Reagovat
Krisboy
Řekl bych, že má podobnej styl jako Tomáš. Základ podání + vražednej forhend. Pohyb, variabilita a hra na síti trochu slabší.
Reagovat
Marduch
Víceméně asi jo, ale pohyb řekl bych má určitě lepší než Berďa, např. údery z plnýho běhu, tam je Berďa oproti špičce hodně pozadu. A i ten FH má (měl?) Delpo ještě o level vražednější ;)
Reagovat
Krisboy
Jasně, že v detailech se lišej, ale když se to vezme tak nějak paušálně, jsou to podobní hráči :D Čí forhend je o level výše, je sporné (to hlavní se odehrává cca od stavu 5:5 nebo tak nějak):https://www.youtube.com/watch?v=xxxJ2_GwPvA
Reagovat
baggik
Paušálně jsou to úplně jiní hráči. Delpotro charismatický tvrďák, co dokáže přestřílet všechny, když je ve formě, bohužel kariéru mu zničily nekonečné problémy se zápěstím, i tak má jeden GS a odehrál slavné bitvy s big 3. Berdych nemá ani třetinu jeho charisma, ani takovou ránu. Přes velkou snahu nemá na to prosadit se přes dva top hráče v řadě a vyhrát velký turnaj.
Reagovat
Lunej..
Já si myslím, že Tomáš má lepší pohyb než Delpo.
Reagovat
George_Renel
Souhlasím, a to i v době, kdy byl JMDP zcela zdráv.
Reagovat
Lunej..
Reagovat
Marduch
1:39 k tomu prohozu v plnym sprintu by se Tom neposkládal! ;)
Ále, v tomhle mači podle higlights hrál Tom fakt dobře, i ten pohyb v normě! ;-D
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Fandina
Grigor s DelPem se netrefí do kurtu. Nejde mu podání, nejde mu nic. Delpo dobře podává.
Reagovat
smazaný uživatel
Petríček, ty zápasy Rogera sleduješ naozaj až od roku 2007??..

To mnohé veci vysvetluje a prináša viac svetla do našich polemík. Uznávam, bol som na teba príliš tvrdý a vyžadoval som vedomosti, ktoré si proste nemohol mať. Prepáč.
Reagovat
smazaný uživatel
Mi přijde, že je nesledoval nikdy snad. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale horkokrvne sa bije za svoju pravdu, ktorú má naštudovanú z Youtube zostrihov :)
Reagovat
Pe3k
No nebude s tebou ztrácet čas, máš tady svého hejtr kamaráda a fandina za chvíli taky dorazí, ještě olympiáda a jste komplet :)
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, s Tomom si rozumiem, sme na opačných fanúšikovských póloch, no rešpektujeme sa a máme spolu o čom. A taktiež obaja hejtujeme polointeligentných, nevyzretých jedincov bez dávky sebareflexie a elementárnej slušnosti. No fuj.
Reagovat
Pe3k
:D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-))))
Reagovat
Pe3k
No už jsem se tady o tom bavili 3x. Ty tenis sleduješ sice déle, ale tvé vědomosti jsou přesto dost ubohé. Omlouvat se mi vůbec nemusíš, to že tady denně ukazuješ jaký jsi hater a troll je čistě tvá věc, ty pomýlený čobol :)
Reagovat
smazaný uživatel
Že tě huba nebolí, zrovna největší hater a tupec fóra bude někoho osočovat, fakt přírodní úkaz tohle :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To nevymyslíš :)
Reagovat
Pe3k
Ty jsi tady dneska napsal, že se Federer chová jako prase :D ale já jsem největší hejtr a tupec? Ok no...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Nadala hejtuješ fakt šíleně. A že jsi tupec, s tím nci nenaděláš, s tím ses narodil.
Reagovat
Pe3k
Mluvím o něm slušněji, než ty o hráči, kterému fandíš, tak si to přeber...
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy som ťa nazýval stokorunový, pripadalo mi to tak hodnotovo adekvátne k tebe.

Ale rozmyslam, ze by som tam nejako zakomponoval tú 2007, nejaké návrhy?..
Reagovat
Pe3k
Vždy ne, to je jen další lež z tvé strany...Nazývej si mě jak chceš, tvůj názor zájímá možná tebe a pár další místních hejtrů Federera. Jsi ubohý človíček co si vylívá své mindráky na internetu.
Reagovat
a.magerova
Ale PŠŠŠT nezakřiknout !!! ;-)
Reagovat
a.magerova
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/271454/kukal-o-djokovicove-stylu-je-to-superpinkal-nedostane-vas-do-varu.html
Reagovat
blixa
Trošku přehání, ale v tom že ženské finále bylo nesrovnatelně atraktivnější má pravdu. On je to taky problém soupeře, pamatuju Noleho utkání s Rogerem která byla super. Ale s Andym ... opravdu poněkud nuda.
Reagovat
Nola
superpinkal :D to ma podrz... autor clanku nemal tu odvahu sa pod clanok ani podpisat...
P.Kukal, ak skutocne vypustil tieto slova do eteru, by mal prehodnotit ci pre neho ma vobec vyznam sledovat muzsky tenis, nakolko jeho zaujima ten zensky, kde najviac ocenuje zenske krivky na kurte, nieco ako monty.....
Reagovat
smazaný uživatel
Čistý hejt od FFF pomatenca, nič iné.
Reagovat
Nola
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/264443/kukal-o-odmenach-v-tenise-radsi-drama-holek-nez-pet-hodin-djokovice.html

Dívat se na hezký holky a mít ještě k tomu dramatický zápas je momentálně zajímavější než se dívat pět hodin na Djokoviče. To je můj názor.?

p.Kukal je odbornik na zensky tenis.....Djoker je proste nula
Reagovat
Marduch
Aha, tak ona se ta říkanka o nejzákladnějším mužském pudu na Kukala vlastně docela hodí:D
Reagovat
Stan_Borowitz
Pozorně jsem si přečetl oba články a to, co tady Nola předvedla, je krásný příklad "tvůrčího zpracování" námětu. Skoro to podle její interpretace vypadá, že Kukal nemluvil o ničem jiném než o tom, jak se rád "dívá", a ještě si ho přitom pod stolem honil...

Ale pravda je taková, že Kukal se o ženských křivkách zmínil v jedné větě na konci druhého článku, evidentně spíše pro odlehčení. Ale je tak snadné a lákavé uchopit právě tuto hůl, když je potřeba psa zbít, protože dostatečně neobdivuje toho našeho geroje, že....

Jinak jsou Kukalovy výroky jen a jen o sportu a jsou velmi "politicky korektní" v tom dobrém slova smyslu. Hovoří hlavně o svém obdivu k tomu, co ženy pod vedením Billie Jean Kingové a Martiny Navrátilové v tenise dokázaly, respektuje je a uznává jejich kvality. Je striktní zastánce rovných odměn.

A pokud jde o Djokoviče, taky neřekl nic špatného. Opakovaně mu vyjádřil svůj obdiv, přesně vystihl, v čem je nejlepší hráč, který kdy žil (...Je mentálně silný, řekl bych, že je to asi nejlepší hráč big pointů všech dob. To, jak hraje klíčové body, nemá obdoby...takový return jako Djokovič neměl nikdy nikdo...). Jenže... taky přesně vystihl to, kam Djokovič tenis táhne, a to už jeho fandům tolik nevoní. Uznávám, že termín "superpinkálista" je pro fandy Novaka iritující a mohl si ho odpustit, ale věcně má Kukal (bohužel) pravdu a nemá smysl snažit se jej kvůli tomu ukřižovat. Navíc sám Kukal tvrdí, že klesající atraktivita mužského tenisu není vina Novaka, ale těch (hráčů a hlavně trenérů), kteří se ho snaží napodobovat. Já bych ještě dodal, že je to hlavně vina ATP, která vytvořila ideální podmínky k tomu, aby takový tenis mohl dominovat.
Reagovat
Krisboy
Dobře Radek!
Reagovat
Fandina
Kolář vyhrál set nad Adamem Pavláskem.
http://livestream.com/ATP/prague2016centrecourt
Reagovat
makro99
Tak jsem zrovna začal počítat, jestli se Radek vrátí na trávě do stovky... a v tu ránu ztratil servis i set.
Chybí mu něco přes 100 bodů a z loňska by měl obhajovat jen 10 bodů za účast ve Wimbledonu... takže pokud se nezraní, tak by to jít mohlo. Základem je ale těch 20 bodů za Istomina, tak poďme!
Reagovat
makro99
break! a potvrzený. 4:1. a ten nerozehraný Marin do 2. kola není zas tak špatný los... z mýho pohledu možná lepší než "držák" Kohlschreiber; pojďme doservírovat!
Reagovat
makro99
uff, Radek ze 40:15 na nevýodu, ale doservíroval - 6:3! což ho katapultuje na 124. místo :)
Reagovat
tommr
cenná výhra která se nerodila lehce. S Cilicem to bude ještě o něco těžší ... :)
Reagovat
makro99
No. 64, další zářez hluboko ze stovky;
fascinující je i to, jak si Radek užívá ten náročný přechod z antuky na trávu; asi bych řek, že jsou to dokonce jeho 2 nejsilnější povrchy..
Reagovat
tommr
já bych řek, že Radek je univerzál, kterej umí zahrát na každým povrchu. V daným zápase je vždycky pro poměr sil důležitější jak povrch sedne soupeři ... :)
Reagovat
Fandina
Patrik Rikl Podlipník v Praze na place.

http://livestream.com/ATP/prague2016court1
Reagovat
Ma3ek
Stuttgart vyhral Rafa minuly rok?
Reagovat
a.magerova
http://mashinsport.com/wp-content/uploads/2015/07/rafael-nadal-wins-mercedes-amg-gt-pic-photo-image-18062015-m1_720x540.jpg

http://www.tenisportal.cz/zpravy/nadal-poprve-od-wimbledonu-2010-vyhral-turnaj-na-trave-16604/
Reagovat
Lunej..
ze Radek neni na streamu, co tam vyvádí Ivan ani vidět nechci a těším se na Delpa.:)
Reagovat
Krisboy
Radek válí. Netřeba vidět, všichni to známe.
Reagovat
Pe3k
Match Points Of All 24 Masters Titles Roger Federer Full HD
https://www.youtube.com/watch?v=A-Coxl5A3LA

Roger Federer - Stuttgart 2016 ? Practice
https://www.youtube.com/watch?v=_MYIwxU-jmo
Reagovat
panzer.dragon
hezký ty matchbally na masters
Reagovat
a.magerova
http://tv.blesk.cz/video/2732993/radek-stepanek-o-svych-zenach-tenistkach-proc-mi-to-s-vaidisovou-nevyslo-ani-napodruhe.html
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý rozhovor. Hlavně mě zaujala ta pasáž o tom, jak neměl peníze a ručil barákem. Ta představa, že hrajete na nějakém turnaji a víte, že když se nepovede, tak budou velké finanční problémy, je dost děsivá. To teprv musí být tlak.
Reagovat
a.magerova
Tak to jsem zrovna věděla, naštěstí Osud ho jen zkoušel.... ;-)

http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/221735/kdy-byl-stepanek-na-mizine-kvuli-tenisu-si-pujcil-a-zastavil-byt.html
Reagovat
Stan_Borowitz
svět nepatří nikomu, kdo není hráč...
Reagovat
Fandina
Zajímavý rozhovor a je vidět, že Radek má Nicol pořád v hlavě.
Reagovat
letityfanousek
že je to nejlepší hráč v historii. Přeju mu ať to dosáhne aspoň na 20 gs
Reagovat
Krisboy
Já ho taky nemám rád a přeju mu 30 GS.
Reagovat
turista
Novak Djokovič už na Roland Garros odehrál mnoho krásných zápasů plných strhujících dlouhých výměn tak typických pro antukový tenis. Prohrál tam 3 finále a zvlášť loni ho diváci odměnili dlouhotrvajícím potleskem. Novakovo letošní vítězství na RG je zasloužené a je příkladem jakési tenisové spravedlnosti a nás jeho příznivce moc těší. Pokud je Novak v pohodě tak téměř nechybuje. Jeho tenis je hezký na pohled a účinný na soupeře. Jen tak dál.
Reagovat
baggik
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Nevie tu niekto nejaké zaujimavosti o vzťahoch medzi hráčmi BIG 4? Videl som nejaké veci že Andy je dobrý kamarát s Novakom aj Rafom ale moc o tom neviem
Reagovat
smazaný uživatel
To, že sa objímajú neznamená, že si dobre vychádzajú. Aj keby si sa opýtal priamo dotyčnej dvojici, skutočnú pravdu ti nepovedia. Kydať v médiách na druhého by sa im neoplatilo, len by si pokazili povesť a rozvírili hladinu. Raz sa o tom vyjadril Djokovičov otec a nedopadlo to dobre. Radšej všetci hovoria, že sa navzájom rešpektujú a nič proti nikomu nemajú. Na spoločnej grilovačke ich však neuvidíš. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No zrovna Andyho s Nolem nebo Andyho s Rafou klidně, tam podle mě problém vůbec není. Taktéž Rafa s Rogerem nemají problém. Ten má jen Noleho fotr, který na všechny krom Andyho kdydá hnůj. Matky Noleho a Andyho si po finále v neděli daly spolu skleničku, tam není žádný problém, spíš naopak.

Akorát bych řekl, že je tam nějaký odstup mezi Rogerem a Nolem a i Andym a Rogerem, jsou mladší a oba s Rogerem měli nějaký ten i když sebemenší konflikt, takže jedině tam bych viděl problém.

Ale celkově jsou ty vztahy dobré, rivaltia tam je velká, každý chce každého porazit, ale každý z nich je taky velký sportovec a dokáže oddělit zápas a ostatní věci. Podle mě to je daleko horší na WTA.
Reagovat
Fandina
Nešlo o grilovačku, ale otvírání restaurace a tam Nole některé tenisty pozval. Otázkou je, jestli volil mezi oblíbenci, nebo těmi, kdo také= jedí bezlepkově. Andy tam byl.
Reagovat
Pe3k
Andy Nole a Rafa byli dobří kamarádi už od dětství. Mezi Rafou a Nolem se to pokazilo v roce 2011, kdy Nadal nedokázal skousnout, že Novak prostě lepší. Roger nemá rád nikoho z těch 3. Nadala respektuje hodně proto, jaký je (byl) tenista. Novaka rád, nemá k vůli jeho rodině a chování na kurtu, navíc oba mají velké ego a to nikdy nedělá dobrotu. Roger ze startu Můru hodně podceňoval, protože byl fyzicky hrozně slabý, proto na sobě skot tak maká. Rafa miluje Rogera, jak pak by také ne, když na něm postavil svou kariéru. Novak umí nejlépe skousnout prohry, možná také proto se naučil vše vyhrávat. Můra a Novak projevovali ze startu malý respekt Rogerovi a to on těžce nesel, protože ho velebil celý svět. Novak to má nejtěžší protože, jeho rodina je banda ydiotů. Rafa i ve 30 poslouchá strýčka jako dítě. Můryho matka taky nedělá dobrotu, někdy mi připadá tvrdí než Lendl.
Mě osobně překonání Rogerových rekordů od Noleho vadí jen velmi málo, kdyby se to povedlo Nadalovi, vadilo by mi to mnohem více.
Reagovat
Vojtiik
Ydiot :D :D
Reagovat
Pe3k
Jinak ti to TP nepustí...
Reagovat
Stan_Borowitz
ldiot
Reagovat
janek_da
:)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Fandina
s el ano
Reagovat
Pe3k
to mě nenapadlo
Reagovat
a.magerova
Každý den se něco nového naučíme.... i když... napsat uprostřed věty ldiot, to by už zase lidi přemýšleli, proč jsi to napsal velkým, jestli jsi je povyšoval na něco víc, by se ti s malým mohli urazit.... no těžké rozhodování.... ;-)
Reagovat
Fandina
Jak je možné, že okamžitě reaguješ?
Reagovat
a.magerova
Aha, poledne, tak opět vyhledáváš konflikt.... :-/
Reagovat
Fandina
Ptám se, jak je možné, že pořád píšeš na veřejném webu. Jestli je to tvoje zaměstnání, nebo proč to děláš? Nemáš co jiného na práci?
Reagovat
a.magerova
Najdi si dnes jiného favorita....
Reagovat
Fandina
Předpokládám, že jsi čestný a pravdomluvný člověk a proto odpovíš.
Reagovat
a.magerova
Nevydírej....
Reagovat
Fandina
Je nějaký důvod k vydírání?
Reagovat
a.magerova
Tato věta je napsaná vyděračským (nátlakovým) způsoben:
"Předpokládám, že jsi čestný a pravdomluvný člověk a proto odpovíš."

Není mi ve tvé společnosti dobře..... nebo lépe: Dělá se mi ve tvé společnosti zle !!!

http://kazdydenscitatem.cz/wp-content/uploads/2015/04/citaty-dobreho-je-v-radu-sveta-vic-605x605.jpg
Reagovat
Fandina
Proč neodpovíš, je to přece jednoduché. Proč tu pořád píšeš, co za tím je.
Reagovat
Pe3k
Omg fandino, jak ti může vadit zrovna magerka? To nepochopím :(
Reagovat
Fandina
Nevadí mi, ptala jsem se, proč tu píše.
Reagovat
baggik
Že to říkáš zrovna ty.
Reagovat
Fandina
Mám čas, jsem v důchodu.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)...
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
Vojtiik
jo tak sorry, to jsem nevěděl... ale pobavilo mě to po ránu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky Roger moc neunášel, že si s ním Andy v úvodu kariéry docela vytíral prdel. Z prvních 8 zápasů ho Andy porazil šestkrát, hlavně na přelomu 2008 a 2009 4x v řadě.
Reagovat
Pe3k
To je možné, ale důležité zápasy vždy vyhrál Roger, krom OH 12.
Reagovat
Pe3k
Jo a nevylívej si svou frustraci na chudáka Rogera, ten nemůže za Murrayho mentál breakdown ve finále...
Reagovat
smazaný uživatel
Co to meleš zas? Jen objasňuju, proč se ti dva nějak extra nemusí. I proto, že se občas Roger chová na kurtu jak prase a Murray je zas děsný uplakánek a nic se mu nelíbí, to jevše. Každý má svou vinu.
Reagovat
Pe3k
Roger že se chová jako Prase? :D
Reagovat
Stan_Borowitz
přece za sebe jednou na lavičce hodil prázdnou flašku a pak nějakého diváka, co mu kecal do podání, okřikl "shut up".

Neodpustitelné!
Reagovat
a.magerova
On takhle jednou okřikl i rodiče Noleho, takže sebrat všechny GS i medaile z OH !!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Zastřelit za úsvitu před nastoupenou jednotkou sběračů.
Reagovat
a.magerova
Proč sběračů ?!!!
Fanoušků !!!
Ať si to taky vyžerou, když TAKOVÉMU fandili.... :-/
Reagovat
blixa
Pak zastřelit pro jistotu i ty fanoušky. Když se kácí les ... ;-) :D
Reagovat
a.magerova
Bylo by vám bez nás smutno !!! :-P
Reagovat
Herbert_Hoover
Za to bych mu dal právě metál :)
Reagovat
Stan_Borowitz
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Není to žádný svatoušek, za jakého je prezentován, na kurtu jde přes mrtvoly. Nějaké extra omluvy nebo zájem o hráče, který spadnul, to u něj jsou občas cizí pojmy. Není to proto, že by ty hráče neměl rád, ale proto, že je to fakt hrozně soutěživý člověk, takže se to dá v pohodě odpustit. On každý z těch hráčů má svoje, Nole s Andym daleko víc celkově, ale je třeba jednou az čas i připomenou, že ani Roger není svatoušek. Jako každý top sportovec prostě musí být egoista.
Reagovat
SubOptikT
+1000
Reagovat
Pe3k
Ty jsi hrozný hejtr federera, už chápu proč se paktuješ s forehandem...ukaž mi pls nějaký zápas kde soupeř spadne a Roger o to nejeví zájem! Sleduju jeho zápasy od roku 2007 a vždy je to přesně naopak...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasně, že ti to neukážu, protože ti tohle videa ny youtube těžko ukážou. Hele, jso uto věci, kterých si všiml i fanda Rogera a sám to o něm říkal, není to jen můj pocit.

No co, já se přiznám, že ho rád nemám, netajím se tím, ale obrovsky ho respektuju, což dokazuej i to, že jsem napsal, že těch excesů má daleko méně než Andy s Novakem, ale že je má taky a že to je omluvitelné jeho soutěživostí, podle mě Roger ze všech hráčů nejvíc nesnáší porážky. Píšu, že se to dá pochopit.

Jen nechci, aby byl až příliš gloryfikován a brán jako vrchol ctnosti či něčeho podobného, což není.
Reagovat
Pe3k
No na kurtu i mimo něj se chová jako velký profesionál a tím i svým tenisem tento náš milovaný sport povznesl jako nikdo. Určitě je třeba egoista, ale to mě osobně vůbec nevadí, naopak. Podle mě, Můra udělá za jeden zápas více excesů a nadávek než Roger za celou jeho (dospělou) kariéru.
Btw. zápasy co jsem viděl já, tak vždy když soupeř spadne na zem, tak to jde Roger ihned omrknout, ani jednou jsem neviděl opak. Já třeba Rogerovi nehltám vše co řekne, naopak, když řekne něco co je úplně mimo, třeba že Djokovic není nic spešl a nebo že čím více krát bude hrát proti Nadalovi tím líp pro něj, tak s ním nesouhlasím, ale ty ty ho shazuješ i tam kde si to nezaslouží...
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, jen ty vidíš, co chceš. A ano, Andy má excesů víc, nadávat by tak neměl, ale nenadává aspoň soupeřům (krom Rosola, ale ten si to zaslouží) nebo jejich rodinám, ale převážně sobě. Není to ideální stav, taky se mi to nelíbí, ale ubližuej tím jenom sobě.
Reagovat
Fandina
Rosol si to zaslouží?
Reagovat
Marduch
Sám Luky by Ti IMO odpověděl, že jo, ale že s tim vzhledem k jeho "před hvězdami nebojácnému stylu" počítá ;)
Reagovat
Pe3k
Ponižuje tím i celý sport, protože jako světová dvojka by se měl i chovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě není svatoušek, na druhou stranu je obdivuhodné, jak dokázal zkrotit svůj temperant a jak se dokázal přizpůsobit konceptu tváře celého sportu. A je možná dobře, že je glorifikován. Každá doba přece potřebuje svoje idoly a je dobré, když takový i morální je Roger, ačkoliv takový nemusí být doopravdy. Důležité je to i pro tenis. Představ si, že by měl třeba 17 GS Kyrgios... To by i ten sport byl všem pro smích.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to bral, Nick má charisma :-))

Jako jinak máš částečně pravdu no.
Reagovat
Marduch
Když tenhle, tak proč ne Kyrgios? :)
http://photos1.blogger.com/img/34/955/1024/Federer5579.jpg
Reagovat
dappe
Vzhledem k tomu, že Murrayho a hlavně Djokoviče neměl rád hlavně dřív, když ho ničím neohrožovali a naopak s Nadalem je bez problému, tak v tom asi porážky nebudou, že? Je zřejmé, proč ani jednoho nemusí, tak jako většina lidí :)
Reagovat
SubOptikT
Já dostávat pravidelně laty od nějakých malolatů, taky bych byl nasraný. Zvlášť když to asi poznal, že budou lepší, než on ;-)
Reagovat
dappe
Murray byl někdy lepší než Federer? Djokoviče neměl rád ve chvílích, kdy s ním měl 0 porážek! Odpověď bude pravděpodobně v chování na kurtu.
Reagovat
SubOptikT
Já v posledních letech nevidím v chování Djokoviče na kurtu nic extra výjimečného. Ale chápu, že jeho občasný exces, kterého se občas dopustí kdekdo, fanouškům Federera a Nadala poslouží dobře ;)
Reagovat
dappe
Jenže tady vůbec nejde o posledních pár let.
Reagovat
SubOptikT
Tak jestli jde o těch prvních pár let, kdy to ještě neměl v hlavě srovnané, tak toto pro mě fakt není důležité. Když je člověk mladý, občas udělá pár cipovin. Ale já si snad ani nic extra významného nevybavím ;)
Reagovat
a.magerova
Je pro mě nezvyklé vidět napsané cypovin s měkým i.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Pravý cyp musí být s tvrdým Y.
Reagovat
a.magerova
Jj tak nějak, a takový pravý cyp nemůže dělat cipoviny, to je jasná věc... :-)))

Ale chápu, že jiný kraj jiný mrav !!!
Reagovat
SubOptikT
Ale já vím, že se to píše s Y, ale mě se víc líbí s I, navíc to není vyloučeno :-)
Reagovat
a.magerova
No není to vyloučeno, ale přece jen... pokud řeknu "to je ale cypovina", tak je jasné, že je to echt kravina..... měkké bych dala do výrazu "to je ale cipovinka" čili volovinka čili něco milého.... :-)))

Ostravsko - kraj jen pro tvrďáky !!! :-))))
Reagovat
SubOptikT
Tak jestli jste přímo z Ostravy, tak to jsem od vás tak bajočko 30 kiláků, do cypa ;-P
Reagovat
a.magerova
V tom případě, buď bydlíme ve stejném baráku nebo taky můžem být od sebe 60 km.... :-P
Reagovat
SubOptikT
Tak jak je to tak, tož to može byt i tych šedesat ;)
Reagovat
Pe3k
Já to mám do ovy 12 km
Reagovat
Stan_Borowitz
Já 400, ale zase jsem se tam narodil...
Reagovat
smazaný uživatel
Tož a já jsem takový cyp, že ani nevím, kolik km to od Ostravy mám, když mám každý den jiného řidiče :-)))

Ale jezdím tam furt, škola, práce, nonstop v Ově skoro.
Reagovat
baggik
Tak to máš jednoduchý, Roger měl problém s mladšími tenisty, kteří ještě nedokázali skoro nic, ale psalo se o nich skoro stejně jako o jeho socích, nástupcích atd. Nadal mu určitě jednu dobu taky pil krev, ale pak si uvědomil, že velký vítěz potřebuje i velkého soupeře a jelikož se utkávali o velké tituly jen oni dva vzniklo mezi nima pouto, potřebovali jeden druhého a bylo dost trofejí pro oba. Když se objevili noví talenti tak Roger přirozeně nebyl nadšen, ale časem musel začít respektovat i Novaka, protože začal hrát skvěle. Opakujícími se zápasy si na něj vznikl a nějaká nevraživost otupěla. Naopak od doby co je Novak otcem a multišampionem mají dobrý vztah.
Reagovat
baggik
*skoro stejně jako o něm
Reagovat
baggik
* si na něj zvykl
Reagovat
janek_da
* multišamponem
Reagovat
Stan_Borowitz
:-))
Reagovat
Roger_Federer
..mohl bys vic rozebrat to vitirani prdele? :),
Myslis jako treba na TM 14?..protoze podobne vytreni prdele marne hledam ve vyhrach Andyho nad Rogerem.;)
Reagovat
SubOptikT
Dobré téma. Vybavilo se mi, že když jsme se jako malí chtělí porvat, stačilo jen říct: "Hej, ty jsi říkal, že můj fotr neumí plavat?" A šlo se na to ... tohle je podobné ;)
Reagovat
smazaný uživatel
řekne víc, než tisíc slov. :D A s dobrou písničkou.

https://www.youtube.com/watch?v=NkfIuA46V0Q
Reagovat
janek_da
na tohle jsem si zrovna vzpomněl :D
Reagovat
a.magerova
Ale tak.... už Jágr říkal, že nechápe, jak můžou mít tenisté společnou šatnu.... a o boxerech ani nemluvím, ti na sebe plivou a uráží se i na tiskovkách... přece i v obyčejné práci se lidé nemusí a tenis je taky práce.... ;-)
Reagovat
blixa
U boxerů je to jen součást předzápasového divadla. To není míněno vážně. Jen profese.
Reagovat
smazaný uživatel
joj, ale to je relatívne staré video, odvtedy sa veľa zmenilo
Reagovat
smazaný uživatel
A co se změnilo? Traduje se, že zlom v jejich vztahu nastal v Madridu 2011. kdy Novak porazil Rafu na domácí půdě. Pak o tom mluvil i jeho otec, že Nadal se s ním přestal kamarádit potom, co Nole začal být lepší. Pokud vím, tak Rafa nebyl ani na Noleho svatbě, kdežto Murray jo.
Reagovat
smazaný uživatel
traduje sa, traduje a všetko môže byť úplne inak. Vedia to len a len oni. A kto z top 10 okrem Murraya bol na svadbe? Berdych? :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
no, tihle čtyři se až tak moc rádi nemají, rozhodně se spolu nebudou chtít líbat, jako chtěl kdysi Dimitrov s Monfilsem :( čert ví, jak to teď mezi nimi vypadá, jestli už mu dal La Monf šanci a "neužívá" si jen s Tsongičem :)))
Reagovat
Gracias_Mendoza
Pro mnohé jsou Federer a Nadal legendy tím co dokázali, ale jestli Nole dosáhne na 18 Grandslamů, tak to bude hlavně pro fans Federera hodně kruté.
Ale on by si to Djokovič možná i zasloužil přeskočit je oba, když umí na rozdíl od těch dvou zmíněných stejně dobře na všech površích. Je o mnoho komplexnější než ti dva. A ještě navrch mi přijde, že když čelí mečbolu, tak v jeho očích je stále jiskra a touha to odvrátit, zatímco u Rafy nebo Rogera tam v poslední době spíš vidím marnost a smíření se s prohrou.
Reagovat
Denis92
Nemyslim si, ze Roger by nevedel hrat na vsetkych povrchoch. Antuka je samozrejme jeho najslabsi, ale aj tam vyhral GS a hral niekolko dalsich finale, podobne ako Novak.
Reagovat
turista
RF vyhrál 11 antukových titulů včetně RG takže na antuce to taky dřív uměl. Vyhrát 4 GS za sebou to nedokázal kromě Djokoviče, Lavera a Budgeho nikdo. V tom je Novak unikátní. Navíc Novak Djokovič je patrně nejlepší baseliner všech dob. Souhlasím taky s tím, že to nikdy nebalí ani v kritických fázích zápasů. Tenisově i mentálně je nejsilnější ze všech tenisových profesionálů. A hlavně nekončí.Ještě toho vyhraje mraky jako kdysi Connors.
Reagovat
Ondra979
Ano, přiznám se že pro mě jako fandu Rogera by to tak bylo, hlavně proto, že Roger tomu mohl v pohodě zabránit, ale bohužel nezvládl dopodávat USO 11, to mu doted nemůžu odpustit. A pak prohry na W14 a USO15 taky být nemusely, minimálně jednou to dát mohl a asi by bylo vymalováno. No 5 GS je ještě dost, třeba se Nole zasekne dřív než to ted vypadá :)
Reagovat
Amputace
S tím odvracením MB to tak vážně nevidím. Nadal v TOP formě byl ještě mnohem bojovnější než Djokovič. Loňskou a letošní sezónu nemůže brát za měřítko celé jeho tenisové kariéry a herního projevu. A rozhodně si ani nemyslím, že by byl Djokovič komplexnější než Federer. Federer na rozdíl od Djokoviče čelil Nadalovi v nejlepších letech, Djokovič částečně také, ale loni už to bylo ze strany Rafy slabé. Troufám si říct, že být Nadal o dva tři roky mladší, Djokovič by ho nikdy na RG neporazil a dost možná by tam nikdy nevyhrál.

Pořád si myslím, že DJokovič Federera v počtu GS nepřekoná. Ano, teď je v obrovském laufu, ale to to víceméně také proto, že není nikdo, kdo by mu mohl konkurovat. Chvíli to vypadalo, že by tím hráčem mohl být Murray, ale finále RG ukázalo, že těžko - hrál strašně. Stačí aby se objevil jeden hráč, který ho dokáže porážet ve velkých zápasech a všechno se může otočit. Také bych nevylučoval ani to, že přijde pokles formy. Vždyť Novakovi už táhne na třicítku. V tomhle věku může vše nabrat rychlý spád, ačkoli tomu v tuto chvíli nic nenasvědčuje. Pokud letos už Novak nevyhraje GS, tipnul bych, že šest jich do konce kariéry nepřidá. Rafu pravděpodobně překoná, ale Federera nemyslím. Byla by to škoda, protože Roger je pro mě přece jen mnohem dál - je pro tenis signifikantní, Djokovič ani zdaleka nemá to jeho tenisové charisma, těžko si umím představit, že by byl někdy vnímán jako ikona toho sportu. Už proto by mě mrzelo, kdyby Rogera překonal právě on.
Reagovat
Romario
Řečičky staré babičky, Federerovi možná bylo dáno do vínku více talentu než Nolemu, ale Nole je rozený šampión. Federerův tenis je symfonií, ale Novak povýšil tenis do absolutní dokonalosti. To jak Novak přistupuje k tenisu nemá v historii sportu obdoby.Já vůbec nepochybuju, že do US open 2017 se s Rogerem min. vyrovná a hranice tenisu posune do nevídaných dimenzí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesras
Reagovat
Stan_Borowitz
Tím samozřejmě nechci říct, aby nedošlo k nedorozumění, že by Novak nebyl špičkový hráč ani v podmínkách před Great Deceleration. Byl by samozřejmě pořád v nejužší špičce, ale rozhodně by nedominoval tak jako dnes.

Kdyby se hrálo jen na antuce, tak má Rafa skoro 40 GS.
Reagovat
turista
Určitě ne, protože Nadalův tenis je sice pohledný a účinný, ale příliš amortizuje tělesnou schránku.
Reagovat
Stan_Borowitz
jeho tenis je ideálně naladěný na současné podmínky - pomalé kurty i míče. Proč asi ani jednou nevyhrál v Cincinnati, když jinak všechno vyhrává jak na běžícím páse?

Federer, Nadal a Djokovič jsou plus mínus stejně dobří hráči, ale tenis každého z nich je vhodný pro jiné podmínky.
Reagovat
a.magerova
I si myslím, že povrch na OH bude přizpůsoben Nolemu, aby jakože měl optimální podmínky pro zisk zlata, ani né tak kvůli němu, ale pro větší zájem diváků z celého světa, peníze až na prvním místě a být součástí historie je teď lákavé pro všechny nadcházející turnaje....
Reagovat
smazaný uživatel
Povrch v Riu je prý přizpůsobený Belluccimu, dostal za úkol zlato, jinak ho vyhostí zpátky do Itálie.
Reagovat
a.magerova
Tak to vidím optimisticky, pokud bude v opačném pavouku.... :-)))

http://www.tenisportal.cz/vzajemne/bellucci/federer/
Reagovat
baggik
Povrch v Riu bude antuka ne? Takže ideální pro všechny antukáře v čele s Nadalem.Si nedokážu představit, že by hráli v Brazílii OH třeba na betoně.
Reagovat
smazaný uživatel
Na hardu. Tohle je z wiki: "The competition will be played on a fast hardcourt surface used in numerous North American tournaments that aims to minimize disruption for players." Prostě chtějí zachovat kontinuitu povrchů, před OH je Rogers Cup a po OH Cincinnati. Myslím, že i do budoucna se počítá s tím, že OH budou vždy na hardu, jedinou výjimkou je, když pořadatelé OH budou Paříž nebo Londýn, kde se logicky využijí GS areály.
Reagovat
Herbert_Hoover
No v Prostějově se v rámci olympiády asi taky využije GS areál :))))
Reagovat
baggik
Tak to je pro mě šok, k jižní americe patří antuka.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tím samozřejmě nechci říct, aby nedošlo k nedorozumění, že by Novak nebyl špičkový hráč ani v podmínkách před Great Deceleration. Byl by samozřejmě pořád v nejužší špičce, ale rozhodně by nedominoval tak jako dnes.

Kdyby se hrálo jen na antuce, tak má Rafa skoro 40 GS.
Reagovat
Amputace
Povýšil do dokonalosti :D Ježišimarja. Já bych chtěl vskutku vidět, jak by ho povyšoval do dokonalosti, kdyby jeho jedinou reálnou konkurencí nebyl "hraju podle toho, jak se vyspím" Murray, ale v ideálním věku hrající Federer a Nadal v TOP formě. To by mě vážně zajímalo. Samozřejmě, Djokovič válí, ty úspěchy si zaslouží, ale s jeho nadhodnocováním se to přeháhní. Federer byl ve svých nejlepších letech úplně jinde. Na Nadala Djokovič vždy uměl zahrát, takže se to těžko posuzuje, ale minimálně antuku by si Nadal uhájil. Vždyť Djokovič letos nejhraje zatím nic extra, loni hrál mnohem lépe, byl to naprostý Terminátor, letos hraje tak nějak svůj standard, ale naprosto to stačí, protože není NIKDO, kdo by mu mohl být z dlouhodobějšího hlediska konkurencí. A že ho Murray porazil na nějakém Masters, na tom nic nemění. Viz to finále RG. Djokovič nehrál nic extra, zato Murray hrál příšerně. Prý šampion... Djokovič právě šampion vůbec není - ve srovnání s Nadalem a Fedrerem. Stačí se podívat, kde Djokovič byl, když se těma dvěma dařilo... podívej se na finálovou bilanci GS s Nadalem... Tohle jsou stats šampiona? Djokovič působí (statisticky) jako šampion až poslední dva roky, protože Federerovi je 35let, navíc je teď zraněný, a Nadal zcela odpadl. Kdo je tam jiný krom těch dvou? Djokovič to má umetené.
Reagovat
Kozoroh
" Djokovič právě šampion vůbec není - ve srovnání s Nadalem a Fedrerem. Stačí se podívat, kde Djokovič byl, když se těma dvěma dařilo... podívej se na finálovou bilanci GS s Nadalem..."

Je vskutku zajímavé, že Djokerovi upíráš status šampiona s poukazem na finálovou bilanci GS s Nadalem, zatímco Federer, jehož za šampiona považuješ, má s Nadalem finálovou GS bilanci daleko horší. Holt tady měříš dvojím metrem.
Djoker začal kralovat tenisu, když byl Nadal na vrcholu, Federer sice na ústupu ze svých nejlepších pozic, ale pořád byl po dvojici Djoker-Rafa nejlepší.
Reagovat
Cico93
Ale noo....
Novak je pravý šampión, to snáď nemôžeš spochybňovať.
Tak ako piše Kozoroh: Djokovic už koncom roka 10 resp 11 začal hrať inú ligu a to bol Nadal vo vrcholnej forme a Roger v dnešnom Novakovom veku.

Inak ale s tou terajšou konkurenciou máš pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, prý k dokonalosti. Radši si vyndej hlavu z pr.dele a zkus se aspoň zamyslet nad jeho konkurencí a srovnej jí s konkurencí, kterou měl před 10 lety Federer. Ten měl na antuce Nadala ve vrcholné formě a k tomu zástupy skvělých travařů a hardařů. Djokovič má koho? Labilního Murrayho, který by před 10 lety měl co dělat, aby se dostal do TOP10 (s tím by měl ostatně tehdy problémy i Djokovič). A dál nikdo. I celou kariéru průměrný Wawrinka se po odchodu Federera a Nadala do ústraní na stará kolena dostal k 2 GS, to by v jejich době nebylo myslitelné. Dnes je nejslabší éra v historii tenisu. I Nadal ve formě z roku 2010 by letos bez problémů vyhrál kalendářní GS, přestože byl mimo antuku poloviční. Štve mě, že tahle slabá éra může trvat i několik let a totálně znehodnotit historické statistiky (v kterých je Djokovič už teď před Lendlem, Borgem nebo Wilanderem, kterým nesahá ani po kotníky). Ale ještě víc mě štvou pitomci, kteří se to snaží takhle překrucovat. Jsem rád, když pak experti jako třeba Kukal, dají jasně najevo, jak Djokoviče a spol. vnímají ti, kdo tenisu opravdu rozumí a kteří se nenechají oblbnout statistikami zkreslenými nulovou konkurencí v současném tenisu. Ať klidně vyhraje 20 GS, ale velkým šampionům se nikdy nevyrovná - už proto, že v době, kdy ti poslední dva šampioni vládli, byl on o pár tříd pod nimi, přestože byl v ideálním věku.
Reagovat
Cico93
Kriste, toľko nezmyslov pokope som snáď ešte ani nevidel.
Už 8-9 rokov dozadu boli Novak a Andy v top 5, vo svojich 19-20 rokoch, pred všetkými tými skvelými hardarmi a travármi.
Reagovat
Kozoroh
Tak jak fedexovci mají Barneyho a vy nadalovci jackieca, tak my máme GSKINGROGERA :-\
Reagovat
Marduch
Neopruzuj tady multi-nickový hovádko. Před Berdychem jsi zamořoval každý druhý vlákno hulákáním, že má Tom skvělou šanci, protože Djoker hraje letos čajíčkově. Že nedá za zápas winner, protože vysadil doping, že fandy Djokera ten zápas probere. Mít jenom špetku soudnosti, tak sem měsíc nepáchneš, hovádko provokatérský.
Reagovat
turista
To je blbost. Novak Djokovič se všem tenisovým legendám plně vyrovná.
Reagovat
Gracias_Mendoza
A teď si představte, jakou hodnotu bude mít za takových 20 let třeba Jiřího Veselého win v období, kdy Nole zkompletoval nekalendářní Grandslam :-D
Reagovat
smazaný uživatel
mozno v Bohmen und Mahren,vo svete to az taka bomba nebude,nie je to box
Reagovat
Marduch
Jako pokud pomineme Dokerovovu skreč s Felim, tak Veselka je jediným hráčem, který dokázal od ledna 2015 až doteď Djokera porazit v jiném kole než ve finále! ;)
Reagovat
baggik
Nemáš pravdu. Federer a Djokovič čelili plus minus stejně silnému Nadalovi. Federer v době svého jednoznačného kralování čelil velmi mladému Nadalovi, který se teprve postupně stával komplexním hráčem a nebezpečným i na jiných GS než RG, kde kraloval od 2005 do 2014, tedy za Rogera i za Novaka. Nadal se postupně zlepšoval, až dokázal občas, výjimečně porazit Rogera i na W, UO a AO. Pak přišel Djokovič a byl jeden čas trojka než dokázal dostat svoji výkonost na úroveň Federera s Nadalem. Pak je začal porážet, Roger zestárnul a Rafa začal mít problémy se zdravím i formou. Ale v letech 2011-2014 kdy byl světovou jedničkou převážně Djokovič čelil nejtvrdší konkurenci jaká kdy v tebise byla. Federer s Nadalem byli stále top a Murray pod Lendlem nebyl zdaleka tak zdeptaný a odevzdaný jako jindy. Tahle čtyřletka byla vrcholem tenisu, Djokovič to měl rozhodně těžší než dříve Federer, který čelil z těch úplně top hráčů pouze Nadalovi + se tam na chvíli dostal Hewitt a občas zazlobil Safin. Federer i Djokovič čelili top Nadalovi, Djokovič nebýt Nadala tak těxh titulů z FO mohl mít.. oba čelili i Nadalovi v ne úplně top formě - Federer N začátky, Djokovič N ústup ze slávy.
Reagovat
Amputace
Ano. A tomu rovněž odpovídají statistiky. Zatímco mezi lety 2011-2014, tedy v době, kdy byl konkurenceschopný Nadal a Federer ještě nebyl na věkové hranici, získal 6GS, od té doby, kdy ústup zaznamenal Nadal a Federer už je prostě starý, získal 5GS! To znamená, že téměř polovinu všech svých GS získal během posledních dvou let. To o něčem vypovídá, nemyslíš? Sezona 2011 byla unikátní sama o sobě, pro mě jeden z nejobdivuhodnějších výkonů tenisové historie, ovšem léta 2012, 2013 a 2014 rozhodně nebyla z Novakova pohledu nijak unikátní, neřku-li dominantní.
Reagovat
smazaný uživatel
A kolikrát federer v letech 2003-2006 kdy vyhrál 9 GS ( větší polovinu ) porazil Nadala a a Djokoviče
Reagovat
Amputace
Djokovičovi bylo v 2003 kolik? 16? Rafovi kolik - 17?
Reagovat
smazaný uživatel
No právě
Reagovat
Amputace
Dobře, ale minimálně od roku 2005 měl Federer TOP konkurenci alespoň na antuce, od roku 2008 už i na trávě a hardu, koho má dnes jako Djokovič? Naprosto nikoho.
Reagovat
Roger_Federer
Hraci zbytku top 10,jsou vykonostne horsi urovne nez 03-08.Pominu li big4 plus Wawrimku za urcitych okolnosti..
Reagovat
darek.vrana
Nevím, jestli je třeba to překládat jako Zlatý Slam...
Reagovat
a.magerova
http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Novak+Djokovic+Novak+Djokovic+ Celebrates+First+L2D7WTvo7OWl.jpg

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Novak+Djokovic+Novak+Djokovic+ Celebrates+First+mpd7b_Fso9Xl.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Osobne si myslim, ze po prípadnom vyhratom W by Novak v posledných zápasoch na USO nebol ani z 10% tak nervózny ako vo finále RG...

O RG sa pokúšal 12 rokov, viackrát to nevyšlo, nervozita sa stupňovala, ale vyhrat 4GS v jednej sezóne, to je len taký bonus, kariérny GS bola nutnosť...
Reagovat
Kozoroh
Ale zas počítej s tím, že pokud No1e vstoupí do US Open i s obhájeným Wimbledonem (případně ještě jako olympijský vítěz), tak bude cítit tlak, jakému hráč v mužském tenise nečelil 50 let. Furt se bude rozebírat, jestli může nebo nemůže získat čistý Grand Slam, mohli jsme to v bleděmodrém loni vidět na Sereně, která nakonec klopýtla při předposledním kroku. Ale je taky otázkou, jak ten tlak vstřebá, možná budeš mít pravdu, že to Djoker pojme tak, že hlavní bylo pro něj RG a WCh s USO by bylo pro něj navíc.
Reagovat
Kozoroh
Serena loni kalendářní GS nedotáhla i proto, že na sebe sama vytvořila tlak, že musí ukázat celému světu, že dokáže čistý Grand Slam získat. Z toho by se mohl No1e poučit a netlačit na pilu.
Reagovat
Ma3ek
Serena je hlavne žena
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist