Berdych převálcoval Verdaska, čeká ho Tsonga

7. 10. 2011, 08:19
Aktuality 55
Tomáš Berdych v Pekingu dál ničí soupeře. V dnešním čtvrtfinále zdolal Španěla Verdaska suverénně 6-1 6-0 a za hodinu a pět minut postoupil posedmé v sezoně do semifinále. V něm narazí na turnajovou jedničku Jo-Wilfrieda Tsongu.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych, který bojuje o účast na Turnaji mistrů v Londýně, zdolal Fernanda Verdaska nejdrtivěji z osmi výher, které nad ním ve dvanácti vzájemných zápasech vybojoval. Český tenista sice v úvodu ztratil servis a prohrával 0-1, ale pak vyhrál nad 23. mužem žebříčku ATP dvanáct gamů po sobě a suverénně prošel mezi nejlepší čtyřku.

Berdych v Pekingu nešetřil soupeře podruhé za sebou. Před Verdaskem nedal šanci ani Němci Philippu Kohlschreiberovi, kterému povolil jen o hru více.

"Hraje se mi teď opravdu dobře. Tvrdý povrch sedí mému stylu, můžu hrát agresivně, dostat soupeře pod tlak a z toho pramení jeho nevynucené chyby," řekl stránkám ATP Berdych. "Londýn je ještě daleko, teď na něj nemyslím. Chci se soustředit na zítřejší semifinálový zápas a netrápím se tím, kolik musím uhrát bodů kvůli Londýnu," dodal český tenista.

O první letošní finálovou účast bude třetí nasazený Berdych hrát s turnajovou jedničkou Jo-Wilfriedem Tsongou a bude to jejich premiérový souboj. Utkat se měli už v únoru v Rotterdamu, jenže Berdycha skolila chřipka a sedmý hráč světa postoupil tehdy do semifinále bez boje.

Stejně jako Berdych ani Tsonga ještě v Pekingu neztratil set. Sebrat mu ho se nepodařilo ani dnes bývalému nejlepšímu tenistovi světa Juanu-Carlosi Ferrerovi, který favorita při jeho podání vůbec neohrozil. Tsongovi pak na příjmu stačilo vypracovat si v každém setu jednu příležitost; Francouz využil obě a za 70 minut zvítězil 6-3 6-4.

Druhé semifinále bude v režii chorvatských tenistů. Jako první se z postupu mezi nejlepší čtyři radoval veterán Ivan Ljubičič, který strávil v duelu s Rusem Michajlem Južným na kurtu téměř tři hodiny. V prvních dvou sadách viděli diváci dva tie-breaky, přičemž ten první ovládl Ljubičič a druhý jeho soupeř. Suverénně si při vlastním servisu počínal Ljubičič až ve třetím setu; Južnému už nenabídl žádný brejkbol, sám soupeři dvakrát sebral podání a v duelu, ve kterém si vypracoval málo vídaných 20 brejkbolů, zvítězil 7-6 6-7 a 6-2.

Také Marin Čilič si musel postup vybojovat ve třech setech. Po prvním vyhraném setu sebral Kevinu Andersonovi na začátku druhé sady rychle podání, zbytek setu už ale ovládl jeho soupeř. Roli favorita potvrdil Čilič až ve třetím setu, v němž získal posledních pět gamů, a za necelé dvě a půl hodiny vyhrál 7-6 4-6 a 6-1.

Výsledky - Pekingu - muži (tvrdý povrch, dotace 2,1 milionu dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (3-ČR) - Verdasco (Šp.) 6:1, 6:0, Tsonga (1-Fr.) - Ferrero (Šp.) 6:3, 6:4, Čilič (Chorv.) - Anderson (JAR) 7:6 (7:4), 4:6, 6:1, Ljubičič (Chorv.) - Južnyj (Rus.) 7:6 (7:4), 6:7 (4:7), 6:2.

Semifinálové dvojice:
Berdych - Tsonga, Čilič - Ljubičič.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

55
Přidat komentář
petrulinka
Můžete mi prosím někdo říct, jak probíhal třetí set? Na chvíli jsem po druhém setu odběhla, a když jsem se vrátila, byl konec.
Reagovat
VlS
Jednoduše, od 1:1 Tom vyhrál 5 gamů v řadě
Reagovat
petrulinka
Tak dík, já jsem nečekala po těch dvou vyrovnaných setech, že ten třetí nabere takový rychlý spád, tak proto se ptám.
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava nadpisu: "Berdych prevalcoval Tsongu, ceka ho Cilic" :-)
Reagovat
VlS
Jen bych řekl, že přesvědčivě vyhrál, převálcoval by bylo poněkud přehnané, ale že nabídl brejk jen v 1 gamu, to bylo hodně přesvědčivé.
Reagovat
smazaný uživatel
my zpravari prece radi a casto prehanime! :-) Gratulace Berdovi, sebevedomy vykon, nektere bekhendy NEBESKE! :-))
Reagovat
VlS
Já bych přidal i mnohé forehandy a několik úžasnejch prohozů
Reagovat
VlS
Jupíííííííííííííííí 6:4;4:6;6:1
Reagovat
VlS
Tak fajn, za posledních 6 týdnů, takže Lopato, kam patří podle tvého žebříčku Nole a Fedex, kam Kim a Serena? Prosím, prozraď to nám bezmozkům.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič 1, Federer 3-4, Serena 1-2, Kim není v žebříčku dlouho nehrála. Berdych 4-7
Reagovat
VlS
A za 14 dní to bude jak? Nole ani Fedex, ani Serena nebudou mít za 6 týdnů žádnej výsledek, takže nebudou v žebříčku?
Reagovat
smazaný uživatel
koho dostal v sanghaji
Reagovat
smazaný uživatel
berdych - bye a 2.kolo hraje s vitezem stepanek vs zhangze :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš by se měl dnes každopádně vyhecovat a vyhrát, protože horší los v Šanghaji už nemohl dostat a šance na větší zisk bodů je minimální.
Reagovat
smazaný uživatel
To mas pravdu. Stepec, Tipsarevic, Nadal ... Tomas ma posledni dobou na los docela smulu. Ale Radka snad da (i kdyz je skoda, ze hrajou hned spolu), no a Tipsarevice snad uy porazi konecne taky. Dal je to ale myslom konecna. Na Nadala neumi a ma s nim uz psychycky blok.
Reagovat
smazaný uživatel
BRAVO! Tomáši. A ještě ktomu to schytal ten pako Verdasco, fakt super výsledek. Zítra to bude mnohem, mnohem těžší, hraje se předčasné finále.
Ta statistika 1. servisu už byla asi lepší co? Tady byly včera obavy... zbytečné. Tomáš opět hraje svůj agresivní tenis, radost koukat.
Reagovat
smazaný uživatel
tak STATISTIKA , srdce, rozum, prani, obavy, co teda???? :-)))) Kazdopadne pojd, Berdo! (Prvne na Tsongu - at nam to konecne ujasnis....!!!) ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si říkám, jak je to vůbec statisticky možné, že Ti dva spolu ještě nehráli. Kdopak mi to Sojko vysvětlí? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem sice sojka :-), ale už se na kurtu setkali. Onehdá v roce 04..sice to byl challenger, ale přece. A Tom vyhrál :-).
Reagovat
smazaný uživatel
To neva, že nejsi sojka. Každý jsme nějaký... :)
Jsem si říkal, že by to byla moc velká náhoda, ale říkali to i v TV a ta nikdy nelže :)
Snad to Tomáš zopakuje, bych mu moc přál konečně letos vyhrát turnaj. Před TM by to bylo pořádné nakopnutí.
Reagovat
smazaný uživatel
predesvsim - byt sojka neni vubec k smichu, ale velka zodpovednost!!! A hlavne - nepreskakovat, prosim, v urovnich, pohybujeme se prece v ATP, takze premiera! (Ale co je doma, to se neztrati!) ;-)
Reagovat
Pe3k
Trocha našeho nejlepšího hráče z Beijingu.

http://www.youtube.com/watch?v=_x35czkq9s8&feature=feedu
Reagovat
smazaný uživatel
dik, uz jsem jukla.....
Reagovat
Chandler
Ruku na srdce, když Nando neudržel ani jeden servis, co asi hrál za tužku...
Reagovat
smazaný uživatel
hej nevite kde byb bylo video tohoto zapasu
Reagovat
smazaný uživatel
Tak měl Marat pravdu http://www.sport.cz/clanek/192147-safinova-po-vleklych-potizich-se-zady-konci-s-tenisem.html
Reagovat
darek.vrana
Čekám Lopatu a jeho "Berdych nepatří ani do TOP 30" :)
Reagovat
Pe3k
Však taky ne. S takovou formou patří do top 5!
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych jednoznačně patří do TOP 8. Jenže ty nechápeš že on takto hraje teprve 2 měsíce. Předtím hrál tužku.
Reagovat
smazaný uživatel
to darek.vrana: ty si asi tak primitivní že sis ani nevšiml že Berdych úplně změnil způsob hry. A hraje nohem agresivněji a útočněji. jsi šašek.
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato, tebe tak poznat v reálným životě, to musí bejt něco.. :-)
Reagovat
darek.vrana
Lopato, chápeš, že žebříček je obrazem výkonnosti za rok? Každý hráč má někdy lepší období, někdy horší.
Reagovat
smazaný uživatel
a ty zase nechápeš co je to aktuální výkonnost co? před půl rokem jednoznačně nepoatřil ani do TOP20!!!
Reagovat
Pe3k
Jenže žebříček není o aktuální výkonnosti, ale sbírání bodů (obhajování) během celé sezóny. Pokud by se žebříček podle aktuální formy sestavoval (což je prakticky nemožné) pořadí by se neustále měnilo. Systém je takový jaký je a dokud nikdo nevymyslí lepší (ty lopato to asi nebudeš, že?) tak se musíš spokojit s tím jak to nyní je (pořád o mnoho lepší než ve stolním tenisu).
Reagovat
smazaný uživatel
ty IQáču! tady nikdo nemluví o žebříčku ATP!!!
Reagovat
VlS
A do jaké ?dvacítky", "třicítky" tedy někdo patří nebo nepatří, když ne do žebříčku ATP? Jsi čaroděj 77. kategorie
Reagovat
smazaný uživatel
žebříčku aktuální výkonnosti!!! copak to nechápeš??? Hradecká před půl roku TOP35. Dnes? TOP250 citíš ten rozdíl??? pochybuju... nemáš na to mozek
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle komik ani nezná rozdíl mezi slovem top a zkratkou TOP. Nechceš zase vypsat ten svůj žebříček aktuální výkonnosti, sestavený podle výsledků posledních 2-3 turnajů?
Reagovat
darek.vrana
Takže Lopato, světová jednička je vždycky ten, kdo vyhraje daný turnaj v tom týdnu?:) Chápeš, že výkonnost je právě dlouhodobá? Na jednom turnaji umí zazářit kdekdo, ale to přece ještě o ničem nevypovídá.
Reagovat
smazaný uživatel
ty fakt nechápeš žebříček aktuální výkonnosti co? ty si pacient. jednoznačně pacient!!!! Kvitová je v žebříčku WTA 4. ale podle aktuální výkonnosti je podle mě někde kolem 60. místa.
Reagovat
Mark976
je pravda, že momentálně je berdych v top 10, ale je k ničemu pořád řešit jestli bude na masters, když z těch před sebou nikoho nejspíš neporazí - musel by zítra zdolat Tsongu, aby mě přesvědčil, že tam patří...jinak nemá smysl dělat tam osmého do počtu. K čemu se pořád dokola zmiňuje kolik letos dal ˇF a kolik SF, když nedokázal ani jednou porazit za sebou 2 z top 10....
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem byl včera v celosvětovým žebříčku aktuální výkonnosti na prvním místě, a to přesně v 18:38:55. Povedl se mi nádherný křižný forhend přímo do růžku. Pochybuju, že v tom okamžiku někdo zahrál podobný úder, čili jsem byl nejlepší na světě, že Lopato? Už jsem asi pochopil žebříček aktuální výkonnosti:) ..Ty musíš být případ, fakt že jo...
Reagovat
smazaný uživatel
právě si dokázal jaký si retard. aktuální výkonnost je tak 6 týdnů zpět. a ne otázka pár sekudn ty gumo. vážně bych nečekal že se tu objveví někdo tak hloupý jako si ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji pane Lopato (radši budu vykat, evidentně jste na vyšší vývojové úrovni) za vysvětlení. Už vím, že žebříček aktuální výkonnosti se týká posledních šesti týdnů. Přeji Vám hezkou noc
Reagovat
smazaný uživatel
s omluvou, panove, ale myslim, ze si klidne muzete tykat ;-)
Reagovat
darek.vrana
Přesně na to jsem se chtěl zeptat, jak dlouho teda trvá ta Lopatova "aktuální výkonnost". Čili je to objasněno, 6 týdnů. Fajn. Takže Lopato, kdo je aktuálně světová jednička? Tipsarevič? Nebo Tsonga?
Reagovat
darek.vrana
Ovšem Pavlíček se svým křížným forhendem mě docela rozesmál:).
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám slov!!!... jsem naprosto nadšený!!!:) akorát škoda že jsem to neviděl, ale zápas s Tsongou ( předpokládam že Ferrera dá) si už rozhodně ujít nenechám!:)
Reagovat
VlS
Tak to je pěkný. Doufám, že si Tom občas křiknul Vamos Tome.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky Tomáš, hráli asi 65 min, nová láska Tomovi svědčí, to je dobře.
Reagovat
hatatytla
jaká láska? Jestli myslíš toho chlapce vedle Krupy, tak to je novej fyzio :)
Reagovat
Pe3k
Ne ta modelka se kterou Tomáš chodí...
Reagovat
smazaný uživatel
6:1 6:0 ? Jak dlouho hráli? 40min? :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou zabijácké výsledky :-), podle nich by člověk řekl, že si Tom odskočil potrénovat na nějaký "fjůčr" :-)). Verdasco neuhrál ani jeden svůj servis...hmmm.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist