Berdych přibalil Fogninimu na cestu domů i dva 'kanáry'. Štěpánek a Cetkovská vzdali

1. 9. 2011, 19:15
Aktuality 17
US OPEN - Dnes se na US Open představili tři čeští tenisté, ale krátce po poledni místního času, tedy zhruba dvě hodiny po zahájení programu, bylo už o jejich dalším osudu jasno. Zatímco Tomáš Berdych suverénně postoupil, Radek Štěpánek zápas nedohrál a Petra Cetkovská ze stejného důvodu ani nenastoupila.
Tomáš Berdych

Pouze v prvním setu se devátý nasazený Tomáš Berdych přetahoval s Italem Fabiem Fogninim, ale pak soupeře vymazal z kurtu a vyhrál 7-5 6-0 6-0.

Berdych měl s Fogninim problém jen v úvodu, kdy hrál Ital výborně a držel krok. "Očekával jsem, že se na kurtu může dít cokoli. On je takový dost do větru a člověk neví, co od něj přijde. A ze začátku hrál na něj na hodně vysoké úrovni, ale pak to dopadlo, že neměl s čím přijít navíc a přišly jeho chyby," řekl Berdych ČTK. 

Český tenista soupeře zlomil za stavu 5-5 odvrácením jediného brejkbolu, kterému čelil. Pak už díky agresivní hře vyhrál čtrnáct gamů po sobě a zápas ukončil za hodinu a tři čtvrtě vítězným forhendem.  "V prvním setu hrál Fabio skvěle, ale pak ztratil koncentraci, odpadl a získal jsem dva snadné sety, i když jsem hrál pořád stejně," uvedl Berdych.

"V prvním setu hrál Fabio skvěle, ale pak ztratil koncentraci, odpadl a získal jsem dva snadné sety, i když jsem hrál pořád stejně," komentoval Berdych.

Po jasném utkání přiznal, že jeho rameno, které si zranil na turnaji v Cincinnati, stále není stoprocentně v pořádku. Po utkání měl český hráč ruku obvázanou a fyzioterapeuta čeká dost práce. "Na férovku můžu říci, že to pořád cítím, ale nemusel jsem se omezovat a dělat něco jinak. Byl jsem schopen zápas odehrát a mám den a půl do dalšího zápasu, abych si odpočinul a připravil se na něj," prohlásil.

O postup do osmifinále se pětadvacetiletý Berdych střetne se Srbem Jankem Tipsarevičem, se kterým na okruhu ATP všechny tři vzájemné duely prohrál. Naposledy v srpnu v Montrealu s ním na tvrdém povrchu neuhrál ani set.

Radek Štěpánek se v létě dostal do slušné formy a i utkání s Juanem Mónakem začal dobře, neboť získal brejk a vedl 4-1. Jenže pak už urval i vinou problémů s krční páteří jediný game a a za stavu 4-6 1-6 0-2 vzdal.

"Trápí (krk) mě již několik týdnů," přiznal třiadvacátý nasazený hráč. Ostrou bolest dvaatřicetiletý karvinský rodák pocítil již v první sadě a pak se jeho stav zhoršoval.   

Za dva týdny by měl být s Berdychem oporou českého týmu v daviscupové baráži v Bukurešti proti Rumunsku. "Nechci spekulovat, jak na tom budu. Půjdu na vyšetření a uvidíme," uvedl Štěpánek.

V životní formě do New Yorku přicestovala i Petra Cetkovská, jejíž tělo ale minulý týden absolvovalo osm náročných zápasů v New Havenu, kde prohrála až ve finále s Wozniackou. Na US Open ještě otočila zápas s Rodinovou, dnes už ale o premiérový postup do 3. kola závěrečného grandslamu sezony nebojovala. Proti šestnácté nasazené Aně Ivanovičové ze Srbska kvůli zranění levého stehenního svalu vůbec nenastoupila.

V soutěži dvouher tak z českých zástupců zůstávají jen Berdych a jeho bývalá přítelkyně Lucie Šafářová, která bude hrát o postup do osmifinále v pátek.

- GRANDSLAM US OPEN -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (01. 09. 2011)

Dvouhra mužů - 2. kolo:
Berdych (9-ČR) - Fognini (ČR) 7-5 6-0 6-0
Mónaco (Arg.) - Štěpánek (23-ČR) 6-4 6-2 2-0 skreč Š.

Dvouhra žen - 2. kolo:
Ivanovičová (16-Srb.) - Cetkovská (ČR) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Berdych tipsyho smazne jak malinu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš zatím neměl žádou vlekou prověrku. Romain Jouan je hráč na challengry. Fabio Fognini je sice 38 hráč zebříčku, ale většinu sých bodů získal na antuce. Tedko však na Tomáše čeká hodně nepřijmý Janko Tipsarevič hrající na amerických betonech ve velmi dobré formě. Vzajemné zápasy jsou 2-3 ve prospěch Tipsareviče a bohužel pro Toma všechny 3 zápasy které Tomáš prohrál byly na turnajích atp, ale to je jedno, aspoň víme že ho Tomáš už porazil a budeme doufat že srovná jejich zápaspovou bilnaci a připíše si první výhru na okruhu atp proti Tiparevičovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych nehrál na začátku utkání dobře ,ale pak se jeho hra zvedla.V druhém a třetím setu dal dva kanáry ,ale já si myslím že i díky fogniniho hře dal dva kanáry
Reagovat
smazaný uživatel
klasika, Berdovi bude muset predevsim chodit servis a nesmi opustit agresivni pojeti. Tipsarevice "umelecky" nemusim, ale tenis umi a bojovat taky, bude to tezke. Pokud se Tomas bude drzet sveho a nezlomi se, sila, presnost a predevsim dostatecna delka micu by stacit mohly. Ten Tipsy je pro Tomase dulezity i zebrickove, snad ho to vedomi neovlivni..... Ferrera, jako vyhledoveho soupere, vidim pak dost hratelne, muze byt navic i unaveny z Gumaka, ale ma zas dost casu se dat do kupy, to je pravda..... kazdopadne Berdo, pojd!
Reagovat
smazaný uživatel
Prvé dve kolá Berdycha moc nepreverili, takže ťažko predpokladať jeho ďalší zápas s Tipsarevicom..Myslím, že Srb má momentálne formu, ktorá ho posúva vyššie, než na 20 miesto rebríčka..Tomáš bude musieť byť veľmi koncentrovaný, ak nepodá svoj najlepší výkon, kľudne môže prehrať. Navyše Tipsarevic mu ako tenista vôbec nesedí a Tipsarevič vo forme už vôbec nie..
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas Toma jsem vubec nestihla, ale Fabio je znamy tim, ze pokud se mu jen chvili nedari, tak je hned psychicky na dne a zkolabuje, tim, ale nechci snizovat vykon Toma, zatim to vypada nadejne. Jsem zvedava, jestli konecne si vyslapne na Janka, Evidentne mu jeho hra nesedi. U Radka to uz tak asi bude, skoda, roky se stale vice podepisuji. Proto si zaslouzi chvalu za kazdy dilci uspech. Petra, bohuzel se potvrdily domnenky, ze ta cesta z kvalifikace az do finale se na ni podepisi. Myslim, ze byla jen hodne unavena.I prvni zapas narocny trisetovy. Skoda, ale do budoucna je nasi velkou novou tenisovou nadeji.No proste tradicne o prekvapeni neni nouze. Ale asi si dam v noci jeste volno a sily usetrim na druhy hraci tyden,
Reagovat
smazaný uživatel
vždyt Tipsareviča Berdych porazil před pár dny.
Reagovat
rib
Tomáš hrál výborně - bojoval,útočil, prostě jen tak dál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych má s Tipsarevičem bilanci 0:3. Naposledy s ním prohrál asi před měsícem.Jen už nevím , kde to bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
jo on vlastně prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Podlé mého to bude boj, ale byl bych strašně rád, kdybych se mýlil. :-) Tome, držím palečky!!!
Reagovat
smazaný uživatel
z Tipsareviče mám strach... Tomáš na něj neumí..
Reagovat
Pe3k
Radka je fakt škoda, snad bude ok do Davis cupu. Tomášův zápas jsem viděl jen do konce prvního setu a, že Ital už nedá ani gem, mě tedy nenapadlo.

Federer nejspíše vyhraje ve 3 setech.
Reagovat
a.magerova
Tomáš i Roger hráli fantasticky.
Roger zvládl celý zápas za dobu jen o 6 minut delší, než včera Murray 1.set.
Tomášův "vousový porost" mi vůbec nesedí, víc se mi líbil s trochu delšími vlasy a s hladkou tváří :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Neřekl bych, že Tomáš hrál fantasticky. Spíš bych řekl, že hrál dobře. Fognini hrál úplnou tužku.. Tomáš sám řekl v tomto článku, že Fognini odpadl a že vyhrál dva sety snadno i když hrál pořád stejně
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, Tomas se mi v nove verzi taky nelibi.... ale Fedex jooo :-))
Reagovat
smazaný uživatel
pro a.magerovou!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist