Berdych prohrál, titul v Halle neobhájí

11. 6. 2008, 17:11
Aktuality 1
Český tenista Tomáš Berdych svůj loňský titul na turnaji v Halle neobhájí. Třetí nasazený hráč dnes na německé trávě ve druhém kole nestačil na Švéda Robina Söderlinga, kterému podlehl 2-6 a 5-7. Volno má po dnešku také Jiří Vaněk, který ve Varšavě po velkém boji podlehl čtvrtému hráči světa Davyděnkovi.
Tomáš Berdych

Dvanáctý hráč světa Berdych nedokázal Robina Söderlinga porazit ani ve druhém letošním utkání. V květnu ho švédský tenista v rámci Světového poháru družstev na antuce přehrál ve třech setech. Nyní si vylepšil bilanci zápasů s českou jedničkou na čtyři výhry a dvě porážky.

Berdychova porážka znamená, že v Halle zůstal v boji o titul už jen Jan Vacek. Jan Hernych totiž včera prohrál s Marcosem Baghdatisem a Radek Štěpánek nestačil na domácího Tommyho Haase.

Úplně bez české účasti už je turnaj ve Varšavě. Jiřího Vaňka čekal po dramatickém postupu v prvním kole nejtěžší možný soupeř, Nikolaj Davyděnko. Vaněk se ale čtvrtého hráče světového žebříčku nezalekl: první set vyhrál v poměru 6-4 a ve druhém se držel až do stavu 5-5. Pak už začala úřadovat turnajová jednička, která se po více než dvou hodinách dočkala vítězství 4-6 7-5 6-1.

Ital Potito Starace dnes na rozdíl od Davyděnka roli papírového favorita v Polsku nepotvrdil. V souboji s Rusem Koroljevem prohrál první set 5-7 a ve druhém vzdal zápas za stavu 0-4.

Roddick: Pauza byla znát
V londýnském Queen's Club dnes odstartoval svou cestu za pátým titulem na tomto travnatém turnaji Američan Andy Roddick. Třetí nasazený hráč měl problém se svým krajanem Robbym Gineprim jen v prvním setu, který Ginepri vyhrál v tie-breaku. Víc už mu Roddick nedovolil a zvítězil 6-7 6-1 6-1.

Pro favorizovaného Američana to byl první zápas po měsíci, během kterého se léčil se zraněným ramenem, a podle něj byla dlouhá pauza na jeho hře znát. "Dlouho jsem nehrál a Robby hrál ze začátku hodně agresivně, takže jsem to měl těžké. Ve druhém setu už jsem se ale do toho dostal a začal hrát dobře. Rameno mě nebolí a odehrát tři sety bez problémů je skvělé. Doufám, že to vydrží," řekl Roddick po utkání.

Vítězství se po dlouhé době dočkal také francouzský tenista Richard Gasquet. Pátý nasazený hráč se po třech porážkách na trávě vzpamatoval a Itala Bolelliho porazil 6-3 6-3.

Úspěšně svou letošní premiéru na trávě zvládl i druhý hráč světa a vítěz Roland Garros Rafael Nadal. V Londýně porazil Švéda Jonase Björkmana dvakrát 6-2. Na dvorcích v Queen's Clubu čeká španělského tenistu ve třetím kole 113. hráč světa Japonec Kei Nišikori.

Výsledky - Halle:
Dvouhra - 2. kolo:
Söderling (Švéd.) - Berdych (3-ČR) 6:2, 7:5, Beck - Zverev (oba Něm.) 6:7 (5), 7:6 (5), 6:1.

Výsledky - Varšava:
Dvouhra - 2. kolo:
Davyděnko (1-Rus.) - Vaněk (ČR) 4:6, 7:5, 6:1, Koroljev (Rus.) - Starace (6-It.) 7:5, 4:0 skreč, Granollers (7-Šp.) - Daniel (Br.) 6:2, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Levinský/Škoch (ČR) - Arnold/Caňas (Arg.) 7:5, 6:4.

Výsledky - Queen's Club:
Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Björkman (Švéd.) 6:2, 6:2, Roddick (3-USA) - Ginepri (USA) 6:7 (6:8), 6:1, 6:1, Gasquet (5-Fr.) - Bolelli (It.) 6:3, 6:3, Hewitt (11-Austr.) - Malisse (Belg.) 6:3, 6:2, Nišikori (Jap.) - Patience (Fr.) 7:6 (10:8), 6:3.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ten berdych je fakt debil, hraje hrozně, hůř a hůř.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist