Berdych první zápas sezony zvládl, pomstil Hájka

3. 1. 2013, 16:22
Aktuality 37
Tomáš Berdych vyhrál svůj první soutěžní zápas v novém roce. Český reprezentant dnes z pozice nejvýše nasazeného porazil v indickém Čennaí domácího Somdeva Devvarmana 6-3 6-1 a postoupil do čtvrtfinále. V něm ho čeká Španěl Bautista.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych měl v prvním kole v Čennaí volný los a ve druhém přijatelného soupeře. Bývalý hráč elitní světové stovky Somdev Devvarman loni kvůli zranění ramene vynechal půlku sezony a v žebříčku spadl až na 664. místo. V Čennaí ještě v úvodním kole porazil Jana Hájka, na dnešního soupeře už ale neměl. Český tenista si k výhře pomohl 24 vítěznými míči, zatímco soupeř měl jen čtyři, a díky čtyřem proměněným brejkbolům Berdych zvítězil pohodlně 6-3 6-1.

"První zápas roku je vždycky těžký. Chtěl jsem vyhrát od prvního míče, což se mi povedlo. Hrál jsem solidně, s tím jsem spokojen, ale v dalším utkání mě čeká těžší soupeř a budu muset ukázat víc," řekl krátce po utkání v rozhovoru na kurtu šestý hráč světa, pro něhož byl dnešní duel premiérovým soutěžním zápasem v sezoně. Tu začal na konci prosince exhibicí v Abú Dhabí, kde prohrál s Davidem Ferrerem.

Rodák z Valašského Meziříčí dnes sice nastoupil k prvnímu zápasu nové sezony ve staré kolekci od Nike, ale logo značky měl přelepené. Pravděpodobně tak jedná s novým sponzorem, který mu bude zajišťovat tenisové oblečení.

Ve čtvrtfinále sedmadvacetiletého Berdycha čeká světová osmdesátka Roberto Bautista ze Španělska, se kterým dosud nehrál.

Otáčet zápas dnes musel šampion z let 2009 a 2010 Marin Čilič. Třetí nasazený Chorvat prohrál s Ukrajincem Sergejem Stachovským první set 4-6, v dalším průběhu už ale neztratil ani jednou své podání a i třetí vzájemný zápas na okruhu ATP tak vyhrál po boji ve třech setech.

V čtvrtfinále se čtyřiadvacetiletý Čilič utká poprvé v kariéře s o rok mladším Francouzem Benoitem Pairem, který dnes deklasoval 6-1 6-0 Izraelce Dudiho Selu.

Výsledky - Čennaí (tvrdý povrch, dotace 385.150 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (1-ČR) - Devvarman (Indie) 6:3, 6:1, Čilič (3-Chorv.) - Stachovskij (Ukr.) 4:6, 6:2, 6:3, Paire (5-Fr.) - Sela (Izr.) 6:1, 6:0, Bautista (Šp.) - Bachinger (Něm.) 7:6 (7:4), 6:3.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

37
Přidat komentář
hranol
Hnus,co predvedl se Spanelem...frajirek,chybi mu pokora a Davis cup bez Stepanka by nikdy neziskal,at tahne do prdele....vykur....uz o nem nechci ani slyset..deb..
l..mrd..ka vyschla i s jeho Ester...
Reagovat
smazaný uživatel
Pozerám ženský tenis na Slovak Sport a to majú akých komentátorov, preboha. Príde mi to, akoby zobrali náhodných chodcov z ulice. Chlapec si mýli set a gem, Pláteníka číta ako Pláťeník a namiesto jedna jedna hovorí jeden jeden :)
Reagovat
dadaft
njn, občas mu něco ujede (ale zase nekecá do výměn a úplná katastrofa to rozhodně není) - celá ta televize je v takovém syrovém stavu.
doufejme, že se to časem vylepší a vyladí. chybí jim trochu hravosti. včera se čekalo až uschne kurt a dívali jsme se, jak schne kurt - - - tak tam vložím nějaký sestřih z předchozích zápasů podkreslený hudbou... - něco, co navnadí.
na druhou stranu nedávají reklamu při každé výměně stran, což oceňuji velice. člověk si připadá jako na tenise, ne ve videoklipu. ))

ale teď už Aga...
Reagovat
smazaný uživatel
Tú televíziu poznám, no zapnutú ju mám prvýkrát :)...Oceňujem, že kúpili práva na turnaje WTA, aspoň niekto..A prekvapuje ma, že to boli práve o ini..Čo sa týka moderátora, príde mi strnulý, málo záživný, no je vidieť, že to je nováčik, snáď sa zlepší..A naučí sa, že sa hrá v "Brisbejn" a nie v Brisbene :)
Reagovat
smazaný uživatel
podla mna ked sa mysli jeden gem - tak je to vyslovene spravne, ale nie je zle asi ani jedna. Pláteníka by som vyslovil zrejme rovnako a co sledujem, mne sa nezda ze by sa mylil v terminoch set a gem.
Reagovat
smazaný uživatel
Deverman je po pauze trochu mimo, hladá sa..No to nic nemení na tom, ze Berdych celý turnaj moze vyhrat, pre mna hlavny favorit..
Reagovat
tommr
bylo by to krásný kdyby se Tomášovi podařilo vyhrát hned první turnaj v sezóně. To by ho určitě strašně nakoplo. Cilic v semifinále a Tipsarevic ve finále ale budou strašně těžký protivníci ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co bude nosit Tomáš za hnus? Uniqlo, Sergio Tacchini, K-Swiss, Asics, Filu nebo něco horšího ještě? Nike a Adidas jsou top, pokud od Niuk odchází, tak jediěn k Adidasu snad.
Reagovat
smazaný uživatel
Mne sa páči aj Lotto.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavně ať ho neoblíká adidas!
Reagovat
Vojtiik
Sledovali jste nekdo grigora? Hral fakt tak dobre, ze s prehledem rozmontoval Raoniče? prislib do sezony? Dneska uz si to nenecham ujit snad:)
Reagovat
smazaný uživatel
Grigor svoje brejkbaly využil, Raonič nie. Plus Raonič si veľmi nepomohol servisom = 6-3 6-4.
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to, že Tomáš bude měnit značku oblečení. Dneska měl přelepenou Nike "fajfku".
Reagovat
Karl
pokud ano, bude to docela škoda, to oblečení, ve kterém hraje poslední čtvrt rok mu totiž sedí jak ulité. :))
Reagovat
carolyn
Me by docela zajímalo, asi teda blbá otázka, ale co dělají pak s těma všema hadrama, které nafasujou na turnaje???
Reagovat
smazaný uživatel
Koukala jsem na Gaela, měl dříve značku Nike, a ted má jinou, ale mně to nic neříká, neví někdo?
A moc se mi líbí, co nosí David, kombinace, barvy..ještě Lacoste, co měl Andy a ted ji má Richard, je dobrá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tom ukončil smlouvu u Nike k 1.1. 2013!!! Jinak značka co nosí Gael je Asics
Reagovat
carolyn
A jakou bude mít Tomáš?
Reagovat
smazaný uživatel
Není to uplně jistý ale údajně má nosit oblečení od jeho sponzora raket tudiž od HEADu!!
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :-)
Reagovat
carolyn
Jo? Dík.
A odkud to máš, myslím zdroj?
Reagovat
smazaný uživatel
Četl jsem to už někdy v sprnu na americkým fóru ale jak říkám není to jistý! Jinak myslím, že nová značka bude oznámená brzo na jeho FB stránkách, každej den tam teďka píše novinky
Reagovat
carolyn
Dík za info, já jen sem si říkala, proč už teda novou značku nemá ted v nové sezoně, ale tak třeba až na AO
ale na FB se rozhodně dívat nebudu, zas tolik mě Tom nezajímá:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se nepletu, tak měl Gael značku Asics a pokud Davidem myslíš Ferrera, tak ten podle mě už dost dlouho obléká Lotto...
Reagovat
smazaný uživatel
Tipnu si, že oblečení od nového sponzora ještě nemá kvůli tomu, že na tomto turnaji původně neměl startovat a přihlásil se až na poslední chvíli. Na Australian Open už snad bude mít nové oblečení.
Reagovat
Karl
Berďa má po Chennaji naplánované až AO a je dost jasné, že novou značku představí až tam. Jinak není Adidas jako Adidas. To, co na sobě nosí Murray je hnus, ale to, co má Tsonga, je super.
Reagovat
smazaný uživatel
To že bude hrát v Indií už říkal po DC takže bych neřekl, že to byl neplánovanej turnaj! A nato co Tom oblíkne na AO jsem taky moc zvědavej a doufám, že to vážně nebude HEAD jestli teda nebude mít nákou svou spešl kolekci
Reagovat
smazaný uživatel
Já tipuju Sergio Tacchini anebo Adidas :-D
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, vzhledem k tomu, že startuje na divokou kartu, tak se musel přihlásit až na poslední chvíli. A pokud vím, tak původně měl v plánu jen ten exhibiční turnaj, ale tím, že vypadl už v 1. zápase, asi změnil názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Exibice byla týden před turnajem takže no problém! Všichni co tam hráli hrajou tenhle týden taky turnaje. Jinak jak sem říkal potvrzený, že dostane WC bylo už v listopadu: http://sports.ndtv.com/tennis/news/item/199292-berdych-tipsarevic-to-play-in-chennai-open
Reagovat
smazaný uživatel
Asi máš teda pravdu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi ho tam přilákali na pořádnej ranec peněz!! Sám od sebe tam asi hrát nechtěl tudiž dostal WC
Reagovat
tommr
dnešní zápas byl naprosto jednoznačnej - Tomáš soupeři nepovolil ani jeden brejkbol. Za zmínku stojí i vysoká úspěšnost Tomáše při soupeřově 2.podání (Devvarman uhrál při druhým podání jen 3 míčky z 18 (16%) ... :)
Ve čtvrtfinále Tomáš narazí na Španěla Bautistu-Aguta, kterýho by měl taky jasně porazit. Horší to už bude v semifinále a hlavně ve finále kde ho nejspíš čekají Cilic a Tipsarevic ... :)
Reagovat
George_Renel
to byl dnes trochu lepší trénink. Hrál tak jak většinu loňské sezóny proti horším hráčům. Počkal si na šamce a vcelku zkušeně je proměnil. Soupeř ho však moc neprověřil. Proti hráčům nižších katzegorií se naučil hrát to co chybí Petře. A to mu to taky fříve dělalo problémy. Přitom stačí trošku klidu a sebedůvěry a nezpanikařit po 1-2 nepovedeným míčům. Jsem is skoro jistý, že pokud nepřijde zranění, pozici v osmičce bez problémů ustojí, spíše se přiblíží k první čtyřce.
Reagovat
Gracias_Mendoza
Pozici si udrží, pokud nebude prohrávat s horšími. A ke čtyřce se přiblíží, až tu čtyřku začne porážet častěji(ne výjimečně-to nestačí...)
Reagovat
Karl
Jaké výhody má Berďa, když obdrží na turnaji divokou kartu, i když je nasazený?

http://www.aircelchennaiopen.org/2013/players
Reagovat
smazaný uživatel
To je z toho dôvodu, že sa nezahlásil na turnaj načas. Vravel som o tom mesiac dozadu a mali ma tu za blázna, že o čom to hovorím. Podložil som to entry listom z turnaja a aj tak mi tu jeden panák neveril :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist