Berdych s Lendlem si zahrají proti Murraymu

17. 4. 2013, 15:06
Aktuality 10
Neobvyklé exhibiční utkání mezi profesionálním tenistou a jeho koučem uvidí letos diváci na turnaji v londýnském Queen's Clubu. Andy Murray tam nastoupí ve čtyřhře po boku dalšího Brita Tima Henmana proti svému trenérovi Ivanu Lendlovi a Tomáši Berdychovi.
Andy Murray a Ivan Lendl

Souboj mezi dvěma slavnými Brity a dvěma českými rodáky se v Queen's Clubu odehraje 16. června v den finále celého turnaje. Výtěžek z exhibice nazvané "Výměna proti rakovině" připadne charitativní organizaci, která podporuje nemocnici Royal Marsden. V ní se léčí nemocní rakovinou, mimo jiné i britský tenista Ross Hutchins, jemuž lékaři loni diagnostikovali Hodgkinův lymfom.

"Těší mě, že budu hrát na úžasném centrálním kurtu v Queen's Clubu. Zápas se koná z dobrého důvodu a moc se těším, až si po dvaceti letech zahraju na trávě," uvedl Lendl, který na tomto turnaji triumfoval v letech 1989 a 1990. "Hrát s Andym, Timem a Tomášem pro mě bude potěšením. Rosse (Hutchinse) jsem za posledních pár let dobře poznal, jeho rodinu znám už dlouho. Stojím za ním a za kýmkoliv, kdo se ocitne v podobné situaci," dodal osminásobný grandslamový vítěz.

Na účet charitativní organizace půjde deset liber z každé prodané vstupenky na finálový den. Britská tenisová asociace navíc přidá dalších deset liber za každé eso, které tenisté během turnaje nastřílí.

Komentáře

10
Přidat komentář
Fandina
nejsou o prestiži výkonů a proč by také měly být, jde o pomoc, kde je to potřeba, ale i tak bych si přála výhru Ivan Tom. Nepředpokládám, že sportovně to bude o charitě.
Reagovat
darek.vrana
Nový článek a nové ankety o českém tenise na
http://tenis95.webnode.cz/
Reagovat
Fandina
Zajímavé přehledy. U Mečíře by se možná mohlo uvést, že od roku 1993 je reprezentem Slovenska. Jinak zajímavý blog.
Reagovat
darek.vrana
Díky Fandino, ty nikdy nezklameš:). Jinak co se týče Mečíře, je to dole jako poznámka, protože těch Slováků tam je víc.
Reagovat
Fandina
Tak to máš ošéfované u Slováků. Mě Měčíř klepl do očí, když jsem otevřela Grandslamová finále a on tam byl uveden v roce 1989 hned nahoře, v té době to bylo Československo, ale nějak mi tam chybělo to sdělení, že jen do roku 1993, pro neznalce ... úsměv
Reagovat
darek.vrana
Aha, tam to sice napsané není, ale je tam nadpis Čeští a českoslovenští finalisté, tak snad se Slováci neurazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Může mi někdo ze našich slovenských přátel vysvětlit to "ř" u Miloše? Tipuju české předky, ale potvrzené to odnikud nemám.
Reagovat
gigin
"Ř" má, lebo je to pánes.
Reagovat
Fandina
a gigin je kdo?
Reagovat
Fandina
janekda ... dívala jsem se na http://gsmhu.blogspot.cz/p/tabulka-povrchu-atp.html a je to hodně zajímavé. Jen jsem tam nenašla zdroj, odkud je to převzaté, ale pro běžnou informaci o věci to asi není podstatné. Jinak blog dobrý informativní a přehledný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist