Hutchins: Ještě letos chci být zpět a vyhrávat zápasy

10. 1. 2013, 15:55
Aktuality 0
Ještě letos se chci vrátit zpět na turnaje a vyhrávat zápasy, prohlašuje na začátku boje s Hodgkinovým lymfomem Ross Hutchins Sedmadvacetiletý Brit je odhodlaný zhoubný nádor lymfatických uzlin dostat ze svého těla a co nejdříve zase soutěžit s nejlepšími tenisty světa.
Profily hráčů
Ross Hutchins

Dnes v londýnské nemocnici Royal Marsden začíná Ross Hutchins s léčbou chemoterapií, kterou by měl podstupovat zhruba půl roku. Léčba má podle statistik vysoké procento úspěšnosti, téměř všichni se vyléčí. I když má ještě problémy s fyzickou kondicí, přemohla nemoc například Ruska Alisa Klejbanovová.

Sedmadvacetiletý Hutchins tak už nyní přemýšlí nad tím, jak se vrátí do kolotoče světového tenisu. "Ještě letos chci znovu hrát, chci být zpátky na kurtech, být součástí turnajů a vyhrávat zápasy," řekl s odhodláním Brit, který zprávu o své nemoci zveřejnil v neděli.

"Myslím, že je teď dobré mít cíl. Udělám pro to všechno a budu bojovat s každým nežádoucím účinkem, jen abych to dokázal. Bude to dlouhý proces a čekají mě těžké časy, ale chci to ze sebe dostat a pak zase normálně žít," plánuje.

Hutchinsovi na nemoc přišli ve chvíli, kdy tenista bojoval s velkou bolestí zad a fyzioterapie nepomáhala. "Měl jsem hodně bezesných nocí, v říjnu jsem během celého třítýdenního pobytu v Číně ležel na zemi," přiznal Hutchins, který byl tehdy na turnajích s parťákem Colinem Flemingem jednou ve finále a dvakrát v semifinále, včetně turnaje Masters 1000 v Šanghaji.

"Nakonec mi jeden fyzioterapeut řekl, že si myslí, že bolest může souviset s ledvinami, rakovinou nebo nádorovým onecmocněním. Řekl, že mám jít na testy, protože to není normální, aby takové bolesti přetrvávaly tak dlouhou dobu," vysvětloval počátky boje s nemocí. "Že mám Hodgkinův syndrom, mi řekli během Vánoc."

Britskému deblovému specialistovi pomáhá také podpora ze strany Andyho Murrayho, který už v neděli věnoval titul v Brisbane právě jemu. "Velmi mě podporuje, ptá se mě jak mi je a posílá mi drobné dárky. Ale že mi věnuje titul, jsem vůbec nečekal. Hodně to pro mě znamenalo, bylo to zvláštní a dojemné. Je to opravdový přítel," řekl Hutchins na adresu Murrayho.

Hutchins hrál poslední dvě sezony čtyřhru s krajanem Colinem Flemingem, se kterým prožíval své nejlepší tenisové období. Získal s ním 3 ze svých celkově 5 deblových titulů, když v roce 2011 vyhráli turnaj v Petrohradu a loni přidali triumfy z Delray Beach a Eastbourne. V předloňské sezoně spolu hráli čtvrtfinále ve Wimbledonu a na US Open a už několik sezon byli britskými daviscupovými jedničkami pro čtyřhru. Hutchins v současném žebříčku deblistů figuruje na 28. místě, tedy jen dvě příčky za svým maximem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist